icon

Poslanci Smer-SD slávia úspech v Európskom parlamente

9. jún 2024

Poslankyňa Európskeho parlamentu (EP) Monika Beňová (Smer-SD) sa teší nárastu hlasov i mandátov pre Smer. Ľuboš Blaha (Smer-SD) považuje výsledok Smeru za obrovský úspech. K zverejneným odhadom výsledkov sobotňajších (8. 6.) volieb do EP sa obaja vyjadrili na sociálnej sieti.
"Získali sme teda pravdepodobne päť mandátov z 15, čo je o dva viac ako vo voľbách v roku 2019," uviedla Beňová. Predpokladá, že prostredníctvom hlasov budú jej kolegami v europarlamente Blaha, Erik Kaliňák, Judita Laššáková a Katarína Roth Neveďalová.

nikamo33
Odpoveď bola odstránená
jednoduchomaria89
9. jún 2024

@lauricka tak tak , ludia mohli volit niekoho kto je sucastou nejakej frakcie (nie , nemusi to byt ps, kludne aj kdh ) Škoda reci

bosorkabb
9. jún 2024

Čo poviete na také Rakúsko kde vyhrala krajná pravica? https://tvnoviny.sk/zahranicne/clanok/902375-vl...

nikamo33
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka8
9. jún 2024

@viestta nedávaj mi domáce úlohy, ďakujem.

knieza_pribina
9. jún 2024

Podľa mňa je problém, že väčšina ľudí netuší, ako funguje EP, čo sú frakcie, ako zhruba prebieha lobovanie za záujmy členských krajín, pretože to je jediný spôsob, ako sa dá vysvetliť zvolenie kohokoľvek zo Smeru, Hlasu alebo fašistov v oblekoch, ktorí sú nezaradení a teda väčšinu času sedia v posledných laviciach na okraji záujmu a v podstate pracujú ako druhotriedni youtuberi za plat europoslanca.
Ja som veľký fanúšik demokracie a myslím si, že v pracovnej aj súkromnej sfére pekne vychádzam aj so smerovoličmi, ale jedným dychom dokazujem angažovaným mamičkám tu na konikovi, nech zabudnú na mentalitu z roku 1980, že štát sa postará. Investujete na dôchodok a zabezpečte sa samy, pretože štát pod týmto vedením vám už dôstojné (relatívne) dožitie, ktoré poznajú naši starí rodičia, nezabezpečí.

viestta
9. jún 2024

@zmrzlinka8 ja som ta poprosila a napato cakam, preotoze chcem pozriet na vec aj z druhej strany. Vsak furt omielas, ze mame jednostranny pohlad, nevieme vsetko a zrazu, ked nam mozes veci ozrejmit...

mircalla
9. jún 2024

A este ked Blaha vypusti v EP tie bolsevicke kecy

tramtada31
9. jún 2024

@sara07 @dominikamacakova staci zadať do Googlu a dohladate si

mircalla
9. jún 2024

@zmrzlinka8 UF, to si ty pani udajne s doktoratom, co sa jej pacia fotomontaze, fejkove videa a konspiracne stranky. Bohuzial uz je tema zmazana, ale tam si sa zaskvela

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
9. jún 2024

Zatiaľ čo Beňová rešpektuje zverejnený odhad výsledkov a pogratulovala Progresívnemu Slovensku (PS), ktoré sa na základe týchto odhadov stalo víťazom, Blaha poukazuje najmä na to, že v prípade "progresívcov" ide o Pyrrhovo víťazstvo. "Z celkového počtu poslancov zo Slovenska bude PS v menšine," vysvetľuje.

To hanba ľudia. Strašná potupa, aký sme národ, koho tu ľudia volia. Ani 1000 Kuciakov by nezmenilo zadubenosť Slovákov. Nemá to tu význam ani zmysel.

petronelag
9. jún 2024

Počkajte si aké strany sa dostanú do EP aj z iných krajín a pre nich to nebude žiadna hanba. To nie je hanba, to je súčasná realita.

kristiii
9. jún 2024

a radšej než nejaký argument sa zmaže príspevok...to mi ako "obhajoba" stačí 😉

autor
9. jún 2024

@kristiii až keď obhajiš zlo ktoré tu Smer za roky napáchal, vtedy ti ja vysvetlím prečo som anonym.

