Pôjdu ešte deti do školy?
Ahojte, myslíte si, že sa deti ešte vrátia tento šk.rok do lavíc? Vôbec si neviem predstaviť, aká bude budúcnosť ak sa korona vírus neprestane šíriť, kedže v správach vraveli, že najhoršie nás čaká na začiatku leta 😞
najskôr vyriešia iné veci a potom sa budu riešit školy, ale zrejme prazdniny budu a do školy sa pôjde v septembri
možno ak všetko bude ok posledny mesiac pôjdu
tažko povedat záleži ako sa to bude dalej rast, alebo klesat, to ti teraz nik nepovie
@bykaterina neda sa mi otvorit cely clanok, ale nepredpokladam ze zrusia prazdniny, skor rozmyslam, ci nam co sme na OCR neskratia pocet dni dovolenky, ze nebudeme mat napriklad 25 dni dovolenky ale napr. len 20......ale to len ja tak rozmyslam https://www.etrend.sk/ekonomika/ministri-skolst...
No ja teda nevim síce nemám deti ale čo ich tam "učia" podľa mňa není moc potrebné na život teraz ma zozerte učitelia co ostali doma
Na českom blesku už písali, že v zaří😊u nás sa nikto nevyjadril, ale myslím, že to je viacmenej jasné nie?
Dufam, ze uz skoro. Mam dve deti na druhom stupni a je to katastrofa. Ked pridem domov o stvrtej z prace, tak mam druhu sichtu v podobe vysvetlovania, kontroly, fotenia uloh a posielania ucitelom na mail. To kaxdy den do osmej. Tecu mi z toho nervy a to je slaby pojem
@petra9517 si úplne mimo. Synova ucka každý deň niečo pre deti podiela. Rôzne úlohy, alebo rieši projekty, posiela rôzne linky pre deti aj rodičov
Je im jasne, že deti prídu do školy a hlavy poloprázdne. Najmä deti zo soc.slabsich rodín, kde rodičia na nich seru
Už teraz dostávajú maily od rodičov, ktorí nestíhajú suplovať školu.
Čo majú podľa teba ako robiť?
@petra9517 mozno nie su zalezeni, len do neskoreho vecera opravuju prace ziakov a stale dokola vysvetluju, komunikuju jednotlivo.
samozrejme su ucitelia a ucitelia. Syn ma tiez taku, ze len posle cislo strany a cviceni a porad si ako vies. Ale hadzat vsetkych do jedneho vreca tiez nie je spravne
@pribinak nemusia rodicia na nich srat. Len su v praci tak nestihaju. Ja prichadzam domov do pol piatej, manzel okolo siestej. A co mam prve robit? Varit na dalsi den obed pre deti, aby mali co jest ci da ist ucit a kontrolovat ulohy? Nie sme otroci ani roboty, ze nie sme uvaveny
@zuzap33 len to potom stoji za uvahu po tomto vsetkom zmenit skolu za kvalitnejsiu. Lebo podla toho, co pises, to nie je o jednom ucitelovi, ale flaka to cela vasa skola. My mame "problem" tak s dvomi, co len poslu cislo strany a urob si poznamky sam. Ostatni posielaju poznamky aj s vysvetlivkami, videa, atd. atd.
Úprimne neviem čo si myslieť, ale podľa mňa v júni este školu stihnú.. možno nebudú klasifikovane, ale snáď nebudú mat veľké medzery...
@pribinak čiže ak by sa vrátili napr.v júni doskoly, budú preskúšani a znamkovani? Myslela som, ze vo výnimočnej situácii sa to presunie na neskôr..
@jana_eyre_2 určite musia byt klasifikovaní, na základe klasifikácie postupujú do vyššieho ročníka
Budú asi veľké úľavy, úpravy hodnotení, .... asi sa bude musieť toho veľa upraviť. To ešte asi nikto nevie ako

tazko povedat ci pojdu vobec do skoly a rozmyslaju aj nad tym ze budu v lete chodit do skoly ,,,