icon

Pôjdu ešte deti do školy?

21. mar 2020

Ahojte, myslíte si, že sa deti ešte vrátia tento šk.rok do lavíc? Vôbec si neviem predstaviť, aká bude budúcnosť ak sa korona vírus neprestane šíriť, kedže v správach vraveli, že najhoršie nás čaká na začiatku leta 😞

Strana
z7
bykaterina
21. mar 2020

tazko povedat ci pojdu vobec do skoly a rozmyslaju aj nad tym ze budu v lete chodit do skoly ,,,

sara07
21. mar 2020

najskôr vyriešia iné veci a potom sa budu riešit školy, ale zrejme prazdniny budu a do školy sa pôjde v septembri
možno ak všetko bude ok posledny mesiac pôjdu
tažko povedat záleži ako sa to bude dalej rast, alebo klesat, to ti teraz nik nepovie

15tibetan3
21. mar 2020

@bykaterina neda sa mi otvorit cely clanok, ale nepredpokladam ze zrusia prazdniny, skor rozmyslam, ci nam co sme na OCR neskratia pocet dni dovolenky, ze nebudeme mat napriklad 25 dni dovolenky ale napr. len 20......ale to len ja tak rozmyslam https://www.etrend.sk/ekonomika/ministri-skolst...

alexk12
21. mar 2020

No ja teda nevim síce nemám deti ale čo ich tam "učia" podľa mňa není moc potrebné na život teraz ma zozerte učitelia co ostali doma

luccija
21. mar 2020

Na českom blesku už písali, že v zaří😊u nás sa nikto nevyjadril, ale myslím, že to je viacmenej jasné nie?

zuzap33
21. mar 2020

Dufam, ze uz skoro. Mam dve deti na druhom stupni a je to katastrofa. Ked pridem domov o stvrtej z prace, tak mam druhu sichtu v podobe vysvetlovania, kontroly, fotenia uloh a posielania ucitelom na mail. To kaxdy den do osmej. Tecu mi z toho nervy a to je slaby pojem

petra9517
21. mar 2020

Ale ako tichučko sú teraz tí učitelia zalezení. Všimli ste si?

matapo
21. mar 2020

...myslim si ze tento sk. rok uznepojdu, nielen na SK ale nikde v EU...

zirafienka
21. mar 2020

@petra9517 a čo im chýba. Rodičia suplujú...

luccija
21. mar 2020

@petra9517 to je závisť či čo?

petra9517
21. mar 2020

@luccija ale nie, len konštatovanie.

luccija
21. mar 2020

@zuzap33 žiaci na druhom stupni by to mohli zvládnuť samostatne či nie?

luccija
21. mar 2020

@petra9517 čo myslíš, tiež si prešli peklom, keď pol školy bola lyžovať v zahraničí

pribinak
21. mar 2020

@petra9517 si úplne mimo. Synova ucka každý deň niečo pre deti podiela. Rôzne úlohy, alebo rieši projekty, posiela rôzne linky pre deti aj rodičov

Je im jasne, že deti prídu do školy a hlavy poloprázdne. Najmä deti zo soc.slabsich rodín, kde rodičia na nich seru

Už teraz dostávajú maily od rodičov, ktorí nestíhajú suplovať školu.
Čo majú podľa teba ako robiť?

zuzap33
21. mar 2020

@luccija piatak v ziadnom pripade. Dala som mu citat zo sjl a on na to ake su to vztahove pridavne mena? Ja tomu nerozumiem. A uc ho delit dvojcifernym cislom. Starsi napr. chemia, oxidy sa ako tvoria? Co som ja ucitel?

pribinak
21. mar 2020

@luccija kto im vysvetli chémiu? Fyziku? Alebo gramatiku z cudzích jazykov?
Nie všetky deti sú super inteligentne, ultra šikovne, študijné typy. Sú aj priemerní a aj slabi žiaci

pietra
21. mar 2020

@petra9517 mozno nie su zalezeni, len do neskoreho vecera opravuju prace ziakov a stale dokola vysvetluju, komunikuju jednotlivo.

samozrejme su ucitelia a ucitelia. Syn ma tiez taku, ze len posle cislo strany a cviceni a porad si ako vies. Ale hadzat vsetkych do jedneho vreca tiez nie je spravne

zuzap33
21. mar 2020

@pribinak najlepsia fyzika. Precitajte si , urobte si poznamky a ucivo sa povazuje za prebrane

pribinak
21. mar 2020

@zuzap33 sú deti ktoré sa s tým poriadne vytrápia a rodičia im pomôcť nevedia
Take dieťa keď príde v máji do školy, tak to bude preň pohroma, doháňať, rýchlo všetko preberať

zuzap33
21. mar 2020

@pribinak nemusia rodicia na nich srat. Len su v praci tak nestihaju. Ja prichadzam domov do pol piatej, manzel okolo siestej. A co mam prve robit? Varit na dalsi den obed pre deti, aby mali co jest ci da ist ucit a kontrolovat ulohy? Nie sme otroci ani roboty, ze nie sme uvaveny

pietra
21. mar 2020

@zuzap33 len to potom stoji za uvahu po tomto vsetkom zmenit skolu za kvalitnejsiu. Lebo podla toho, co pises, to nie je o jednom ucitelovi, ale flaka to cela vasa skola. My mame "problem" tak s dvomi, co len poslu cislo strany a urob si poznamky sam. Ostatni posielaju poznamky aj s vysvetlivkami, videa, atd. atd.

pribinak
21. mar 2020

@zuzap33 syn má v triede spolužiačku, rodičia pijú. Stretla som ich v obchode, pýtam sa či stíhajú robiť všetky ulohy, či im fungujú aplikácie, linky (som tr. dôverník) a oni na mna pozerali o čom je reč? Nemajú ani poňatia že úlohy chodia na edupage
Ja to dieťa ľutujem

zuzap33
21. mar 2020

@pribinak ja napr. osobne viem aj chemiu a zvladnem aj slj
Len preboha nemam cas kontrolovat aj obcas vysvetlovat kazdy den po pat predmetov svojim detom.

pribinak
21. mar 2020

@zuzap33 žiaľ, v takejto situácii je veľa rodičov

jana_eyre_2
21. mar 2020

Úprimne neviem čo si myslieť, ale podľa mňa v júni este školu stihnú.. možno nebudú klasifikovane, ale snáď nebudú mat veľké medzery...

pribinak
21. mar 2020

@jana_eyre_2 musia byt klasifikovaní.

jana_eyre_2
21. mar 2020

@pribinak čiže ak by sa vrátili napr.v júni doskoly, budú preskúšani a znamkovani? Myslela som, ze vo výnimočnej situácii sa to presunie na neskôr..

pribinak
21. mar 2020

@jana_eyre_2 určite musia byt klasifikovaní, na základe klasifikácie postupujú do vyššieho ročníka
Budú asi veľké úľavy, úpravy hodnotení, .... asi sa bude musieť toho veľa upraviť. To ešte asi nikto nevie ako

momoqui
21. mar 2020

@petra9517 to je co
Za komentar? Tichucko
Zalezeni? Pokial
Viem mnohi pracuju z domu. A mozno
Si konecne ludia
Zacnu vazit ich pracu

momoqui
21. mar 2020

@pribinak preco by mali byt klasifikovani a preco by mali ist do vyssieho rocnika? Je realne aj to ze sa proste rocnik bude opakovat.

Strana
z7