Postupy slovenskej policie
Ahojte, pred par dnami som sa pýtala, či nahlásiť susedov za nedodržiavanie karantény, keďže sa im vrátila domov dcéra z Rakúskeho lyžiarskeho strediska Ischgl, kde pracuje. Takmer všetky ste mi radili nech ich nahlásim. Dlho som váhala a nakoniec som ich nahlásila. Boli tam policajti v utorok (v pondelok som danú rodinu upozornila, že by mali dodržiavať karanténu. Odpoveďou mi bolo, že oni môžu kašľať celú karanténu, že to sa takto nedá, že musia si nakúpiť). Po ich návšteve daná rodina stále nedodržiavala karanténu. V piatok som teda volala na políciu opäť, aby som sa opýtala, ako to doriešili. A co oni urobili? Prišli k tej rodine a porozprávali im kto ich nahlásil, ktorý deň a o koľkej. Daný pan mi prišiel búchať na dvere a začal sa mi vyhrážať. Vraj si mam začať dávať na seba pozor! Stačí mi. A nakoniec som zistila, že on je bývalý policajt. Kkt obyčajný. Len tak mimochodom, ich dcéra tu už nie je. Po utorkovej návšteve polície ju ukryli niekde mimo bytu. A teraz sa tvária, že tu ani nebola. Ale bola. Prišla cez víkend, to viem na 100 percent. Takže vidíte, neoplatí sa chrániť svoju rodinu ani ostatných ľudí, lebo nakoniec policajti zverejnia vašu osobne údaje, čím vystavili nebezpečenstvu mňa. Keby sme nemali na rukách naše 10 mes. dieťa pri jeho "návšteve", tak by nas asi aj fyzicky napadol. Nemal od toho ďaleko. Som zhnusena z tohto všetkého.
@ibrunova podľa mobilu. Je jedno ci sa predstavíš alebo nie. Vedia podľa čísla mobilného telefónu, kto si.
No nejdem to tu rozoberať, ale nie je to celkom tak..
@mondolina tiež nám robia randál mladý pod oknami....ak ich nahlasujeme NIKDY nepovieme meno kto nahlasuje...a čuduj sa svete - policajti za pár minút prídu... ale však podľa mobilu by aj dokázali zistiť naše meno, tak nech si ho zistia...
Nie je to normlane, povedat meno kto dval podnet (nikdy sa to nerobi, ked sa opyta normalna osoba, kto ich volal, poevdia ze nemozu povedat... osobne skusenosti mam... ). Ide teda len o to, ze je to byvaly kolega.. treba sa stazovat, nahlasit vyhrazanie sa... proti takymto sviniam treba tvrdo.. nam tu tiez takto robil sused dusno... ale tu sa do toho oprela moja polovicka a s kludom anglicana volal policiu kedy sa mu chcelo :D
@deti95060810
Neboj polícia nemá čas a ani záujem si zisťovať mená oznamovateľa.
Blbosť.
@marca12 mobilné číslo nebolo písané na moje meno, tak by im to asi dlhšie trvalo 😂
Nie som si celkom istá, ale nie je to práve to lyžiarske stredisko, odkiaľ odišlo toľko veľa nakazených švédov, nórov a ďalších? to v tirolsku? lebo ak áno, tak je na 90 percent isté, že tá pizda je nakazená, ďakujem pekne. ani by som starému dvere neotvorila, keď búchal. hneď by som volala políciu, že sa mi dobýja do bytu....
@panelacikova ja všetko chápem, strach, opatrnosť atď, ale napísať pizda???? Vám fakt už drbe? Kebyže to je tvoja sestra, dcéra atď.... Je mi na vracanie z niektorých tu a ich úplne primitívnych príspevkov, našťastie túto jebn... Na túru už nemusím skúšať na vlastnej kozí. Ale hnus fakt hnus.
@maciatkolulu nerozumiem, prečo slovo pizda je zlé a slovo "drbe", ktoré si použila ty, je dobré? a áno, je to piča na entú, pokiaľ bola v tejto oblasti, dokonca teraz nedávno a zatajuje sa pred políciou a porušuje karanténu. a osobne by som sa taktiež obávala o zdravie seba, svojej rodiny ako i ostatných susedov, o ktorých viem, že nikam nechodia a žili si doteraz svoj pokojný život. aj keby to bola moja sestra, rovnako by som jej vynadala, keby toto robila. a ver mi, použila by som ešte kvalitnejšie výrazy práve preto, že by šlo o sestru. pretože ľudská sprostosť nepozná hraníc. a ja stále nerozumiem ani týmto primitívnym opatreniam, ktoré sú zavedené. opatrenia tohto typu mali prísť okamžite okolo 24.2.,keď taliansko začalo rásť. teraz je už neskoro. OK, rozumiem, nie každý mal nepríjemný ciťák tak ako ja. ale keď to už posrali s oneskorenými opatreniami, tak prečo teraz nezaviesť tvrdé tresty práve pre takýchto ľudí? ja mať tú moc, tak ľudia porušujúci karanténu by okrem mastnej pokuty vyfasovali doživotný zápis v registri trestov. ohrozujú zdravie a život ďalších x ľudí. pokojne ich môžeme nazývať aj vrahmi do budúcna. tak nejak sa totiž vyjadril aj virológ Krčméry,... aj jemu podľa teba drbe?
