icon

Postavenie psa v rodine

maminuska
28. aug 2012

V poslednej dobe sa stretávam pre mňa s úplnou absurditou , na niektorých forach o psoch a na nemenovanej sociálnej sieti sa objavuju fotky majiteľa a psa a pod tým komentáre : " taťka a syn " , " ségry " ( malé dieťa a fena pes ) , "moje deťátka" ( pes a dieťa ) ,dvaja dospelý +pes - komentár" my a naše mimi "

Aby som podotkla, psy milujem , mám doma dva ale nikdy som ich nepostavila na úroveň svojich detí a nedala im význam rodinného vzťahu. Naposledy ma dorazio v Brne ako kričala mladá slečna na svojho psa, ktorý ju mal evidentne v paži :" Počkej na maminku , tak miláčku počkej na maminku " .
O dva týždne v Bratislave :" no poď ockovi na kolená ".

Je toto podla vás normálne a prirodzené , pes je pes aj keď člen rodiny ale takto definovať vzťahy ?

maminuska
autor
29. aug 2012

@magdusiak83 mimo tému 😉

andrejka1983
29. aug 2012

@monika15 napisala si že zver je zver a človek je človek.... 😉 suhlasim, ale tak sa podla toho začni aj správať 🙂 ...ako slušný a inteligentný človek, nie ako zvieratko 🙂píšeš dost agresívne a bez rozmyslu......a neber to v zlom, a ešte ako píšeš v príspevkoch ,že ťa nezaujima nikoho názor, tak čo tu potom riešiš a rozčuluješ sa...toto je diskusia...nepíš, odhlas sa a hotovo 😀

evitaa
29. aug 2012

@maminuska Ty jsi ale génius!!! Jak můžu mít palce, když ten příspěvek teprve píšu? Zapojit trochu mozeček, samozřejmě jsem myslela předchozí, kde mám palců 7. Čus, neboj, už nebudu reagovat a koukám, že nejsem jediná, koho jsi otrávila svým okřikováním.

kali23
29. aug 2012

@ginger_fox ohladne zvyšovania rozpočtov... v našej dedine si "niekto" zmyslel, ze máme 3 druhy psov - polovnícke - za tie sa neplatí, bojové - 25E, ostatné psy - 10E ... budúci rok môžme očakávať aj poplatky za kabelkových psov, bielych psov, čiernych psov, strakatých psov, psov s dlhou srstou, s krátkou srstou, mladých psov, starých psov ... 😀
otázne je kedy sa začne platit za mačky, tie serú všade len nie doma, a nikoho netrápi, že ich majitelia nezbierajú do sáčkov 😀 tiez by mohol vzniknúť konečne aj zákon ohladne mačiek, tie sa mozu volne pohybovat vsade...

maminuska
autor
29. aug 2012

@evitaa agresívne reaguješ na všetko , nemusíš sem vstupova ak nechceš, napriek tomu si tu stále, nechcem tu hádky a už vôbec nie napádanie typu - ty si spíš nemocná , ty si genius!!! a tak . Je to urážanie.
Ak sa nevieš vpratať do kože , nechoď sem.

maminuska
autor
29. aug 2012

@kali23 takýmito vecami sa zaoberám , zákon platí rovnako na všetky psy a ide sa u vás značne nad rámec zákona. Vylučené su len asistenčné psy z platenia.

maminuska
autor
29. aug 2012

@kali23 a s tými mačkami plne súhlasím s tebou , totižto honcuju sa mi a kadia priamo pod balkonom a nie su to vždy tulavé mačky.

kali23
29. aug 2012

@maminuska ano ja viem, my tu u nás v nasom "kocurkove" máme viac takýchto perál... u nás vyberajú poplatky aj v zbernom dvore (ktorý vlastne ani nie je zberný dvor, ale obcou vytvorená čierna skládka) no čo narobíš, keď pán starosta má titul JUDr. 😅

magdusiak83
29. aug 2012

@maminuska nevadi...🙂

inkinka
29. aug 2012

@kali23 zaujimave, aky pohyb by mali macky dovoleny? Na voditku, so zvoncekom, alebo? 😉 A jezkovia mi tiez chodia v noci po zahrade a nezahrabavaju si po sebe (macky väcsinou ano) a to nespominam vtakov, ani jeden nema sacik ked leti nad mojim cerstvo vypratym zavesenym pradlom...vsade samy volny pohyb zvierat, treba sa posadit a spravit na to zakon...len ta vymozitelnost prava, vsakze...sorry za ten sarkazmus, ale je to utopia.

