icon

Postavenie psa v rodine

maminuska
28. aug 2012

V poslednej dobe sa stretávam pre mňa s úplnou absurditou , na niektorých forach o psoch a na nemenovanej sociálnej sieti sa objavuju fotky majiteľa a psa a pod tým komentáre : " taťka a syn " , " ségry " ( malé dieťa a fena pes ) , "moje deťátka" ( pes a dieťa ) ,dvaja dospelý +pes - komentár" my a naše mimi "

Aby som podotkla, psy milujem , mám doma dva ale nikdy som ich nepostavila na úroveň svojich detí a nedala im význam rodinného vzťahu. Naposledy ma dorazio v Brne ako kričala mladá slečna na svojho psa, ktorý ju mal evidentne v paži :" Počkej na maminku , tak miláčku počkej na maminku " .
O dva týždne v Bratislave :" no poď ockovi na kolená ".

Je toto podla vás normálne a prirodzené , pes je pes aj keď člen rodiny ale takto definovať vzťahy ?

zmrzlinkams
30. aug 2012

tiež som si všimla ako tato diskusia nabrala obratky a kolko strán sa tu ukázalo - už to takto dlho nebolo že jedna nova diskusia a tolko strán behom dvoch dni - 🙂
ale je aspon vidieť čo sme tu dievčata na MK kolke z nás mame spoločne názory a je podla tochto idieť že pomaly 80% ludstva ma doma nejake zvieratko a možno z toho polovica ma k tym svojim miláčik vybudovani iny vzťah ako si možno niekto predstavuje a nevidim v tom nič zle - každy mame svoju uchylky však bez toho by bol ten život fadny 😀 😀 😀
niekto prefajči 10e alebo prepije niekto kupi svojmu miláčikovi nejaku maškrtku - každeho vec a myslim že sa daju kupiť maškrtky aj rozumne ja kupujem v tescu v krabiciach v takych teskáckych neni to drahe na tu krabicu a naša to ma aj na pol roka dostane to vždy ked si zasluži 🙂

dada1212
30. aug 2012

@zmrzlinkams no ty nevieš, že aká si humusáčka ak dovolíš zvieratám ísť do postele 😀
teda hlavne pre tých, čo si možno práve na čistotu nepotrpia a možno doma utierajú prach dvakrát ročne, na Vianoce a na Veľkú Noc a tak isto aj so všetkým ostatným.
to fakt netreba také riešiť, si myslia že spávame v zasvinených perinách a budíme sa so štípancami od blch.... 😀
pritom ak niekto zašpiní periny, tak nie pes, lebo ten sa nepotí, vždy sa obriadi ak ide na posteľ, pokiaľ je tak naučený. skôr zašpiní človek, lebo cez leto sa spotí alebo ak sa spotí ak je chorý, takisto si vždy neľahne čistý, lebo napríklad sa už nevládze osprchovať alebo sa neosprchuje preto, že netečie teplá voda a tak...

maci_267
30. aug 2012

Pre mna je pes clenom rodiny, ked budem mat deti, chcem aby mali s nim take vztahy ako ja a aby mali radi psov a zvierata vseobecne, a chcem ich naucit aby im nikdy neublizovali.. Ci niekto hovori psovi anjelik alebo Obama, je mi jedno..

jabadaba
30. aug 2012

@monika15 ..."sa tu nemienim hadat snijakym psyckarom !! ..."

s takouto gramatikou oznacovat diskutujuce za sliepky je prinajmensom trufale. O stylistike ani nehovorim.

Tak co, dospeli sme k nejakemu zaveru tejto temy? 🙂

beti1
30. aug 2012

🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

ivaanka
30. aug 2012

Někdo je prostě slepice a někdo hold letadlo, co se dá dělat 😉 Já mám dvě vysoké školy, tak snad nemůžu být úplný debil a taky mám dvě děti rok od sebe, kterým je rok a dva, takže nějakou kompenzaci mateřství fakt nepotřebuju ani náhodou 😀
Máme dva 50 kg psy, které hrozně milujem, spí s náma v domě na pelíšcích u postele, do postele by se fakt nevešli 🙂 Oblečky jim nekupuju, ale "vyhazuju" hrozné peníze za cvičáky, výstavy a psí srazy. Mí psi jsou pro mě koníčkem, životní vášní a taky splněním dětského snu a čas s nimi strávený tou nejlepší relaxací od každodenních rodinných povinností.
Moje děti se budu snažit vést hlavně k lásce a k úctě nejen ke psům, ale ke všem živým tvorům, věřím, že se u nich naučí se postarat o něco živého, ale i zodpovědnosti a nesobeckosti, když od malička ví, že se svět netočí jen kolem nich, ale že jsou tady i jiní, o které je třeba se postarat.
Jenom doufám, že z nich nevyrostou takoví lidé, kteří si myslí, že každý, kdo žije jinak než oni, je "nemocný, slepice nebo kráva" a ostatní živí tvorové jsou méně než lidi.

