icon

Prečo auto trasie na voľnobehu?

12. feb 2025

Ahojte, auto ide ako má, ale už sa mi 2-krát stalo, že na voľnobehu auto začalo triasť, keď som pridala, tiež len na voľnobehu tak to prestalo. Neviete, čo to môže byť ? Je to 1.6 nafta, 80kW. Ďakujem vám 🙂

Strana
z2
klarissa25
12. feb 2025

Mozu byt zle vstreky alebo jeden z nich

zabka79
12. feb 2025

Toto riesim 3 roky, niekolko krat znackovy autoservis, vymenili sviecky tusim , vymenili automaticku prevodovku a stale to robi....cele auto sa trasie ked stojim v kolone alebo na cervenej....

1111sandra1111
12. feb 2025

moze ti vynechavat jeden valec.

autor
12. feb 2025

@zabka79 aké máte auto ?

zabka79
12. feb 2025

Oktavia benzin

autor
12. feb 2025

@zabka79 ja mám KIA Ceed

brendaa
12. feb 2025

Klesnu ti aj otáčky, trasie volant, páka?

martinmmartin
12. feb 2025

Ak vynecha jeden piest tak sa ale ozve konzrolka motora- svieti ti?

zabka79
12. feb 2025

Kazdopadne ja na tom jazdim roky, nerobi to zakazdym iba obcas...potom aj mesiac nie a potom aj 5x za den

autor
12. feb 2025

@brendaa nevšimla som si to moc podrobne, lebo som sa ponáhľala, ale myslím, že otáčky neklesli, boli stále rovnaké a traslo tak 2-krát už auto za jeden deň, že celé auto, cítilo to aj na volante, aj na sedačke… ale auto šlabe inak ako má, ťahá normálne… iba keď som už zastavila, tak také jak trasenie, dunenie…

autor
12. feb 2025

@martinmmartin vôbec nič mi nesvieti, žiadna kontrolka

madeincssr
12. feb 2025

Ak motor vtedy nejde nepravidelne (nevynechava = nepali spravne niektory valec - co by mohla odhalit diagnostika v servise (v pamati zavad RJ motora by mala/i byt zapisana/e nejaka chyba/y)), tak by to mohlo mat aj mechanicku pricinu - ak ma auto dvojhmotovy zotrvacnik, alebo utrhnuty niektory zo silentblokov ulozenia motora/prevodovky.
Ked autom trasie, nepocut kovovo-klepotave zvuky?

Ked zapnes zapalovanie, zasvieti oranzova kontrolka elektroniky motora (ma tvar siluety motora, ale niektorym ludom to pripomina vrtulnik)? Pytam sa preto, ci ju niekto v minulosti neznefunkcnil (ak mate auto od nova, tak je to bezpredmetne).

macatt
12. feb 2025

Môžu to byť silenbloky motora, čo vlastne tlmia motor a niekde pri prevodovke, keď to robí len na neutrály(voľnobehu)

zuzanita1609
12. feb 2025

Úplná zlá os auta -burané,alebo len zle pneumatiky.

autor
12. feb 2025

Ja sa do áut nerozumiem, ale nemôže to byť zapchatý DPF filter ? Pýtam sa, len či náhodou 🤷‍♀️ že či auto netreba poriadne prebehnúť na dlhšiu trasu

madeincssr
12. feb 2025

Obstrukcia (prekazka, upchatost) na sani alebo vyfuku by skor sposobovala, ze auto netaha poriadne v zatazi. Popis problem a daj auto skontrolovat najprv nejakemu automechanikovi (silentbloky motora, najma ten treti bod ulozenia - zvacsa kdesi pri prevodovke), popocuvat dvojhmotovy zotrvacnik... A ak nic nenajde, chod niekam na kvalitnu diagnostiku.

autor
12. feb 2025

@madeincssr Ďakujem, určite pôjdem, len stalo sa mi to dnes, tak reku sa skúsim spýtať… auto má ťah taký, ako malo aj predtým, ťahá normálne

macatt
12. feb 2025

Robí to len keď stojíš?

