icon

Ponaučenie pre rodičov navštevujúcich festival Pohoda

13. júl 2024

Dúfam že rodičia čo ťahajú svoje deti na pohodu majú konečne ponaučenie
👆

ibrunova
13. júl 2024

Už len ten úvodný príspevok, hovorí za všetko.. Čistá zlomyseľnosť..

konikmodry111
Autor odpoveď zmazal
baumka
13. júl 2024

@angelinja nazývať ženy liberálnymi sliepočkami hovorí dosť o tebe.....
Hádam vieš, že liberálny znamená slobodný a ty vari nechceš, aby ženy a celkovo ľudia boli slobodní??
Ži a nechaj žiť. Nechaj každého nech rozhoduje o svojej slobode, kým nezasahujú do tvojej osobnej slobody. Ja som v živote na Pohode nebola, ale tá pozitívna atmosféra, šťastie ľudí, rodín, priateľov, ktorí sa tam stretávajú mi dáva nádej, že ešte sa dá niekde v tejto krajine slobodne dýchať. Tí ľudia sú dospelí a ak sa aj niečo stane, je to len na nich, ako sa vysporiadajú s tým vo svojom živote.
Nerob zo seba kazateľa ala Marián Kuffa, nemáš na to právo, nie si ich rodič a ani nič iné. Ak by chceli,tak ťa o radu požiadajú, ale to sa nestalo. Neobmedzuj iným ich slobody.

autor
13. júl 2024

Hlavne že rodiny boli evakuované tu píšete .. jak sa potom toto mohlo stat

sara07
13. júl 2024

čo čítam ludia boli upozornení včas , boli posielané sms, pokyny kde sa pripadne ukryt atd , cez ampliony bolo varovanie
jasne upozornovali že ked su v stanoch maju byt aspon dva metre od stožiarov hlavných, nie načo ešte si to budeme natačat, vidim že sa trha plachta prchám preč
+

sara07
13. júl 2024

normálne, varovania prišli včas
lenže ludia to brali to nejak dáme , mali dost času odist alebo sa skryt v aute, veže, dokonca aj v dedine čo je tam ludia sa mohli schovat, ked len rovno na ganku alebo v pristrešku na auto
mali čas odíst do mesta
toto je individuálne zlyhanie proste
mimochodom zvladnut farbičky na mobile, vidim že ide burka pracem sa preč
to iste v tatrách, na radare vidim čo sa ženie ano môže sa stočit nemusí , mračna také bežim dole doslova , a cestou stretnem vylet s učitelkom, ešte sa ich pytam či to nejdu zvrnut .. ona vie .. ok , bolo mi luto tých deti lebo o 40 min ich stihol lejak riadny , tieto burky idu rychlo a lejak ihned nie postupne ...
nehadzala by som vinu na organizatorov , jasne teraz je idealny čas aby ho zatrhli
prerušili program prerušili

barborachors
13. júl 2024

@athelas86 konečne normálny a racionálny komentár 🙏

sara07
13. júl 2024

prvé varovania prišli o 19,00 od organizatorov , čo mali ich tahat za nohy

sara07
13. júl 2024

@panonia jáj tu sa nám niekto ide natahovat za slovička
ano nemám každy vikend pre 3 deti vylet to je pravda , keby som mala menšie dane, odvody a celkovo by prosperovala táto krajina mala by som
ved pre deti nie 😂
mám na vylet pre deti ale nemám tolko kolko by som potrebovali , chápem ten vysku eu nesedi do kramu lebo tu sa stale robi z dôchodcov chudačikov žobračikov, a 150 000 dôchodkov máme nad 1000€ , keby mam taky dôchodok tancujem každé rano labutie jazero
je mi jasné že táto vlada vytlčie z tohto neštastia a žial ignorancie naštevnikov pokynov čo sa dá

kessinka
13. júl 2024

Ja zase nechápem prečo nezodpovedné matky dávajú svoje deti do školy, už sa stalo že dieťa v škole umrelo, a nie raz, napríklad keď bol silný vietor. Podľa mňa je to príliš riskantné a mali by ich radšej učiť doma. Aspoň keď majú byť v ten deň búrky alebo víchor.
A aj môj nezodpovedný manžel chodí stále do práce. Nechápem prečo nerozumie ako veľmi je to nezodpovedné, už raz ho po ceste do práce zrazil nákladiak. A môjho ocina auto. Ja do práce radšej nikdy nepôjdem, čo keby aj mňa niečo zrazilo?
Na detské divadlá už tiež radšej nepôjdem, starší syn na jednom skončil s otrasom mozgu. A to ani búrka nebola! Kultúra je strašne nebezpečná. A šport tiež, minule sme boli v Tatrách a museli sme pred búrkou utekať. Veru, radšej by sme mali byť celý deň len doma, tam sa nič nemôže stať....alebo áno? 😯

