icon

Povedať to kamarátovi, ktorý sa plánuje ženiť?

anicka22222
29. aug 2017

Dobrý deň dámy/páni,

som slobodná, 25 ročná žena. Samostatne žijúca, no ešte študujúca. Mám kamaráta, má 35 rokov. Onedlho (v máji) sa plánuje oženiť so svojou snúbenicou- spolu sú cca 1,5 roka, keďže to bolo iba narýchlo (príde mi to tak že bral prvú čo našiel). No pokým bol on slobodný, bola som ja zadaná a teraz je to opačne. Myslím si, že je medzi nami akási chémia, niečo nevyslovené. Páči sa mi, myslím si že aj ja jemu. Už sme mali nenápadné hovory že by ma prijal, že dobre by sa nám žilo...

Moja otázka znie: Povedať mu to? Opýtať sa ho že ako je na tom? Štúrať prsty do toho? Bojím sa, že ak si to nevyjasníme, budem si to vyčítať do konca života. No bojím sa aj toho, že ono je celé podložené tým, že sme s jednej partie- aj môj bývalý, aj jeho snúbenica. Nie je to hlúposť? Prídem si trochu ako pubertiačka :D

Ďakujem za rady!

surriana
29. aug 2017

Prečo to neskúsiť?Už keď sa ožení už bude neskoro.....ako sama píšeš,aby si si to potom nevycitala do konca života.V najhoršom prípade ti dá košom z tým,že si si asi niečo zle vysvetlila.....ale keď píšeš že je medzi vami chémia....no nič ,skús to a aspoň budeš vedieť na čom si......držím palce 🙂🙂🙂

maminuska
29. aug 2017

@anicka22222 nechala by som to tak a našla si iného kde bude tá chémia. Ak by to pociťoval rovnako intenzívne, rozišiel by sa s priateľkou aj pred svadbou . Chlap ktorý miluje jednoducho odchádza bez ohľadu na okolnosti .

alice.jant
29. aug 2017

Su spolu rok a pol a rozhodli sa vziat nabuduci rok... zase mne to az tak rychlo nepride... Ja by som do toho teda nerypala, V 35 rokoch nemyslim ze berie prvu ktoru nasiel. Napadlo ta ze mozno je pre neho "ta prava"; ta s ktorou chce jednoducho byt a teda si ju berie? Ista chemia ci sympatia medzi dvoma ludmi moze existovat, to nepopieram; Ale keby bol z teba tak hotovy tak by sa nesiel zenit. Ty si teraz slobodna a neviem co od dobroty a ides riesit cloveka co si usporiadal zivot.
Ja byt jeho buduca zena tak by som ta pekne kopla do kolena minimalne. Nebud hyena.

osky
29. aug 2017

Kedze ste z jednej partie,asi vie ,ze uz nie si zadana.
Takze keby pocitoval tak velmi tu chemiu,iste by to este na teba skusal.vsak do maja este kopu casu...
Alebo myslis ze berie ohlady na tvojho byvaleho?to musis vediet ty...
Kazdopadne teraz ma cestu k tebe volnu a vie o tom.napriek tomu chysta svadbu...
Neviem.
Ak mas vsak v sebe pocit neistoty,najlepsie dat si spolu pivo a vydiskutovat to.
Mala som takeho spoluziaka co na mna stale gulal ocami.vsetci si to vsimli.ale ja som akosi nevedela co chcem.potom prisli 3 tyzdne prazdni a on bol ako vymeneny...uplne ma ignoroal.dali sme si stretlo a vydiskutovali sme si to.vraj som si to zle vysvetlila..ja som dodnes presvedcena ze klamal ale aspon som to mala z jeho ust.
A zivot siel dalej.
Tak skus 🙂

osky
29. aug 2017

@osky az po 12crokoch od skoly mi potvrdila spoluziacka ze bol do mna zalubeny ale siel na to rozumom.nehodili by sme sa k sebe...

hettinka
29. aug 2017

pozri si film Svadba môjho najlepšieho priateľa ... ak ste sa nedali dokopy doteraz, asi by som to už neriešila rozbíjaním jeho súčasného vzťahu.

deti95060810
29. aug 2017

nešla by som do toho...🙂

janickacrazy
29. aug 2017

@anicka22222 Do mája je ešte daleko, ja by som mu to povedala, nemáš predsa čo stratiť, prinahoršom ti povie, že si niečo zle pochopila. 😉

kluska
29. aug 2017

chod do toho, nemas co stratit, este nie je zenaty a nema deti, nejake stretko vonku a pritom nenapadne nieco naznacit, to uz musis ty vediet, nie si hyena, nerozbijas rodinu

barbora_p28
29. aug 2017

Určite by som mu vzťah nerozbijala a nechala to tak. 🙂

anicka22222
autor
29. aug 2017

Vzťahom by som to nenazývala čo oni majú. Popíšem to tak, bol s jednou asi 8 rokov, nechala ho... a terajšia snúbenica (ona má 21/ on 35) sa mu akosi vnútila, keďže videla že nemá finančný problém, on bol rád že niekoho našiel, keďže mal už stres zo svojho veku. Vyprosíkala si snubák a teraz sú na tom tak ako sú. Keby ma stopol, určite by som vzťah nasilu nerozbíjala.. ale keby mi povedal že jeho sympatie sú podobné ako moje, bola by som to ja ktorá rozbíja vzťah? Nie skôr by bol on ten, komu už teraz dosť "ušli myšlienky na inú ženu"?

