Poraďte plemeno psa
Ahojte,
poradíte mi plemeno psa, niečo skôr menšie, čo rado chytá / plaší mačky? Celý dvor máme komplet osratý, autá a veci v altánku ošťaté, no proste hnus 🤮 Zúfalá som...
Mali sme kocúra, ale ten musel ísť preč kvôli dcérinej alergii, vtedy sem iní kocúri nechodili, bolo tu jeho územie, aj keď si neznačkoval.
Dvor veľký nemáme, ale za nami je hneď pole, takže vybehať by sa vybehal na prechádzke. Nemusí to byť len vonkajšie plemeno.
Rozmýšľala som nad jazvečíkom? Jaxk russel?
@simonettasimonova otazka preslachtenia je druha vec. Realita je ale stale taka, ze pri bez PP nemas ziadnu zatuku, ziadne zdravotne testy, ziadne testy predpokladov, cize vobec nevies, co kupujes. A teda zaroven vobec nevies, ako bol ten psik krizeny.
@simonettasimonova a niektore bez PP ako vyzeraju? Videli ste niekedy buldockov bez PP? 😄 Alebo civavy? Alebo jorksire? Alebo labradory? Prepacte ale dovolim si tvrdit na zaklade vzorky co vidam denn, ze 70% z nich su degenerovane - a to myslim vazne. Nie je to OK, ani anatomicky, ani fyziologicky. A velakrat ani psychicky.
@miselka007 ahoj napises mi prosim nazov chs? Mam amstaffa zo spanielska /cans juansa/ a uvazujem ze za rok mozno zoberem staffbulla tak robim prieskum
@andrea_prestastna napisala som ti spravu 😊
@lenkadenisa to dufam nemyslíš vazne že chceš jr alebo jazvecika koli tomu aby odhanal macky a picnes ho na dvor🤦🏼♀️ Kup si na baterky
@colsami moja civava je bez PP a je úplne v poriadku..a takí utulkaci sú často krát krajší a zdravsi ako tie chudatka so splostenymi nosmi co krochkaju ale majú papiere hlavná vec a zaujímalo by ma ako môže existovať pes s vlasmi napríklad yorksir ale neni vôbec pokrizeni ani náhodou to tak dobre
@majlo1234 máš záruku áno ako jednej zomrel po troch dňoch papierový psík a vrátili jej peniaze.
@drbig5 ja som videla rodičov mojej civavky bez papierovej a to mi úplne stačí a aj ona je úžasná celá. Ani my nechodíme po vyšetreniach ked sa chystáme otehotnieť..ale ked je to pre niekoho hoby ja mu to neberiem 🙂
@bestmate znovu si prečítaj čo napísala autorka 🙂 a potom mi povedz či toto napise človek ktorý si je vedomí zodpovednosti za psa na dalších 15 rokov. Pretože mne nepride že to čo napísala autorka je hodné dospelej osoby.
Poradíte mi psa čo chyta a plaší macky? Akože reálne?😂 predstavte si že ten moj to nerobi prečo by sa naháňala ako pojašena za mackou ktorá cez dvor len prejde 🙂 a to mám JR a teda nieje to pes čo bude sediet cely deň na zahrade ;))
@simonettasimonova simonettasimonova to je zaklad kazdeho chovu a kazdy jeden poctivy chovatel da vzdy pred krytim svojho psa alebo fenu vysetrit. Je to uplne normalna a logicka vec. Nebudem predsa chovat a produkovat stenata na chorom jedincovi. Samozrejme nebudem hovorit o mnozkach bez PP ktori maju len vidinu penazi a je im uplne jedno ci ich fena porod prezije, ci stence preziju, ci budu zdrave a ako dopadnu. Dostanu kes a su spokojny. Alebo veta typu ved kazda fenka by mala mat raz steniatka 🤦🤦
Ja ako chovatel by som nikdy nesla nakryt moju fenku keby nebola komplet vysetrena cez rtg vsetkych klbov, chrbtice, srdca a dna testy na dedicne choroby a tak isto to vyzadujem od psa. A aj toto je ten mega rozdiel medzi normalnym chovatelom a "chovatelom" z bazosa.
