Poraďte kávovar pre rodičov
Ahojte ženušky, prosím Vás o pomoc vo výbere kávovaru. Ja sama kávičkár nie som, no rodičia áno, a chcela by som napísať Ježiškovi aby im nejaký aspoň ako tak super kávivar priniesol... no ja si vôbec neviem rady, pákový? automatický? moja predatava je, aby tam išla zrnková káva, ktorú si stroj sám namelie, nádobka na mlieko vôbec nemusí byť, nech nerobí kávu do veľkej kanvičky ale priamo šálku- 2 a ideálne aby stačilo potlačiť gombík a tečie kávička, dá sa niečo také nájsť aj do 250€? našla som nejake delonghi automatické, ale žiaľ za 300€ , je mi jasné, že je to investícia ktorá aa vyplatí, no žiaľ na drahší zatiaľ nemáme, dá sa niečo nájsť, alebo radšej počkať a kúpiť neskôr a naozaj poriadny...?☕
De Longi....nie Kongo... prepisuje bez dovolenia
my sme našim tiež tento rok už pod stromček kúpili kávovar, premýšľali sme nad tým, že aký aby nebol drahý, ale aby plnil účel, nakoniec sme sa rozhodli pre DeLonghi, poviem ti, že som presedela veľa času za internetom aby som našla niečo, čo by splňalo naše požiadavky a aby bol za fajn cenu 🙏😅
@ladyaki DE LONGHI EC 685.W, musela som loviť, hľadať presný názov, ale našla som 🙂 našla som ho cez Planeo a za fajn cenu, tak sme ho vzali, páči sa mi, že nie je veľký, čo viem zaisto, že toto isté poteší aj maminu, príde mi taký malý milý a nato aký je malý má pomerne dosť funkcií, z čoho mám radosť 😍😝
Tiež som si takýto bič na seba uplietla, tiež hľadám kávovar, ktorý by mi padol do oka, ale neviem sa nejako s ničím stotožniť, nech sa snažím ako snažím.
Mám si vybrať najskôr značku?
@tabakmirka ani nemusíš, že značku, ale hlavne vybavenie toho kávovaru ako takého, čo by si chcela aby mal, akú kávičku by mal robiť, či len presso alebo aj nejaké kapučíno alebo laté alebo niečo také 😉
Keď ja som z toho mimo. Chcela by som asi aby robil viac druhov kávy, ale zase nie som celkom presvedčená, či by mal byť na kapsule, to by ma tiež zaujímalo, že či je to praktickejšie keď je na kapsule alebo či to má dáke nevýhody.
@tabakmirka kapsule sú síce spratné, nie je s tým roboty, ani nič, ale je z nich veľa odpadu. Takže toto si treba dobre premyslieť, či začneme myslieť aj trošku ekologicky alebo či budeme pozerať na pohodlnosť našu 🙂
ja práve zvažujem či krups alebo delonghi, začínam mať pocit, že priateľ bude mať najväčšiu radosť, keď ho kúpime konečne, že už nebude musieť počúvať tie dilemy okolo toho :D
@ladyaki z týchto dvoch by som skôr volila delonghi aspoň teda ja, máš aj nejaké konkrétne typy kávovarov vybratých, či nie? 😝 to si píš, že bude mať potom radosť 😅 môj má nervy aj pred narodeninami svokrovcov, lebo to ja vopred musím premýšľať zvažovať, porovnávať a všetko a často mi hovorí, že to je také ťažké prísť kúpiť prvé čo mi príde pod ruku a idem? nechápe to vôbec 😅😅
No tak ja nechcem nejako zaťažovať životné prostredie, takže skôr sa budem teda sústrediť na klasiku a nie na kapsule. Len to tiež neviem, že automatický alebo pákový? Čo je lepšie?
@vondolina áno, ako som čítala pár recenzií uz aj ja sa radšej prikláňam k de longhi, zvažujem DeLonghi ECAM 22.110 B alebo potom tie ESAM 3000, 4000, ak by išiel trošku dole s cenou tak DeLonghi ECAM 23.123 B.... ale už som sa rozhodla, že asi dostanú knižky a niečo k tomu a ak budú zľavy po Vianociach tak vtedy príde veľké prekvapko 😀
@tabakmirka
no ako to už lustrujem hodnú chvíľu gak ja by som sebe vzala kľudne aj pákový, ale radšej tiež automatický, čo zomerie, urobí... nechcela by som mať kávovar na mletú kávu alebo ze by som si zvlášť musela mlieť...na to som zas pohodlná
@ladyaki Veď to, že by to bolo asi lepšie, rýchlejšie a hlavne čerstvo mletá káva, to by bolo labúžo mať každé ráno takú čerstvú kávičku. Júj a tá vôňa

