Prečo Boh dopustí, aby boli deti ťažko choré?
Ahojte, hned na uvod napisem, ze nechcem rozvirit vasne, prosim zachovat tuto diskusiu bez nevhodnych, posmesnych alebo ustipacnych komentarov.
Moja otazka smeruje hlavne na veriace mamicky, ktore mi tuto otazku dokazu normalne zodpovedat.
Preco Boh dopusti, aby deti trpeli tazkymi chorobami, znasali velku bolest uz od narodenia alebo zomreli.
Dakujem
@beronsche myslím, že rozdielne chápeme slovné spojenie "osláviť sa", ja teda nechápem, ako to myslíš ty, ale veriaci človek to chápe tak, že aj v tých najťažších veciach, trapeniach sa Boh môže osláviť, to znamená , že dokáže premeniť tie ťažké veci na dobre, dokáže ich vyriešiť. To je všetko.
Naše zákony nedovoľujú opakovane ukladať trest za spáchané činy.
Kto by bol s tým v pohode keby mu chodila opakovane pokuta za dávny priestupok, alebo by šiel znovu do väzenia po odpykaní trestu, lebo veď v minulosti urobil niečo zlé tak nech znovu sedí.
Ľudia sú nedokonalý a majú také zákony a boží zákon ktorý by mal byť dokonalý a ak je boh spravodlivý by pripúšťal trestať za minulé chyby? Trest za hriech je smrť čo sme zdedili po Adamovi a teraz dieťa by malo byť opakovane trestané, že niečo zlé urobilo v minulom živote?
Ako by malo dôjsť k náprave keď ani nevie za čo je trestané, čo vykonalo, to nemá žiadnu logiku.
Dávalo by to logiku keby boh bol sadista a sa tešil z nášho utrpenia.
To je v protiklade s týmto.
Ten, kto nemiluje, nepozná Boha, pretože Boh je láska. 1 Jánov list 4:8 https://biblia.sk/citanie/seb/1jn/4
On je Skala, jeho dielo je dokonalé, všetky jeho cesty sú správne. Boh je verný, bez neprávosti, spravodlivý a priamy. 5 Mojžišova 32:4 https://biblia.sk/citanie/seb/dt/32
Načo potom Ježiš uzdravoval ľudí, ak by choroba a utrpenie bol trest od boha? Veď by sa búril proti rozhodnutiu boha. Za naším utrpením musí byť v pozadí niekto, alebo niečo iné, určite nie boh.
@zuza265 a ja sa tá pýtam keby bolo nedajbože tvoje dieťa smrtelne choré , uspokojis sa s tým že “je potrestané karmou za minuly život “? A odpovedz úprimne . Toto neni názor na módu politiku vojnu počasie mobil restiku zuzanu plackovu či rádio expres . Toto je neskutočne vážna téma a ja nikdy nebudem kontrovať niekomu , kto povie , že smrtelne choré dieťatko si vyberá dan za minuly život.
Neuveriteľné ako dokážu byť ľudia zmanipulovany a zial aj tupý... Žiadny boh neexistuje....
@shellmass waau ako to vieš? Už si zomrela ? Ze to vies tak naisto?
@nika11103 ja neviem. Ja naozaj neviem az aka je to bolest a rana a sucasne narocne vzchopit sa pre to dietatko a zit a pomahat mu liecit sa, zazivat lasku a stastie a zivot atd. NEVIEM je odpoved. A to pisem s tou najvacsou pokorou, ktoru v sebe mam.
A ty si vazne myslis, ze neviem vyhodnotit vaznost temy a je potrebne to prirovnat k veciam, kt mna osobne ani nezaujimaju? Nie, nebolo to potrebne. Ja pisem stale k veci. To, ze je to ku*va narocne, o tom niet pochyb. Ci by ma zvladlo nieco “uspokojit”? Ja neviem. Neviem, co by bolo. Sebalutost neznasam. Neviem ci som ta, ktora by to zvladla…. To plati absolutne s kazdou skusenostou. Nikdy nevieme co nakoniec budeme citit, ako to (ne)zvladneme, ako sa voci tomu postavime, ako sa zachovame a ci to prijmeme. Teba o kontrovanie ale nikto neziada a nikto to neocakava…🙂 a to nemyslim rypavo, ani ironicky, ani nijak zle. Ja sa snazim z teba dostat nazor. Nic viac. Lebo ocividne vies proti comu si. Ale aky je teda tvoj postoj bez zhadzovania a chytania sa ineho postoja
@markusrasford spravodlive to nje je, ale Boh to dieta v aute nenechal. Ani nezacal vojnu, a afrika trpi pre chamtivost bohatych nie kvoli Bohu.