sara07
9. jún 2024

@tramtada31 ano dozvedela som sa že uhliková stopa velkého psa je skoro ako suv ale nikde som nenašla v tých článkoch že by eu alebo ps alebo ktorákovek vôbec strana išla riešit psov a ich uhlikovu stopu
osobne si myslím že je tu kopa iných problémov ako zrovna uhlikova stopa psa
takže konkrétne ktorá strana začala riešit uhlikovu stopu psa alebo kde je ASPON nejaký návrh alebo čokolvek o riešiení, znižovaní uhlikovej stope psa

sara07
9. jún 2024

@zmrzlinka8 to nebol rozkat máš tam niekde vykričník, ty čo si sa tak šialene ohanala pravopisom ... bolo to myslené ako satrira alebo satirická zvolacia veta 😂

sara07
9. jún 2024

@zmrzlinka8 za to ty už len v tejto diskusii uplne stekaš od mieru lásky a pozitivnej energie

sara07
9. jún 2024

@jednoduchomaria89 napr ked si daš kdh čo robil v europarlamente má tam pekny zoznam kde dával pripomienky,návrhy, atd seriozne ako makal a to ja kdh nemusím ale tento prekvapil ked som čitala čo riešil atd

autor
9. jún 2024

Na čo sa tam ten Bláha pchá keď bojuje proti EÚ? A všetci smeráci s ním?

Do europarlamentu sa zo smerákov prebojoval podpredseda NR SR Ľuboš Blaha. Preslávil sa najmä vtedy, keď vo svojej kancelárii zvesil vlajku Európskej únie. Na Telegrame napísal, že ide do Bruselu s plnou vervou bojovať za Slovensko.

autor
9. jún 2024
zeldia
9. jún 2024

Myslim že je dobre že sa ich zbavíme a nebudeme sa musieť pozerať na vrieskajuceho blahu, uhrika a malinkeho kalinaka každý den, nech len idú prostačikovia pekne do sveta vybrali si dobrú svetovú stranu asi boli osvietení. Najlepsie by bolo keby sa viac nevratili.

taktotedanie
9. jún 2024

@viestta
@oriesocek
@dominikamacakova jeeeezis tak ste do mna pustili, ze som povedala aby 2rocne dieta malo matku pri sebe a aby sa mu venovala no boooze je tam toho 😂

stormie
9. jún 2024

Hanba - nehanba, treba si uvwdomit ze tak ako v parlamentnych volbach tak aj do EP ich demokraticky zvolili obcania tejto krajiny 🤔 v parlamentnych to bola vacsina! Teraz este uvidime konecne vysledky ale malo hlasov to nebolo… a ze su nejakym sposobom proti EU je fakt ale nemozu ignorovat to, ze sme jej clenom a preto tam chcu ist a presadzovat ich nazory - to da tiez logiku

zmrzlinka8
9. jún 2024

@mircalla zato ty sa zaskvievaš všade inde.

sara07
9. jún 2024

@stormie keby dali volit od 16 tak vysledky by boli niekde inde
a zase nemajú tak šialené čisla aby sa to nedalo zmenit
proste ludia uverili že bude klud a mier a blahobyt rada si na to všetko počkám a kludne napíšem že som sa mylila a krivdila

stormie
9. jún 2024

@sara07 .. a keby sa volilo len do veku 65 vysledky by boli zase ine, to je tak hypoteticka teoria ze az….. Treba sa drzat faktov - voli sa od 18 a vascina hlasov rozhodne

mircalla
9. jún 2024

@zmrzlinka8 Tak aspon sa nestrapnujem nadchynanim sa nad fejkovym primitivnym videom Veroniky Ostrihonovej, ktore si samozrejme povazovala za autenticke. S tym doktoratom sme ti samozrejme neuverili, sudiac podla neschopnosti argumentovat

sara07
9. jún 2024

@stormie však uvidíme aj tak rozdiel 4,99% nie je tak vela ,

mircalla
9. jún 2024

@stormie Ano, vieme, ze boli demokraticky zvoleni. To ti ako volicovi sucasnej koalicie nik neberie. Tiez je fakt, ze ich volili najma menej vzdelani ludia, starsi ludia a vidiek. V parlamentnych volbach Smer prehral v 7 krajskych mestach z 8, podrzali ho dediny.