Poraďte autíčko pre ženy.
Žienky poraďte mi nejaké šikovné auto. Som mlada baba. Bude to moje prvé auto. Niečo maličké, ale výkonné☝🏼😂 Skôr na kratšie trate... a aby dobre vyzeralo 🤷🏽♀️😄
Za mna Kia Rio, maju ho nasi uz neviem kolko rokov a zvladne aj dlhe trate. Ja ho mam 2 roky a maximalna spokojnost. “Kradne” mi ho aj manzel a to sa vozi v mercedese, ale vravi ze do mesta je rio proste sikovnejsie.
Ja som mala prve auto seat ibiza...super zihadielko, potom hyunday ix35,v pondelok si idem pre bmw x3....ale strasne tuzim po fiatke cervenej....raz ked budem stara a deti budu uz samostatne si kupim
Kia ceed krátka.Su pomerne lacné jazdené,majú dobré výbavy, nie je veľké ,ale ani také malé orditko,aj dizajn má fajn pre ženu .A tie 1,4 mpi čo majú motor bez turba su nezničiteľný motory,to ti povie každý chlap,ktorý sa tomu rozumie.Mas za málo peňazí veľa muziky .
Seat Ibiza benzín 🙂 výkon dobrý,spotreba tiež dobrá a hlavne oprava lacná 😊 mamina ho má vyše 5rokov,každý deň používané a jediné čo musela vymeniť boli brzdy za 70€ a ložiská tuším tiež za 70€..a olej samozrejme ale to sa do opravy neráta 🤣🤣
Ja mám Hondu jazz 🙂
mne sa páči VW UP alebo Škoda Citigo (je to vlastne to isté 😀 )
a rozhodne benzín, hneď šťukne 🙂
@dzt Nissan Micra !!! Mala som ešte ten bucľatý starší typ (moje bolo 2009 ročník) s automatom, 1.4 benzín, 5 dverové. Najlepšie auto pre ženu, podľa mňa. Do mesta ideál, zaparkuješ kdekoľvek. Ale s 1.4 v pohode aj na dlhšie cesty, diaľnicu... Super sa na ňom jazdí, je z neho dobrý výhľad. Spoľahlivé, nikdy som nemala poruchu. Prekvapivo priestranné, po sklopení sedačiek som v ňom odviezla kadečo. Je väčšie ako Fiat 500 aj Mini. A je krásne! Pred pár mesiacmi som Micričku predala a ešte teraz mi je za ňou ľúto. Inak, Mini neodporúčam- strašne poruchové. Kamoška ho mala a kopu peňazí jej z vačku vytiahlo, stále mala niečo pokazené, a to ho kupovala nové. Že nikdy viac.
Prvé auto (nove) som mala chevrolet spark a predala som ho po pol roku, vôbec nebolo bezpečné, ked fúkal vietor tak ma skoro odfuklo z mosta :-/, druhé (predvadzačka) bmw 1 benzín 1.9 motor títo bola moja veľká láska, bola som maximálne spokojná keďže už malo nejaké tie rôčky odjazdene tak som si kúpila mercedes cla kupe a to je taká chutovka autíčko, podľa mňa bude moderné aj za 20 rokov, mám ho už 5 rokov a som veľmi spokojná.
@dzt. Ideálne babské auto? Veľké, silné, pohodlné, komfortné, s bezpečnostnými prvkami, s kamerou a parkovacími senzormi.... a tiež v peknej farbe 🙂
Nikdy som nebola zástanca malých a slabých škrupín. Ak je to staré, bezpečnosť často 0 bodov.
Včera mal tata havárku. Jeho 5-ročná dodávka ide do šrotu, 4-ročná Toyota RAV4, ktorá ho nabrala, tiež. Podľa vyjadrení policajtov, keby vinník nabúral napr.10-ročnú Fabiu, posádka by z toho veľmi zle vyviazla. 😐
Čo je pre Teba "silné auto"? Pre niekoho 100 koní, pre iného nad 200 a niekto potrebuje 330-koňovú audinu. Na začiatok Ti v pohode stačí tých 100 koní, nižšie by som nešla. Dá sa začiatočníkovi obiehať, ale nemáš problém udržať auto na ceste.