@markusrasford ty si predstavujes, ze nejaka sila alebo Boh bude zachranovat deti od vojny, od rozhorucenych aut, od hladu? Tie deti aj vyrastu a ako budu zit, ked si budu vedome, ze pride Boh a vzdy ich zachrani? Odnesie na bezpecne miesto (kam?) nakrmi ich (ako?) Ci ten Boh bude zachranovat len do veku 3 rokov? Alebo dokonca 15 rokov? Kde bude hranica toho nedopustania zleho?
@ivana11155 môžem za seba na 100% totálne plných že tak ako to píšeš to absolútne nefunguje, môže ti trpieť aj komplet celá rodina , boha hladať nebudem ani náhodou , budem hladat realitu, reálny spôsob ako pomôcť a pokial mi budeš mlieť že to je ok a v poriadku lebo boh a utrpenie a čo píšeš , nechám ta tak proste a poviem ti ked sa ti otvoria oči tak si pokecame a pomôžem ,
@jeliz59 myslím si že ľudia sa boja Boha,boja sa jeho trestov za svoje hriechy a potom ho pýtajú aby to čo dopustil odobral. Ako by mohol Boh byť taký zákerný že by nám nakladal, veď my milujeme svoje deti tak že by sme za ne dali život ako potom miluje Boh? Má len jedno želanie a to aby sme ho našli každý v sebe, sme stvorení na jeho obraz dokážeme myšlienkami stvoriť náš život ale aj tak nebudeme nikdy slobodní pokiaľ v neho neuveríme, pretože nič z tohto sveta neprinesie duši taký pokoj a lásku z akej pochádzame. Máme jej všetci dostatok,nikto sa nemusí báť o tú svoju lásku neminie sa a čím viac jej dáte tým viac jej budete mať, postihnuté detičky majú svoje miesto a vybrali si vás pretože vy ich budete ľúbiť, možno sa tu musíte naučiť ale keď to pochopíte bude to pre vás najväčšia radosť. Držím vám palce a skúste v Tom dieťati vidieť jeho dušu nie jeho schránku ❤️
Boh nikdy nesluboval, že život bude dokonalý a nič sa nám nemôže stať. Nepíše sa o tom nikde ani v Biblii.
Život na Zemi je jeden z najťažších, veľa ľudí tu zažije trápenie, smútok, zlo aj bolesť.
Zem je škola pre duše.
V dokonalom svete človek nepochopí, čo je to súcit s trpiacim, ak nevie čo je to trpieť.
Boh nás stvoril slobodných a sami sme zodpovední zato ako žijeme.
Častokrát nevieme riadiť ani vlastné rodiny, ale vieme ako má Boh riadiť tento svet.
Za utrpenie viníme Boha a vo svojej pýche si neuvedomujeme, že sami sme zodpovední za zlo na Zemi.

@nika11103 mna by zaujimal tvoj nazor na temu. Kazdy mozeme mat nejaky nazor a pristup k zivotu. Ale preco znevazovat vieru, alebo nazor, alebo pristup niekoho ineho?
Nie, neviem co citi maminka choreho dietatka. Nie, neviem co citi to dietatko. Minule som citala napriklad skusenosti maminiek z onkologie. Ako su tie deticky ine, vyrovnane s tym co ich caka. Mna to udivilo ako dokazu hovorit o smrti a o tom co bude potom. Niektore pisali, ze im nic nebolo hovorene. Ze nevedia odkial to maju. To len napriklad, ze asi by som da neodvazila sudit niekoho slusny nazor na zivot a to co bude po zivote… mne niekedy dieta hovori vety typu: maminka predtym v tom zivote sme to mali takto a takto. Tiez “neviem odkial to ma”… a este si nevie takto vymyslat