Pomáhajú vám vaši rodičia finančne?
nie
nie
nie nevidim ani dovod na to
Ano, nie však pravidelne
Toto je podľa mna najväčšia chyba rodičov,keď podporujú finančne deti
Nikdy sa nenaučia sami žiť a hospodáriť a vazit si peniaze a čo nadobudnú….
Ja som za takého praktiky vôbec neni.
Finančne nás nepodporujú ani moji rodičia ani svokrovci
Sem-tam "niečo" dajú 😊
Nie, vsetci súrodenci pracujeme, aj naši manželia. Ak na niečo nemáme, tak nekúpime, nejdeme na dovolenku.
Nie. Ale mama keď je v meste a vidí nejakú peknú kabelku, topánky, tričko tak mi kúpi ako darček.
Nie.
Ale manzelovi a jeho bratovi dali na hypoteku 30 000€. Som za to vdacna lebo inak by nam trvalo este 2-3 roky kym by sme to dosetrili a ceny bytov vzrastli 2- nasobne, aj uroky. Takze sme to stihli vdaka nim.
Nie, nevidim dovod.. naopak pomahala som mame financne ja, ked bola chora a lieky ju stali cez 100€ mesacne.,
Nie, naopak, ja pomaham im.
Ano, pomohli velmi.
Nie.
Teda ak nepočítam, že k meninám-narodeninám dostaneme s mužom od mojej maminy a svokrovcov €.
Ale to sa bavíme o 50-100 € (samozrejme poteší,lebo si kúpime čo my chceme a nedostaneme "haraburdy" ktoré by sme nevyužili)
Skôr naopak..
Pomáhame mojej mame my, lebo...
Nasi pravidelne ponukaju pomoc, ale snazim sa ich vzdy od toho odhovorit. Ked sme kupili byt, mama mi poslala natajnasa niekolko tisic na ucet, ze na zariadenie. Povedala som jej, ze sice si to vazim, ale nemozem to prijat. Ze tie peniaze nepotrebujeme a poslala som naspat.
Občas mi kúpi niečo praktické. Ale preto, že chce, nie preto, že to potrebujeme k nášmu bežnému fungovaniu
Uz je to skor naopak....
Je to na baze dobrovolnosti, vzdy im ale vravim, ze nemusia. Vzdy sa snazia niecim prilozit ruku k dielu co ocenujem, ale nechcem aby si zbytocne robili starosti.
Na uctoch sa extremne nespoludielaju a tak je to dobre pretoze maju viac pre seba na vylety s vnucatami 🙂.
už nie... ale pomáhali neskutočne...
z mužovej strany vôbec a z mojej, iba ked ozaj potrebujeme, tak si požičiam, ale poctivo vrátim, to hovoríme o väčších veciach, nie o veciach z rozmaru a stalo sa to možno 3x za 21r.
Nie, my pomahame im…obom stranam.
Nie. Ale otec sa vzdal dedicstva v prospech nas 3 deti, ked zomrela mama.
Nie, maly dostane k narodeninam €. Platim energie + net/ telefon za mamu .. tak ked sa stretneme tak sa necham raz do mesiaca pozvat na kavu/ zmrzlinu.
Nie, práve naopak, rodičom aj svokrovcom pomáhame každý mesiac k dôchodku pár stovkami a dovolenkou.
Nie…prave naopak. Ale bratovi stale mama pomaha.
Nie, ale viem ze keby sa dostanem núdze tak by mi určite v rámci možností pomohla.
Teraz nie, ale ked som bola zacinajuca pracujuca, dali mi prachy na depozit a prvy najom, a tiez mi prispeli na kupu nehnutelnosti. Momentalne to nepotrebujem, ale citim, ze mam v nich “zachrannu siet” a ak by sa hocico stalo, mozem ich poprosit o pomoc. A urcite sa tak zije lepsie, ako v pripade, ze nikoho takeho clovek nema
Nie, bolo by mi to vrcholne trápne aby ma v mojom veku dotovali rodičia. Samozrejme keď nám chcú urobiť radosť alebo niečo kúpiť deťom tak áno. Alebo keď ide mamina do obchodu alebo lekárne a zrovna niečo potrebujem tak mi to kúpi a peniaze nikdy nechce, ale platí to aj opačne. Vždy keď idem na nákup tak im volám ci niečo nepotrebujú a keď hej tak kúpim.. Takéto drobnosti áno, ale že by nás každý mesiac dotovali nejakou sumou, tak to v žiadnom prípade...
Tak sa mi vidí, že diskusia len potvrdzuje, ako neradi sa ludia k podpore rodičov priznávajú. Nie nie nie... a pritom nehnutelnost od rodičov každý druhý..
Nie, skor naopak
Áno, nepravidelne.

nie