Prečo Bohatí Stále Túžia Po Viac? Skúste Pochopiť
Prosím vysvetlite mi ako si ktosi s parádnym príjmom vezme základne potraviny od dôchodkyne, ktorej sa vôbec nevenujú. Navštívia ju-bez vopred oznámenia, napapajú sa, poberú čo im nabalí. Vôbec to nedokážem pochopiť. Ja jej nakúpim sem tam z vlastného a aj pomáham okolo domu, ale takýmto spôsobom to nemá cenu.
Lebo sa boja, ze budu mat nedostatok. Je to vlastne strach z buducnosti, ze raz nebudu mat, preto skreckuju. Smutny zivot.
@ivana11155 tlmuto som tiež nepochopila... míňam v rámci zárobku nie ? Keď dokáže vyžiť žena z 500 euro, tak dokážu aj dvaja z 3000 euro...
ved aj ja chodim k rodicom bez oznamenia, som tam doma, tiez sa najeme, vezmeme co nam nabali aby sa neurazili a zarabame celkom dobre...tak teraz neviem ze co ti vadi konkretne, ze tam chodia a jedia a beru nabaleny obed a hlavne preco ti to vadi
Kto má veľa chce mať ešte viac....tiež poznám rovnaký prípad. Ono asi tým čo majú dosť asi nedochádza, že starká im dáva na úkor seba, myslia si, že keď dáva, tak jej nechýba. Starká ktorú ja poznám si dokonca chcela brať pôžičku od nebankovky, aby príbuzným mohla kúpiť drahšie vianočné darčeky. Prišla sa ku mne poradiť ako má postupovať, tak som jej to rýchlo vyhovorila.
Pretože sú chamtiví... Najbohatší človek je ten, ktorý je spokojný s tým, čo má..., nič mu nechýba...
@klementinka58 no vadia mi ich navstevy bez nicoho... ze roboty okolo jej domu je dost a cely rok nic. Ja neviem mne to pride dost ubohe sa prist k niekomu najest pobrat si ked sa tomu cloveku ani nevenujem resp.mu s nicim nepomozem.
mozno to nie je len o najedeni ale ze sa chcu vidiet a chodia ako im tie pracovne povinnosti dovoluju.
@klementinka58 ked sa chcu vidiet mozu ist na spolocny vylet 🙂 nielen prist na hotove
Velmi lahko sa zvyka na vyssi standard a tak nie je problem minut za mesiat 3000 a rovnako rychlo sa da minut aj 5000. Takze ano, su ludia, ktori aj napriek vysokym prijmov z pohladu mnohych ludi ziju od vyplaty do vyplaty. Mnohi stari ludia by rozdali aj posledne a niektorym zial nedochadza, ze by sa mali naucit povedat nie alebo prekvapit starych rodicov napr. nakupom.
no take reci mali u nas tetky na vychode v dedine ked som bola mala, presne toto riesili dookola.....
tak ked to nevidia tak im to vysvetli, že treba urobit to a to , pomôct a že má taký dôchodok a ty jej musiš kupovat aby mala
niekto to nevidí, pripadne nevedia odhadnut či maju alebo nemaju
vieš ako sa ja hnevam na svokru že synatorom zbytočne kupuje sladkosti alebo beha s nimi vkuse do cukrarne nepoviem raz za čas .. pred nou detom dohovaram .. starši chápu sa krotia ale najmladšie proste nie .. čo si kto o nás myslim to neviem
@klementinka58 ocividne si jedna z nich 🙂 len brat a nic dat
jasne🙂 k rodicom chodim 2x rocne nakolko byvame velmi daleko, aktualne sa starame o svokra po operacii, kludne sme ho mohli supnut do dss.....Ved ked si taka hrdinka im to povedz rovno ked pridu, zeby mohli nakupit a porobit okolo domu a nie po koniku ich roznasat....Ja nastastie uz na vychode davno nebyvam a ani v dedine nakolko som sa nestotoznovala s tou mentalitou. 🙂
@klementinka58 s akou mentalitou ? Ze zastavam normalne hodnoty ? Co je nezmyselne na tom ? Ty ked chodi na navstevy ku kamaratkam tak asi neprides s prazdnou rukou...
ja ku kamaratkam nechodim ale stretavame sa v meste na kave, v restike a veru ziadna z nas nenosi nic
mentalitou dediny na vychode vseobecne, klebety, ohovaracky, vytahovanie sa ......
