icon

Pozvali by ste na oslavu narodenín dieťa-dvojičku, ktorú nemá moje dieťa rado?

eva112014
11. dec 2019

Ahojte žienky,
čo spraviť, poradíte? Konečne máme všetko vymyslené s oslavou narodenín dcérky. Máme však problém. Dcérka sa kamaráti s dievčatkom, ktorý má brata. Sú dvojičky a chodia do jednej škôlky. Chlapček je neposlušný a neposedný, bije sa. Dcérka ho nemá rada. Išli sme k nim na návštevu a on dievčatá stále bil, alebo ich chcel do skrine zatvoriť. Moja mala aj tvár poškriabanú.

Strana
z5
zuzitko74
11. dec 2019

Pozvi iba dievčatko. Rodičia to musia rešpektovať.

eliska13
11. dec 2019

@eva112014 pozvať veď sú spolužiaci a kamoši ako by to ten druhý bral, že sestra ide na oslavu a on nie?.Ak to bude u Vás doma a bez rodičov dáš mu kazanie😉a je to cudzie miesto možno nebude taký fivy....aj, keď nič pozitívne si o ňom nenapisala a dcéra ho tam nechce....

boldo87
Odpoveď bola odstránená
rinsh
11. dec 2019

Ak to bude čisto dievčenská oslava tak nie. Ale inak by som to riešila asi tak, že by som sa porozprávala s rodičmi, pozvala, ale iba v tom prípade, že sa bude správať slušne. A ak by začal vystrájať tak by si poňho rodičia prišli.

kristina2412
11. dec 2019

@eva112014 budu tam aj ini chlapci? Ak nie, tak by som ho nepozvala, bude to dievcenska oslava a hotovo.

deti95060810
11. dec 2019

povedala by som maminke že babská jazda...takže len princezné ...😉
čertíka nech si nechajú doma...

eva112014
autor
11. dec 2019

@zuzitko74
@eliska13
@boldo87
@rinsh
@kristina2412
@deti95060810
Dievčence ste zlaté, že píšete. Ďakujem. Príbeh som ešte nedokončila, práve sa mi mobil vybil. Tak my sme boli u nich na návšteve. Chcela som pozvať aj ja to dievčatko naspäť. A písala som mame tých dvojičiek, že pozývame Líviku k nám domov. A ona? Môže prísť aj Peťko? Budem tam aj ja! Písala som, že máme dievčenské hračky. Že nevadí. 🙄Tak súhlasila som. Malá mala nervy, nechce tu Peťka mať, je taký a taký .... Prišli k nám. V skratke napíšem. Asi 5 krát som odbehla do detskej izby, čo sa deje. Dievčence kričali obidve naraz, že mamííí. Nechcel ich pustiť von, do kúpeľne ich zatváral, sestru udrel bábikou po hlave ...., proste dievčatá mali nervy a ja tiež. A mamička sedela v pohode kávičku si popíjajúc, že deti sa hádajú doma takto často. Ona si zvykla, nerieši. Že jej syn toto preto robí, lebo si neverí. 😵
Išli domov, mama mu prikázala urobiť poriadok. On, že nie. A ani nepomáhal hračky upratať, robila to za neho mama. A teraz majú dvojičky narodeniny - 20. 12., dcérka je pozvaná. My máme 10 Januára. A keď pozveme len dievčatko, ona bez mamy u nás nezostane. Plače. Tak teraz máme dilemu, že čo je menšie zlo. A iní rodičia tam na oslave nebudú. I keď chcela tam byť aj iná mamička. Ona určite bude chcieť tam byť, podľa skúseností s ňou. Inak je aj veľmi zvedavá takže aj tak by tam chcela byť. A dcérka jej naozaj stále plače, to viem aj malá mi to hovorí. Čo teraz?

janinah
11. dec 2019

Keby som bola matka tých dvojičiek a pozvete iba jedno,tak to jedno nepustím.Inak ja som stará vydra s už dospelými a som rada,že také oslavy s cudzími deťmi nás minuli, s dedkovcami,krstnými ,rodinou tie samozrejme boli.Vidím v tom viac negatív ako pozitív.

prasiatko30
11. dec 2019

@eva112014 pravdou je, zeak chce tvoja dcera udrzat dobre vztahy s kamoskou tak budes musiet pozvat aj dvojicku a pridu aj s matkou ktora nic neporiesi. Ak nepozves aj druhe dvojca tak najpravdepodobnejsie nepride ani dcerina kamaratka okrem toho, ze vztahy sa asi dost posramotia a teda aspon mimo skoly by som po nepozvani brata, neocakavala nejake exrra kamaratstvo az pokym nebudu tie deto chodit same von

moni73
11. dec 2019

@eva112014 segra ma dvojicky. Su pozyvani aj spolu aj osobitne a pritom su to 2 chalani.

