Polícia SR - zaslanie sms
Ahojte, stalo sa vám Niekedy, že by vám non-stop volala polícia a písala aj sms?😀
nonstop mi dnes volalo nejaké číslo. Písala som sms, že nemôžem dvihnúť telefón a potom prišla sms, že polícia SR treba dvihnúť?
@krisstina_em Je to možné, vždy je to o osobe danej, čo je na mieste policajta, či volá, či pošle sms, či príde domov. A fakt, treba sa ozvať, možno sa stalo niečo, čo by si mala vedieť. Ja som vtedy bola celý deň preč, mala asi 18 a vtedy leteli také srandovné emaily a telefonáty, ešte to nebola polícia z mesta, ale z blízkej obce (netušila som vtedy, že patríme pod tú obec) bežné mobilné číslo, tak mi to prišlo ako žart, lebo som ich zle počula a bol zlý signál. Až doma som zistila, že sa niečo stalo a preto volali.
Normálne volajú aj zo súkromných cisel. Raz mi vypadol kľúč od auta pri venceni psa v tráve, niekto ho nasiel a odniesol na policiu, oni isli asi otvarat auta s tym kľúčom a podľa spz sa dopátrali k môjmu číslu. A presne mám skúsenosť, že sú strohi, aj policajti, ktorých poznam, by ti nevypisovali, že dobrý deň slečna xxxx. Ak by ste boli láskavá a našli ste si čas, mohli by ste nám prosím zavolať… proste stručne dali vediet, že polícia a máš dvihnúť.
Inak tomu nerozumiem, tvoja mama môže lezat niekde v nemocnici, alebo je mrtva a ty nedvihnes telefon. Keď volali velakrat, asi sa jedna o niečo vážne.
@krisstina_em ano, uz mi pisali aj sms, ked sa nevedeli dovolat.
@chiara_elle ďakujem, konečne normálna odpoveď
@lula313 zo skúsenosti bohužiaľ viem , že ak sa čosi také stane. Prídu osobne....
@krisstina_em doklady si si robiť nedávala? Alebo niečo nestratila?
@koniarova nestratila. Pendlujem len lekár a byt. Mobil, kľúče, karty, doklady mám. Nový OP som si dávala robiť ale už ho aj skoro mesiace mám doma. A hlavne mne telefón vyhodnocuje spam a toto a pevnú linku tak vyhodnotilo. Pevná je z NR, kde som nebola 3 roky, ja z PB. Takisto keď som dala do Google číslo malo to spojitosť s nejakým karnevalom v Chorvátsku 😀🙈
@krisstina_em je možné,že to bude nejaká chujovina. Ale ja by som zdvihla, nech nerozmýšľam potom nad tým. Zdvihnutím sa ti ozaj nič nestane.
Mne keď sa nevedeli z policie dovolať volali mojej mame...skoro ma j...o
@krisstina_em polícia neposiela sms, prednedávnom mi volali v noci, nechcela som zdvihnúť bolo okolo pol 3 v noci, 3x mi volali dala som to číslo do googla a tam mi vyhodilo ze je to Polícia v Petržalke, nato volali mužovi ten to zodvihol potom.
@krisstina_em veď to zdvihni a nemusíš tu zakladať diskusie 🤦🏼♀️ áno si predstav, že majú služobné telefóny, z ktorých sa da poslať SMS, keď sa nedá niekomu dovolať. Ak sa im nepodarí niekoho kontaktovať telefonicky a dohodnúť sa, dajú ho predviesť, teda môžu prísť pre teba domov a nikto sa ta nebude pýtať, či máš čas alebo nie. Ja by som to zdvihla, a ak si niekto robí dobrý deň, tak položíš...
