icon

Poraďte úložisko fotiek

8. nov 2021

Ahoj baby, nie som zrovna technický typ, ale ide o to, ze mam zaplnený telefón fotkami/videa a potrebovala by som ich niekam bezpečne uložiť.
Začala som pred mesiacmi základom - ukladaním na USB ale trvá to strašne dlho a teraz urgentne potrebujem všetko niekam nahodiť...najlepšie bez káblov, notebooku atď.... Nejaký tip?

janocka
•
8. nov 2021

ja už roky všetko zálohujem všetko z mobilu na iCloud... teda, zálohuje sa mi to automaticky, nastavila som si to.

andula09
•
8. nov 2021

Ja som mala nastavené zálohovanie na google, nenapadne mi ako sa to volá. Ale mne to bolo málo miesta :D

anonym0001
•
8. nov 2021

Pripinam sa, moj gugel je uz plny 😀

zuzuliennka1
•
8. nov 2021

pises ze nie si zrovna technicky typ a zaroven to chces ukladat najlepsie bez kablov, notebooku 😁 no je taka moznost - externe ulozisko, NAS.. je to cele online a fotky sa zalohuju cez wifi automaticky, ale je to technicky aj financne narocnejsie
jedina moznost mi napada - predplatit si vacsi iCloud, ak mas iphone

vulka
•
8. nov 2021

Ukladaj na NASko

cubo2
•
8. nov 2021

Najlacnejsie a najbezpecnejsie - cez USB cez laptop fotky "stiahnut" na externy disk a ulozit v skrini. Vyhody? Nikto ti ich nemoze "hacknut" a ukradnut. Nevyhody - manualna robota a keby ti niekto ukradne / stratis mobil, tak prides o vsetko od poslednej zalohy.

Najpohodlnejsie riesenie ktore nie je zadarmo - cloud. Apple ma iCloud, Google ma Google Photos cloud. Vyhody - okamzita zaloha, "nekonecno" miesta. Nevyhody - mesacne za to platis poplatok, ze tam mas ulozene fotky.

autor
•
8. nov 2021

@zuzuliennka1 tak zase dementna nie som 😂 mam VŠ a v práci robím so SAP a iymi programami, len som na MD a nejak nesledujem novinky v tejto oblasti resp. Ak je niečo rýchlejšie, rada vyskúšam a uľahčím si život ... Mam otrasný NB a už sa mi nakopilo roboty s tým. 😪

autor
•
8. nov 2021

@cubo2 ďakujem pekne za tipy. Kuknem ten Cloud, ale chcem fotky malého dieťaťa zálohovať, takže asi sa vrátim k istote, k ext. disku.
Napadlo mi to skrz toho, že keď som pár rokov dozadu kupovala nový telefón, netrebalo nič prehadzovat len cez appku Phone Clone prešli údaje....