Prečo Boh dopusti, aby sa detičky trápili?
Tak sa zamyslam, ak existuje Boh,preco dopusti, aby sa malicke deti trapili, ci uz chorobami alebo je na nich dopustane tyranie. Cim si to nevinne deti zasluzia? Ma to byt trest pre rodicov? A za hriechy rodicov ma trpiet nevinne dieta? Neviem najst zmysel v utrpeni. Dospely to este pochopim, ze sj mame poniest nejaky kriz,ale deti? Prosim neodsudzujte temu. Som skutocne zufala a hladam pokoj a pochopenie utrpenia. Nie som ziadny fanatik,ktory hlada ovecky, ak by mal niekto chut spochybnovat tuto temu.
@yipsylonka9742 ale nic zle ti neprajem (pretoze v Boha neverim), akurat aspon kustik zdraveho rozumu...
@yipsylonka9742 kokos ty si riadne mimo... 🤦♀️
Normalne mi dekel vystrelilo ako citam tie tvoje mudrosti...
@meluela da sa to pochopit. A co v pripade ze sa pocas zivota dietata objavi choroba. Mame cakat na zazrak? Ci sa tiez prejavia bozie skutky?
@yipsylonka9742 skor by si sa ty mala zamysliet nad svojimi vyjadreniami
@kvetinka75 podla mna urcite nie cakat na zazrak. treba vyuzit vsetko, co mame ako ludstvo momentalne k dispozicii. to ostane plati v pripade, ze sa uz nic neda robit a dojde k nenavratnej strate.
a ak sa aj nejako prejavia, tak skor v tom, ze liecba zaberie ci lekar neurobi chybu ..
@meluela Zeby vykrvacala nejakym nezodpovednym rozhodnutim doktora ? Sestricky ? Aj to sa moze stat...malo to svoje dosledky. Mamicka zomrela. Dr. sa nejako rozhodol. Sestricka sa nejako rozhodla ( napr. Ze bude dlhsie surfovat na mobile aj ked by uz predsa len mala mrknut tu pacientku co zacala rodit napriklad...) Myslim ze sa tomu Dr. uz lahko nespi ak ma svedomie. A mozno prave to zmeni jeho pristup k dalsej zene co bude rodit. Mozno. Vsetko su to len take uvahy....
Prečo to stále beriete ako chybu niekoho? Boh nieje zlý, ani pomstychtivý, nemá radosť z toho, že máme trápenie.Boh je LASKA. Všetci predsa vieme, že na svete sme len na malý okamih, a všetci zomrieme.(aj keď niekto ho má trochu dlhší, to ale neznamená, že pre niektorých ľudí je život s ním obohacujúci.) V kontexte sa vždy veci pre niečo dejú, a v širšom zmysle a po nejakom čase človek zhodnotí, že to bolo najlepšie, čo sa mohlo stať, aj keď v daný okamih sme to brali ako najväčšie zlo, a podraz a neviem co.Sme len organizmus, pre ateistov ani dušu nemáme, tak nechápem, prečo hľadáte chybu v ďalšom organizme, alebo v Bohu. ako môžem niekoho obviniť zo zla, keď neverím, že existuje. Veď obvinujte prírodu, tá existuje..a neberte to prosím ako útok, len rozmýšľam 😊
@yipsylonka9742 Tak do toho, zi, mysli a konaj dobro (najprv vsak bude treba zmenit par nazorov lebo s tymi co mas momentalne sa to neda)
„... každý, kto sa povyšuje, bude ponížený, a kto sa ponižuje, bude povýšený” (Lk 18, 14)
@yipsylonka9742 Nazor, ze tvoje zdravie a stastie je dokazom tvojej moralnej bezuhonnosti a nestastie inych je dokazom ich viny/hriechu.
Boh dopustí detičkám trápenie? A čo má robiť, aby tie detičky netrpeli? Nemôže všetkým detičkám automaticky zacelovať rany, automaticky liečiť choroby, liečiť pošahanú psychiku ich rodičov, ktorí deti týrajú napríklad. Boh má rad za radom odstraňovať prekážky? Prečo sa orientuješ na detičky? Z detičiek raz vyrastú teenageri, dospelí, starí, všetko sú to ľudské bytosti rovnakej hodnoty... A vieš si predstaviť aj tie Bohom odstránené prekážky? Nik by nikdy neochorel, žiadna choroba, žiadna nehoda, všetci šťastní, radostní, spokojní, najedení, starí by asi ani neumreli, lebo by predsa nemali žiadne ochorenie. Tak ako je utópia takýto bezstarostný svet, tak isto je utópia, aby tento svet bol bez utrpenia. Prekonávaním životných prekážok ľudsky rastieme, dozrievame, zamýšľame sa...
@0silvia0 taaak som to chcela napisat ..velka pravda...obdivujeem dar reci ! A myslim si tiez tak ...