eva112014
autor
11. dec 2019

@janinah
@prasiatko30
Viem žienky, preto sa pýtam na váš názor. Aj ona je matka, ľúbi svoje deti, ale aj ja som matka, ktorá ľúbi svoje dieťa. Keby som nemala negatívnu skúsenosť, skúsenosti, tak dávam šancu chlapčekovi. Ono, môžu ma/nás aj ohovárať, že na oslavu narodenín tých dvojičiek tam išla moja dcéra a my naspäť o dva týždne akože nič, nezavolali sme ich. Čiže aj toto teraz zvažujeme, že čo a ako.

kristina2412
11. dec 2019

Treba dcére vysvetliť že ak chlapca nepozvete je tu možnosť že nepríde ani kamarátka. Nech sa rozhodne sama. Tu prevazi čo je silnejšie. Hoci sú dvojičky ,ich matka by mala pochopiť že každý z nich si potrebuje vybudovať svoj "mužský" a " ženský" svet, a za každú cenu pretláčať chlapca na dievčenskú oslavu je mimo...keď si to otočíme, pozvali by chlapcovi kamaráti na svoju oslavu jeho sestru, asi ťažko....

janinah
11. dec 2019

@eva112014 môj malý syn párkrát na oslavu šiel,darček sme kúpili, o hodinku som ho šla vyzdvihnúť...a nikdy som nemala potrebu to "vrátiť" teda vrátiť pozvanie ani som nečakala darček od oných detí....

eva112014
autor
11. dec 2019

@janinah Vieš, darčeky mám už kúpené pre dvojičky. Aj nech ide malá. Len tuto doma moja polovička ma upozornila, či mi to nie je blbé dcéru tam poslať a naopak ich nepozvať.

belbel
11. dec 2019

@kristina2412 veľmi dobre napísané, dobrý názor

jankapepe
11. dec 2019

@eva112014 ako by si sa cítila ty keby tvoj manžel pozval na oslavu tvojich narodenín niekoho o kom vie že ho neznasas?

eva112014
autor
11. dec 2019

@jankapepe Veď práve, preto mám dilemu. Urobiť to tak, aby bola koza sýta i kapusta celá. Preto potrebujem nestranný názor, objektívny pohľad na vec, od vás mamičiek.

elanor
11. dec 2019

@eva112014 nuz je to take vselijake. Ked pozves len dievcatko, tak sa ani mamina nasrdi, a ked nejdu obaja, tak nespusti ani malu. Ale zase naco pozyvat chlapca, ked nieje s tvojou kamarat. Kto si pozyva na oslavu niekoho s kym nieje priatel, alebo rodina, ze ano?
Tazko radit co je spravne.

Ak je to len dievcenska party, tak pozvat len dievcatko, a rodicom to vysletlit, ze ide cislo a vylucne len o dievcensku oslavu.
Ak tam budu aj iny chlapci, vseobecne deti z triedy zo skolky, tak pozvat oboch, ale na fesaka si dat vylozene pozor. A ked jeho "skvela" mamicka neriesi, ok nech si to neriesi doma, u nej doma, lenze ini budu u vas doma, a u vas doma panuju ine pravidla. Takze ak by robil chlapec nejake veci, ktore ja doma mojim detom nedovolim, tak by som si ho podala tak ako si podam moje vlastne. Lebo ked raz u mna doma mojim detom nedovolim to a to, nestripm aby to a to robila u mna doma cudzie deti. Neexistuje. Takze by dostal riadnu hubovu polievku aj s prednaskou, ak by nepomohlo, tak do kuta na hanbu, a ked ani to, zobrala by som fesaka, aj jeho nepodarenu mater, vyslahla by som ich na chodbu aj s vecami a zatresla za nimi dvere, a ze az sa naucia oba slusne spravat, mozu sa vratit. No co stakym zmetkom neposlusnym a s takou ostarou nevsimavou? S prepacim, len kopnut do zadku...

zitaje
11. dec 2019

No a čo chce tvoja dcéra? Obidve dvojičky alebo riskovať že nepríde ani kamoška?
To opätovanie pozvanie by som fakt neriešila, veď to čo je?! Nie je nikoho povinnosť robiť oslavy pozývať presný zoznam hostí.

rachel36a
11. dec 2019

Nevidim dovod preco nepozvat len dievcatko...ved ona je jej kamaratka...nie ten chlapec...