svetllana
30. aug 2012

@jabadaba Dospela som k zaveru tomu, ze povodna otazka temy mi nedala nic. Ale aspon som si zaspominala na mojho zosnuleho Stafforda milovaneho 🙂 A niektore zas mali prilezitost vytrieskat sa z tej negativity, co v sebe nosia a hned maju krasny den. Takze tema bola ve finale vlastne uzitocna vsetkym ;o)))

ivaanka
30. aug 2012

@janulap tak pokud ti nevadí pes uvnitř, jen si přeješ, aby nelezl do postelí a na talíře, tomu (ač zarytý pejskař), rozumím dokonale. Z toho bych ani já nebyla na větvi. Já jsem měla taky psa, který byl zvyklý spát jen přitulený (byl zděděný), takže jsme to praktikovali tak, že tam, kde si hostitel nepřál psa v posteli, jsem ležela já se psem na karimatce na zemi. Prostě kde je vůle, řešení se vždycky najde 😉

svetllana
30. aug 2012

@ivaanka Jeeej, milujem velkych psov! Fotecka by sa nenasla, pliiiis? 😉 🙂

jabadaba
30. aug 2012

@ivaanka z duse mi "hovoris". Ja sa nesmierne bavim na tej absencii akejkolvek pokory a na dojme vlastnej vynimocnosti lebo clovek...Je to take smiesne a smutne zaroven, ked si niekto namysla, ze z titulu cloveka je nieco viac, nieco co moze smahom ruky vsetko zapucit. A najviac ma dokaze pobavit, ked nad zvieratom zhnusene odvracia tvar clovek, ktory svojou spatnostou by mal radsej po kanaloch chodit. Castokrat ten pes je v ksichte chutnejsi ako mnohi co voci nim pindaju, namyslajuc si vsak, kedze su clovekom, ze su k tomu povolani.

anty
30. aug 2012

@ivaanka lépe bych to nenapsala, moc pěkné.

