Ponaučenie pre rodičov navštevujúcich festival Pohoda
Dúfam že rodičia čo ťahajú svoje deti na pohodu majú konečne ponaučenie
👆
@barborachors to chors v tvojom mene je preklep zo slova chora?
najsmutnejsie je, ze nikto nediskutuje/neriesi pricinu. minister sa vysmeje zivelnej katastrofe, dalsi chce najlepsie asi zatvarat, ludia sa tesia, siria zlobu lebo slo o "liberalnu" akciu(ale nabozenske az sektarske akcie nevadia), ale nikto nediskutuje o pricinach tychto smrsti. to nebolo len o pohode. v zamkoch vytopena nemocnica, v nitre vytrhany asfalt v centre mesta, zatopene domy, pivnice, utulok v brezne, zniceny majetok, poskodene strechy, vytopene auta, mrtve baby ktore zasiahla lavina, popadane stromy a konare. ale vsetci sa zameriavaju na jeden festival, uz asi v ramci stavania hradze...
@chillibubble tiež ma to napadlo , to riešia ako keby bola smršt len na tom jednom mieste
jedine starosta trnavy sa vyjadril že smršt stromy popadané atd boli aj meste že to bola silna ojedinela smršt
veselo ideme dalej rubat ,napr muranska planina , už ich svrbi aj balog , pekne vyrubat všetko a nech to tečie, odparuje sa ihned a smršt dalšia za chvilu splachne no a čo to je ok
Ponaučenie malo byt aj ked prisla burka a zabilo dieta v letnom tabore. Teraz nikto neda deti do táborov? Jedine ponaučenie je, ze treba z casu na cas pozriet radar búrok a ked uz je v Ba, pre istotu ist prec z voľného priestranstva. Ale niekde sa pise, ze organizátor hlásil hodinu pred, ze ma prist burka. Ostatne je na zodpovednosti jednotlivca.
@betulinka1 prve varovanie bolo o pol šiestej vraj už aby začali istit pre istotu stany,okontrolovali ich atd , o siedmej meteorolog čo bol priamo na pohode a mal tam zriadenu stanicu na monitorovanie vydal vystrahu a začalo sa to riešit , o ôsmej išli sms s pokynmi a smršt prišla o pol deviatej
ked niekto ignoruje čo na robíš , však si pozri tatry veselo si tam behaju v žabkách a kroksoch - nepochopim proste nepochopim , vidím že idu hore ešte im vravim za hodinu je tu burka, otočte sa dole , rehot ved je pekné počasie čo vychylujem asi tak ...
@sara07 toto ajmy zažívame chodíme na turistiky, smejú sa nám že sak je pekne ale my to vieme odhadnúť už raz jedna partia dopadla ze ich hľadali úprimne ani my ich nebolo ľúto vysmeju ta a potom sú dosrany
@dadis bola si tam? Nezvladli nic.
@babulkomale co nezvladli? 2 hodiny pred burkou uz upozornovali, ze ide burka... my sme boli uz o 7 zbaleni a cakali na pokyny... o 8 uz hucali zo vsetkych stran, chodte prec z arealu, do svojich stanov, najlepsie do aut, nechodte do velkych stanov... my sme uz boli schovani a ludia pili, zurovali, s detmi sedeli ako hlupi... organizacia bola ok! To len ludia nepocuvali! A z 30 000 ludi 30 zranenych to je menej ako pred par dnami v Tatrach... tam 30 ludi a 3 mrtvi! Opakujem bola som tam, info bolo, ale ludia to podcenili!
... ach, svata prostoto ....
rovnako by sa mali poucit vsetci, co chodia do hor (tragedia Monkova)
+vsetci, co chodia busom (tragedia pri novych zamkoch vlak/bus)
+vsetci, co chodia na krestanske stretnutia a pute a pod (tragedia, ked deti zrazil zaparkovany autobus)
Jedine, co by sa mohlo riesit, ze preco matka neopustila areal skor (nestihla/zdrzala sa?) Alebo preco nesla do letiskovej veze, kam posielali rodicov s detmi. Inac jej ludia pomohli, vsetko dopadlo relativne dobre.