@miselka007 suhlasim towz mám skusenost s tým že človek čo má chovnu stanicu tak je to zvyčajne jeho hobby stebiatka sa mnozia pod menom jeho chovateľskej stanice tak snáď nebude produkovať “chore” potomstvo
@simonettasimonova este raz to napisem, neviete o com hovorite a pisete bludy. Kde beriete istotu ze vasa civava napr nepochadza z nejakeho incestneho vztahu? Vy ste taky borec ze pozriete sa na par psov a viete hned povedat ze to su spickovy psi? 😁
A ako mozete porovnavat pre boha psov a ludi???? Ako??? Chov zvierat neni vobec o baveni ako takom.
@biaa dakujem a presne tak. Sme kontrolovany chov a aj ked sa vybera kryci pes tak poradca chovu musi skontrolovat ci tam nie je nejake pribuzenstvo a az potom nam schvalia parenie. To neni len tak hala bala. A ano je to nase hobby ale aj zrut penazi 😁 hold ale vybrali sme si to a ratali sme s tym 😊 ale su to nase lasky a partaci nasho syna 😊
@miselka007 trenerka chová BO a viem že len keď dávala kryt fenu čo to bolo vybavovačiek a plus vyber psa vyberala dva roky kým preverila vsetko čo chcela 😀 to si len ľudkovia myslia že je to len tak a že za čo chcú chovatelia za psa s PP 1000€ no za čo asi😀
Ale teda nedalo mi neprispieva k tomu že pani autorka hlada psa na naháňanie mačiek 🤢 z toho meviem či sa mám smiat alebo plakat😅
@biaa k odhananiu maciek autorky sa nebudem vyjadrovat. Ale k tomu co si napisala. Vies mi prosim povedat ktore plemeno psa, bolo vyslachtene na to, aby bolo na gauci alebo v postely? Ja si myslim ze ani jedno. Kazde jedho plemeno bolo ludmi vyslachtene povacsinou na pracu. To ze v dnesnej dobe je vacsina psov vnutri ok, ale neni to podmienka jeho prezitia. Kazdy jeden pes musi fungovat aj vonku aj v zime aj v lete. Ked sa clovek potom pozrie na psov, vidi ze chrty nebehaju, strazne psi nestrazia, polovne psi sa boja zvery a pod.
@miselka007 treba sa zoznamit s tou simonetou a ta vam usetri vela vela love🙈😁 ta sa pozrie a vidi hned šicke... 😂😂
Otec má 5 psíkov z útulku, všetko pouličný mix 🙂 a mačka vo dvore nemá šancu 🙂 Všetko sú to maličké psíky
@drbig5 asi nazbieram nove kamosky 🤣🤣🙈
@bellovag inak nechapem preco tu ludia pisete o mackach ako keby to boli potkany alebo mysi alebo neviem co...ved na kazdom dvore musi podla mna byt macka 😊 a kazdy pes sa da podla mna naucit aby fungovali. A to niesom nejaky mackofil ze mam plny dom a dvor maciek 🙈 mna len zaraza ako niektory ludia pozerate na mierumilovne tvory.
@miselka007 treba, treba😂😂😂 sak nova doba 😝 podla nej sa aj parme vsetci navzajom, bratia, sestry🙈🙈🙈 bude nam vsetkym hej...
@drbig5 mna slahne..to by tato planeta teda vyzerala 🙈🙈🤣 ona radsej nech nic nemnozi a uz vobec nie jej civavku.

@miselka007 otazka mimo 😀 ale davate fenu kastrovat už po prvom harani? Moja má rok a pól zatial cakam na druhe háranie a stále nikde potom by som kastrovala 👀👀
@biaa my chovame takze nekastrujeme po prvom harani. Nasa starsia fenka uz je kastrovana. Dala nam krasne 3vrhy a vykastrovali sme ju. Teraz mame mladsiu pokracovatelku rodu. Takze ja v tomto fakt neporadim 😊

@simonettasimonova sorry ale pisete hluposti a nemate asi ani sajnu co znamena preukaz povodu. Co znamena chov a vsetko okolo neho. A ak je chovatel seriozny a ma zaujem ho necurvit to danne plemeno co chova, nikdy by nesparil psov co nejsu v plemennom type, nemaju povahu aku maju mat a nemaju povod aky maju mat. O röngenoch a inych veciach ani nehovorim.