Pošta vrátila zásielku pred vyzdvihnutím: Ako postupovať?
ahojte, prepacte za anonym a za to ze pisem ako tatar ale som vytocena jak paragraf. objednala som si zasielku a minuly pondelok mi prisla sms ze zasielka je ulozena na poste prosim aby ste si ju vyzdvhihli do 24.10.2024, kedze som bola ale minuyl tyzden pracovne odcestovana a vcera som riesila ešte nejake veci na uradoch dnes rano som si isla na postu pre zasielku ..samozrejme vystala som si radu lebo mame jednu postu pre pol mesta..pridem prepazke poviem pracovnicke pin kod ze mam zasielku ulozenu ..ona natuka ten pin a povie mi ze uz ale zasielka bola vratena odosielatelovi lebo som si nevyzdvihla..pytam sa ze ako je to mozne ze bola zasielka vratena ked mam cas na vyzdvihnutie do 24.10 a dnes je 22.10--tak na mna vybafla ze ten termin je len orientacny a ze treba si ist hned ako pride sms po zasielku a nie cakat do posledneho dna pomaly...toto je ako normalne podla vas?
Nič nieje orientačné, podľa dátumu uloženia na pošte systém odráta odberu lehotu podľa požiadavky odosielateľa.Buď 15, 18 ...dní (môze byť aj kratšia) vrátane víkendu, čize kalendárne dni.
To je pošta ale ideálne ísť hneď, termíny sú žiaľ orientačné 😀 ale keď sa nedá chápem, no nikde zásielky dlho nedržia, ani v boxoch.. pošta má ešte práveže dosť dlhé termíny kým zásielku pošlú naspäť , čo je pre mna nepochopiteľne, potom zbytočne tam kopu veci majú a bordel len v tom 😀
Ja by som napísala aj druhej strane - eshopu, že mi zabránila pošta vybrať zásielku v odbernej lehote. Nech nevyzniete ako nepreberačka.
@majarumm kopu veci? Veď pošty sú prázdne, to už nie je to čo 5-10-15 rokov dozadu, keď "sklady" - rozumej akoby mala oplotena pivnička na každej pošte praskali vo švíkoch a mali balíky položené aj mimo daneho priestoru, lebo toho bolo neskutočne veľa a nestíhalo sa...teraz sú tie sklady prázdne a aj pošty sú prázdne ...áno, môže byť aj natresk, možno keď idú Vianoce alebo sa vyplácajú dávky, ale to sa ani zďaleka nedá porovnať s tým čo bolo kedysi a bola to fakt práca o hubu, že ledva sa človek šiel vycikať, lebo nebolo kedy a vkuse fronta ľudí až po dvere....
@basska_b haha niee, v packete by sa to urcite nestalo 😂🙈 tam sa stalo to, že mi "stratili" balík za 400€ ... doteraz sa "nenašiel" asi je už u niekoho doma zo zamestnancov, keďže sa nedostal z bodu A do bodu B a nebola to krabička z prstena ale klasický veľký balík, ktorý predpokladám, že nevypadol len tak za jazdy z červenej dodávky, takže asi toľko k tomu či by sa to mohlo alebo nemohlo stať... (a mimochodom, osobne som ho bola hľadať aj na depe, dala aj písomnú žiadosť, sťažnosť, nič ani sa nevyjadrili a je to už niekoľko mesiacov... takže väčšinou vždy a všade je to ľudský faktor... žiaľ)
btw... @autorka ako to dopadlo? dnes je štvrtok, dostala si sa k balíku? či?
@s_o_n_i_k_e ja mam taku istu skusenost s tým depom, že zasielku neposlali mne dalej, ale oznacili ako odmietnutu a nazad predavajucemu.
@elzena2 to bola ako ina groteska, zastavoval sa mi rozum, lebo oni v tom momente ako keby urobili dve zásielky jedna čo šla ku mne ako fiktívna a druhá reálna sa vracala späť. DPD nám povedalo, že ju skúsia odchytiť a mne doručiť. Tak mne nič neprišlo a odosielať že mu prišla info na e-mail že balik sa vrátil na miesto odoslania, tak šla tam a kurier tam nechal balík 20minút a potom ho vzal, čiže znova balik nebol. Pani čo posielala balík sa tak nahnevala že šla osobne do DPD nikto nič nevedel zistiť, ani to kde je ten balík čo je šok na to, že si všetko skenujú a podľa mňa trasu v úsekoch ma len jedna dodávka a jeden kurier. Potom nikto sme nevedeli pár dni kde je balík a potom prišiel e-mail pani že dnes končí lehota na vybratie balíka u mňa. Samozrejme mne nič neprišlo a fakt tam ten balík bol. Bolo to zaujímave o to viac, že sme šli cez V*n*d čiže balik sa vrátil podľa appky tak peniaze sa vrátili a balíka nikde, čiže odosielatel nemal ani peniaze ani balík, tak vtedy som si povedala že DPD už nikdy viac.
@basska_b no tak mne minule packeta stratila balík a to som sa nenormálne tešila na tu vec. Nedala som ju poistiť, moja chyba. Mam ponaučenie.
@toscania Samozrejme je to rozdiel, keďže sú už ďaleko pohodlnejšie možnosti vyzdvihnutia ale stále sa tam balíkov nájde, záleží od mesta, atď. Ja keď chodím posielať balíky po okolí na pošty a bavím sa s poštárkami tak nie raz mi povedali, že toho mávajú stále veľa aj mino Vianoc a že sa môže stať, že aj moje balíky budú meškať.
orientačný čas ? Hlúposť, zásielku musia držať do uvedeného termínu na pošte, stala sa chyba.
Mne minule vrátili zásielku z daňového úradu a zo súdu , dva dni pred odbernou lehotou . Sa je pýtam prečo ? Vraj ľudský faktor, zle poštárka označila dátum druhého doručenia a vraj si to mám vybrať hneď a nešpekulovať. Prišla vedúca a že teda ideme spísať reklamáciu . Pýtam sa jej , a čo mi to pomôže ? Niekto z pošty požiada o druhé doručenie alebo mi to osobne donesie domov ? Aký je tam pre mňa reálny benefit ? žiadny.

@bessie12 Jaj,to myslíš u vás. Lebo tu práveže všetky zásielky ponúkajú podať doporučene 1.triedou a dorazí už na druhý deň.