icon

Pravdivé info verzsu dezinformácie

28. feb 2022

Baby su nejake relevantne pravdive zdroje o tom, ci bola genocida na Donbase? Ze ukrajina zabijala rusov? Alebo si to putin iba vymyslel? Internet je plny roznych hoaxov, plopravd a klamstiev a kedze ja som sa nijak zvlast nezaujimala o zahranicnu politiku neviem comu uz verit, mam svoj osobny nazor, absolutne odsudzujem ze rusko napadlo ukrajinu, len chcem overene zdroje, baby prosim vas nechcem vase nazory, kto si co mysli, ja si tiez myslim svoje, ale bola by som vdacna keby mi to niekto vysvetlil kto tomu ozaj rozumie a kto by mi vedel svoje nazory podlozit overenym zdrojom, dakujem zienky

pataja
28. feb 2022

@michu_ to nie je pravda, každý kto dokáže hľadať a chce hlavne hľadať pravdu tak ju nájde, nie je ťažké odhaliť pravdu a hoax, stačí chcieť

pataja
28. feb 2022

Proruska propaganda je na Slovensku veľmi silná, Putin si dal záležať aby tu mal veľa prívržencov, tvrdí, že najväčšie zlo je keď sa rozdelilo ZSSR. Je to impérialisticky autokrativny tyran, jediný jeho záujem je aby si podmanil nie je Ukrajinu ale aj Slovebsko a ďalšie štáty býv. ZSSR. Práve to je jeho plán, aby sme neboli jednotní ako občania a aby sme pochybovali co je zle, ako to vlastne bolo a ci je ozaj Ukrajina nevinná. Je samozrejmé na čas náročnejšie hľadať pravdu, čítať históriu a pod., jednoduchšie je veriť hoaxom...

makova333
28. feb 2022

Autorka: Ziadna genocida na tych uzemiach nebola, boli ju preverovat OSN aj OBSE a nic z toho sa nepotvrdilo. Zdroje za mna: dennik N, Sme, Aktuality, ČT24, Česky rozhlad (napriklad podcast Vinaohradska 12), denik N cz (studio N)... je ich viac, plus zahranicne.

aalt
28. feb 2022

Pozri si aj ostatne "clanky" a "spravy" stranky a ked tam najdes spravy o mimozemstanoch, plochej zemi, energii vakua, prane, lieceni rakoviny vitaminom c a podobne skvosty tak Ti to musi byt jasne kolka bije. Pripadne prestuduj aj zdroj spravy opat to iste. Ak zdroj nie je, tak sa tym ani nezapodievaj. Ale napr. velakrat napr. v suvislosti s covidom boli odkazy na zdroj na naozaj seriozne stranky ale na clanky ktore tvrdili nieco ine, pripadne aj uplny opak ako povodny clanok.

makova333
28. feb 2022

@michu_
"nenajdes "overene zdroje." Omyl, overené zdroje naozaj existuju"

"kazda strana ma svoje "overene a pravdive informacie :D" Neexistuju dve pravdy. Pravda je len jedna. Mozu existovat dva pohlady na jednu vec, ale nie dve pravdy. Dva pohlady na jednu vec zalezia od xy faktorov a jednym z nich je aj vlastny prospech (ano, ludia nieco tvrdia lebo sa im to hodi). Náš pohľad na rôzne veci ovplyvňuje aj vzdelanost, vychova, mentalna vybava...

"my bezni ludia nemame moznost zistit , co sa deje naozaj /v zakulisi. vidime len to , co nam chcu ukazat.. ci ta alebo ta strana, alebo aj obe prepojene spolu ;)" Opäť sa mýliš, aj bežný občan má možnosť zistiť čo sa deje. Stačí mať kritické myslenie, všeobecný rozhľad, spájať si kriticky rôzne situácie, čítať kvalitné zdrojované médiá a občas použiť intuíciu. Bohužiaľ, toto sa neraz nedeje, lebo ľuďom chýba vzdelanie (nevyhovarjme sa na školy a učiteľov, kto chce si vie namiesto Noveho času čítať knihy s historickou tématikou) a spomínané kritické myslenie.

autor
28. feb 2022

@makova333 dakujem moc

hiro
28. feb 2022

K tej "genocide" - pisu ze v tom konflikte na Donbase zomrelo 14 tisic Ukrajincov + Rusov za 8 rokov.
Pre porovnanie genocidu co pachali Srbi - zabili 8000 ludi za jeden den...