@aleshka_supermama no ja som si kukala čísla polície a toto tam nikde nebolo a ani Google nepozná
@xsandrax ja si myslím, že nie sú pravidlá na čo sa môžu zakladať diskusie a na čo nie.
tiez nechapem, preco to nezdvihnes...ale ok, na to si sa nepytala.🙂
z mojej skusenosti - moze to byt policia a nemusi. vacsinou volaju z cisla, ktore zacina 0961 xxx xxx. ale mne sa uz stalo, ze mi volal policajt aj z bezneho cisla. tiez som to najprv nezdvihla a potom ma podla mena nasiel na fb a pisal mi tam spravu :D. nebol to ziadny podvod, chceli mi dorucit nejaku obalku.... niekedy im je jednoduchsie sa s clovekom skontaktovat inak, ako ta predvolavat na vysluchy alebo hladat v mieste bydliska a otravovat rodinu, susedov atd.....
ak ti to cislo este bude volat, zdvihni to, opytaj sa kto vola a co chce. ak ti povie, ze vola z policie, musi ti povedat meno a utvar kde pracuje. potom kludne zavolaj na dane oddelenie a over si, ci tam taky clovek pracuje.....🙂
@leila_m nedvíhala som, lebo sa mi vtedy nedalo. Nemyslím si, že polícia takto komunikuje s občanmi čo mi potvrdila aj kamarátka právnička.
@krisstina_em v pohode. ja som ti napisala osobnu skusenost, ze aj takymto sposobom so mnou komunikovali a opakujem, nebol to podvod ale realny policajt. asi to nie je uplne standard, ale je to mozne.
@mistymay33
To že oni robia aj v noci,neznamená že je normálne v sobotu večer otravovať ľudí. Keď sú tu teda pre nás,mohli by mi aj auto prepísať v noci zo soboty na nedeľu v noci o pol tretej. Pokiaľ to bolo adekvátne a také súrne,tak mohli pre mňa prísť a ma predviesť a nie volať v sobotu večer či som ochotný podať vysvetlenie. Ja viem kde býva veľa policajtov a tiež nechodím ku nim domov,resp im nevolám aby som sa niečo spýtal. A tiež som robil pre ľudí,nakoľko som vyše 12 rokov pracoval na zachránke. No len oni (nie všetci)sa vždy pokladali za niečo viac.
@krisstina_em a čo čakáš, že ti tu niekto vyveští kto ti volal? 😂 keď to nechceš zdvihnúť, tak blokni číslo a je po probléme 🤷♀️
@xsandrax a čo tak sa naučiť čítať?ja som nepýtala, kto mi volal ale na úplne čosi iné. Ale jasné typická ženská musí rýpať
to vážne diskusia na 3 strany, len o tom či dvihnúť alebo nie? Však toto je strašné ... Ja by som s radosťou dvihla, ak je to skutočne polícia treba si veci vydiskutovať, vyriešiť, ak si niekto robí prdel tak budem hrať jeho hru.
@bestmate ja nechápem čo riešite 😀 ani raz som sa ja nepýtala či dvihnúť nejaký číslo 🙈 ale na niečo totálne iné
Myslím, že keď aj polícia vola na konci ma len číslo 1000? Ci sa mýlim?
@krisstina_em ale keby si to dvihla bolo by to aj tebe oveľa jasnejšie a nemusela zakladať diskusie. Ako máme vedieť, či teba volala polícia, Treba dvihnúť telefón.
Zostáva už len skočiť k veštici, napísať na ministerstvo vnútra a len pre istotu vybrať z telefónu simku, rozdrviť na prach a telefón zahrabať na maďarsko-rumunskej hranici v lese.
@ckocka ďalšia od veci
Ženy ja som sa pýtala, či vám Niekedy písali z polície sms. Nič viac. Nepýtala so máš na ich číslo z ani čo treba dvíhať telefóny. Neviem, čo je problém normálne odpovedať.
@krisstina_em No a my ti píšeme návod ako podobnú dilemu vyriešiť pohybom jedného prstu, lebo ten k telefónu si zjavne nečítala.
@ckocka čudujem sa, že som vôbec zvládla napísať príspevok 🤷♀️

@krisstina_em keď zdvihneš a nik sa neozve zlož a blokuj. Budeš mať vyriešené.