Politika na Modrom koníku
Lúčim sa s mojim účtom, keďže určite mi ho vymazu. Vymyzavaju príspevky a komentáre, ktoré nekorešponduju s tým, čo by si ľudia MALI MYSLIEŤ a čomu by MALI VERIŤ. žiadna sloboda slova, ale zvratena cenzúra. Grc!!!
Ved ale ty nevies, ze admini su plateni caputovou? A polka diskutujucich su plateni trollovia??? Ved ako najlepsie ovplyvnit zranitelne matky? Tu preca! Radsej ic het, kym aj teba nezmanipuluju! Na plaz!
@zina234 ale nazor maj, pokojne, ale ty si naposala vyslovene hlupost v teme o darovani krvi a ockovani. Ok, nech ti nekrivdim. Bolo to tak, ze si pocula a nevies, ci to hol doveryhodny zdroj. No nebol. Som pravidelny darca a NTS s ockovanim ziadny problem nemala. To je cele. Neslo o tvoj nazor, ale o hlupost, co si napisala. Nemas sa vobec preco urazat. Niekto z diskutujucich tvoj hlupy komentar nahlasil a admin ho zmazal. Zmier sa s tym..
@dadis my neockovany sme tiez prezili, aj kovid sme nakoniec dostali a nepomreli sme
a ano mame ine problemy (teda dokial vlada nebude potrebovaqt zneuzivat "pandemiu" na pretlacanie protiustavnych zakonov)
ale na platforme kde nie je dostatocna sloboda slova sa ani tie dalsie menovane moc nedaju riesit
energeticku krizu - ktora vlastne nie je - lebo energie nedosli, nie su katastrofi, to len zle politicke rozhodnutia sposobili krizu
vojnu - na ktorej ucasti sa nas nikto nejakym referendom nepytal, ktora sa umelo predlzuje a pod
klimaticke zmeny - zaujimave ze Gretky boli pri tonach minajucich sa plastov pri testovani ticho, ale ano treba sa adaptovat, nie panicky strasit
Ahoj. Ja si nemyslím, že antivaxeri si na modrom koňovi nemôžu povedať svoj názor. Je tu kopec diskusii (a v minulosti bolo, ajajaaaaaj), ktoré sú doteraz prístupné a nemazané. Nebude to tým, že to čo si tvrdila bola už vyslovená do očí bijúca LOŽ, cez ohľadu na to či si alebo nie si pro/anti/je mi to fuk?
@viestta Jasné, že boli úmrtia u športovcov, ale nikdy nebolo toľko infarktov u detí, najmä športovcov. V zahraničí ich umrelo niekoľko desiatok, ktoré boli medializované. Skutočne bolo štúdiami dokázané, že vakcína (moderna) spôsobuje zápaly srdca u mladých ľudí, najmä u mladých mužov do 30 rokov, nejde o žiadny hoax, bolo to medializované v našich hlavných médiách a v niektorých krajinách bola zakázaná. Zaujímavá by boli štúdia, koľko životov vakcína nielen zachránila, ale aj vzala, ale to sa zrejme nikdy nezistí, u mladých ľudí je to otázne, u starých ľudí už vôbec nezistiteľné, nakoľko u nich sa taký infarkt považuje za bežnú príčinu smrti.
@starhawk Bolo to rozhodnutie moje, nasej lekarky a aj jej rozhodnutie. Teda nie len moje. Aby mohla trenovat, zucastnovat sa sutazi, zabezpecit si kontinualne chodenie do skoly, medzi kamaratky, do kina a pod. Ano, vakcina nam pomohla zit minulu zimu normalnejsie, nez rok predtym. A zaockovana bola vacsina deti v nasom blizkom okoli, neviem o ziadnom nasledku u nikoho z mojich znamych (co neznamena nic, ale ak by boli nasledky take, ako tvrdis, tak uz je vela zalob na svete, to mi ver). Po ockovani mala 7 dni kludovy rezim, kvoli riziku vzniku myokarditidy (ta moze vzniknut, aj ked sa prechodi iny infekt, nie len covid, preto sa ma dodrziavat pri a po chorobe kludovy rezim).
@zoro9836 zorko, ja sa nesmierne s tebou tesim, ze ty si ten, ktory sa nenechal zmanipulovat! A vdaka bohu za slobodu slova, aj vdaka tomu moze muz ako ty stravit prijemne chvile na mamickovskom fore! Pekny vecer!
@dadis škoda len, že máš tak nepresné informácie a potom s nimi nesprávne narábaš. Ak ťa to naozaj zaujíma, pozri si štatistiku úmrtí na covid v ČR u očkovaných a neočkovaných (keďže v SR sa tieto údaje zrejme zámerne neuvádzali) na stránke idnes.cz/koronavirus, klikni na podrobné štatistiky a tam si nájdeš po mesiacoch od začiatku očkovania v roku 2021 do dnes počty zomretých a ich pomer vzhľadom na očkovanie a určite budeš prekvapená výsledkom vakcíny.
