icon

Ponaučenie pre rodičov navštevujúcich festival Pohoda

13. júl 2024

Dúfam že rodičia čo ťahajú svoje deti na pohodu majú konečne ponaučenie
👆

pandorra
13. júl 2024

@ivik4 a boli ste tam niekedy?

777januska777
13. júl 2024

Nikdy som nebola na tomto festivale. Ale dnes je také obrovské množstvo informácií, ze si stačí dohladat ako ten festival asi vyzerá. Urobila som to aj po tej téme tu na mk, kde chcela ísť baba s detmi a prišlo mi to veľmi fajn miesto, taky ako hudobno- kultúrny festival. A ja osobne potom nechápem tieto komentáre, baby bud si neviete sami pohľadať informácie alebo neviem, keď píšete ze je nezodpovedné tam deti brat.

sissy27
13. júl 2024

@angelinja pani zlata, prosim vas, zacnite od seba… starajte sa o rodinu a cakajte, kym vam muz pride z prace, je sobota - mate dnes gruntovat a nie vypisovat hluposti po internetoch, to sa vo vasom veku uz naozaj nehodi 👨‍✈️

mmoni89
13. júl 2024

@sara07 no ved jasne na každom betóne, preto tam ani dobrovoľne nechodím 😄

beronsche
13. júl 2024

@angelinja vieš, s čím konkrétne z tvojho príspevku sa nikdy nestotožnim?
Že primárna úloha ženy je len starať sa o rodinu a primárna úloha muža je rodinu zabezpečiť.
Pretože úloha otca rozhodne nie je len priniesť domov mamuta (ok, v 21.stor. prachy,) . Pretože žena môže byť výbornou matkou aj keď sa nesprava ako hospodynka z 30.rokov..
Ani s tým, že zábava je vekovo obmedzená... A že v určitom veku je už nevhodná. Ozaj, aký vek je to podľa teba? 35r? 40? 50? Kedy si už mám uviazať zasteru a za hlavny highlight dňa považovať telenovelu v tv?
Liberalizmus je niečo úplne iné, než to, s čím si to ty zamienas.. a staromodnost tiež. To, co ty považuješ za staromodnost je totiž len obmedzená mysel - nie v zmysle intelektu, ale v zmysle slobodneho žitia.
A neuveríš, žiť sa dá naplno aj s deťmi a ono je to vlastne pre deti aj prospešné. Rozhodne viac, ako trčať s nimi doma...

Si ešte mladá, o to viac je smutné, že myslením si zamrzla kdesi v čase, kedy ženy nemali ziadne práva, neboli bez muža nicovate nič a vlastne boli dobre len na rodenie deti a odskakovanie okolo pána tvorstva..

luccija
13. júl 2024

@angelinja tak to zakázme luďom aj turistiku s deťmi v nosičoch, dovolenku kde deti spia večer na promenáde v kociku...lebo všetko sa robí kvôli sebeckosti rodicov

viestta
13. júl 2024

@angelinja liberalov si si mohla odpustit, ale aspon vieme co si zac a uz me ten tvoj prvy komentar ani neprekvapuje

jana_eyre_2
13. júl 2024

Na pohodu síce nechodím ale..

Chodím k moru - ale asi by som nemala, lebo nedávno sa stalo nešťastie
Chodím do hôr - ale asi by som nemala lebo nedávno sa stalo nešťastie..
Chodím do mesta - ale asi by som nemala lebo nedávno sa stalo nešťastie..

Mali by sme sedieť doma na dvore.. Jaj ale minule sa aj na dvore niekomu stalo nešťastie, tak na dvore radšej nie.. tak v obyvacke.. jaj ale aj to sa minule stalo že na niekoho spadol televízor.. tak sakra kde vlastne môžem byť s deťmi?

tetapetra
13. júl 2024

@angelinja vráť sa odkiaľ si prišla. Pohoda existuje už dosť dlho.Veď ty ani nevieš čo píšeš 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️. Splietas jedno cez druhé.

tetapetra
13. júl 2024

@viestta veď ona ani nevie čo to znamená 🤦🏻‍♀️ako väčšina jej podobným. Progresivni a liberálni sú zlí,ale že svojim spôsobom aj oni žijú progresívno-liberalne, im nedochádza. Veď aj to do čoho tuka je výsledkom nejakého napredovanie

minenkak
13. júl 2024

@angelinja a čo mám ako teraz robiť keď deti majú vlastný život, zomrieť?

espeo
13. júl 2024

Keby som bola s deťmi na pohode, idem sa pred búrkou schovať do auta ako pred 15 rokmi.
Je to smola. Ale našťastie sa nikomu nič nestalo. Držím palce. Je to skvelá akcia. Pamätám si, ako sme sa pred 15 rokmi bali, že Kascak už pohodu nebude organizovať....

h2
13. júl 2024

@minenkak Akože čo? To nemáš doma čo upratovať, variť, piecť, štopkať? Alebo zavárať, uhorková sezóna je v plnom prúde! 😁

minenkak
13. júl 2024

@h2 a do 🍑, toto mi úplne vypadlo

viestta
13. júl 2024

@tetapetra veduci zacal pouzivat progresivny a libelarny ako nadavku, a oni sa vo svojej tupote s tym stotoznuju. Slovnik cudzich slov a vykladovy slovnik slovenskeho jazyka su pre nich neznama literatura

lalilla
13. júl 2024

Dobre ze budete doma len. Lebo nebezpecnstco ciha aj pred domom rovno. Tieto statusy este s tym vyhraznym prstom hned z rana 😀

zuzulka558
13. júl 2024

Na festivaly som sa nachodila za mlada dosť, aj sme boli VIP pri skupinách keďže sme im chystali večere,, z môjho pohľadu neviem si ten festival užiť ako kedysi, minulý rok som bola na dvoch ale nebavilo ma to, tie festivaly už nie sú také ako bývali, každý nech si chodí co ho baví, radšej víkendy zmizneme z deťmi na výlety už,,, len smiešne ako sa tu matky dokážu hádať pre hovadiny

alickapusinka
13. júl 2024

Autorka čo tak nechať na rodičov každý rodič si svoje dieťa vezme kam chce a ide kam chce. TY nemáš nikomu žiadne morálne právo kázať že či si tam berú aj deti rodičia. Staraj sa o seba o svoju rodinu a nekáž zbytočne morálku. Nechápem čo ťa je do toho že nejaký rodič si vezme deti a ide s nimi na pohodu. A čo či ich majú uložiť ako batožinu na stanici.