h2
13. júl 2024

@kessinka 😁 Môj syn si zlomil ruku doma v obývačke. Bolo to v deň, keď mal narodeninovú oslavu, bola u nás kopa jeho kamošov. Kým boli vonku, sledovali sme ich s mužom, ako ostrieže, neustále pri nich, aby sa nikomu nedajbože nič nestalo. Keď sa konečne na večer presťahovali dovnútra pred telku a pustili si nejaké pesničky, konečne sme si s mužom oddýchli a spustili z nich zrak, že už sa nemôže nič stať. No a stalo sa, syn predvádzal "break dance". Až tak, že z toho bol naozaj "break".
Takže, ani doma nie si v bezpečí! Odporúčam kúpiť takú tú izolačnú bublinu a do nej len filtrovaný vzduch! 😉

vanilkovazmrzka
13. júl 2024

Poviem ti to takto. Pri takej intenzivnej smrsti ako bola vcera, by v pripade, ze by islo o hociaku inu akciu, bolo na konci niekolko mrtvych ludi. Len vdaka skusenosti spred 15 rokov a vysokym a profi bezpecnostnym standardom, sa vcerajsia smrst zaobisla bez obeti, a vsetok krizovy manazment bol zvladnuty na vybornu. Takze kritiku si nechaj tam, kde je opodstatnena, a svoje deti ber tam, kam uznas za vhodne.

konikmodry111
Autor odpoveď zmazal
ibrunova
13. júl 2024

@h2 a potom vybuchne plyn ako nedávno a už ani doma nie si v bezpečí 🤣

vela02
13. júl 2024

@ivik4 presne toto napíše len človek, ktorý v živote na pohode nebol 🙂

mizoko
13. júl 2024

Ani do vane alebo sprchy nechoď. Náhodou sa posmyknes,drbnes hlavu a je to. 😌

kessinka
13. júl 2024

@h2 @konikmodry111 môj najstarší má špeciálne schopnosti trafiť s úrazmi a zdravotnými problémami do narodenín či menín prostredného, už sme na narodeninovej oslave riešili napríklad kliešťa v oku (medzi spodnými mihalnicami), jeden rok mal na bratove narodeniny otras mozgu a na meniny o mesiac neskôr si rozbil hlavu, tento rok si napríklad zlomil ruku takže začiatok oslavy boli aj s mužom na Kramároch pre sadru 😒
Celkovo o domácich úrazoch pomlčím, u nás sa väčšina z úrazov (pri troch chlapcoch ich bohužiaľ nie je zrovna málo) stala práve doma🤷‍♀️

konikmodry111
Autor odpoveď zmazal
mimi852021
Autor odpoveď zmazal
sara07
13. júl 2024

@mimi852021 pohoda nie raz napr na denniku N mala rozhovor priamo z meteorologom z nshu že monitoruju počasie dva tyždne vopred + priamo osobne ja na tom festivale
upozornovali už pri vstupe že je to 50na 50 že bude burka , prve varovania dávali o 19,00

sara07
13. júl 2024
sara07
13. júl 2024

@mimi852021 prva varovanie, upozornenie riešil organizator ked sa vedelo že burka bude na 70% ,

kristiii
13. júl 2024

V živote som na Pohode nebola, aj keď bývam kúsok odtiaľ, ale nejak mi ich program nebol nikdy nejak extra blízky, ale teda, ak naozaj vydali varovanie, aj ľudia, ktorým nič neprišlo, sa snáď vedeli spýtať iných, prečo náhle balia a zdrhajú. A ak ani toto im nestálo za to snažiť sa dostať do bezpečia (hlavne potom, čo vedia, že sa stalo v minulosti), ale je im prednejšia zábava a vstupné, dupľom, ak tam boli s deťmi, tak teraz nech sa nesťažujú. Ja som zdrhala z dvoch festivalov kvôli počasiu, raz Dohoda, druhý Rockfest a to teda neboli ani zďaleka takéto extrémy v počasí.