kristinkakvetinka
28. feb 2022

To čomu chces verit je pre teba doveryhodna informacia a tomu co nechceš veriť to je dezinformácia 🤣🤣🤣

cajomila
28. feb 2022

@cubo2 Troll?

cajomila
Autor odpoveď zmazal
ailiba
28. feb 2022

@cubo2 a ako to tak isto vieš? Už som unavená z toho, že všetko čo povedia v správach je určite správne. Nepochybne nám taja veľa veci. Napr. Ako stále hovorili, že Rusi zbroja... Ale to, že pri ich hraniciach už dávno boli vojská NATO, o tom sa nehovorilo. Hovoria nám len to, čo chcú, aby sme si mysleli. Ty popisujes nejaké zdroje, ale je aj kopec iných, čo tvrdia iné veci... Prečo by mali byť práve tie hoax? USA sú úplne v p*delí, oni potrebujú rozpútat vojnu v Európe. No nechcem sa hádať, každý nech vníma pravdu tak, ako to cíti.

cajomila
Autor odpoveď zmazal
cajomila
28. feb 2022

@ailiba Úplne súhlasím.Nechapem, koľko ľudí slepo verí všetkému čím nás naše médiá kŕmia.

autor
28. feb 2022

@cajomila mozem poprostit zdroj tvojich tvrdeni? Ide o to, ze chcem doverihodny zdroj, nie domnienky ani nazory, chcem iba fakty, sukromne nie, verejne mozeme debatovat, myslim ze je to taka tema, ktora si zasluzi aby ju videlo cim viacej ludi sby sa ku mne dostalo cim viac faktov, podotykam ze nazory nepotrebujem, okolo mna je vela ludi co maju na to nazor, ale ked sa opytam ako to vedia krcia plecami, dakujem

yvanielka
28. feb 2022

@cajomila Ja nechápem zase ľudí ktorí slepo veria hocijakému statusu na Facebooku alebo akože alternatívnemu médiu. Koľko novinárov zo Slobodného vysielača a podobných je na Ukrajine? A o Donbase napíš prosím ťa aj sem..

ailiba
28. feb 2022

Obávam sa, že skôr sa zmaže téma... Verejné sa otvorene rozprávať? To sa v tejto dobe nerobí...

dazdovka
28. feb 2022

Odporucam si precitat - sefuje slovenskej pobocke mimovladky, v ramci ktorej organizovala humanitarnu pomoc vo vojnou zasiahnutych oblastiach https://dennikn.sk/blog/2724031/kedy-zacne-vojn... je to moja spoluziacka zo zakladky https://dennikn.sk/blog/2738899/ako-prebieha-po... a este jeden https://dennikn.sk/blog/2740828/co-prezivaju-ma...
Inak, neviem ako vy, ale ja mam kolegov z Ruska aj Ukrajiny, ti prvi teraz do nohy vystupuju proti prezidentovi a je mozne, ze uz si uz profesne na uzemi Ruska ani neskrtnu, kolegovia z Ukrajiny su ludia sikovni, seriozni, mili a su velmi cestni. Jedna kolegyna je priamo z Donbasu.

cajomila
28. feb 2022

Áno táto téma si zaslúži veľkú pozornosť a otvorenú, slušnú debatu.
Ale ak ste zaznamenali, tak naša vláda nám zakázala sa slobodne vyjadrovať na túto tému, pod hrozbou odsúdenia podľa paragrafu 417...vo výške odňatia slobody 10-25 rokov.
Takže asi toľko

Pre pána...keď vás to toľko zaujíma hľadajte na nete...neexistuje, že za 8 rokov trvania konfliktu by ste tam toho nenašli dostatok🤷

allie458
28. feb 2022

Na druhej strane je nutne povedat ze pri takychto konfliktoch vzdy do urcitej miery klamu obe strany. Je ale jasne kto je na koho uzemi. Ukrajina nie je v Rusku aj ked niekomu by sa to isto tak pacilo.

cajomila
28. feb 2022

@yvanielka A tie naše "nezávislé médiá"🙈

yvanielka
28. feb 2022

@cajomila To ja netvrdím, ja som sa pýtala či tam je niekto osobne

cubo2
28. feb 2022

@ailiba @cajomila Jasne, ze nie vsetko v beznych spravach je 100 pravda. Vacsinou je to vsak omylom, nie umyslom. Naprikalad ked Zelensky povedal, ze tych 13 ukrajinskych vojakov, co poslalo do riti rusku vojnovu lod, zabili. Novsie spravy hovoria, ze vraj su na zive.