@lilope Co konkretne mas na mysli? Nechcem sa s tebou hadat o statistikach. Napisem len v kratkosti, vakciny preukazatelne chranili pred umrtim. Nikto nedokazal opak. Ze umieraju aj ockovani? Jasne. Ved najvyssie percento zaockovanej populacie bolo prave vo vyssich vekovych rocnikoch a chronicky chorych, kde nativne je riziko smrti vyssie oproti zvysku populacie. Neries uz prosim kkciny. Ja som rada, ze som zaockovana bola, aj moja rodina, aj som dobrovolnicila na covidovom, aj som covid este neprekonala klop klop a vsetci moji blizki su tu stale so mnou. Nepotrebujem prehladavat grafy a statistiky. Verim oficialnym instituciam a lekarom, ak povedia, ze by bolo dobre sa znova ockovat, tak pojdem. Ale teraz je to uplne bezpredmetne. Na covid teraz nastastie umieraju len vazne chori/stari ludia, mozno ako predtym pri chripke. Verim, ze uz to je za nami..
@starhawk a poznas aj metodiku ako sa tieto dáta majú vyhodnocovať. Pretože cisla sú jedno, ale štatistika a jej výpovedná hodnota je iná kapusta. Pretože v tých číslach nie je vyjadrene percento úmrtí na absolútny počet zaockovanych. A to percento, teda presnejšie desatiny promile sú relevantný výstup z tých dat.
Fajn sloboda slova, na jednu stranu ano, moze si ktokolvek verit comukolvek, hovorit cokolvek. Na druhej strane vsetko ma svoj dosledok. V poslednej dobe su dosledky dezinformacii dost katastroficke, preto sa s tym snazia premazavanim diskusii od uplnych nezmyslov nieco robit. Je to spravne? Neviem. Spravne by bolo, keby ludia konecne zacali sledovat odbornikov namiesto toho, aby citali neoverene zdroje a robili si usudok z precitania nadpisu ci diskusie pod clankom. Spravne by bolo, keby sa ludia nesnazili nastudovat zlozite temy, ktorym odbornik porozumie 10 rocnou praxou, z desat zle prelozenych riadkov textu. Spravne by bolo, keby nepreberali retoriku politikov, nenechali sa vystrasit ci jednoducho "vypli" lebo o urcitej teme uz prilis vela pocuvaju. Ale bohuzial to sa nestane. Preto tato "cenzura", ktora nieje ani zdaleka idealna, lebo urcite sa raz stane, ze niekde zanikne aj relevantny iny nazor na aktualne horucu temu. Uz sa deje, ze odbornici musia bojovat s vysvetlovanim nezmyslov, namiesto toho, aby robili svoju robotu. Teraz su niektori ludia tak zle na tom s vyhodnocovanim informacii, ze toto povazuje cast verejnosti, ktora sa snazi s tym bojovat za jedno z rieseni. A kto moze za to, ze tento relevantny nazor zanikne, ti co ho zmazu/prehliadnu v mase nezmyslov, alebo ti co tu masu nezmyslov vytvorili? Bolo by fajn sa uz zacat zamyslat aj nad tym, co sme denne schopny vyprodukovat ako "fakt" na internete, odkial tento "fakt" prisiel a aky motyli efekt to moze vytvorit.
Autorka neviem co si napisala a odcenzurovali ti to, ale namiesto tohto vylevu si skus o tom co si napisala nastudovat viac. Vypocut podcasty od odbornikov a nie vyplakavat o "cenzure". Ak to co si napisala je nieco dolezite oslov 100 roznych odbornikov s tymto nazorom a daj potom vediet ako si dopadla.
@zoro9836 nik nema kapacitu chapat vsetko. Neexistuje na planete clovek co dokaze aj operovat srdce, aj naprogramovat zlozity system aj vymysliet novy druh spalovacieho motora. Dolezite je pochopit vyhodnocovanie informacii a tomu by sa idealne mala spolocnost aktualne venovat. Ale naucit ludi kriticky mysliet je celkom narocne, ked nas skolsky system nas uci, ze sa mas dookola ucit poucky.
@zoro9836 ved to je uplne okej. Ja som tiez za, pre mna cim viac informacii a dat, tym lepsie. Zaroven vsak viem, ake mozu byt data nebezpecne pre laika. Ja som s datami pracovala a aj moji kolegovia niekedy videli v datach to co tam chceli vidiet, nie to co tam naozaj bolo. A co ked niekto zle pochopi data, alebo ich zamerne okresa tak, aby vytvoril loz? Co ked to odbornici vysvetlia a verejnost na to dalej nereaguje?

@zoro9836
@starhawk @zina234 uz je to fakt trapne s tym covidom a ockovanim. Je to uz davno za nami, my ockovani sme tu, zivi a zdravi, vase katastroficke scenare, ze budeme mriet ako muchy, sa nenaplnili. Fakt uz by tato tema mala ist do zabudnutia dejin..teraz mame ine problemy, energeticku krizu, klimaticku krizu, vojnu a pod..