@klementinka58 to neznamena ze ked sa prestahujes z vychodu na zapad ze si zapadniarka 😀... skoda Ta ze sa hanbis ze si vychodniarka. Vobec si nepochopila moju podstatu. Ale aj taki ziju 🙂
tak ja na zapade slovenska nezijem ale nejdem sa tu dotahovat s niekym kto nechape moju pointu..nadavaj dalej na dotycnych, ohovaraj, stazuj sa...to je riesenie...🙂
20 rokov zijem na strednom slovensku 🙂 tak asi vychodniarka uz nie som 🙂 peknu nedelu, dufam, ze si bola na spovedi, ked tu ohovaras namiesto toho aby si im povedala do oci ako sa veci maju
Upozornila si ich, že by sa pomoc hodila?
@klementinka58 a ty dalej vycuciavaj kolko sa da 🙂 treba potichu s laskou a s pretvarkou.
@koniarova neupozornila, lebo budem najhoršia ja... len sa na to nedokážem pozerať, vznikne z toho že už ma ani nepozdravia, ale čo už... budem mudieť im to vysvetliť
Ľudia ako ja alebo ty to nepochopia ale mali sme niečo v rodine a paradoxne títo boli najviac ospevovaný a lutovany lebo im bolo treba stále pomáhať.... (Aj keď to nepotrebovali). Lebo ten čo doniesol a staral sa mal v ich očiach dosť a pomoc nepotreboval, inak by nenosil.
Ja ťa úplne chápem. Moja mama takto chodí pomáhať jednej dosť vzdialenej príbuznej. Jej dieťa a vnúčatá a pravnúča žijú desaťročia v zahraničí. Chodia 1-2x za rok. A nedajbože niečo povedať, raz som povedala ani nie pol vety, ale mama ma zastavila a tetka sa naštvala od vtedy tam radšej nechodím. Neverím že itčkár a ekonomická inžinierka ktorý chodia.4x ročne do exoticky a nikdy nie na týždeň, by boli vo finančnej tiesni či sa sami od seba nedovtipili,že 88r starenka nemá euri má rozhadzovanie.
Robím v DSS a bola som svedkom ako pán podnikateľ ( má stavebnú firmu, aj nám zatepľovať bytovku) prišiel za mamičkou vzal jej odložené peniaze s tým, že keď bude potrebovať niečo on jej kúpi. Vraj chcel aj aby jej dôchodok chodil na jeho účet, že on sa jej o financie postará. Bola pri tom sociálna pracovníčka a tá mu povedala, že pokiaľ nieje zbavená svojprávnosti, tak o peniazoch si rozhoduje sama. A pred tou sociálnou mu mamička povedala, že ona má hlavu v poriadku, že peniaze jej brat nemá. Tak sa urazil, že ho mamička ponížila pred tou sociálnou, že s nadávkami odišiel a už tri mesiace sa neukázal. Pritom má dobrú povesť podnikateľa, peňazí dosť. Keby som na vlastné oči nevidela, neuverím. A jej brával jedlo, keď chodil za ňou. Tiež tu máme starého 97 ročného dedka, dôchodok berie rodina, takže sa stará aj o platby. Dôchodok má dobrý a majú mu problém kúpiť aj drahšie žiletky. Kupujú jednorazové, z ktorých je dorezaný a na návšteve som ich ešte za štyri mesiace čo tu robím nevidela.
prijem 3000 eur mesacne nie su bohatí, babka s 500 eurami je chudobna, ale oni nie su bohatí
@keiko33 tak to je katastrofa... Ja už ľuďom nerozumiem... By som sa prepadla od hanby
@katica06 však toto dívať sa na to ako sa niekto nahrabuje ... proste rozum mi to nedovolí byť ticho.
A ty vieš, či oni jej neposielajú peniaze na účet?
Máš aj ten tak dôkladne odsledovaný?
Môj otec keď vsi vypije tak nezvykne držať jazyk za zubami, mama bola po infarkte, a otec povedal dieťaťu tej tetky že by sa mali starať. Odpoveď, máme sa starať my lebo sme blízko, a že budú chodiť viac keď budú na dôchodku, tak na dôchodku sú už niekoľko rokov a nič sa nezmenilo iba výhovorky prečo nechodila
@lenkakravcova so susedkou sa rozpravam... ucet nemusim mat odsledovany preco by jej posielali peniaze, aby im ona s taskami bez auta nakupila v korune produkty pretože v meste nemajú? 😀 staci sa rozpravat a clovek si urobi obraz.

Ona je asi cela stastna ze ju prisli pozriet a dala by im aj posledne. A tiez bohati ako bohati, niektori maju aj pri vysokom prijme take velke vydavky ze im uz nic neostane.