Poznáte ulice so zvláštnymi názvami v meste?
Poznate nejaku ulicu, ktora ma zvlastne meno? Napriklad ja poznam Kačanda, Na močidlách, Pod tehelňou…
ja som v zahranici takze pisem len slovenske ekvivalenty ale tiez tu mame srandovne zoskupenia ulic napriklad oblast kde je ulica Tigrova, Levova, Jaguarova, Mackova, Panterova, Gepardova, Leopardova.. a potom mame aj ine zoskupenia napriklad po drahokamoch..takze hned vedla seba a prekrizuju sa ulica ako Diamantova, Rubinova, Zafirova, Smaragdova, Zirkonova, Ametystova, Topazova, Quartzova.. Potom su rastlinne ulice ze Tulipanova, Ruzova, Stvorlistkova, Datelinova, Zihlavova a vselijake blbost. Musi byt sranda ked ides niekam na navstevu a vies len, ze je to ulica po nejakej selme :D
potom take zoskupenie ulic ze Jahodova, Malinova, Ribezlova, Ananasova, Cernicova, Cucoriedkova, Ceresnova, Brusnicova, Morusova.
Ono sranda ked si clovek prezrie tie mestske casti :D
@aalt
@kikuska555 v bratislave, v ruzinove su tie iste nazvy. aj vesmirne aj kvetove. to som teda netusila doteraz. asi niekto nevedel vymysliet nic originalne.
slovaci su v tomto malo kreativni, treba ist do ciech, tam tie nazvy obci, mestskych casti aj ulic, to je ine kafe.
v bratislave bola kedysi ulica belu kuna, moja prababka z moravy (z rváčova) hovorila "tam kde je ta bílá kuna". ja mam rada ulicu napriklad tupolevovu, len skoda, ze to nie je pomenovane podla tupeho leva. to by sa mi pacilo viac.
@akvi skoro… májové, nie mierové 😉
@baboobchod tesne vedľa 😁😅
Čo je zvláštne na tehelni či močidlách? zrejme tam v minulosti stála tehelňa či močilo konope. Asi dnešnej generácii spracovanie konope nič nehovorí.
Mne sa zasa velmi pacila "ulica brata Slnka a sestry Luny", este z cias prace na infolinke, som si myslela, ze si zakaznik robi srandu🙈🤦♀️mesto si nepamatam
Máme aj "Košice - mestská časť Dargovských hrdinov", v skratke Furča :D
A minule sme boli na návšteve u rodiny v HU, trošku nám trvalo nahodiť do navigácie "Gróf Bethlen István utca" :D
@tilly a co som si všimla, tak okolo cintorínov sú ulice Smutná, Tichá
@akvi majove nie mierove
V Zákamennom je Ulica Spodná Mrzačka…
@ludkka0407 * Mne sa zasa velmi pacila "ulica brata Slnka a sestry Luny", *
na Slovensku takú ulicu nemáme, je len "Ulica západ slnka" v meste Nové Zámky
My mame v obcj nazov ulice 29.augusta…
@kavasmliekom na smutnej by som bývať nechcela teda. Tichá je v pohode
Na barine - v Lamaci.
Tu som videla ze Worlds end lane v Orpington
@akvi ul. Povstania ceskeho ludu ma uvedeny cely nazov. Trieda KVP neviem, lebo na nej nie su ziadne obytne domy, len institucie (aspon pokial vidim). Ale mame aj ulicu Jana Pavla II. (tak je oficalne uvedena). Trieda SNP je trieda SNP, nerozpisana. A kedysi, pred revoluciou bola aj ulica Velkej oktobrovej revolucie (tu potom premenovali, ani neviem ako).
V zahranici ich mame vela zabavnych, napr.: Krvava, Bitunkova, Zabijakova,. Plesnova, "Ahoj a dovidenia", Cirkusova, Porcelanova, Nosova, Pecenova, Nebeska brana, "Schody lamaca mozgu", Kopka bobrov, Knedlova chata apod. Niektore sa tazko prekladaju do sk.
Cesta k Paľovej búde 😁
@baboobchod na taku zs som chodila- doteraz stoji😃😃😃🤭
@akvi MPCL je v jednom okresnom meste ako MPCL v obcianskom (pokial tu ulicu nepremenovali)
MPČĽ je Májového povstania českého ľudu
čudujem sa, že niekto pomenuje ulicu takým dlhým názvom...
Táto téma mi pripomenula paródiu na davinciho kód "Brno mesto plné vzrušení" od Michala Osravu 😆

@aalt v ba su tiez takto pokope v ruzinove: astronomicka, suhvezdna, druzicova, raketova, obezna, poludnikova, uranova, polarna, sputnikova, ul. planét, jadrova, mesacna, kozmonauticka, no a sumracna🤣)