Pohoda nie je slnieckarska ozranparty. Je to multizanrovy festival, hudba - aj vazna, aj folklorna, je tam kultura aj nabozenstvo, ... Nikdy som tam nebola, lebo na masovky nie som, ale myslienak Pohody sa mi velmi paci.
BTW, keby to neslo Trenconom, ale Detvoh cez Popolianske folklorne slavnosti (alebo par dni Vychodnou) - co by to zmenilo? Zakazali by sme folklorne festivaly? Nadavali ich ucastnikom?
@babulkomale zvladli, ako ti pisala baba - z 30 000 30 zranenych? podla pokynov v tom stane uz nik nemal byt, cloveku mozes povedat, rozkazat, ale ked sa rozhodne, ze pocka najprv na hajzel/sprchu/dopije pivo a zje chleba vo vajci, tak ho mas parom volov tahat? keby to nezvladli, je areal plny ludi a stan padne a zabije viecerych. ak mi niekto dokazatelne X krat povie: "Blizi sa burka, chodte do aut, neostavajte vo velkych stanoch", tak v tom stane neostanem .... tam nebolo 30 000 usporiadatelov, aby kazdy mal svojho bidyguarda, co ho vyvedie von.
Deti na Pohode je večná téma hlavne pre tích ktorí tam v živote neboli. Tak teraz sa môžu doma natriasať škodoradostou a oznamovať internetom ze “konecne majú tí rodičia ponaučenie” 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Ja by som tam malé dieťa na víkend tiez nebrala, lebo sa chcem baviť nie sa starať.
Pohoda nieje zrovna moja šálka kávy, ale bola som tam veľakrát, som Trenčanka vyrastala som s tymto festivalom a potom som tam ešte xxxx krát bola pracovne alebo zdarma ze mi niekto posunul lístok …Viem ako to tam vyzerá. Žiadny iny festival na Sk nemá také skvele podmienky pre rodiny s detmi ako pohoda, majú vlastný kemp v najtichšej časti festivalu, vlastné hygienické zázemie, 2 dni nonstop program na detskom stagi v tieni v stane, skákaci hrad …Mimo detskej zóny tiez milión aktivít s veci co zabavia aj deti.
Najsmiešnejší mi pride argument ze deti uvidia ožratích ľudí a budú citit marišku 😂😂🤦♀️ No neviem, zrovna Pohoda je dosť komerčný festival, s predraženým slabým pivom, takže zhulenoožratich indivíduí je tam pomenej oproti iným akciám. A pochybujem ze malé dieťa rozozná co kto fajčí a co ma naliate v tom nepriehľadnom pohári.
Ináč búrka to bola brutálna, v celom Trenčíne popadané stromy, všade polámané konáre. Čierne búrkové mračná boli na letisku dobre viditeľné už zdialky, zberalo sa to uz hadam od 7, toto už je naozaj na ľuďoch.
Ked vidím ze sa valí armagedon, niekoľko krát ma upozorní organizátor, preruší program a vyzve nech sa schovám tak sa naozaj idem schovat do auta alebo vlastného stanu. Obzvlášť ak viem, ze pred rokmi už jeden veľký tanečný stan padol.
Našťastie to zvládli dobre, na to ze tam bolo toľko ľudí mohlo to dopadnúť ovela horsie
Moj syn bol spoko, vobec z toho nema traumu, iba ma to uistilo v tom ze o rodiny s detmi v pripade krizovej situacie bude super postarane. Vacsinu evakuovali do riadiacej veze, mali tam prichystane pitie aj suche veci.
@lujza123 ja so vsetkym suhlasim ale pokial tam nemas svoj stan ani svoje auto tak ozaj ti nic ineho neostava ako sa schovat vo vacsich stanoch.
My sme takto bohuzial skoncili. Mali sme tam aj dalsich kamaratov, co na tom boli rovnako. Vela ludi z okolia TN chodi na bicykloch alebo taxikom.
@lauriik určite to Trenčania mali tazke. Tiez tam nikdy nespím, tento rok som nešla.
