Pohreb potrateného dieťaťa
Ahojte, chcela by som sa opýtať či máte skúsenosť niekto s pohrebom potrateneho dieťatka,
Ďakujem
@bublinka7891 este ma napadlo.... ak hrozi babatku,ze by sa narodilo predcasne, alebo mrtve alebo by umrelo po porode,ze by malo tak zavazne ochorenie ze by to neprezilo,mas este možnosť zvolit si tuto volbu a nechat to na prirodu.
@bublinka7891 Tak po prve .. Tvoje dietatko nebude potratene. PODRUHE -Stale si tu nenapisala diagnozu ( mozno byti tu baby napisali svoje skusenosti ). Po tretie - skus nad tym este porozmyslat... Viem o viac pripadoch co si daliprec dieta aj ked malobyt postihnute a potom to lutovali a doteraz si to vycitaju..a viem aj o takych co mali mat postihnute deti , tiez ich nahovarali dat prec , nedali a mali zdrave deti.Kazdopadne ... Ja bysom toto nedokazala spravit. Neviem kto to tu pisal o zenach ,zesu stastne lebo su na antidepresivach ..to vazne ? Nie vsetkyasi ... Postihnute deti ta ucia pokore , vazit si viac veci .. Dokazes sa uprimne tesit aj z ich usmevu , pokrokov .. Nie kvoli liekom😉
Fuha ženy.. Je to grc.. Je grc ako autorku kameňujete.. Ruku hore tie ktoré to reálne v reálnom živote zažili, ktoré reálne stali pred takýmto rozhodnutím, ktoré reálne museli konať? Blabocete to, čo Vám blabota Vaša viera.. Ja Vám ju neberiem, ale tak isto Vy nesudte a nenutte iným to svoje. Autorka dala otázku, vy ste mali odpovedať áno nie, bodka! Vy si ani ne uvedomíte co dokážu Vaše slová spraviť so ženou, ktorá je aktuálne v takejto situácii.. Autorke : drz sa, je to hrozne ťažké, prežila som to minulý rok, doteraz som úplne hotová. My sme prekonali cmv encefalitudu, prišli a nato až po pitve. Neriesili sme pohreb, už len preto žeby sme museli počuť podobne zvasty ako tu musíš čítať teraz ty, zasadila som Maťkovi strom, rastie akoby rástol on. Bude vždy pri nás. Verím, že sa u Teba stane zázrak a bude moznost aby bolo všetko v poriadku, ak však nie, hocikedy mi napíš, keby si čokoľvek potrebovala som tu. Drz sa s celou rodinou! :*
@bublinka7891 my máme pochované (24tt, spontánny potrat), dieťatko chvíľu žilo, sestrička ho ešte stihla pokrstiť. Normálny pohrebný obrad na cintoríne bol.
Ale v nemocnici som si to musela ihneď vybaviť, inak by šlo bábätko bohvie kam...
@bublinka7891 my máme doma urnu, synček v 30tt. Ty sama musíš vedieť ako to cítiš. Či chceš mat bábätko doma po zvyšok života aj ked len takto alebo chceš radšej zabudnúť.
@nikpa ale pohreb ste nemali? Ako ste to vybavovali?
@dzulik_ ďakujem za odpoved...
@bublinka7891 nie nemali sme pohreb. Normálne sme ešte pred zakrokom kedze sme vedeli, ze mu prestalo bit srdiečko, oslovili pohrebnu službu a oni všetko vybavili. Prišli zobrat na patologiu, spopolnili a vyzdvihli sme si az urnu. Ale musíš o tom oboznámiť dopredu aj nemocnicu, inak s takým telom budu nakladať ako s biologickym odpadom.
@lucinkab pokrstí...aj keď je žena rozvedená a má s ďalším dieťa a nie sú zosobášení....😉
@bublinka7891 Ahoj, si v hrozne ťažkej situácii. Sucitim s tebou. Treba sa veľa modliť aby Pan Boh zachránil tvoje dieťa aby bolo zdravucke. Z celého ❤️ti to želám
@bublinka7891 čo znamená zlé výsledky?
@danielahamar zomrete dieta ma jeden hriech a to dedicny a ten sa "zmaze" krstom....to bol katolicky knaz?
@lucinkab rímsko-katolícky, jednodňové dieťa nemá žiadny hriech, hovorme si co chceme
@simona232323
Ak máš doma postihnuté dieťa, tak tento komentár ignoruj. Ak si len teoretik a teda v duchu “postihnuté dieťa ťa učí pokore” len tak poúčaš, tak prepáč ... ale, tiež poznám kadejakých ľudí, mám dve kamošky s downíkmi, mám kamošku, ktorá šla na upt skrz katastrofálne výsledky všetkých testov, na uzv bábo NEMALO MOZOG a to bola holka, ktorá by takého downa prijala úplne v pohode, napríklad. Tiež poznám prípady, kedy malo byť postihnuté a narodilo sa zdravé a naopak. Moja veľmi dobrá kamoška sa pracuje s klientmi s veľmi ťažkými diagnózami, fyzickými aj mentálnymi. Bola som u nej párkrát v práci a teda ... obdivujem každého jedného človeka, ktorý svoj život obetuje a stará sa o takto postihnuté dieťa. Ale nič z toho na neoprávňuje súdiť niekoho, kto v tej situácii je a nejako hodnotiť jeho rozhodnutia. Lebo ľahko sa povie, postihnuté dieťa ťa učí pokore, ale ťažko je to v realite žiť. Sú ľudia, ktorí to dokážu. Známa porodila bábo s fatálnymi vrodenými vadami, žilo 3 hodky, umrelo jej v náručí a ono to svojím spôsobom bolo upokojujúce a krásne ... ale toto nie je pre každého, myslím si.
