icon

Polícia SR - zaslanie sms

krisstina_em
14. feb 2023

Ahojte, stalo sa vám Niekedy, že by vám non-stop volala polícia a písala aj sms?😀
nonstop mi dnes volalo nejaké číslo. Písala som sms, že nemôžem dvihnúť telefón a potom prišla sms, že polícia SR treba dvihnúť?

koniarova
14. feb 2023

@krisstina_em ale prečo máš tak prehnaný strach zo zdvihnutia jedného hovoru? Veď sa ti absolútne nič stať nemôže. Žiadne peniaze ti nestrhne. Zablokuješ,keď zistíš,že blbosť a hotovo. Čo si to zbytočne komplikujuš?

lenjaona
14. feb 2023

@krisstina_em keď je niečo zmazane da sa pozrieť archiv, bola to karnevalsla ucast v chorvátsku
Takže aj ked je číslo sk nebrať pre istotu

koniarova
14. feb 2023

@lenjaona ale čo by sa ako mohlo stať,keby zdvihla?

keiko33
14. feb 2023

Pred rokom má tiež takto vystrašila polícia a ešte aj moju mamu. Keďže mama ma už roky moje staré číslo a všetky naše čísla má manžel na živnosť, tak volali jej asi o pol ôsmej večer. Policajt sa dovolal mame, ale potreboval hovoriť so mnou. Mama mu nechcela dať na mňa kontakt, tiež si myslela, že dajaka hlúposť a on nič konkrétne zas jej nemohol povedať, ale že mi dá vedieť, aby som mu zavolala. Tiež sme boli paranoidne, že si dakto robil strandu. No nakoniec som zavolala na to číslo a ono to bola naozaj polícia. Syn mesiac pred telefonátom spadol z bicykla a polícia to prešetrovala, keďže nemal prilbu. Z nemocnice im poslali papiere. Po tomto, by ma už nič neprekvapilo.

lenjaona
14. feb 2023

@koniarova človek nikdy nevie, novodobé podvody nemaju hranice
Mohli by sa jej nabúrať do mobilu a stiahnut osobne udaje a ak tam ma hesla pinkody tak problém

koniarova
14. feb 2023

@lenjaona ale prosím ťa. To už trochu preháňaš. Tým,že zdvihne hovor? Ťažko.

krisstina_em
autor
14. feb 2023

@keiko33 len ja som od decembra len doma, nikam nechodím, ničoho svedok som nebola, do ničoho som sa nezaplietla

amiaja
14. feb 2023

Omg tolko paranoje okolo jedneho hovoru. Sak dvihnem, zistim kto to je a zlozim. Mozno niekto blizky potrebuje pomoct a vy uz tu vidite podvody, naburanie do telefonu, kradnutie hesiel.. 🤦‍♀️ jasne zacipovat vas chcu cez hovor a uniest na inu planetu 🙄

mistymay33
14. feb 2023

@krisstina_em Nikto ti nič nestrhne za to, že přijmeš hovor. To že nikam nechodíš od decembra neznamená, že si nemohla byť svedkom niečoho pred tým.Možeš byť kludná, prijmi hovor, a na základe toho, čo ti do telefonu niekto povie reaguj. Možeš zložiť ked to bude nejaká blbosť.

mistymay33
14. feb 2023

@mistymay33 Robila som dlhé roky na polícii a normálne sme telefonovali z mobilných telefónov ľuďom ked sme niečo potrebovali, robí sa to bežne, ráno, večer, cez víkend, podla toho, ako som mala službu. To bolo najjednoduchšie riešenie, ked si chcela niekoho predvolať, ak sa nepodarilo spojiť telefonicky, tak sa posielala predválánka pošotou, ale to trvalo dlho, tak sa bežne riešilo predvolanie telefonicky.

keiko33
14. feb 2023

@krisstina_em tak keď som volala na to číslo, tiež som nevedela o čo ide, ani to, že kvôli tomu mi volajú. Volala som naslepo. Tebe tiež môžu volať ohľadom niekoho iného. Ja by som práve naopak bola po toľkých volaniach paranoidna, či sa niekomu niečo nestalo. Keď zdvihneš slovenské číslo, čo by sa stalo? Vždy môžeš zložiť.🤷

krisstina_em
autor
14. feb 2023

@mistymay33 chápem že volajú normálne. Ale nepríde mi normálne aby mi poslali takú sms. Hádam aspoň nejaké predstavenie kto a z akého PZ nie?

krisstina_em
autor
14. feb 2023

@amiaja to som nepovedala a ani si to nemyslím 😀

rakywanda
14. feb 2023

Mužovi raz tak volalo neznáme číslo,asi 10x. Tiež ho ignoroval. Nakoniec to zdvihol a tam polícia, že sa našla naša špz od auta. Ani sme nevedeli,že nam odpadla.

