icon

Prečo Bohatí Stále Túžia Po Viac? Skúste Pochopiť

20. apr 2025

Prosím vysvetlite mi ako si ktosi s parádnym príjmom vezme základne potraviny od dôchodkyne, ktorej sa vôbec nevenujú. Navštívia ju-bez vopred oznámenia, napapajú sa, poberú čo im nabalí. Vôbec to nedokážem pochopiť. Ja jej nakúpim sem tam z vlastného a aj pomáham okolo domu, ale takýmto spôsobom to nemá cenu.

zuzanka.zuzu
20. apr 2025

a akože bohatí sú podľa teba tí dvaja čo majú spolu 3000? 🙈😂😂

autor
20. apr 2025

@zuzanka.zuzu to maju plat, dalsie dva byty zdedili po strykovi kt. nemal deti a chodia ma mercedese GLE, takze netreba si zastavat koho nepozname 🙂 3000 euro je dost aby si vyzila a uz len z principu si necham pchat od niekoho kto ma 500 dochodok.

bosorkabb
20. apr 2025

Vieš prečo sú bohatý ľudia bohatý? Pretože svoje peniaze nerozdávaju. Ak áno tak len z určitého dôvodu.
A teda príjem 3000 eur nie je bohatstvo ani náhodou. Je to v mojom okolí bežný príjem rodiny, niekde aj viac. Čo však nevidíš sú ich výdavky. Preto nie je akýkoľvek dôvod posudzovať ľudí podľa príjmu domácnosti, lebo nepoznáš ich výdavky, potreby....
To že má niekto len 500 eur neznamená že všetci to tak majú.

lenkakravcova
20. apr 2025

Aha, čiže susedka ti hovorí koľko im presne navarila a dala a či niečo dostala alebo nie. Aj koľko minula a koľko jej dali alebo nedali ako dar napr na narodeniny alebo Vianoce.
Akože myslím, že v tomto si dosť mimo. Ja tiež kamarátke poviem, keď niekto príde na návštevu, ale nikdy jej nehovorím koľko mi kto dal peňazí ako dar na sviatky alebo narodeniny. Načo by som to robila? Načo by to robila tvoja suseda? Možno jej posielajú viac peňazí než má dôchodok na takéto príležitosti,, takže ti to ani nehovorí, aby si jej so svojou ohovaracnou povahou nezavidela.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
petulda333
20. apr 2025

@klementinka58 tak prrrr,zijem na vychode na dedine a uz sa ta mentalita meni. Davno to tak nie je

autor
20. apr 2025

@lenkakravcova alebo jej nedaju nic, lebo stale maju malo a je to dobra osoba od ktorej tahat 🙂
@1ryba menej brat a viac davat a sem tam cosi aj porobit by nezaskodilo... a potom stara zena nemudi otravovat susedu na pomoc, lebo jej to nema kto pomoct. Keby mala zaplati si kedze nema nema kto pomoct.

petulda333
20. apr 2025

@1ryba asi tak. Zavist je svina

autor
20. apr 2025

@petulda333 to nie je zavist to je ojebavanie chudobnych ludi aby sa velryby nazrali este viac.

lenkakravcova
20. apr 2025

Počuj, inak na spovedi si bola?.aj do kostola si dnes zašla tvariac sa ako príkladný kresťan? 😆 Ak áno, mám takého tusaka, že by si s takým nastavením mysle (závisť a ohováranie) asi nemala..

petulda333
20. apr 2025

Ake ojebavanie? Lebo pridu na navstevu,daju im najest? Ty asi nevies co je ojebavanie 🤢

autor
20. apr 2025

@lenkakravcova nie kazdy si vie uzit z nakradnutych penazi 🙂

autor
20. apr 2025

@petulda333 nie ze pridu zakazdyn s prazdnou rukou a s nicim nepomozu

autor
20. apr 2025

@lenkakravcova ano a idem aj do kostola aj do zvončeka dam peniaze, aby kostol bol udrziavany pre ludi ktor i donho nechodia ale svadbu v nom chcu mat, lebo fotky su lepsie z kostola ako z uradu 😀

gejb
20. apr 2025

Ty si prava krestanka. Každú nedeľu ruky spinat, do zvončeky sypať aby ľudia videli, že vieš čo sa patrí a potom ohovárať celu dedinu. 👍👍

autor
20. apr 2025

@gejb nie ja pomozem, do kostola pojdem rozdelim sa, nakupim,pomozem zadarmo a potom pocuvam od ludi ako zavidim ked nemusia s nicim pomoct 😀