Vy dve ste vsak uplne ucebnicovy priklad konspiratorov. Vy totizto vyslovene NECHCETE verit tomu, co sa pise v mainstreamovych spravach. Vy sa pytate, preco by tam mali pisat pravdu. Ja sa pytam, preco by nemali? Vy si myslite, ze alternativne spravy su dobre, lebo tam pisu z ineho pohladu.. Ja sa pytam, AKO viete,ze by zrovna tam mala byt pravda?

Vy dve jednoducho mate nedoveru k systemu ako takemu a neviete sa nabazit "alternativnych" a "utajovanych" informacii, o ktorych sa v mainstreame nesmie pisat. Aky je to pocit, ked vy, co sledujete "tajne" alternativne media, ste odhalili velke svetove sprisahania a viete "viac" ako my ostatni, obycajne ovce, co verime normalnym serioznym "mainstream" mediam? Paradny, co? 🙂

autor
28. feb 2022

@ailiba ja prave te vyzyvam na verejnu debatu, nechcem vsak moji tenu zahlcovat hadkami a hoxami, ako som pytala zdroje od lzdi co mi pisali, ze gebocida nebola tak oytam zdroje od vas co tvrdite ze bola, vecer si chcem vsetko prejst pozriet a urobit si z toho nejaky zaver,

cajomila
28. feb 2022

@cubo2 🤣🤣🤣 ja som ukážkový konšpirátori🙈🙈🙈

allie458
28. feb 2022

@cubo2 Presne si to vystihol. Zaujimalo by ma kolko ludi z alternativnych medii je priamo v mieste konfliktu a in real time odtial reportuje.

habibim
28. feb 2022

@hiro presnejšie 8372 a tri bodky...Ešte niesu ani všetci nájdení, len cez 6000.. A nebolo to ľudí, ale Chlapcov synov, mužov, otcov,starcov... Nikde vo svete nie je toľko vdov, matiek bez deti a dcér bez otcov ako v Srebrenici a okolí... Ale o inom

Túto tému si budem čítať, lebo už fakt neviem, čomu veriť.. Najhoršie na tom je, že nemáme žiadne spravy z Ruska... Manžel tam ma v Moskve bratranca, nevedeli sme s ním isat cez fb, lebo bol obmedzený.. Napísal nám len, že sa nám ozve keď sa bude dat.. Takže aspoň by som mala info z prvej ruskej ruky jaké tam správy dávajú a pod..
No nič, zatiaľ môžeme ťažiť len z toho, čo nám podplatene TV, internet a noviny, alebo nepodplatene, dajú

kristinkakvetinka
28. feb 2022

Ja verim "dezinformaciam " no po čase vždy zistím ze sú to dôveryhodné info lebo vždy sa to ukáže ako pravda co som si myslela .Nejak sa riadim srdcom ,nie mediami ani ničím podobným. Vyberám si info aj aj ,ale nikomu moje "dezinformacie " nenutim, nech si každý verí čomu chce.

autor
28. feb 2022

@dazdovka to je ozaj zsujimave, viem ze si sa jej asi nepytala, ale nepovedala ti jej nazor ako to bolo v Dombase?

cajomila
28. feb 2022

@cubo2 A ty sa čo toľko vzrušuješ?
Zaujímavé, ako máš človeka prečítaného, keď si od neho čítal dokopy iba dva riadky...ty si ti hádam veštec 😁🙈
Ozaj...si troll?
Čo robíš na ženskom fóre???

ailiba
28. feb 2022

@cubo2 a ty máš dôveru v našu vládu a médiá? Véd sú to niekedy do neba volajuce nezmysly. A dôvodov je samozrejme veľa... Manipulácia je základ. Rozhodne sa nepovažujem za konspuratora, ale za človeka so zdravým rozumom a bezhlavo neverím všetkému, čo počujem. Používam aj zdravý sedliacky rozum a prečo veriť práve jednému zdroju? ... Ale ako som už napísala, nie je mojím cieľom sa hádať. Každý máme svoju hlavu. Ale nepáči sa mi, že každý, kto nesúhlasí s predkladanýn názorom je hneď hoaxer, antivaxer, fasista a podobne. Len sa šíri strach a hnev... A na co je to dobre? A pravda je tak ovinuta klamstvami, že je naozaj ťažké sa vyznať.