Prilis casto berieme zivot, ze vsetko dobre je samozrejme, ale zlo "dopusta" Boh... no to asi nie... Choroby maju a nemaju svoje vysvetlenie 😔 Myslim, ze vsemohucnost Boha nespociva v tom, ze riadi kazdy molekularno-biologicky pochod v 7 miliardach ludi. Nestvoril svet za 7 dni, veda nam ukazuje, ako to skutocne bolo, a v sucasnosti napriklad clovek uz stav Zeme ovplyvuje dost vlastnou vinou... Choroby maju nejaku biologicku rovinu, Boh ustanovil (ci skor nasmeroval molekuly, bunky) na nejake biologicke principy, podla ktorych organizmy funguju... a zial, genetika a rozne faktory, chemia, spravia svoje... bunky sa zacnu zle delit... A dalsia rovina chorob je ta dusevno-emocionalno-psychicka... tam je to uz tazsie vysvetlit, preco ma clovek prijat chorobu a pod, ci je to skuska, cesta, boj, uvedomenie sa,.... Domnievam sa, ze keby sme chapali a vedeli vsetko vysvetlit, naco by nam bol Boh, ktoreho clovek prekukol 😇 Moje myšlienky nie sú vaše myšlienky a vaše cesty nie sú moje cesty...
@0silvia0 a preco by nemohol? Ano zdetivyrastu dospeli a ti potom nech trpia za svoje hriechy ale nie deti ktore mnohym veciam nechapu, ucia ss rozlisovat dobro a zlo.
toto su tu normálne zle číta, na všetko vysvetlnie a chuda boh vlastne za nič nemôže ale pritom jeho nasledovnici vkuse riešia a zasahuju do cudzich životov alebo maju snahu aspon a stále tvrdia že je všemohuci ale ked si dám vyklad slova všemohuci tak potom to čo tu pišete su riadne bludy
@kvetinka75 co preco by nemohol? Neviem k comu si dala tuto otazku.
Pokial sa mame dobre, sme spokojni, stastni, zdravi, Boha nepotrebujeme, ale ked nam zacne tiect do topanok a prichadzaju problemy, tak zacneme vycitat Bohu ako moze dopustit zlo? Toto je trochu hlbsia problematika a takto to nefunguje...
Pre mña najťažšie bolo pochopiť vraždu, znàsilnenie detí, pedofíliu. Videla som jeden film. A tam bolo, že mužovi zneužili a zabili jeho malé dievčatko. Vinil Boha, že to dopustil. Nevedel sa tým vysporiadať v živote. Písať celý príbeh je na dlho. Ale dostal sa pred Boha. Boh mu povedal, tam boli aj jeho dve deti. Stàli pri ñom. Boh povedal, že iba jedno dieťa môže žiť a nech si vyberie. Rozplakal sa. On si nevie vybrať, lebo miluje obidve deti rovnako. A Boh mu povedal, že aj vrah je jeho dieťaťom a miluje nàs všetkých rovnako. Nakoniec mu ukàzal v nebi jeho dievčatko. Ako sa hrà s ostatnými deťmi v nebi a ako je šťastné. Čiže smrťou sa všetko nekončí.
A ešte niečo. Asi najťažšie bolo toto pre mña pochopiť. On musel odpustiť vrahovi. Musel! Musel, aby on bol šťastným! Inak ho to zožieralo zvnùtra. Pomsta, hnev, zloba. Toto je najťažšie pre ľudí. Pochopiť, odpustiť a veriť.
Profesor Krčméry, veriaci sa raz pýtal, že Bože kde si, prečo toto všetko dopustíš, prečo nepomàhaš ...
A potom povedal. Že on obviñuje Boha a pritom ho napadla myšlienka, že: " A ty si kde? Ty ako pomàhaš ľuďom ?" Si zdravý, ako ty pomàhaš ľuďom?
Urobil všetko preto, aby sa dostal von, do zahraničia. Pomàhal v Afrike a mnoho iných chudobných krajinách.
To je o tom. Kto kladie otázku, vždy dostane aj odpoveď.
A moja skùsenosť. Išlo mi už všetko na nervy. Stàle dokola to isté. Pràca, deti, domàcnosť .... Ja som sa pýtala, že Bože toto je život? Ako keby človek bol len "sluhom". Akà radosť? Vkuse stresy, nervy a musím stihnùť.
Čo stalo? Na Facebooku čítam citàt od Odina. Presne sa takto sťažoval muž. (ako ja). Že mà pokoj, keď si ide večer ľahnùť. A snívalo sa mu, že prišiel k nemu anjel. Že je čas ísť, lebo zomrel. On vykríkol, že musí ísť do roboty. Anjel povedal, že nemusí. Prijali niekoho iného na jeho miesto. Takého človeka, kto sa veľmi teší, že mà pràcu.
A on, ale veď mà malé dieťa, manželku.... Anjel ho ubezpečil, že manželka si nàjde druhého muža a ten muž bude milovať aj jeho dieťa, bude sa mu venovať s làskou a vysvetľovať s trpezlivosťou.
Muž povedal, že chce žiť a chce svoj život naspäť. Hmmm, tiež by som anjelovi toto povedala, že chcem žiť.
Čiže ĎAKUJEM BOHU za to, čo màm.
Kto hľadà, ten nàjde. Kto sa pýta, dostane odpoveď. Odpoveď dostane človek vždy vtedy, keď to dokàže prijať, pochopiť .

@yipsylonka9742 hlavne ze ty vies ze nejaku slpravili ze?