icon

Poznáte ulice so zvláštnymi názvami v meste?

3. dec 2024

Poznate nejaku ulicu, ktora ma zvlastne meno? Napriklad ja poznam Kačanda, Na močidlách, Pod tehelňou…

zuzuliennka1
3. dec 2024

@aalt v ba su tiez takto pokope v ruzinove: astronomicka, suhvezdna, druzicova, raketova, obezna, poludnikova, uranova, polarna, sputnikova, ul. planét, jadrova, mesacna, kozmonauticka, no a sumracna🤣)

deborahzelenkava
3. dec 2024

ja som v zahranici takze pisem len slovenske ekvivalenty ale tiez tu mame srandovne zoskupenia ulic napriklad oblast kde je ulica Tigrova, Levova, Jaguarova, Mackova, Panterova, Gepardova, Leopardova.. a potom mame aj ine zoskupenia napriklad po drahokamoch..takze hned vedla seba a prekrizuju sa ulica ako Diamantova, Rubinova, Zafirova, Smaragdova, Zirkonova, Ametystova, Topazova, Quartzova.. Potom su rastlinne ulice ze Tulipanova, Ruzova, Stvorlistkova, Datelinova, Zihlavova a vselijake blbost. Musi byt sranda ked ides niekam na navstevu a vies len, ze je to ulica po nejakej selme :D
potom take zoskupenie ulic ze Jahodova, Malinova, Ribezlova, Ananasova, Cernicova, Cucoriedkova, Ceresnova, Brusnicova, Morusova.
Ono sranda ked si clovek prezrie tie mestske casti :D

kiwi3
3. dec 2024

@aalt
@kikuska555 v bratislave, v ruzinove su tie iste nazvy. aj vesmirne aj kvetove. to som teda netusila doteraz. asi niekto nevedel vymysliet nic originalne.

kiwi3
3. dec 2024

slovaci su v tomto malo kreativni, treba ist do ciech, tam tie nazvy obci, mestskych casti aj ulic, to je ine kafe.
v bratislave bola kedysi ulica belu kuna, moja prababka z moravy (z rváčova) hovorila "tam kde je ta bílá kuna". ja mam rada ulicu napriklad tupolevovu, len skoda, ze to nie je pomenovane podla tupeho leva. to by sa mi pacilo viac.

baboobchod
3. dec 2024

@akvi skoro… májové, nie mierové 😉

biba_18
3. dec 2024

@kiwi3 v Petřvalde je ulica Al. Blachy 😂 z toho sa furt smejeme, že hliníkové plechy haha

biba_18
3. dec 2024

@zuzitko74 😂😂 čuram z toho 😂

akvi
3. dec 2024

@baboobchod tesne vedľa 😁😅

katica06
3. dec 2024

Čo je zvláštne na tehelni či močidlách? zrejme tam v minulosti stála tehelňa či močilo konope. Asi dnešnej generácii spracovanie konope nič nehovorí.

ludkka0407
3. dec 2024

Mne sa zasa velmi pacila "ulica brata Slnka a sestry Luny", este z cias prace na infolinke, som si myslela, ze si zakaznik robi srandu🙈🤦‍♀️mesto si nepamatam

oblecenie99
3. dec 2024

Máme aj "Košice - mestská časť Dargovských hrdinov", v skratke Furča :D

oblecenie99
3. dec 2024

A minule sme boli na návšteve u rodiny v HU, trošku nám trvalo nahodiť do navigácie "Gróf Bethlen István utca" :D

kavasmliekom
3. dec 2024

@tilly a co som si všimla, tak okolo cintorínov sú ulice Smutná, Tichá

snehovakralovna
3. dec 2024

@akvi majove nie mierove

mimax222
3. dec 2024

V Zákamennom je Ulica Spodná Mrzačka…

maranco
3. dec 2024

@ludkka0407 * Mne sa zasa velmi pacila "ulica brata Slnka a sestry Luny", *
na Slovensku takú ulicu nemáme, je len "Ulica západ slnka" v meste Nové Zámky

yanni
3. dec 2024

@aniele v Lubietke je ešte aj Huta. Tam je tým čudných mien vela.

ktobytobolpovedal
3. dec 2024

My mame v obcj nazov ulice 29.augusta…

tilly
3. dec 2024

@kavasmliekom na smutnej by som bývať nechcela teda. Tichá je v pohode

maranco
3. dec 2024

@yanni Huta je častejšia

Horná Huta Banská Štiavnica
Huta Hnilec
Huta Kokava nad Rimavicou
Huta Rožňava
Huta Tisovec
Lányiho Huta Dobšiná
Novoveská Huta Spišská Nová Ves
Predná Huta Spišská Nová Ves
ulica Huta Ľubietová
ulica Huta cesta Ľubietová

oslo1
3. dec 2024

Na barine - v Lamaci.

Tu som videla ze Worlds end lane v Orpington

viestta
3. dec 2024

@akvi ul. Povstania ceskeho ludu ma uvedeny cely nazov. Trieda KVP neviem, lebo na nej nie su ziadne obytne domy, len institucie (aspon pokial vidim). Ale mame aj ulicu Jana Pavla II. (tak je oficalne uvedena). Trieda SNP je trieda SNP, nerozpisana. A kedysi, pred revoluciou bola aj ulica Velkej oktobrovej revolucie (tu potom premenovali, ani neviem ako).

bobrina1
3. dec 2024

V zahranici ich mame vela zabavnych, napr.: Krvava, Bitunkova, Zabijakova,. Plesnova, "Ahoj a dovidenia", Cirkusova, Porcelanova, Nosova, Pecenova, Nebeska brana, "Schody lamaca mozgu", Kopka bobrov, Knedlova chata apod. Niektore sa tazko prekladaju do sk.

dahra
3. dec 2024

Cesta k Paľovej búde 😁

maranco
3. dec 2024

@viestta Košice-Západ ju ešte evidujú ako aktívnu/živú nezrušili ju, ani nepremenovali.

Tam držia ako funkčné aj takéto ulice
Československých Preiskumn
Čsl. Výsadkárov
Čsl. Ženistov
Ľudových Milícií
Republiky Rád
Slovenského Národného Povst
Zväzarmovská

lucka_ke
3. dec 2024

@viestta Tr. KVP je Trieda košického vládneho programu, ale píše sa skratkou

vevesh
3. dec 2024

@baboobchod na taku zs som chodila- doteraz stoji😃😃😃🤭
@akvi MPCL je v jednom okresnom meste ako MPCL v obcianskom (pokial tu ulicu nepremenovali)

lucka_ke
3. dec 2024

MPČĽ je Májového povstania českého ľudu
čudujem sa, že niekto pomenuje ulicu takým dlhým názvom...

viestta
3. dec 2024

@lucka_ke ano, viem, byvam tu odkedy sa pamatam

katka700
3. dec 2024

Táto téma mi pripomenula paródiu na davinciho kód "Brno mesto plné vzrušení" od Michala Osravu 😆