icon

Pozor na malé deti v obchodoch

25. nov 2024

Moja chorá už zostarnutá mama už trošku nemotorná dnes skoro zrazila maličké (aspoň výškovo) dieťa, khoré jej vošlo do cesty. Bolo bez rodiča. Teda on tam bol, ale nedržal ho za rúčku. Pred Vianocami sa to v obchodoch hemží ľuďmi
Treba viac na taketo maličke detičky davať pozor. V obchodoch nakupujú aj starí a chorí ľudia a môžu nechtiac tomu dieťatku ublížiť. Našťastie sa nič nestalo. Viem ale že nemáte sto rúk, a oči vzadu a že nemáte inú možnosť ako nakupovať s dieťaťom sama. Sám, ale aj tak.😔

Strana
z5
ukgirls
25. nov 2024

rovnako moze matka povedat tebe aby si si dal na staru a choru mamu v obchode pozor.. presne ako pises- nie kazda mame moznost dieta odlozit a ist si v pohode nakupit hlavne ak su vsade spomaleny ludia kt maju na vsetko cas a "zavadzaju"... vdaka tomu kratky nakup trva vecnost ... take dieta sa vysmykne ani nevies ako .. moja sa vzdy zatulala k hrackam stacila nepozornost ... tolerantnost a opatrnost z oboch stran nikdy neuskodi

galganka
25. nov 2024

Na rukách všetkých tu v ulici by som neporátala koľkokrát som musela deti kdekoľvek zachraňovať pred "slepými" dospelými, idúcimi ako tank. Špeciálna kategória sú ženy so zlomeným krídelkom a na ňom tristokilová kabelka a len to lieta v okruhu 15 m. Akurát vo výške detských hláv.

kiki68
25. nov 2024

Tak niekedy je to s detmi tazko, ale dospely musi vzdy davat pozor. Ja zas nemam rada ked nas chce behat s vozikom, aby niekomu neublizil.

simona20201309
25. nov 2024

@ukgirls aj ty raz budeš stara a spomalena, dúfam ze potom nebudeš nikomu zavadzat!

Ako sory dievčatá, ale mne sa NIKDY dieťa nevymklo z rúk, ani v obchode ani na ceste ani nikde.
Len a len vy ste si zodpovedne za svoje deti a je naivne myslieť si ze na nich budú dávať všetci naokolo dávať pozor... lebo 15mes dieťa.
Ja som už zažila aj stvornozkovat dieťa v obchodaku a ako sory ale matka by si zaslúžila prebrat...
Kto je v konečnom dôsledku zodpovedný za dané dieťa?

andaluzia12
25. nov 2024

@simona20201309 Som tehotná, mám už veľké brucho, som trochu pomalšia… už som na MD a chodím na nákup väčšinou ráno, keď sú supermarkety plne dôchodcov. Poviem vám, že je to katastrofa. Bolo by mi treba brnenie alebo pancier. Ti dôchodcovia sú hrozní, stojím v rade a dobre že mi tým vozíkom nevyrazí dych … ako su nezodpovedne a nevšímame malé deti, takisto, ak nie horšie sú aj dôchodcovia, ešte sa tvária že nad nich niet…

eeffka
25. nov 2024

@andaluzia12 a ro nevies ze ked ta zozadu durkaju kosikom tak predavacka bude rychlejsie blokovat 🤣🤣🤣

milanemila
25. nov 2024

A ako mam prosim ta 2 deti drzat za ruku a este najst nejake ruky na naberanie ovocia, zeleniny…
Akoze jasne dieta nema behat a blaznit sa v obchode, ale ked normalne ide a niekto ako tvoja mama ho zrazi vozikom, tak prepac, ale drz si za ruku ty ju.

mandarinka555
25. nov 2024

@ukgirls Starý a chorý človek je predsa spomalený, aj taký človek musí jesť a ísť si nakúpiť. Je snád na rodičovi, aby si svoje dieťa ustrážil a nečumel večne do mobilu, lebo presne toto stále vidím...decko vyberá z regálov kadečo, niečo rozbije, niečo šmarí o zem len-tak a matka čumí do mobilu, akoby tam to dieťa ani nebolo🙈

kavasmliekom
Autor odpoveď zmazal
ukgirls
25. nov 2024

@mandarinka555 rovnako ako si musi nakupit matka. preto pisem o tolerantnosti z oboch stran ...