ukgirls
13. júl 2024

a keby si vzala decko na decke predstavenie a tam vas zastihla vychrica tak co? si zla mater co taha decko na kulturne vyzitie a nevylestila si dostatocne vestecku gulu aby si vedela co sa stane ?

brendaa
13. júl 2024

Každý má svoj názor a zodpovednosť to, že pre niekoho je nepredstaviteľné ťahať babátko na festival a pre niekoho je normálne.... Ženy akceptujme sa, a ja nesúhlasím s názvom témy a teraz čo?
Ani ako sa tu diskutuje... Ja som na Pohode nebola ale to som ja, registrujem ju....
Napr. každý rok chodíme na Východnú, máme to blízko .. keď som mala deti malinke, neboli sme a mala som na to dôvod, kojiť, prebalovať, horúco, únava aj moja😅.. .. .. S mužom sme si ale mohli odobehnúť na 2 hodinky....

minenkak
13. júl 2024

@angelinja ešte v tým rodičom ,čo boli doma ,ja som chodila so svojou mamou po metalových koncertoch a robila som jej šoféra,cez leto sme boli na každej dedinskej zábave ,keď už som mala decko a bolo väčšie tak chodilo somnou a kolo krát boli moji rodičia na zábave a ja doma,ja som bola na koncerte pred desiatimi rokmi,moja mama na jeseň.Ja dúfam,že ešte zametas metlou a peries v rukách a na potoku keď si za to ,aby bolo tak ako kedysi

sara07
13. júl 2024

@beata_k neviem ja chodievam na tieto akcie vlakom alebo mhd ale to máš asi ako pri tescu , pri vchode narvate, na okrajoch volne

barborachors
13. júl 2024

nesla by som tam ani keby mi platili...predraženy politický festival na skaredom mieste a na rovnej ploche, nevyspis sa, bubny drbu do piatej, siestej rana, pocut to až na hrad. Nemam rada tak masove akcie vzdy je to nebezpečné.. A male deti na festival nepatria. Uz tie decka vsade ťahajú, ozaj.

sara07
13. júl 2024

@panonia snažim sa viac ako si len ponadavat , 😂 a ticho nebudem

knieza_pribina
13. júl 2024

Bože ženy, hádam nie ste "progresívne a liberálne"?! Neviete, že vašou úlohou je roztiahnuť nohy, otehotnieť, porodiť a potom sa s deckom na cecku pripútať k šporheltu alebo metle a nevytiahnuť päty z domu. Žiadna zábava, šport, svetské rádovánky! Si mater, tak sa podľa toho chovaj! Neťahaj decko NIKAM, všade číha nebezpečie, jedine v nedeľu na omšu a možno na dni obce, ale len do 17.30 maximálne a inak doma sedieť. No a keď decko pochopí, že je to celé hovadina a ukáže ti chrbát, tak si stará kofa a máš samozrejme čo? No sedieť doma! Lebo to sa hodí a všetko ostatné je extrém.
Toľko k spiatočníckym komentárom v tejto diskusii a snímam pomyselný klobúk pred mamičkami, ktoré vychovávajú deti svetobežnícke, rozhľadené a tolerantné. Ostatné ostaňte prosím na svojej záhrade a so svojimi názormi v 19tom storočí, tam patria.

zuzanaete
13. júl 2024

@minenkak Strikovat, hackovar, vysivat ... Tooolko moznosti mas. 😁

sara07
13. júl 2024

@barborachors na festivaloch nie len na pohode , aj inde vo svete su okrem hudby , koncertov, aj diskusie s vedcami, spisovatelmi, a aj politikmi , divadelné predstavenia , rôzne čitania atd , tanečné študia
pohoda je normálny festival ako iny , neviem prečo si ho nazvala politickým, pelegriny nechcel ist diskutovat tak nešiel, rešpektujem to
pre deti sú tam tiež rôzne akcie, podujatia, zabava ,menšie deti majú na ušiach sluchatka nepočuju fakt nič
vidno že si nebola na takom, a mimochodom väčšina rodičov podla veku o tej deviatej desiatej ide domov alebo jeden z nich ostane na hlavny program
skus si pozriet jednotlivé programy festivalov kym to odvrhneš
organizator pohody dost včas ukončil program aj posielal, deti čo ostali išli do leteckej veže, to nie je o organizatoroch ale o ludoch a nerešpektovani prirody alebo pocitu to nejak prejde

minenkak
13. júl 2024

@zuzanaete ďalšia čo mi to kazí 😀

sara07
13. júl 2024

@barborachors a mimochodom ešte to že tam ide za tie 4 dni diskutovat 1 slovom jeden politik , pritom je vždy iný , nerobí z festivalu politický festival
v podstate máš jedinečnu možnost sa osobne niečo spytat, reagovat
ty mimochodom na tu diskusiu nemusíš ist lebo máš xy náhradného programu tam

panonia
13. júl 2024

@sara07 Ty si pisala, že nemáš ani na výlet a može za naša vlada.