Prečo Bohatí Stále Túžia Po Viac? Skúste Pochopiť
Prosím vysvetlite mi ako si ktosi s parádnym príjmom vezme základne potraviny od dôchodkyne, ktorej sa vôbec nevenujú. Navštívia ju-bez vopred oznámenia, napapajú sa, poberú čo im nabalí. Vôbec to nedokážem pochopiť. Ja jej nakúpim sem tam z vlastného a aj pomáham okolo domu, ale takýmto spôsobom to nemá cenu.
Sama píšeš, že chodia len párkrát do roka a neohlásene. A pritom babka má vždy nachystané, aby im nabalila. Asi to sama vláči a potom nevie, čo s tým, tak mi to nabalí… Starí ľudia sú už raz takí.
Ale čo vôbec teba do toho, ako funguje pre teba cudzia rodina? Sedíš tam pri nich, že vieš všetko do detailu? Ale hlavne, že ti nezaplatia za kosenie, keď ťa stará pani popýta… Vieš, čo? Tak to nerob!
Už len to, ako sa vyjadruješ, ako samu seba prezentuješ… Si zlý, zákerný človek, ktorý sa snaží skrývať za cnosť, pokoru a kresťanstvo.
Čím viac píšeš, tým viac o sebe prezrádzaš.
Ak vieš písať na MK tak si vieš aj dovolenku rezervovať.
Ale teba by malo tesit ze nezistne pomahas a nie zurit ze ini sa necinia aspon tak ako ty. Naco riesis co komu kolko donesie? Do toho ta nic, dones ty a bud rada ze pomahas. Nekafraj inym co maju robit, nosit, pomahat....
Však ako si ho vychovala, tak má, nie? 🤷 V prvom rade ako matka mala už dávno tresknúť päsťou po stole a nie nabaliť ho po vrch auta a potom plačkať susedke ako synáčik nevidí... Príde ku mne dieťa a nemám na hody, no tak nájde prázdny stôl a zemiakový prívarok s vajcom na stole a poviem, sorry nízky dôchodok milý môj... Ale to je také typicky slovenské "veď mne nič netreba, berte, berte, čo aj kožu zo mňa zoderiete...". A len čo odfrčia, tak sa žalovať celému svetu, len preboha synáčikovi krivého slova nepovedať, lebo ten bol celý život v bavlnke chovaný...
hej to su tie babky a dedkovia co si nedaju povedat, ze uz sil a penazi nemaju na to aby zili niekde na dedine v dome s velkou zahradou ... vedla premudrela suseda co vsetko vie, vsade bola a vsetko videla... presne vie co babke rodina ponuka, dava a ako sa straraju ci nestaraju...lebo babka jej urcite vsetko povie o nich doma lebo vobec neboli dobou vychovavani ti ludia tarat vela, ale nepovedat vlastne ani prd.... tak si domyslaj dalej a ohovaraj
@fairyy premudrela suseda stale nechape, preco by som si vzala jablka ked doma mam kilo na tyzden... preco by som si vzala zemiaky ked 5kg mam uz treti tyzden v pivnici. Preco ked mam kilo paradajok foma na co by som si vzala dalsie kilo... Ked dojde si kupim... Ja na navstevy starych ludi nosim a nie si beriem. Ale kazdy to ma inak...
@bosorkabb ja chodim na dovolenky o to sa ty neboj a neboli by dve za rok ale mozno 5 keby cas dovolil.. Nie som odkazana na kilo paprik od sused, ked to predavaju vsade v obchodoch v 21. Storoci.
@1ryba ja som suseda kt. Babku vypocuje a pomoze... pretoze keby to povedala mladym, tak ani raz za rok ju nepridu plzriet,lebo by urazila ich ego... jasnaze viem vela, ked na nu vlastna rodina kasle..
"'Ja jej nakúpim sem tam z vlastného a aj pomáham okolo domu, ale takýmto spôsobom to nemá cenu.""
Ty za to niečo očakávas?lebo buď to robíš nezištne, alebo nepíš takéto veci, že to nemá cenu.
Do takýchto rodinných veci je lepšie sa nestarat.
Babke to asi robí radosť a veľa x práve to, že musí ísť do obchodu, do kopca, postarať sa ju drží pri živote.A, keď si už taká frajerka prečo ich neodchytis a úprimne bez vycitania nepovieš ako mama na tom je.Ci myslíš, že nevedia aký má dôchodok?Rodičia sú často zaslepení nechcú vidieť pravdu mozno to tak je, že sú chamtivi a čo narobis?
Kým sa samotná stará pani nepouci, neuvedomí si,ze ju niekto využíva,Vy sama nič nemôžete.Dovodom konania návštev môže byť,ze si dotyční neuvedomujú,ze pani nemá sama pre seba dosť, nieto ešte rozdávať... alebo sú to len egoisticki jedinci
Vieš.. stará pani je podľa mňa šťastná, že si vôbec na ňu spomenu a že vôbec prídu.. tak to bohužiaľ vo veľa rodinách chodí, s tým nič nespravis. Ak chces pomôcť, pomáhaj nezištne a nepoukazuj na to, čo druhí... Stará pani možno časom bude potrebovať väčšiu opateru, možno na túto tému by som sa s tou jej rodinou porozprávala... Inak by som sa do ich vzťahov nestarala..

@lucilaines ja si viem sama horalky nakupit... ide o tom ze treba cosi doniest a nie prist s prazdnou rukou ako zobrak.... to ze to niekoho uraza, ma vobrc neprekvapuje 😀 zadarmo sa da pomoct, ale nie stale a cudzim... to som chcela povedat. Ale ocividne stale to tu podaktore nechapu....