Ja som slobodná tiež iba krátku dobu 2-3 týždne, takže ešte v podstate ma ani nemal kedy osloviť a pravdupovediac, pokým si nevymyslíme nejakú hlúposť, nestretneme sa keďže je v partii môjho bývalého.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
anjelic
29. aug 2017

@anicka22222 Prepáč, ale budem zlá. Podľa toho čo tu píšeš, tak "ona" je tá zlá, ktorá na Tvojho kamaráta hodila slučku a zatiahla ju /"sa mu akosi vnútila, keďže videla že nemá finančný problém, on bol rád že niekoho našiel, keďže mal už stres zo svojho veku. Vyprosíkala si snubák a teraz sú na tom tak ako sú" Bola si pritom, keď to tak farbisto popisuješ?/ A Ty ho chceš zachrániť, ale nevieš ako lebo je v partii s Tvojím bývalým /ako z nepodarenej West Side Story, aby sa ľudia nevedeli dohodnúť na jednom stretku, lebo je v inej partii/. Zabalila si to sívce pekne, ale cítim z toho niečo iné...
Z môjho uhla pohľadu sa chalan posunul ďalej, vybudoval si vzťah a tebe sa to páčiť nemusí. Popisuješ subjektívne svoje pocity, zrejme ešte stále sklamaná z konca svojho vzťahu /predsa len byť sama 2-3 týždne a už premýšľať ako sa dostať do ďalšieho vzťahu s niekým , kto je zadaný a plánuje si svadbu, to je pre mňa divné/. Čo keby si zostala chvíľu len tak nezadaná, poupratovala by si si v sebe, spísala za a proti a nerazila si cestu silou-mocou k niekomu, kto možno o to ani nestojí. A potom, keď ty sama budeš presvedčená, že to naozaj chceš skúsiť, nájdeš spôsob, ako si s ním to "osudové" stretko dohodnúť. I keď neviem, prečo zrazu je ten chlap pre Teba jeden jediný, aby si mu ničila život intrigami a "čo keby" otázkami. Predsa len, svadbu plánuje a to nie je len "musíme" sa brať. Má 35 a chce mať viac a možno po jeho boku je tá pravá. A možno nie... len podľa mňa moc tlačíš na pílu a hneď chceš požehnanie, že robíš správne. Ja by som sa do cudzieho vzťahu nasilu nemontovala, oni vedia, čo k sebe cítia a to Ty len hádaš.

alice.jant
29. aug 2017

@anjelic presne tak...tiez som tohto nazoru; ako som to napisala predtym a To tu este nebolo to vyjadrenie autorky...
inak a co ze ma kocka 21? To odkial su potom tieto informácie ze si vynutila snubak a podobne? Tak hadam nieje uplne pripeceny kamarat a nenecha mladu nech s nim zameta. 35 ročný chlap bez finančných problemov je v najlepšom veku na čokoľvek a vobec sa myslim nemusi klepat kvoli veku a hned prvú si brat za ženu.
Myslim si ze sa proste zalubil a hotovo.
A áno, aj ked este niesú manželia je to rozbíjanie vztahu, to co je za nazor ze kym niesú zobratí tak sa to môže? Asi som z inej planéty 😳

anjelic
29. aug 2017

@alice.jant Potom na tej inej planéte žijeme obe. Tiež sa mi to morálne prieči, aby som sa niekomu montovala do vzťahu, aj keď mám pocit nejakej "chémie" - slabý dôvod. Pre mňa nonsens posudzovať dôležitosť vzťahu podľa veku, dĺžky chodenia, finančnej situácie a pod. Sú spolu, plánujú spolu zostať, vziať sa, založiť si rodinu a nikto nemá právo posudzovať, čo medzi nimi je a aké to medzi nimi je. Jedine autorka zrejme má nejakú výnimku... zrejme.

salfusco
29. aug 2017

čo noveho na MK? 🙂 Bol tu za posledne 2 mesiace nejaky rozchod? :D

anjelic
29. aug 2017

@anicka22222 Ale nedalo mi to a prebehla som si ďalšie Tvoje témy: https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/problemy-so-snubencom-nervak-nefunkcny-sex-fajcenie-2/
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/bojim-sa-milenca-psychopata/
a teda nie v zlom, ale o to viac si stojím za svojimi slovami: poupratuj si najskôr v sebe a nezasahuj do vzťahov ďalším ľuďom, pretože si myslíš, že máš právo a s Tebou bude šťastný. Sama nemáš kopu vecí poriešených.