zmrzlinkams
30. aug 2012

@dada1212 uplne brane z ust, presne na toto som myslela 🙂 - ja som chodievala pred rokmi upratovať do rodin a mala som aj dve rodiny na stalo takže čo sa tyka poriadku som v tomto aj ja taka že proste bordel nemusim ale zas niesom histerka ktorá musi mať všetko vygluncovane a všetko sa mi musi leštiť 😀 mame pvc takže pre mna ideálne, koberce som nechcela lebo sa v tom drži prach a ťažko sa dycha a mi tu mame strašne pieskovu zem takže vidim to na pvc čo to je po jednom dni ked je všetko pootvarane nieto na koberci - a umyvam ked sa da dlažku každy druhy den ale nie koli zvieratam po nich veru bordel neni pokial vonku neprši a nejdu do blata - ale preto že mala už od kedy lozi po zemi tak aby mala čisto pozname detičky a periny no v lete velmi často periem ale nie koli psovi ale koli mužovi ten sa tak strašne poti že každe ráno ma uplne mokry vankuš a cely prepoteny tak často prezliekam periny a vankuš ten cez leto aj raz za mesiac hodim do pračky a na 90 vyperiem aj s bielidlom lebo mi ostane až žlty flak a za hod. dve je suchy neni problem - v zime to je už lepšie neni to take tak tam to tak často neni treba prať a koli psovi ked som musela prezliecť periny no to je len vtedy ked sa mi hara a nahodou jej ujde lebo nosi nohavičky na haranie ale tiež može ujsť ako u dospelej ženy ... tak vtedy aj koli nej vyperiem alebo ked si nevšimnem že ma labky náhodou špinave a skoči tam ale ináč to sa fak stalo par krát, ona dážd nemusi tak ani von nejde ked prši vydrži nerobi jej problem a využije chviločku kedy prši maličko alebo prestane na chviločku a to labky utreme - a odblšena a odčervena obe su každy 3 mesiac a max. 6 mes. a očkovane každy rok a maju aj svoju knižku obe a su kontrolovane dr. zverolekárom - ktorý sam mi povedal že može byť v spoločnosti malej len nech nezabudnem na to odčervovanie a odblšovanie koli malej a to sa dodržiava u nas kedže všetko dava do pusiniek...
a ked nás detska dr. došla pozrieť po prichode z porodnici tak videla že máme doma psika, mačička bola vtedy vonku ale vravela som jej o nej a len sa zasmiala a tiež povedala pokial dame pozor aby ako babatku nechtiac neubližili tak v pohode aspo si vybuduje protilátky a nebude alergik nech sa uči byť v styku so zvieratmi od malička samozrejme nenechať olizovať tvar a ručičky čo aj ja osobne nedovolim teraz ked sa hraju mala je už väčšia a lubi nellynku krmiť piškotkami tak oliže aj ruky ale však sa umyju nepanikarim 😀
a bola som tehotna a mame mačku doma a tiež som to konzultovala s dr. a povedal mi že vela mamičiek panikari bez dovodu - lebo mačky možu vyvolať potrat - za 20e v BA vám na to urobia testy kde zistia či mačka je chora alebo nie, potom mavaju to len mačky čo su vyslovene hlavne tulave aj ked domace čo sa zdržiavaju v obydli to možu mať ale iba ak by to niekde dostali ináč je tam mala pravdepodobnosť a ta choroba neni priamo v mačkach ale v mačacich vykaloch s ktorými by tehotna nemala dosjť do styku a vtedy by nemala napr. ani ona meniť mačkám piesok v byte koli tomu alebo si riadne poumyvať ruky .... vela ludi panikari skor ako si pozisťuju fakty od odbornikov alebo z inych zdrojov.
pokial sám dr. nepovie že je toto a hento nebezpečne pre vyvoj babatka v brušku tak netreba panikariť a mačacie vrnenie lieči - hoji dobre kosti, zlomeniny a vrnenie mačky ktorá leži na kolenach alebo bruchu ukludnuje deprimovanych, nervoznych ludi - prečo sa začali robiť navštevy postihnutych detičiek so zvieratkami - lebo im to pomaha, prospieva to tim deťom a aj mnohim dospelim 🙂

jabadaba
30. aug 2012

@svetllana tiez pravda. Takze tema vlastne padla na uzitok a tak to ma byt. 😀

lauritka
30. aug 2012

@svetllana tak to si krasne zhodnotila !! stoo krat palec hore 😀 😝

svetllana
30. aug 2012

@ivaanka Inak napisala si to tak perfektne, ze som normalne zase zatuzila po psovi! :o))

svetllana
30. aug 2012

@lauritka Diky, kraska ! 😉 :-P

vejula
30. aug 2012

čo sa týka spania s psíkmi v posteli. My sme s mm asi prvý mesiac ako sme našli našho chlpača spavali spolu v posteli. Potom mm prestalo baviť vyťahovať každé ráno z ust chumače chlov a povedal dosť. Mna to síce chvílu hnevalo ale pristupila som a chlpača sme naučili, že môže isť hocikde, ale v našej posteli proste nemá miesto.
Ak niekto spava so psom v posteli, nevidim na tom nič zle. Čo sa mne ako matke prieči je fakt, že niektorí rodičia sú schopní vypratať svoje niekolkomesačne dieťa do vlastnej postele či nebodaj izby, aby si náhodou nezvyklo na rodičovsku postel, ale psík môže s nimi spoločnú postel zdielať snad až do smrti. To im nevadí. Tam je už podla mna troška pomýlaná ta hierarchia, a ja ako dieťa by som sa citila právom dotknutá.... že som pre rodičov menej ako pes, ked mna od seba z postele vyhanaju a jeho prijimaju.