eva112014
autor
11. dec 2019

@zitaje Dcéra chce len dievčatko, bez mamičky, to mi už hovorila. Že nepríde jej kamoška, neviem. Musím sa jej spýtať. A o toto mi išlo, že musím pozvať naspäť. Veď darčeky berie. Mne nemusia nosiť opätovne naspäť darčeky. Len tuto ma drahý upozorňuje, či mi to nie je blbé? Ako, čo? Že týmto spôsobom neprinesú darčeky naspäť, keď ich nepozvem, to mi nevadí. Vadilo by mi, keby ma začali ohovárať, prípadne by sa ešte aj mamička odula, že neboli obaja pozvaní, ale moja tam išla. To by som považovala za blbé.

kristina2412
11. dec 2019

@eva112014 ber to tak že ty si vlastne v nevýhode 😂darčeky kupuješ 2 a na oslavu ide dcéra len jednu. Nemyslím že musíš pozvať naspäť,tvoja dcéra sa na zozname pozvaných ocitla ,lebo ju tam chcelo to dievčatko. Pochybujem že ju tam chcel ten chlapec.

amienne
Autor odpoveď zmazal
eliska13
11. dec 2019

@eva112014 neviem buď by som zavolala obidvoch, alebo ani jedného.My sme mali oslavu, ale to mal syn už 10 r a pozval spolužiaka pár x videl aj jeho sestru, keď bol na návšteve tu nepozval a ich mama mi volala, že jej to je ľúto a či ju nemôžeme tiež pozvať zostala som zaskočená...

eliska13
11. dec 2019

@eva112014 dcéra chce na oslavu dievčatko bez mamičky a dievčatko bez mamičky plače🙂a mamička bude urazena, že sa nepozval aj chlapček no groteska ako vyšitá.Uz som fakt rada, že to mám za sebou.Kazdy si dáva nejaké podmienky

edith34
11. dec 2019

...ja ako rodic by som brala na vedomie,ze jednoducho ked len dievcatko,tak dievcatko....je to dievcenska oslava, preco tam ma byt chlapec? a este aj protivny? ak sa matka urazi- jej problem....ak nepride dievcatko- tiez bohuzial.....a mozno nabuduce sa ten chalan spamata ,ked uvidi,ze ho nepozyvaju....nechapem tu matku preco tam tlaci ak syna? mne by to ani nepasovalo,sama by som ho odhovorila.ze je to dievcenska zalezitost...co je babsky pupek?

edith34
11. dec 2019

asi bude najlepsie ak pozves cele sidlisko a celu skolu,aby boli vsetci spokojni....dnes su drze nielen deti ,ale aj rodicia....co si ma co kto davat podmienky...ja mam 7- rocneho syna a taketo oslavy som mu este nedovolila....ma na to cas....a ked tu citam sposoby niektorych rodicov,tak ani tak skoro oslavy s kamosmi mat nebude

edith34
11. dec 2019

@elanor pises mi z duse....100 bodov....a nech sa este nedaj boze nieco stane a ten spratek niekomu ublizi, tak zodpovednost je na hostitelke!!! takze by som si teda sakra dala bacha, koho dovediem domov...

majka99999
11. dec 2019

Neviem, kolko ma rokov. Moji chlapci maju 7 a 5, starsi bol na oslave 2x bez brata (ani ja som tam nebola) a mladsi 1x tiez bez brata, ale teda tam som ostala, kedze to bolo detske centrum. Takze chlapci s tym nemaju problem, ze je takato velka oslava (na kazdej bolo cca 10 deti v rovnakom veku), tak ide iba pozvany. Mladsiemu som robila oslavu doma a chcel len 1 kamarata, tak mal len jeho, teraz sa snad neurazi mamicka toho druheho chlapca, ze sme nemali velku oslavu a teda nebol jej syn mojmu na oslave. Deti maju dufam otca, tak ak chce byt mama na oslave s dcerou, nech sa otec postara o syna, moj muz vzal starsieho hrat futbal na ihrisko. Osobne som za mensie oslavy v skolkarskom veku, kedze treba na deti davat extra pozor, tak radsej pozvat 2 deti s mamami ako 5 deti bez mam.

h2
11. dec 2019

@eva112014 Ahoj, nečítala som odpovede, len trochu zo začiatku, ale pozvala by som len dievčatko. Čo na tom, že sú dvojičky? Veď aj ostatní pozvaní majú asi súrodencov, nemôžeš ich všetkých popozývať. Matka dvojičiek to musí rešpektovať. A ak nie a nepustí na oslavu ani dcérku, tak robí chybu, ale na to už Ty nemáš dosah.

Strana
z5