ginger_fox
29. aug 2012

@kali23 fuh, tak teraz si mi z duse pisala. Keby si vedela, co je v meste maciek a nik to neriesi. Zakomplexovane tetusky ich krmia a macky sa mnozia a mnozia. Brrr! A moj ubohy polovnicky pes(jej druhe meno je zabijak maciek, lebo u mojich rodicov si v okoli domu macky netrufnu ani prejst, kedze sa to konci ich smrtou) je z nich na nervy 😒
K tomu VZN, mal by to prokurator napadnut a malo by byt zrusene. Viem, ze to tak bolo vo viacerych mestach ci obciach, ze iniciativni poslanci nieco take schvalili, ale nakoniec to bolo zrusene.

kali23
29. aug 2012

@inkinka no vidis a ludom vadia len tie psie vykaly... zato by vedeli psickarov aj do basy posadit... o mackach a rieseni ich srania u susedov je tu ina tema a tiez dost husta...

inkinka
29. aug 2012

@kali23 ano, nechcem ist mimo temy, len este dodam, ze macky v regulovanom pocte maju velky vyznam pri regulacii poctu hlodavcov. To dobre vedia a vyuzivaju napriklad aj v leningradskej Ermitazi, macky tam chrania depozitar uz od cias Petra Velkeho. O macky je tam vsak postarane, aj v zmysle premyslenej a humannej regulacie ich poctu.

monika15
29. aug 2012

@afrika sorry , nepoznas ma tak ma nesud !!! len pretoze nevnimam psa ako cloveka tak ma sudis sorry nemam dovod sa bavit stebou dovi dopo....

monika15
29. aug 2012

@romcovaklarka presne tak dovi dopo.

monika15
29. aug 2012

@andrejka1983 moja nestres

afrika
29. aug 2012

@monika15 ja ťa nesúdim...vyjadrila som svoj názor. súdenie nechávam na niekoho iného.
nejde o to aký názor máš na psa, ide o to ako prezentuješ samu seba 😉

monika15
Odpoveď bola odstránená
afrika
29. aug 2012

@monika15 nechápem 😕 😕 😕 😕 čo tím chceš povedať

ukana
Odpoveď bola odstránená
monika15
29. aug 2012

@afrika
a ked sme uz pritom tak vy velke ochrankyne zvierat ... co neviete pochopit ze pes je zver nie clovek, preco sa tak nestarate aj o ine zvery napr. cistotny medvedik, alebo skunk-a????vsak aj to je zver.....
proste normalny clovek pochopi ze pes je zlate stvorenie... zit vonka... a dam mu sancu na zivot ako pes anie nosit ho zabaleneho v perinke.... a spat v posteli na manzelskej posteli.... atd......
takze tymto koncim..... nepis mi proste .... ja pisem co chcem... tak isto sa stebou nebavim.
dovi dopo

afrika
29. aug 2012

@ukana som sa fajn zasmiala 😀 😀 😀 😀

afrika
29. aug 2012

@monika15 dovi dopo 🙂

monika15
Odpoveď bola odstránená
monika15
Odpoveď bola odstránená
afrika
Odpoveď bola odstránená
ukana
Odpoveď bola odstránená
ukana
29. aug 2012

poprosím admina o zásah.. 😕 😕 😕 😕 😕

lauritka
29. aug 2012

dakujem, ze som sliepka, lebo s nami spi pes v posteli. 🙂 a spia tam este aj dve macky. 😅 a odekdy mam psov.. cize cca 21 rokov, som to vobec nepovazovala za chore.. skor ma prekvapuju nevrazivi a zatrpknuti ludia, ktori nemaju absolutne ziadny vztah ku zvieratam.
ufff. 🙄 🙂

takych sliepok je na svete neurekom 😅

monika15
Odpoveď bola odstránená
janulap
29. aug 2012

ahojte baby,tak tu by som mohla pisat litanie 😀 Sestra ma psa uz asi 5 rokov...maju ho ako dieta,ako sviatost oltarnu.Je to kokerspaniel.neviem,ci sa to zda divne len mne....ale kupit mu kabat za 45eur a este mu ho dat aj rozsirit u krajcirky,aby ho do neho natrepala-tak to je uz sila 😀 Spi s nimi v posteli.ked vola s maminou,tak povie psovi,ze :,,Jessinka,volame so starkou.." 😀 😀 K nam prestala chodit,lebo som nesuhlasila,aby bol pes vnutri a spal v nasich posteliach.Mame dvor,kde moze mat vybeh ,tak nebudem pchat psa do postele,kde spia deti....ja len tolko....My mame tiez psika.Je vonku,starame sa on,hrame...ale nie je u nas na piedestale 😉 To ze je jej pes blizsi,ako moje dcerky-jej netere a krstne dcerky je podla mna smutne a na doktora 😔 😀