lucilaines
20. apr 2025

My mame plat spolu dobre nad 3000 eur. Chodime k muzovej babke a dedkovi casto, pretoze ich chceme vidiet a potesit. Kedze ale byavju daleko, my mame aj inu rodinu, deti, povinnosti, vzdy sa zdrzime tak max dve hodinky, nie je sanca aby sme tam chodili pomahat, jednoducho to nedavame pri vsetkych ostatnych povinnostiach. Nic od nich nechceme, chceme ich len vidiet. Nechodime ani k obedu, aby babka nemusela varit. Napriek tomu, kedy prideme tak babka ma navarene pre tri rodiny, napecene dva zakusky, nabali nam domov tolko jedla, ze tyzden z toho zijeme. Okrem toho nam nabali este kilo sladkosti, banany, minule mi napchala kuracie prsia a vajicka. Nie domace, normalne kupene z obchodu. Darmo jej hovorim, ze to nechceme a nepotrebujeme, zabali aj tak, este je z toho potom nestastna, ze odmietame. Pokial od nej neodchadzame s plnym kosom jedla, proste nie je spokojna. Opytaj sa sama doma, aka je situacia. Ci to nie je nahodou takto nejak. Ci myslis, ze ti ludia pridu a nabehnu babke do komory ako na nakup a poberu si, co im treba? Starsi ludia maju sklony takto vyjadrovat svoju naklonnost a mozno sama babka ponuka, az kym nevezmu.

marsmykkok
20. apr 2025

anonym A ty si prečo nenásytná? Ked si mala 19 bývala si s rodičmi v jednej izbe možno so súrodencom alebo na internáte so spolubývajúcimi a prečo máš teraz dom alebo byt a nestačí ti nejaká izba v ubytovni? Ak máš auto, tvoje prvé bolo asi vhodné do šrotu, prečo teraz máš lepšie? Je to normálne a ľudské, že človek sa CHCE posúvať DOPREDU a teda mať viac stále. Napríklad ako 19 ročnému mu stačí izba na internáte, v 25 garsonka, v 32 byt, v 40 so začne stavať dom alebo prvé auto má 20 ročné za 1 000 eur, druhé 10 ročné za 5000 eur, tretie si už kúpi 2 ročné SUV za 15 000 eur. Ak by človek stagnoval a uspokojil sa s tým čo má, tak by nenapredoval a teda je normálne že každý túži mať viac.

diewcatqoo
20. apr 2025

Ehm, a nie je to tak, ze babka im sama navari dobroty a sama nabali veci, ktore od nich mladi neziadaju? My tiez byvame daleko, mame relativne slusne prijmy (urcite vyssie o dost ako rodicia maju dochodky), nepretrhneme sa od prace na zahrade a okolo domu, lebo chodime za rodicmi parkrat do roka... a vzdy, ked prideme, tak rodicia nam nabalia a nakupia toho naozaj velmi vela. Pritom to nikto od nich neziada a vzdy mamu, aj svokru prosim, aby to nerobili. Uz sa mi obe podarilo aspon presvedcit, aby to zredukovali na polovicu (chcela som to zredukovat na uplne minimum, ale na to pristupit nechcu).
A uz vidim, ako susedia ako ty, autorka, nas ohovaraju, ako len pridu mladi vyzierat, ako nepomozu so zahradou, ale zemiaky by chceli... toto je presne to, kvoli comu sa na Slovensko nechcem vratit. Taki ludia, ako si ty, autorka, ktori vedia uplny prd, ale musia ohovarat, lebo by im ruka odpadla, keby zo seba tu zlc nedostali.

la_dolce_vita
20. apr 2025

Tiez si myslim, ze ta stara pani to robi rada a uplne dobrovolne. Neriesi to cez peniaze ako autorka. Ja budem taka ista, vlastne uz som 🙂. Mozno to mladi ani nechcu prijat, ale ona by sa potom urazila. Nevidime druhym do zivota a preto to ani netreba riesit.

lenkakravcova
20. apr 2025

Aha čiže ty dokonca ešte vieš aj o nich že kradnú, aj keď bývajú totálne inde a vlastne ich poznáš len z videnia.

A nerob si nejaké mylné predstavy, že máš dobrý skutok za to, že prispievaš do zvončeka. Ak chce niekto svadbu v kostole, kvôli kultúrnej pamiatke, zaplati si to tak isto ako ten, kto si zaplatí svadbu na hrade alebo zámku. Ak má dosť peňazí, tvojich pár centov do zvončeka nehrá rolu 🙂
A okrem toho, keď hovoríš kde dávaš peniaze ako almužnu, tak sa ti to pred Bohom ani neráta za dobrý skutok, takže si si ho sama teraz zrušila tým, že si sa akože "pochválila" - lebo ako je pre kresťanov v NZ napísané "nech tvoja pravá ruka nevie, čo darovala ľavá ruka". 🙂 Salám alejkum.

autor
20. apr 2025

@lenkakravcova ja normálne pozerám čo z Teba ide... Tak vlastná rodina jej nepomôže, lebo nemajú čas, nezaplatia suseda aby jej pokosil.... Človek jej pokosí namiesto sedenia s kamarátmi v kaviarni a nakoniec je závistlivec... Ja normálne sa nečudujem, že Slovensko je tam kde je... Len zhabať a nič preto neurobiť... Áno nemať čas však treba 3 týždne dovolenky pri mori na čas aj peniaze sú, ale pomôcť s domom, pokosiť to už čas nie je.