tanyan
14. feb 2023

Potešilo ma, že polícia naozaj nie je v praveku a snaží sa komunikovať efektívne podľa niektorých skúseností. Je to veľký rozdiel voči mojej skúsenosti s bankou, keď ma iba 1x prezvonili a zablokovali mi platobnú kartu (bola som v zahraničí a nemala som možnosť vyriešiť to).

nepic
14. feb 2023

@mistymay33
Ano to môžem potvrdiť,že aj mne volali v sobotu večer okolo pol ôsmej 😀. Len sa mi nechcelo veriť že to je polícia,tak ja som im tvrdil že tu je NSP-patológia 🤣. Ale sused-policajt mi to overil a potvrdil,že to je naozaj polícia a bolo to kôli kočíku čo ukradli bratovi.
Nenapadlo ma,že by niekto príčetný išiel takú vec riešiť v sobotu večer.

koniarova
14. feb 2023

@mistymay33 ešteže ste nemali všetkých tak paranoidných,ako tu viaceré žienky.😁

krisstina_em
autor
14. feb 2023

@nepic ja ako chápem že ak sa čosi stane volajú aj o polnoci, len mi je divné aby poslali strohú sms

koniarova
14. feb 2023

@krisstina_em zajtra zavolaj na to číslo a hotovo. Teraz ti to bude v hlave vŕtať.

krisstina_em
autor
14. feb 2023

@koniarova no to áno 🙂

mistymay33
14. feb 2023

@nepic Polícia rieši veci 24/7. Ludia chodia nahlasovať trestné činy, vtedy keď sa stanu, resp. keď to zistia. Keď ti ukradnú kočík v sobotu večer, nahlásiš to polícii v sobotu večer. Polícia ihneď vyhlási pátranie po veci. To znamená, že hlásenie dostanú všetky hliadky, a keď zbadaju ako niekto tlačí prázdny kočík večer, tak ho zastavia a zisťujú co a ako. Keby to niekto nahlásil nabližší pracovný den, vyhlásenie pátrania bolo tak na dve veci.
A druhý prípad može byť aj ten, že trestný čin nahlásil niekto uplne inokedy, policajt prijal trestné oznámenie, spísal ho, ale vyšetrovací spis dostane niekto iný. Dotyčný može pracovať na zmeny, čiže denná, nočná... a teda administratívne vecí, ako predvolanie, výsluch úradné záznamy môže riešiť napr v nočnej, čiže vola večer ked má službu. My sme to robili uplne bežné, nakoľko je väčšia pravdepodobnosť, že niekoho doma zastihnes večer ako cez deň, niekto cez den ked je v práci nemôže zdvihnúť telefón, tak sme skúšali večer.

beata_k
14. feb 2023

Ano aj policia vola a z normalneho cisla. Sms, neviem, ale volat volaju.

krisstina_em
autor
14. feb 2023

@mistymay33 ale ak ste sa nedovolali, poslali ste len sms že "polícia, treba dvihnúť?". Ako ja by som asi hlavne oslovila dobrý deň p. Xxxx, tu poručík xxx z PZ TN.

mistymay33
14. feb 2023

@krisstina_em ja som nikdy neposlala smsku.

ahhola
14. feb 2023

koniarova

Dnes o 17:50
@krisstina_em akože fakt nechápem,prečo to nezdvihnes. 🤦🤦 Rozum mi to neberie.

1Odpovedz

Odkedy je povinnost dvíhať hovory? Vlastniť telefónne číslo s aparátom?
Je ľudské právo sa na to vyss....
Ja si vždy poviem, keby išlo o život, napíšu sms. 🕳️

ahhola
14. feb 2023

@keiko33 a nemohli to presetrovat o polnoci? 🤣

oli18
14. feb 2023

@krisstina_em ty si nejaka "vyznamna" osoba, ze sa bojis zdvihnut cislo, ktore nemas v zozname? Alebo si milenkou zenateho muza? Musis mat nejaky dovod na strach. 99,9 % beznych ludi by ten telefon zdvihlo.

marsmykkok
14. feb 2023

Tak mne viackrát volala polícia a bola to buď pevná linka alebo normálne číslo mobilné predvoľba napríklad 0915... Takže nie je pravda, že volajú z 0961 či ako. Raz som bola v buse, nečakala som to, zle som im rozumela, zlý signál a nakoniec som zistila, že to bola naozaj polícia, tiež som myslela,.že niekto si robí srandu. Fakt nechápem, čoho sa bojíš. Alebo máš dôvod sa báť polície? Tak prídu osobne a budeš mať ešte klebety pred susedmi.

krisstina_em
autor
14. feb 2023

@oli18 ja som sa pýtala na skúsenosť, ak nemáš pre mňa normálny odpoveď, tak nekomentuj

krisstina_em
autor
14. feb 2023

@marsmykkok nie nemám. Normálne som sa tu spýtala, či niekto má skúsenosť, že polícia posiela sms. Nič viac