Koľko chceš do auta investovať? (Vrátane údržby a tankovania. Silnejší motor = Vyššia
spotreba)
Akú má mať bezpečnosť a výbavu?
Na akú dobu ho plánuješ?
Čo od auta očakávaš?
Toto sú základné otázky, ktoré Ti položí každý poriadny predajca áut.
Ak chceš dobrú kombináciu bezpečnosti, jazdných vlastností, kvality a komfortu, cenovo najvýhodnejší by si mala Focus po operatívnom leasingu. Ak chceš čo najpohodlnejšie sedačky, víťazí ako značka Opel. Ak nechceš platiť drahé náhradné diely, vyberaj "bežné značky". Pozri sa na AUTOBILD, tam máš rôzne rebríčky podľa bezpečnosti aj poruchovosti.
PS: brácho cez 10 rokov vozí autá po operatívnom leasingu zo zahraničia a robí odťahy, takže viem, o čom hovorím. Za 15 rokov som odjazdila cez 400000 km v rôznych autách (väčších a silnejších) vrátane dodávok aj s veľkým vozíkom.
My sme mali kia soul . spokojnost.predali sme skrz babo chceli sme vacsie kia sportage, vsetko jazdenky,okrem beznych udrzb slapali ako hodinky.
@dzt ak ti mam poradit na zaciatku si kup ozaj stare ojazdene auto. Kvoli tomu aby si sa na nom naucila jazdit a bola pripravena na vsetko. A ked by si ho niekde odrela alebo otlkla nebude ta to tak skret ako nove auto. Ja chvalabohu som nemala ani jednu nehodu ani auto som neskrkla ale si predstav kupis si nove auto s milioni vecami budes z toho cela vyhukana kde co a nie este ist s tym na cestu. Takze za mna nejake auticko do 500 eur dat si ho skontrolovat hlavne si daj hned vymenit brzdy a spojku to je zaklad ak chces jazdit dobre a bezpecne. Moj chlap by ma na cestu nepustil pokial by toto vsetko neskontroloval a nevymenil. A jedna rada ak by si kipovala cez inzerat a niekto bude tvrdit ,ze auto je bez vady never mu. Kazde auto ma nejaky problem lenze majitelia to radi zataja takze pri kupe si vezmi niekohokto sa tomu ozaj rozumie
@dzt Honda jazz, na pohľad malé autíčko ale super variabilné, benzín spotreba do 5,5 l aj s klímou či kúrením. Žiadny Francúz ale poctivý Japonec, nepoznám nikoho kto by s ním nebol spokojný. Menšia spoľahlivá varianta, do ktorej by som šla je Suzuki Swift, ale to ma na mňa príliš malinký kufor
ja by som si vybrala Toyotu Yaris
Aj hyundai i10 nemusí byť zlé, ja osobne väčšie auta od začiatku
@patka06 aj ja som mala na zacvik moju milovanu "jarisku" rocnik 2009... Uzasne male auticko, ktore slapalo ako hodinky... Pred dvoma rokmi som kupovala nove a aj som chcela zase Toyotu Yaris, ale...nova, ktoru som chcela, stala tolko ako Suzuki Vitara....kedze som chcela vacsie auto, tak vyhrala "Suzicka" 🙂... no s laskou spominam na toyotku
@hastrmistr ako ste bola spokojna s tou ix35?dakujem
@minnie1311 veľmi som bola spokojná, dobra spotreba nafty, pohodlné auto pre mňa aj deti, dostatok priestoru, super kufor.
@dzt opel corsa
@hastrmistr dakujem pekne.a nebolo nejak kazove?pripadne nahradne diely neboli velmi drahe?a to ste mala 4×4 2liter alebo 1,7.dakujem

Ja som sa tiez vzdy bala jazdit na velkom aute, nakoniec sme kupili novu vitaru a je perfektna. Jazdim denne a nemenila by som.. Povodne som tiez chcela male auto ale potrebovali sme vacsie rodinne...