felycity
13. júl 2024

@mimi852021 ja osobne si myslím, že každý dospelý svojprávny človek by mal byť schopný v dnešnej dobe vyhodnotiť situáciu a neverím, že nikto nevidel že sa blíži búrka /( nikto si nepotrel predpoveď počasia ), zábery ukazujú, že tam poniektorí boli do poslednej chvíle, čo je pre mňa nepochopiteľné a obzvlášť, že v minulosti sa niečo podobné už stalo... úprimne ľudstvo začína hlúpnuť a ignorovať isté fakty, na to nepotrebujem organizátora, aby ma upozornila, že pozor ide búrka...

brendaa
13. júl 2024

Vyšetrovateľ PZ pribral do konania Ústav súdneho inžinierstva zo Žiliny. Bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu Všeobecného ohrozenia....

viestta
13. júl 2024

@brendaa nie je to nic co by sa vymykalo beznym postupom. Tak isto sa vysetrovalo ked sa ten nafukovaci hrad vzniesol do vysky dosledkom narazoveho vetra. Rovnako sa vysetruje akakolvek udalost, ktora sa stane na podujati, malom, velkom, politickom, sportovom alebo ciste zabavnom.

uhnakova
13. júl 2024

@knieza_pribina ja len doplním, že ten hnusný liberálmi vyvinutý nástroj v podobe mobilu, tabletu a počítača aj s internetmi patrí okamžite do koša. A marš pratať, ženy, robota vám stojí 😀.

barborachors
13. júl 2024

@sara07 z pohody sa casom spravil agitacny liberalny politicky festival a bodka. Kedysi sa pohoda dala, ale je mi na grc, ako z neho kascak spravil slnieckarsky politicky agitacny liberalno propagandisticky festival a najnovsie este aj decko friendly festival. Decko nepatri do baru, krcmy a uz vobec nie na festival, kde sa pije, huli trava a nevuemcoeste, ledaze by sme chceli deti privykat na vsadepritomny alko life na svk ze. Slovac pije ako duha a este sa bije do prś, ako je norma mat decko na festivale. Za to ze sa nevie zriect pubertalnyh a postpubertalnych aktivit hoc ma rodinu, ale fras to ber, vsak chcem si uzivat, skrz naskrz, decko nedecko.

viestta
13. júl 2024

@barborachors decko patri na oslavy prichodu vierozvestcov na Devine a ma pocuvat politicky agitacny propagandisticky prejav sudruha Mierotvorcu Nasr...(deneho) zo sumracnej. Vsak? Kazda roduverna a uvedomela slovenska rodina sa mala zucastnit tejto udalosti a nie sa trepat na Pohodu...

sara07
13. júl 2024

@barborachors nikto nikoho tam nenuti íst tak ako iné podujatia cirkevne alebo teraz čo bola na devine ..
besedy so spisovatelmi, vedcami alebo politikom, prezidentom mávaju aj na iných festifaloch to nie je vôbec nejak špecialita pohody
napr min rok na ostrave colours bol prezident pavel, ako u nás prezidentka čaputova na pohode, ale na sk sa z toho robí čo robí, v cz to nik nerieši , neviem čim to je
na každom festivale je kopu aktivit, divadiel, pantomina, akcie čisto priamo pre deti , čiže nemusi byt vôbec v žiadnom bare ani v časti kde sa huli trava
mimochodom to že je dieta na festivale kde sa huli trava nie je správne ,ale to že moje tri deti vysmraduje fajčením pár čo byva pod nami a nemôžeme si otvorit okno poriadne a pasivne fajčia ak nestihneme to už je ako v uplnom poriadku
ja som bola tiež na festivale a čo , ak ma berieš ako pubertačku neriešim ,neberiem ti nazor, nebudem doma hačkovat dečky proste
keby si bola aspon na jendom možno by si zmenila nazor, máš tam fakt rozličné druhy hudby, besied, tancov, divadiel , klasicku hudbu klavirny koncert atd .. diskusiu s politikom môžeš kludne ignorovat lebo tam je xy programov na vyber
dietatu sa čokolvek môže stat aj doma, ja som zmokla prvy raz v živote v meste cestou po dieta , pretože to bol zlomok ako sa spustil vietor aj dažd, žiadne také pomaličky ešte stiham dobehnut , ked som doma pozerala malo to tesne obist, no neobišlo proste sa to zvrtlo , otazka hodiny