lalala94
25. nov 2024

@mandarinka555 možno tam čumí, lebo tam má nákupný zoznam ako x ľudí. ;)

domak2
25. nov 2024

Tak aj keby sa zrazili tak sa hádam nič také strašné nestane nie? Ja sa koľkokrát aj o svoje deti potknem 😅 zatiaľ žijeme.

milanemila
25. nov 2024

@mandarinka555 tak neviem kam chodis nakupovat, ale ja som teda este nevidela, aby dieta hadzalo o zem a rozbijalo veci v obchode 🙈 vlastne ani rodica co cumi do mobilu pri nakupovani potravin s detmi ak je tam sam. Ja max pozriem nakupny zoznam v tom telefone.

autor
25. nov 2024

@milanemila nie vozikom. Moja mama je opatrna. Na nikoho sa netlačí, nepredbieha ani nič. Stará sa o choré dieťa.

autor
25. nov 2024

@milanemila ale ked dieťa vojde človeku do cesty to je iné. Navyše ono si neuvedomí, že sa mu niečo moze stať. A bolo len jedno. Malicke.

autor
25. nov 2024

A mimochodom dieta sa da dať do vozika.

natall113
25. nov 2024

Áno autorka dieťa sa dá dať do vozíka, máš detí? Nikdy ti neprotestovali v obchode? Si v meste sama s dieťaťom, musíš ísť niečo kúpiť, dieťa je nervózne alebo unavené, nechce byť v košíku, vymýšľa, ako nakúpiš? Pozor by mali dávať obe strany

autor
25. nov 2024

A mama mala ešte k tomu niekoľko mozgových porážok či príhod také niečo.Ale dostala sa z toho, lebo je sebestačná a stará sa o to choré dieťa.

autor
25. nov 2024

@natall113 ak je unavene idem domov dať ho spať. Všímam si v prvom rade jeho potreby

natall113
25. nov 2024

Ak nemáš obchod na skok od domu budeš chodiť x krát nakupovať?

autor
25. nov 2024

@natall113 dôležité sú potreby dieťaťa.

natall113
25. nov 2024

Potreba dieťaťa je aj jedlo nie náhodou? Ale okej.
Dieťa nemusí byť len unavené, proste nervózne, nemá svoj deň, ide od lekára atď.

earlgrey
25. nov 2024

máš deti autorka?

autor
25. nov 2024

@natall113 proste ho nebudem za tychto okolnosti ťahať po obchodoch.

natall113
25. nov 2024

Hej? Tak to by som rada videla či sa takto dá reálne existovať pokiaľ ti nemá kto dieťa postrážiť a nemáš obchody na skok ale tak 25km od domu

lalala94
25. nov 2024

Bože autorka, si mimo. Ja mám dve maličké deti - jedno má rok a druhé 2 roky. To ročné mám v kočíku a 2-ročná ide popri mne, resp. drží sestru v kočíku. Do žiadneho košíka ju dať nemôžem, keď mám so sebou kočík. Žiaľbohu pre mňa, musím chodiť nakupovať s nimi oboma, nemám ich kde nechať, manžel robí 12tky a online dovoz potravín využívam len na veľké nákupy, na malé sa to neoplatí. Jasné, že mi tá staršia niekedy odbehne o pár metrov ďalej, obzvlášť keď vidí pečivo. 😀 Minule sa mi 1x stalo, že mi nejaká ženská zrazila dcéru s košíkom (neviem síce ako sa jej to podarilo, lebo dcéra bola meter pred kočíkom, ale ok), každopádne sa ospravedlnila, dcéra sa zdvihla, bola ok a išli sme ďalej. Chyba bola na oboch stranách, preto som z toho nerobila drámu, no žiaľ, neviem ju dať na reťaz a o hlade teraz nebudeme.

autor
25. nov 2024

@natall113 poprosim niekoho aby mi nakupil. Nebudem dieťa trápiť.keď nemá svoj deň.

earlgrey
25. nov 2024

MÁŠ DETI?

natall113
25. nov 2024

Nemáš deti však? Vidíš to úplne zle. Poviem ti to takto, nie nebudú všetci dávať v obchode pozor na tvoju mamu, musí si aj ona dávať pozor a pozerať sa okolo seba. Nie malé deti nechodia v obchode za ruku a tak ako tam môžu nakupovať chorí a starí ľudia tak isto môžu nakupovať aj mamičky s deťmi a obozretní musia byť všetci

natall113
25. nov 2024

@earlgrey nemá...vidieť to na odpovediach

Strana
z5