consti
30. aug 2012

Nečetla jsem celou diskuzi, jen pár prvních příspěvků, ale nedá mi to se nevyjádřit. My s manželem jsme pejskaři a celkově máme zvířata rádi, takže pochopit úzký vztah k pesanovi dokážu. Já našemu pejskovi taky říkám, že je moje mimino a v podstatě i je, když zatím bohužel nemáme děti 😎 . Pokud se bavíme o budoucím mimču, tak pesanovi říkáme, že jednou bude mít kamaráda, ne sourozence, ale je pravda, že moje mamča mu ze srandy říká, že je to její vnouče 😀 😉. Takže ano, dokážu to pochopit, pes je prostě člen rodiny a já třeba toho našeho mám fakt hodně ráda 😵 a taky si myslím, že je každého věc, jak svého pesana oslovuje. Jak to bude až budeme mít děti, to nedokážu posoudit, předpokládám, že pesan bude prostě na úrovni dítěte, to znamená milovaný člen rodiny, kterého má člověk rád, ale taky na něj musí být přísný. Odsuzuji lidi, co si pořídí zvíře a pak ho kvůli dítěti dají pryč. Samozřejmě pokud je dítě alergické, tak to nejde asi řešit jinak, ale pokud se jen už o psa nechceme starat nebo máme strach, jak si ti dva sednou, to mi přijde padlé na hlavu...Mně zase připadá příšerné to typické maminkovské včera jsme kakali, máme jeden rok apod. To mi připadá snad i horší, než sát o psovi jako o dítěti.

bocinka
30. aug 2012

já jsem taky měla Terri jako miminko, chodila a chodí s náma všude, od obchoďáku až k zubaři....No a???? Když se narodila Sofinka, tak na ni samo není tolik času, ale pořád jí říkám, že je moje holčička, moje chlupaté miminko.... 🙂 🙂 🙂 🙂 Samozřejmě je mi Sofinka nade vše, ale to neznamená, že svýho psa nemůžu taky milovat... 🙂

jabadaba
30. aug 2012

Napada mi v suvislosti s pohorsovanim sa nad oslovovanim psa, ze toto niekoho irituje a mrasti nad tym celo, kym pouzivanie, podla mna vrcholne nevhodnych, prirovnani povazuju za nieco samozrejme. Mam konkretne na mysli take vyjadrenia ako "bol to tazky porod" v kontexte napr. tvorby zakona, projektu ci napr. vyjadrenie Pasku na adresu rekonstruovaneho BA hradu, ze je to ako jeho dieta. Zaujimava tendencia teda robit rozdiely a pouzivat dvojaky meter. Osobne, to co spominam mi pripada nepatricnejsie. Pouzivanie slova porod na kdejaku chujovinu, s prepacenim, ma vynasa do nebies. 😠

monika15
30. aug 2012

@vejula no prsne tak isto 🙂 vsak aj ostatne zvieratka mozes tak vycvicit 🙂))

monika15
Odpoveď bola odstránená
salikova
30. aug 2012

Já si myslím, ať si každý říká s vému psovi jak chce a co chce - hlavně, že ho má rád a neubližuje mu. Nepříjde mi to zas tak nenormální. Víc nenormální je to, když si někdo pořídí psa nebo i jiné zvíře, přijme za něho tu zodpovědnost a pak se ho prostě zbaví, když příjdou děti..Mám za to, že to, jak se člověk chová ke zvířatům, chová se tak i k lidem. Mám dvě děti a psa. Rozhodně je nestavím na stejnou úroveň, každý má hezky své místo v naší rodině a je spokojenej. Mít psa nebo i jakékoliv jiné zvíře v rodině beru jako dobrý bonus ve výchově dětí - zvlášť v téhle dost konzumní společnosti ;)

vejula
Odpoveď bola odstránená
monika15
Odpoveď bola odstránená
monika15
Odpoveď bola odstránená
lauritka
30. aug 2012

@monika15 tvoj nazor ti nikto neberie, ide tu o to ako si ho urazlivo podala. 😉

monika15
Odpoveď bola odstránená
monika15
Odpoveď bola odstránená
vlckulka
30. aug 2012

tohle téma skončilo jen urážkami, nevím přesně, co monika15 psala, protože je to hodně promazané adminem, ale vy ostatní dámy také umíte pěkně urážet, no nevím, ale četla jsem tu i názor, že když mi vadí, že pes spí v posteli, tak možná budu patřit k těm, kteří si na čistotu moc nepotrpí a utírají prach 2x za rok atd. atd. No panečku, to jsou tedy názory 😕 😕 Admini by to tu měli zamknout 😝