alice.jant
29. aug 2017

@anjelic zacina to naberat zábavné rozmery.. prvý prispevok 18. Augusta s tym ze vlastne ho ma rada a normalne funguju a žijú spolu; druhy 20. Augusta to uz su rozideni a aj stihla toho kamaráta... dnešná téma je single uz 2/3 tyzdne...noooo toto bude mat este zaujímavú diskusiu 😂

anicka22222
autor
29. aug 2017

@alice.jant @anjelic ... damy, prisla som si po radu. Nie po sarkazmus, ironiu a vysmech! Kazdy clovek povazuje za problem vo svojom zivote ine fakty. Bohuzial ja som potrebovala poradit prave v tomto. Je zaujimave, ze damy vyssie vedeli napisat aj pozitivne/negativne hodnotenia bez blbych komentarov. To, ze som sa podelila s vami o kusok svojho zivota vam vobec nedovoluje, aby ste sa takto kumne spravali. Takze vdaka za vas doterajsi cas 😊

moonlight1210
30. aug 2017

@anicka22222 mne to skor pride tak, ze tomuto tretiemu objektu tvojho zaujmu bude lepsie bez tvojej lasky.
Zatial. Kym si nedas doporiadku svoj zivot.
Lebo vasa laska by po prvom roku klasickeho zalubenia krachla na tvojej nedoriesenej minulosti (minulost sa totiz neda nechat odplavat, ze dako bude. Kostlivci potom vypadavaju zo skrin v najnevhodnejsi moment).

Nehovoriac, ze aj ty by si po roku a pol vztahu uz domrzala, kedy ti kupi snubak a riesila, kam sa teda idete pohnut.

Takze, daj si odstup od chlapov. Dories milenca cislo 2, s ktorym si nevies poradit. Uvedom si poucenie od zivota, ze napravat si sebavedomie po rozchode hned narazenim si noveho chlapa (aj ked len na sex) vacsinou nic dobre neprinesie.
Najdi si pracu, ak nemas, neber uz dotacie od rodicov, ziv sa cisto sama aspon 2-3 roky (inak ten zdedeny trojizbak, VS studentka bez prace, zivena rodicmi a frajer c. 1 neochotny prispievat - nemas ty tu este jednu temu pod inym menom? Nieco presne taketo tu uz ktosi riesil mesiac dva dozadu).

To ta nauci, ake su skutocne veci, co od chlapa cakas. Dokonca, v akom poradi dolezitosti.
A podla toho vyberaj toho naozaj praveho.

alice.jant
30. aug 2017

@anicka22222
Nedovoľuje aby sme sa k tebe správali...ako? Prepáč, mne sa nezda ze by ta tu niekto napadal... bolo jednoducho skontatovane ze v tom mas pekný bordel s chlapmi a mala by si si v prvom rade vyriesit tvoj zivot ked tu každé dva dni riesis iný komplikovaný problem skor než sa začneš montovať do života niekomu ďalšiemu. Zdá sa ze toho mas až až. Zbytocne sa rozculujes... ked niesi schopná čeliť otázkam ktoré logicky vyplynú ked sa ludia dočitaju tvoje predchádzajúce témy tak radsej nic nepíš 😳 K tejto tvojej téme som sa vyjadrila aj ja vyššie; uplne normalne, tak isto ako bol normalny moj posledný koment. Kľud žena.

anjelic
30. aug 2017

@anicka22222 Ale to si zle pochopila, ja som sa Ti nevysmievala. Poukazovala som na fakty. A faktom je, že zatiaľ len chaoticky robíš veci. ktoré potom ľutuješ. Ak by si si prečítala moje riadky poriadne, tak Ti odporúčam byť aspoň chvíľu single, popremýšľať o sebe, svojom živote, cieľoch. Nie hneď vyznávať city zadanému kamarátovi. A to, že som sem uverejnila Tvoje predchádzajúce príspevky vnieslo len trochu svetla. Ak povieš "A". tak povedz aj "B". Terajšiu priateľku svojho kamaráta si vykreslila ako vypočítavú xantipu a seba ako obeť nepriaznivých okolností... a pritom to tak nie je. A nehľadaj za tým výsmech, sarkazmus, iróniu... toto sú fakty, ktoré si Ty predostrela predtým.

0silvia0
30. aug 2017

@anicka22222 nie, neštúraj do toho. On pravdepodobne vie, že si pár týždňov single, tak keby niečo chcel, tak by dal vedieť. A tebe sa čudujem, že skôr nemáš tendenciu užiť si chvíľu single a už ideš riešiť nového prípadného chlapa... čo nevieš fungovať chvíľu sama so sebou?

sashabb
30. aug 2017

Nechápem prečo poukazuješ na vek dotyčnej, keď sama niesi od nej o moc staršia. Možno je dokonca rozumnejšia ako ty ...

majaxy
31. aug 2017

@anicka22222 Ved to skús. Sama musíš vedieť čo cítiš, a on sa potom rozhodne, ved za to nič nedaš, možno svoje sklamanie. Ked nechceš aby ťa žienky odsudzovali, radšej napíš na papier pre a proti, lebo na forach sa dočkáš mnohého nepochopeného, resp iných názorov ako chceš počuť . Ale bude to stále o tebe, tak smelo do toho, rieš to svojim úsudkom 🙂