icon

Pozdrav po príchode domov - zvyky

presypacky
20. dec 2017

Ahojte, zaujímali by ma Vaše zvyky doma, v súčasnej domácnosti, ale aj kľudne ako ste boli vychovaní, ako to chodilo u Vás doma, keď ste boli deti. Po príchode nejakého člena rodiny domov (Vy, manžel, dieťa), ako prebieha privítanie? Pozdraví prichádzajúci? Ako reagujú ostatní? Odzdravia, ale zotrvávajú pri svojich činnostiach (varenie, TV, počítač, hračky...)? Alebo všetci sa zbehnú a vítajú príchodiaceho? Zaujíma ma skôr bežný chod každodenný, nie výnimočné udalosti, ako návštevy... Ono asi iné to bude u malých detí, ktoré asi pribehnú a iné zas u väčších, ktorí sa nechcú odlepiť od PC. Ale tak skúste to spriemerovať, ako to u Vás chodí. Ďakujem.

Strana
z2
renatik91
20. dec 2017

U nás doma to prebieha tak ako takmer v každej tradičnej slovenskej rodine. To znamená, že , keď prichádzam, tak pri vchode stojí stráž - zvyčajne dvaja muži. Keď zaklopem dvakrát, znamená to, že majú otvoriť dvere. Keď zaklopem iba raz, tak to znamená, že mi majú zatancovať valčík a otvoriť dvere až po jeho odtancovaní. Keď vstúpim do domu, hrá hudba od Beethovena, z neba padajú lupene ruží a následne všetci pokľakneme pred najstaršieho člena rodiny...a až potom sa všetci spolu navečeriame.

ema234
20. dec 2017

@presypacky u nas pusa a potom kecame co bolo cez den a maly pribehne a povie manzelovi ako ho lubka a je rad.

lula313
21. dec 2017

U nás vstane od svojej činnosti a ide privítať prichádzajúceho len pes, inak sa len pozdravíme. A kto nemá od bytu kľúče, tomu musíme otvoriť a tomu už aj podáme ruky a dáme pusy😀

ivu80
21. dec 2017

@domak2 😂😂😂😂😂

fednaja
21. dec 2017

@domak2 pobavil si ma riadne tvojou spravou 😀😀

moonlight1210
21. dec 2017

ja v tieto dni dojdem z roboty, zhodim tasky, vyzujem topanky a odkvacnem rovno v predsieni. a som rada, ze som rada.
niekedy dokonca dotiahnem svoju telesnu schranku na gauc do obyvacky.
pozdravy su mi ukradnute. hlavne, ze lezim.
obvykle si ku mne vyskocia psy a onuchavaju ma cele stastne, ze sa vratil vodca svorky.

trva mi cca desat minut, nez hodim restart a nabootujem, a potom som uz funkcna a zvitaniaschopna.

inak sa zvycajne vitame vsetci iba zahulakanim signalu do hlbin domu, cim oznamujeme zvysku rodneho kmena, ze sme doma. osobne nas vitaju iba nase natesene psy, ktore som si za tymto ucelom zakupila, aby aspon niekto nadsene nekriticky vrtel chvostom, ze ma vidi.

lilka5566
24. dec 2017

Keď zaklope idem otvoriť a pozdravime sa
Keď ma kľúče iba zakyvam z gauča 😁😁😁

presypacky
autor
24. jan 2018

@renatik91 haha, super. 🙂 Baby pytam sa preto, lebo ja som z rozvedenej rodiny, takze u nas domov otec neprichadzal, takze neviem, akoby to "malo" prebiehat. Ked prisla domov mama, tak samozrejme ked sme boli mensi sme privitali a neskor sme pozdravili z miesta kde sme boli. Takze z vychovneho hladiska ma zaujimalo, ci sa snad nedopustam nejakej "chyby" u svojich deti - som rada ze je to tak roznorode a tak variabilne v kazdej rodine a neexistuje nic "jedine spravne".
@moonlight1210 Neni nad psa, suhlasim...

Strana
z2