@panelacikova karanténu porušuju jej rodičia a mladšia sestra. Slečna, ktorej sa to týka z domu nevychadzala. A áno, je to presne to lyžiarske stredisko.
tak som to možno zle pochopila. v každom prípade ani oni nemajú čo vychádzať von a už tobôž ti búchať na dvere. čiže k téme: na tvojom mieste sa sťažujem na vyššie miesta, ako ti odporúčali už baby v skorších príspevkoch. ak už nevieš policajtovo meno či služobné číslo, nevadí. stačí deň a čas, kedy sa zjavil u susedov, oni ho už vypátrajú, ktorý to bol. Ďalej oznámiť i to, že sused v karanténe ti búcha na dvere, ktoré odmietaš otvoriť (ja by som teda ani bohovi neotvorila, keby som mala tieto informácie, čo máš ty), a prakticky ho opäť nahlásiť. veď môže ohroziť naozaj zdravie iných ľudí! magor
@mondolina ešte k tomu, či vedia alebo nevedia "vypátrať" číslo... bývala som v paneláku konkrétne vo vchode, ktorý mal 17 bytov. raz v noci akýsi chlap neskutočne hulákal pred domom. neskôr vyplynulo, že bol zrejme ožratý alebo nadrogovaný... ale hulákal dlho a tak, že už bolo množstvo ľudí na balkónoch (bolo leto, hoci noc, ale teplo). no a potom zdola zrazu rachot ako sviňa. a ten blb roztrepal nové vchodové dvere. tak môj vtedy spolubývajúci zavolal na mestskú políciu a keďže som mala malé dieťa, nechcel povedať, že kto je čo je, pretože som sa bála, že daný chlap si nás potom "podá"... zistili sme totiž, že ide priamo o suseda. no a mestský policajt mu povedal, že je povinný oznámiť svoje priezvisko a bydlisko a ak tak neurobí, oni si to vedia vyzistiť u operátora a on (bývalý) môže za utajovanie tejto informácie ešte vychytať nejakú pokutu! no tak teda povedal kto je čo je. v každom prípade nám tvrdili, vraj človek musí povedať, kto je čo je atď. a zároveň že ho vedia vypátrať, ak by to odmietol. tak ako to potom vlastne je? vymýšľal si ten policajt alebo?
@panelacikova
Pravdaže si vymýšľal. Občan má právo podať podnet anonymne a policajt má povinnosť preveriť každé oznámenie, či je anonymné, alebo nie. Nechápem takýchto policajtov, robia len hanbu.
@mondolina to znamená, že keby bývalý odmietol nahlásiť svoje údaje, nemal by z toho následky? lebo ten policajt to vtedy doslova tak povedal, že môže mať z toho následky
@panelacikova
Nie nemal by žiadne následky. Policajt nemá čo preverovať oznamovateľa, ale oznámenie.
@panelacikova
Tvoj bývalý mohol kľudne zložiť a nenechať sa vypočúvať.
@mondolina no vidíš, aký hajzlík to bol... neviem načo mu to bolo. asi na to, aby mohol s ním potom hodinu vypisovať akúsi zápisnicu... no nič, budem múdrejšia do budúcna. ďakujem
@panelacikova
Áno iné je keď sa už spisuje niečo, vtedy musí predložiť aj občiansky preukaz atď, čo si nemyslím, že bol tento prípad.
@mondolina a ak šlo o to, že bola spôsobená škoda? teraz mi to napadlo. že on vlastne nahlásil, že ktosi (čiže ten sused) rozbil vchodové dvere a teraz leží pred nimi, možno v bezvedomí. ak sa jedná o to, že niekto spôsobí škodu a iný ho nahlási? Môžu vtedy požadovať osobné údaje? Lebo šiel normálne spisovať aj s občianskym a viem, že sa to týkalo tej škody..
@panelacikova
Mohol pýtať údaje kvôli tomu, aby mal svedka kvôli vzniknutej škode, ale nemôže sa vyhrážať, že si aj tak zistí údaje. Musí byť preverené aj anonymné oznámenie.
@panelacikova takže pizda nie je zle slovo a pica áno, len pre vysvetlenie, prečo si ju vlastne tak oslovila, lebo sa vrátila k rodičom? Ja som sa dočítala, že ona neporušil karantenu, ale matka a nevycitala som, že by sa zatajivala pred políciou. A krcmerym radi zachovávať zdraví rozum a nepreháňat, nie jemu nedrbe, ale ľuďom áno, Rusko aj do postele a podobne. Uvidíme kto sa z toho celého skôr dostane, či zlý západ, ktorý ruská nenosí, alebo Slovensko so svojou ruskovou mafiou. Inak prečo na tom bezruskovom západe sa dodržiava to, že sa ľudia nesmú stretávať a z toho vyplýva aj nenosené ruská, prečo na sk sa chcú opluvat a pod keď základ je NEZGRUPOVAT SA, ved dofrasa ľudia si nakúpili zásoby ako pred koncom sveta a aj tak sa beha po obchodoch! Nerozumiem. A inak by si spievala, kebyže máš v zahraničí 20rocne decko a chceš ho mat doma, nebola by to pizda,či pica tomu ver a to dievča reálne nič neurobila, docitala som sa, že otec a matka. Keď už tak svoj nie veľmi vyberávy slovník použi správnym smerom
@maciatkolulu ideš už úplne mimo kontext

@jancejance oni vedia,kto im vola. Ty mozes nahlasit anonymne. Ak by clovek,ktoreho si nahlasila bol ich spriaznenou osobou,neboj sa,nebola by si anonymna. Hned by to posepli tej osobe,tak ako to urobili tu.