@tabakmirka tak automatický ti kávu zomelie, len je pravdou, že je vyššie cenovo ako pákový, záleží to od teba, že čo skôr, podľa mňa je fajn keby si aj zašla do nejakej predajne, kde majú takéto veci a tam si tie kávovary aj obzrela, aj si pozrela parametre a všetko 😎
@kammik To áno, ale zase rátam s tým, že mi aj roky vydrží, že bude robiť dobrú kávu, už sme sa o tom aj doma s polovičkou mojou rozprávali, že aký a povedal, že radšej keď vyberám, tak automatický, že hlavne nech má všetko, čo potrebujeme, čo chcem aby mal a cenu potom budeme riešiť, čo ďalej

@tabakmirka to máš raz dobrého chlapa, že ti takto v tom necháva voľnú ruku, že podľa toho, čo ty chceš tak môžeš vyberať, keby mne takto ten môj pri niektorých veciach nechal voľnú ruku, to by som bola jaká rada 😝
@vondolina moj mi nechava vo vsetkom volnu ruku.ci kocik,pracku,spotrebice,farbu podlahy stien.priste vsetko.ze mam vybrat.ja vyberiem ukazem mu co sa mi paci.a vacsinou to aj kupime.mam kamosku co jej muz vyberal kocik.nie zeby bolo mojmu vsetko jednk ale nema tolko casu sediet za pc a hladat.porovnavat ceny,alebo programy,funkcie....
@malinovka333 to máš super, aj keď to tiež niekedy nie je najjednoduchšie, čo? ja by som tiež niečo také niekedy odcenila, aby proste rešpektoval čo vyberiem a zbytočne aby to nejako nekomentoval a nelamentoval

@tabakmirka tak potom už niet čo riešiť, už len vybrať taký aby mal všetko potrebné čo odceníš a vec je vybavená, nie? Aj tento pákový, čo my sme kupovali je fajn, účel plní a hlavne to je to dôležité si myslím 🙂
je vela faktorov ktoré malý vpliv na výber kávovaru. Cena, pakový,alebo automatický, či má napenovač mlieka,.....cena,značka.Musíš si vybrat sama.
Tiez by som chcela kupit ako darcek pre manzela, ale sama sa v tom moc nevyznam.Manzel miluje kvalitnu kavu, hlavne espresso rad pije.
@zabka788 Skús sa pozrieť na Jura kávovary, sú veľmi kvalitné, sama mám už roky jeden doma, a veľký máme ja v práci.
@tabakmirka dakujem, nakoniec sme sa rozhodli pre Oravu. Mame ho aj v praci a aspon sme vedeli do čoho ideme. Ale dakuejm, si zlatá 😍

My sme veľkí kávičkári... máme najlacnejší dr Kongo pakovy...k tomu mlynček ale s kamennými kolieskami.... káva barzzuz...meliem vždy čerstvú.... áno je to trochu nepraktické...aj bordel...ale káva je skvelá.... potom nie je jednoduché ísť do mesta na kávu.... lebo nároky narástli...