Pracujem s ľudmi a mám na nich nervy - ako to zvládnuť?

2. jan 2020

Ahojte, zakladám túto diskusiu lebo sa chcem, posťažovat, možno poradiť a podiskutovat. Pracujem s ľuďmi, obsluhujem ich by sa dalo povedať, a strašne mi lezú na nervy. Práca super, všetko fajn no to správanie. Dospelý ľudia, a nepoznajú ani dobrý deň, ďakujem... A to ma čakajú 4 12ky,ako sa nezblaznit? :D

sara07
2. jan 2020

bud sa to naučiš filtrovat a neriešit alebo potom práca za pasom kde teda rozhodne nemusíš riešit ludi
ty ludi nezmeníš ale svoj postoj, nazor, riešenie, pohlada ano

amelia000
2. jan 2020

Ja som to robila tak,ze som im opakovala dobry den az mi odpovedali tak isto 😂😂 najviac asi 5x :D

autor
2. jan 2020

@sara07 a ako zmeniť svoj postoj? Uz len ked vidím ze si idú pýtať ich mam chut niekam poslať

dskjhfdlkdjhl
2. jan 2020

Tak sa vzdy pekne usmej, pozdrav a mozno to zaberie, ak nie, tak nie. Svet sa nezruti a Ty si to tak nepripustaj, nemas sancu niekoho prevychovat, ale mozes sa to naucit ignorovat.

dankavass
2. jan 2020

Neboj sa, časom sa to naučíš ignorovať 😁
Treba sa odosobniť a robiť svoju prácu najlepšie, ako vieš, aby si zo seba mala pocit, že si spravila všetko, v rámci práce a základov slušného správania správne... a a reakcie ľudí filtrovať. Tých nepríjemných obmedziť na nevyhnutnú komunikáciu, ale stále s úsmevom a nad vecou 🙂

mata1001
2. jan 2020

Viem o com hovoris a aj mna to rozculuje...Ja pracujem na utade a to ,ze sa nevedia pozdravit, odzdravit, podakovat a v neposlednom rade ani poprosit to uz asi ani neriesim...ale mna strasne vytáča, ked pridu, sadnu si ,ledva zo seba dostanu co potrebuju a vytiahnu mobil a tukaju do neho...vtedy do mna 100čertov...ach...😡😡😡

alexa21
2. jan 2020

Len vieš, dostáva si to co dávaš. Ak ty na ľudí pôsobí večne nasrdeno, tak oni iní nebudú.
Ja tiež pracujem s ľuďmi, väčšinou s mamina i tak ta viem pochopiť, ale skus zmeniť postoj k ľuďom a zmenia ho aj oni k tebe.
Ľudia sú hovada, ale tak ako písala baba vyššie, skus im ukázať ako to ma vyzerať a uvidíš, začneš sa tam tesit. Nie všetci sú zlí,

whatever1
2. jan 2020

V prvom rade sa nauč nehadzat všetkých zákazníkov do jedného vreca, ber každého individuálne, daj im šancu sa "prejaviť", najprv sa usmej a pekne pozdrav a hneď uvidíš čo je daná osoba zač. Keď napr príde 5 nevychovancov po sebe a ty budes znechutená a 6ty zákazník si to od teba zlízne a budeš na nho neprijemna pričom práve táto osoba bola slušná... Chápeš kam mierim? Ta osoba bude znechutená z teba ako z obsluhy a môže to mať dopad zas na niekoho iného. Neznižuj sa na úroveň primitivov.. a ak ta ta praca tak veľmi ubíja tak hľadaj inú.

evittam
2. jan 2020

@alexa21 Tiez mam rada predavačky typu - ani nestihnes pozdraviť uz na teba zazera.

oli18
2. jan 2020

Ak ide o predavačky, tak ja mám rada tie, ktoré si ma nevšímajú. Neznášam, ak len otvorím dvere a hneď mi dávajú otázku, čo môže ponúknuť. Poďakujem sa a poviem, že ak budem niečo potrebovať, dám vedieť.

0silvia0
2. jan 2020

veď je jedno kto pozdraví prvý, pozdraviť môžeš prvá aj ty. Nalaď sa na príjemný prejav a možno niekomu aj zlepšíš deň. Ja kade chodím tade zdravím prvá. Mne to je jedno, či príde mladší či starší, jednoducho pozdravím. Boli sme takto zdvorilo vychovávaní, tak to posúvam ďalej, hoci v dnešnej dobe mladí, starí nezdravia. Mám to riešiť? Ako? Že sa budem vnútorne nasierať, že ten druhy mňa nezdraví? Riešim to tak, že sa ozvem prvá a nevadí mi to...

autor
2. jan 2020

@oli18 presne to robím, sama viem ake to je. Chvíľu si nevšímam, nech majú cas sa popozerať a nech nemajú pocit ze si hneď musia vybrať. Potom k takémuto zákazníkovi prídem, usmejem sa pozdravím, opýtam sa ho ci si niečo prosí a on len tak odíde... Jasné, nehadzem všetkých do jedného vreca, sú aj príjemni zákazníci, určite nie som hnusná na ľudí, preto som založila aj túto diskusiu, čo robiť aby som milá aj vydržala byť :D ale niekedy mám fakt na male, poväčšine sú to babky ktoré prídu :"ja by som chcela" tak vtedy do mňa sto čertov :D

autor
2. jan 2020

@0silvia0 nejde len o zdravenie sa, o celkové správanie

0silvia0
2. jan 2020

treba asi ratat s tym, ze nebudu chodit len ti prijemni zakaznici. Je to v tvojej hlave, co ta vlastne najviac irituje?