bosorkabb
20. apr 2025

Slovensko je na tom tak ako je preto že ľudia riešia blbosti a vždy iných ako seba.
S teba ide závisť až to bolí.

autor
20. apr 2025

@bosorkabb keby si kazdy z rodiny pomahal svojmu, nemuseli by docjodcovia sa vyprosovat po susedoch.... ide o princip. Nemam problem pomoct ale nie stale. Tiez mam svoju rodinu, tiez chcem is na vylet...

bosorkabb
20. apr 2025

Tak nepomáhaj.
Riešiš iných na internete ale do očí nepovieš nič. Hlavne to nie je tvoj problém. Staráš sa do iných viac ako je zdravé. Riešiš kto čo má a nemá, čo robiť má a kedy. Ale to nie je tvoja vec. Sú to dospelý, svojprávny ľudia. Pokiaľ neporušujú zákon tak si môžu robiť čo chcú, pomáhať/ nepomáhať komu chcú aj chodiť kamkoľvek chcú.
A suseda má pravdepodobne ústa, rozprávať vie tak nech si rieši svoje záležitosti sama.

bruneta880
20. apr 2025

No dlho som neprispela komentárom, ale teraz musím, ty si jedno veľké chúďatko je mi ťa úprimne ľúto.Snaž sa aspoň trochu zamerať na vlastnú spokojnosť, bez toho aby si si vynucovala pochvaly od cudzích ľudí na MK aká si ty len obetavá chudinka. Aj ty chceš ísť na výlet?WTF? Tak choď, čo ťa niekto drží?Či máme ísť susedke za teba pokosiť? Buď teda pomáham a nevyplakávam na fórach, alebo sa staraj sama o seba a s týmito tvojimi úvahami "aby sa teraz všetci z teba poskladali" daj pokoj.

autor
21. apr 2025

@bruneta880 tak vsetko zadarmo a s ničím nepomôcť...si trafená na hlavu pomôžem starej žene namiesto povaľačov a ešte som chudiatko ? Však nemusím nič hlavne na seba pozerať... Čo tam po druhých.... Nie je času ale 5x na dovolenku za rok to je čas. Hanba Vám si pobrať od starej chudobnej ženy. Sa zadrhnite s tými darmi.

gab1sol
21. apr 2025

Autorka, presne kvôli takým ako si ty, je Slovensko tam, kde je. Presne kvôli takým ako si ty, je obraz kresťanov taký, aký je. Spínaj ruky k Bohu, ale hneď pri východe z kostola nezabudni ohovoriť polku dediny.
Tak rodina príde neohlásene, ale stará pani má pre nich navarené, nakúpené. Tak asi to babka preháňa a aby to nemusela vyhadzovať, rozdá im to… A že rodina nepríde pomôcť, či “nezaplatia suseda aby jej pokosil....”. Takže vlastne ti nie je ľúto babky, ale teba, že tebe nikto nezaplatí za kosenie, keď ťa babka požiada… No, tak to nerob. Nestaraj sa do druhých.

autor
21. apr 2025

@gab1sol nie mne je luto ze babka taha paradajky a jablka s dzusom km do domceka... zatial co z bytovky na kazdom kroku v mesta su same obchody do ktorych neprejdete ani 100m bez auta... a nie je Vam hanba zobrat jablka s paradajkami kde to kupit na kazdom rohu... prist na navstevu par krat do roka a nic nedoniest je svinstvo... a ked vidim Vase komentare sa ani necudujem... Treba pobrat v byte ruzu pre nevestu pozerat a vziat si vsetko co Vam kto ponuka jak posledny bezdomovec...

lucilaines
21. apr 2025

Teba ide zavist zozrat, ze teba ziadna babka nenabali jablkami a schovavas to za nejaku svoju cnost a povyseneckost. Vyssie som ti pisala, ako babka nabali nas, vzdy ked tam prideme. Dopredu jej volam a poviem, babka prideme len na kavu, nic nechystaj, nevar, nekupuj, nic nechceme nepotrebujeme. Babka napriek tomu nakupi a navari a potom mi to bali. Hovorim jej aj vtedy, babka nam to netreba (lebo uprimne nam to naozaj netreba a ani to nechcem), nechajte si vy. Nie. Babka sa proste potrebuje citit uzitocna, potrebuje mat pocit, ze pomohla, ze nieco dala. Tak sa pekne podakujem, poviem, ze si to velmi cenim a s usmevom vezmem. Este by som mohla povedat, ze babka vies co sak vyhod to do kosa, ja od teba nevezmem, nech suseda neohovori alebo na tu mas 20€ za to. Urazila by som ju do krvi. Napis, kde byvas. Ja ti nabuduce tie banany ci horalky a za misku reznov prinesiem, nech teda nerobis zadarmo sluzby ludstvu.