Ale keby áno isto by som sa sla schovať do menšieho stanu kdesi na kraj, hentým veľkým neverím to nema šancu ustáť. No co narobis na takej otvorenej ploche moc na vyber nemáš , na voľnom priestranstve ta môže trafiť poletujúce niečo. Alebo ako som dnes čítala chlapíka prevrátilo v ToiToike ostal tam uväznený obliaty hovnami 🤮😬😬 to nechceš takýto zážitok
Musel to byt masaker, my sme to sledovali doma cez okno všetky stromy sa sklanali až k zemi
https://www1.pluska.sk/soubiznis/domaci-soubizn... neivem uz lepsie sa to povedat pre vas mudre moderne neda
@angelinja tebe muz toleruje internet ci dostavas priepustky na taketo moderne vydobytky? ja len aby ti domacnost nestala... dufam ze volit nechodis a tento prejav feminizmu bojkotujes.
Prečo sa k tomu vyjadrujú tí, ktorí tam neboli? Ktorí nevedia, o čom je ten festival?
A že festival nie je pre deti? Taký Lestival v Dolnej Krupej je vyslovene festival určený pre deti. A že sú tam ožratí? Určite menej ako na pofiderných politických guláškach, kde pivo a borovička tečie prúdom, alebo na dedinskom futbale…
Že sa nepoučia? A poučil sa niekto z opakujúcich sa tragédií v horách? V táboroch? Na výletoch? Nejaký ten rok dozadu zabilo v lese v BA chlapca - na vine bolo počasie. Poučil sa niekto z týchto tragédií? A čo také tornádo na Morave? Tam to zastihlo ľudí, keď boli doma… Dá sa poučiť z prírodných katastróf a vrtochov počasia?
Keď som čítala komentáre, že to je boží trest… To fakt si veriaci takto berú do úst Boha? Ako sa hovorí, neviete ani dňa, ani hodiny, kedy si vás povolá… A je jedno, kde vtedy budete a čo budete vtedy robiť.
@angelinja Áno, je to krava. Ale nie preto, že šla na Pohodu, ale že ignoruje predpoveď počasia a varovania. Ako každý druhý turista v horách, kde ja na obed už zliezam dole, na obzore sa kopia ťažké mračná, ale rodinka s dieťaťom v nosiči sa fotí na instagram a ešte len pomaly stúpajú hore. Alebo ako učiteľka, ktorá je zodpovedná za smrť chlapca, lebo napriek predpovedi silného vetra vezme deti na prechádzku pod stromy.
Keď matka v tejto horúčave vezme dieťa na priame slnko, nie je práve najbystrejšia. Rovnako ako kvantá žien, čo vídavam, ako kočíkujú na slnku tmavý kočiar, otvor prekrytý plienkou - a to ani nemusí byť 30°C.
Keď sa niekto nevie baviť bez toho, aby sa ožral a to ani vtedy, keď má na starosti deti, tak si deti nezaslúži. Má tento pán deti? Dúfam, že ich nikdy nemal nastarosti, lebo čo ak náhodou na prechádzke šiel okolo krčmy a nedokázal sa ovládnuť?
Žijeme v dobe, keď je detí málo a bude ešte menej. Náš životný štýl je dnes úplne iný ako bol pred 50 rokmi - a to nielen vo voľnom čase. Múdrejší už pochopili, že je prospešné poskytovať matkám aj otcom priestor, aby deti mohli zapájať do svojho bežného života a to tak, že ten bežný život sa stane priateľskejší k deťom.

Ja som tam bola, upozornenie prislo v cas, opakovali dookola bezte do svojich stanov, aut nie do velkych stanov, lenze ludia su nezodpovedni a ostali tam aj ked uz isla ciernava... my sme utekali do auta, stan nechali tam... vacsina ludi urobila to iste ale co ked niektorych to "netankovalo"... my este ked sme uz bezali ludia sedeli, cakali na jedlo, kavu, wc, ci sprchu... my sme to preckali v aute a sme ok... no a k tym detom, ja osobne by som tam tak male dieta nebrala ale to som ja, kazdy rodic si musi zvazit rizika...