joannita
2. jan 2020

Jedina rada znie: ZMEN PRACU, cim skor.
A mimochodom, asi vo vacsine prac budes prichadat do styku s ludmi. Ja robim vo firme, komunikujem s dodavatelmi a klientami, ano nieje to jednoduche, ale keby som premyslala tak ako ty tak nezarobim ani na slany chleba.
Tu nieje miesto na lutost, ako nic v zlom ale ja byt majitel obchodu tak ta urcite nezamestnam.... Ja som alergicka na upratovacky ktore pindaju ze musia upratovat, na vratnikov ktorych irituje ze musia davat informacie a na predavacky ktore irituje ze musia prve pozdravit a urobit vsetko preto aby predali tovar a zarobili si tym na vyplatu.

autor
2. jan 2020

@joannita asi si nepochopila môj prispevok, alebo som sa zle vyjadrila

evica01
2. jan 2020

@oli18 aj ja som taka a podla mna nas maju predavacky rady 😉😁

chocolatte1
2. jan 2020

Nie každý je stvorený robiť s ľudmi. Ak to nevieš prekonať, zmeň prácu. Ver, že nie len pre teba je to v takomto prípade utrpenie, ale aj pre opačnú stranu. Prežite pozerať sa na nervnu, vyhorenu a nepríjemnú obsluhu je tiež nič moc a možno mnoho z nich ma chuť po takomto prejave poslať niekam práve teba 😉

stanulienkat
2. jan 2020

Úplne ťa chápem. Ľudia sú nevychované prasatá a nie je to pravda že treba si zmeniť v hlave nastavenie, tým si nepomôžeš. A vôbec už nerozumiem pani čo písala kúsok vyššie,že by ťa nezamestnala, ved ta ani nepozna. Ja sa tiež v práci tvárim milo, každého pozdravim aj dvakrát, no naozaj je to neúnosné keď ťa z desiatich ľudí osem neodzdravi. A mám skúsenosť že skôr ti stari nezdravia. Z ľudí sa vytráca základná slušnosť . Je to smutné a demotivujuce.

autor
2. jan 2020

@stanulienkat presne tak, hlavne starší nezdravia, ďakujem za podporu 🙂

stanulienkat
2. jan 2020

@chocolatte1 ale ona nepíše že je neprijemna a vyhoretá, ona píše, že jej je smutno z toho , že ľudia nevedia nielenže pozdraviť, nevedia ani odzdraviť, takže neviem prečo by to malo byť strašné pre opačnú stranu. Tá opačná strana sa nevie chovať, o tom ona píše.

autor
2. jan 2020

@stanulienkat áno, ja si nemyslím ze som nepríjemná, skôr sa tvárim kyslo keď ma nikto nevidí :D a nejde len o zdravenie sa, o celkové chovanie ľudí, zlozim si všetky veci zo stola, zakryjem obrusom, dám tabuľku že obedová prestávka, dávam si kabát, otváram dvere a niekto sa ma mi povie ze nech mu niečo spravím :D akože to vôbec nechápem

dskjhfdlkdjhl
2. jan 2020

@stanulienkat ona v uvodnom prispevku nepise, ze jej je z toho smutno, ale, ze jej ludia idu na nervy. Teraz sa sice snazi pisat inak, ale aj tak sa vraj tvari kyslo-nuz, tak nech sa nedivi, ze sa jej nezdravia, tiez nema kazdy chut divat sa na kysly ksicht. Zvycajne je to o akcii a reakcii-ak sa ja chovam kyslo, nemozem cakat, ze sa na mna budu usmievat.

stanulienkat
2. jan 2020

To, že jej ľudia lezú na nervy ešte neznamená, že to je na nej vidieť. Mne tiež ľudia lezu neskutočne na nervy a usmievam sa ako z Hollywoodu.

autor
2. jan 2020

@dskjhfdlkdjhl takže keď ja sa tvárim milo a niekto sa chová ako debil aj tak je to moja chyba, že? :D

chocolatte1
2. jan 2020

@stanulienkat Pozri jednoznačne píše, že hej ľudia lezu na nervy. Tak nech sa tvári akokoľvek asi niečo v poriadku nebude a zase na druhej strane nesnaž sa na presvedčiť, že všetci sú rovnakí. Ja mávam Orave opačnú skúsenosť a napriek tomu behaszem všetky predavačky do jedného vreca. Ak nevie pracovať s ľudmi nech nepracuje, je mnoho pracovných pozícii kde nemusí. Takze nehľadajme tu vinníka na jednej alebo druhej strane, nech rieši problém, ktorý ma tak aby bola spokojná.

joannita
2. jan 2020

@stanulienkat nezamestnala by som ju na zaklade toho co sem napisala, nemusim ju poznat. Predavaca zamestnavam na to, aby co najlepsie predaval tovar, aj takym ktori su nezdvorili a neodzdravia. Ona tam nieje na okrasu, musi podavat vykon, ako my vsetci ktori chceme dostat vyplatu. Pokial ju irituju ludia o ktorych pise, nemoze robit tuto pracu. Tam ina cesta nieje. Vsetci robime v praci kompromisy a prichadzame do styku s magormi. Vsetci.

janulienka1103
2. jan 2020

Práve preto som zmenila prácu, síce nie je sa čím chváliť ale nerobím s ľuďmi a som spokojná 😀😀

terezka1947
2. jan 2020

Hm...pozri,stari budeme.raz vsetci.
Slusni ludia stale existuju,nad tymi druhymi nema zmysel sa zamyslat.
No a co sa otazok tyka-kazdy sme odbornikom v niecom inom. Cize treba trpezlivost.
Citim z teba vyhorenost....