@yoxinka mas pravdu nie je to pre kazdeho ono niektori nedokazu byt ani pri rodicoch atd kym umieraju.... Ze by im.to nerobilo dobre no nechapu ze ich pritomnist je to naj co mozu urobit...neraz som to zazila... Kazda si ma pravo po porade s otcom dietata rozhodnut co urobi...u nas vvdruhom vraveli o downovom syndrome a muzovi som rovno povedala na amnio nejdem je to moje dietatko.a chcem ho ake je....on nechcel ale pochopil ze moje telo moje rozhodnutie .a sla som do toho aj s tym ze by ma opustil...dcerka je zdrava ... Kazda musi vediet ako.to citi ci lahsie rozdycha ze si zabije chore dieta alebo mu da zivot a lasku pocas celeho hoc kratkeho zivota.
@yoxinka Jedna znama porodila v 6mesiaci dieta ... Nedokazalo by sa o seba postarat , bohvie akeho veku by sa dozilo..doteraz to lutuje ,ze mohla datsancu. Poznam aj take co nelutuju ,ze si take dieta nechali. Ja mam chvalabohu zdrave dieta .. Prve som potratila ... Ale toto vsetko mam od nich , ich skusenosti... Ja s mojou povahou bysom si dieta nechala nech je akekolvek , lebo bysom si to vycitala do konca zivota , ze som tomunedala sancu ...
Aj ja mám doma inak obdarené dieťatko ❤️Nevravim,že je to ľahké,prídu aj ťažké dni,ale veľa je nádherných..a áno,synček vie dať veľakrát viac lasky,ako detičky v jeho veku..a robí radosť každým dnom,každým malým krokom a nevymenili by sme ho za iné dieťatko..teraz cakame druhé,chceme mu dať parťáka do života. A maly mi každý deň hladká a bozkáva bruško. Ja som sa chvalabohu nemusela takto rozhodovat ako vy,nevedela som o tom,že bude iný. Ale nikdy by som sa ho nevzdala,ale to som ja. Rozhodnite sa správne,je to vaše rozhodnutie..ale všetci mame právo na život a život nie je vždy len jednoduchý...
@bublinka7891 zdieľam ten istý názor ako Ty...a čo sa týka toho pohrebu, Ja by som to asi nechala tak. Kúp si peknú sošku anjelika a pri spomienke zápal pri ňom sviečku.
@aprilowka prepac ,ale ja mam postihnute dieta ,nie som na antidepresivach a som pomerne vesela osoba. nuz a kto normalny by sa tesil z postihnuteho dietata? to je akoze dost silna kava nieco take napisat. su matky,ktore sa rozhodnu aj postihnute deti donosit a tesia sa z nichj. sama take poznam.
@bublinka7891 ak budes rodit a privedies dieta na svet ,neviem ako si dohodnuta s lekarmi,ani s manzelom,ale chcem ti len napisat ,ze je dolezite s dietatom sa nejakym sposobom rozlucit. nevim ci budes chciet aby to dieta ukazali,alebo aspon urobili fotky ,ja som porodila v 38 tyzdni ,nestihla som sa rozlucit ,upadla som do komy ,syna som nevidela,ani necitila okamzite ho vzali a po prebrati som uz isla len k hrobu a dodnes tym trpim ,ze nemam zaidnu spomienku na syna -aspon fotku. vela sil zelam.
@bublinka7891 áno mam takú skúsenosť.😢 Ale nedala som si bábätko vziať úplne dobrovoľne.No v nemocnici boli veľmi ústretový.Hned sa ma opýtali či si ho budem chcieť pochovať .Na čo som odpovedala že áno.Po operácii mi povedali že ho vraj stihli aj pokrstiť.A aj keby nestihli aj tak by sa dalo pochovat. Pri takýchto detickach existuje aj niečo ako krst túžby alebo tak nejako. Ak rodicia túžili to dieťa pokrstiť ale nestihli to. Duchovný otec s tým nemal žiaden problém.Ale vedel že to nebolo obycajné upt. Ale operácia... ja by som sa nedokázala vzdať ,,možno ,,postihnutého babetka . A myslím že ako veriaca by si nad tým nemala takto uvažovať skôr prosiť Boha o zdravie bábätka a silu prijať ho také aké bude.

@hivanik realita bola iná, bohužiaľ. Farár povedal vyslovene, že jednodňové dieťa má hriechy a on ho ani nepochova🤐, nieto ešte pokrstí.