1111sandra1111
12. feb 2025

to skor nie, mne svieti uz druhy den a netrasie🙂

pjosa
13. feb 2025

Ak pri brzdení sa auto trasie, tak u mňa to boli zdeformované brzdové kotúče

autor
13. feb 2025

@macatt áno, pri jazde ide auto úplne normálne, aj ťahá normálne, len keď som zastavila včera 2x, tak mi auto začalo triasť, keď som pridala mu na neutrály, auto zase bolo ako predtým, bez trasenia 🤷‍♀️

madeincssr
13. feb 2025

Este mi napada dat skontrolovat tlak vo vstrekovacej rampe (common rail), ci VT naftove cerpadlo dava dostatocny tlak pri volnobeznych otackach. Kedy ste naposledy menili palivovy (naftovy) filter. Treba dat kvalitny (original alebo aspon MANN a pod.)

autor
14. feb 2025

Tak pripájam sa ešte raz, auto ťahá úplne v poriadku, šľape ako má, ale už keď sa zohrialo a zastavila som na voľnobehu, tak začalo ho tam triasť a kývalo aj s tou ručičkou na tachometri, ako sa tu niekto pýtal… ale keď som mu pridala, tak auto zase bolo v pohode… už som objednaná aj na diagnostiku, ale tak chcela by som vedieť, čo by to mohlo byť…

madeincssr
14. feb 2025

Ak pri vibracii chodi aj rucicka otackomera hore-dole, tak moze ist o vynechavanie (zle odpalenie) niektoreho z valcov a v tom pripade to moze byt aj vaznejsie (niektory vstrekovac/e, VT naftove cerpadlo...) Ale ako prve by som dal vymenit palivovy (naftovy) filter, ci v aute nie je nejaky "odjakziva" (lebo neseriozne servisy jeho vymenu aj mozu napisat/vyuctovat, ale "ucen sa na to vybodne".
Auto startuje na brnk za studena aj za tepla?

autor
14. feb 2025

@madeincssr áno, auto ide inak ako hodinky, aj hneď chytí na šupu bez všetkého

stanno
Autor odpoveď zmazal
stanno
14. feb 2025

čo tankuješ? akú naftu? a aké trasy auto chodí. Pri naftovom aute to môžu byť dôležité otázky. Ak len kratučké trasy, ľahko sa všetko zanesie a problémy začínajú. Skús začať tankovať radšej premiovu naftu - Verva alebo MaxMotion

autor
21. feb 2025

@madeincssr tak je to nakoniec jeden vstrekovač, má inú hodnotu ako tie ostatné, tak odporučili mi to dať na repas, tak zase čakám, pokiaľ sa im uvoľní… nemáte s tým skúsenosť, koľko to tam môže stať ? Ďakujem 🙂

Či už dať skontrolovať všetky a keď budú poriadku tak dať na repas len tu jednú zlú alebo sa musia dať všetky zrepasovať alebo ako to vôbec funguje…

madeincssr
21. feb 2025

Na toto je tazka odpoved. Niektore vstrekovace (od urcitych vyrobcov, napr. Bosch, ale aj ine) su repasovatelne (su na to postupy, diely, pripravky a skusobne stolice), ine len vymenitelne (kus cca 200 - 250€). Idealne by bolo v dobrom/doveryhodnom diesel servise (ktory robi iba vstrekovacie systemy, idealne vygooglit na fore fanej znacky) dat vsetky 4 skontrolovat a podla ich stavu bud dat zrepasovat, alebo vymenit tie zle. Moze to stat od stoviek € aj vyssie. Niektore repas firmy nerobia demontaz/montaz vstrekovacov z/do auta, takze potom vo svojom overenom servise ich dat vymontovat (oznacit ktory kde bol), do specializovaneho diesel servisu dat otestovat a zrepasovat a zas montaz do auta (vzdy nove tesnenia a niekedy aj upevnovacie skrutky). Najmodernejsie vstrekovace treba nanovo nakodovat do RJ motora cez diagnostiku danej znacky auta.

autor
21. feb 2025

@madeincssr ďakujem, áno, ja mám BOSCH a preto mi radili teda dať ich zrepasovať, aby som nemusela dávať za 1ks cca 250€, ale verím, že keď sa dajú zrepasovať, že to bude menšia suma. V mojom servise mi výberu a majú aj firmu, ktorá sa na toto špecializuje, tak všetky mi pozrú a uvidím, ktorá bude zlá a či ostatné budu teda v poriadku, čo verím že áno. Len má zaujímalo, že keď nová stojí okolo 250€, tak koľko berú za repas, aj keď mi je jasné, že záleží čo s ňou bude, ale aby som si len vedela predstaviť približne cenu. A potom mi to zase v mojom servise nahodia aj naspäť… Len keď som teda tu cenu zbadala za 1ks kus, som skoro skolabovala 😄

Strana
z2