Prečo je Slovák tak dôverčivý?
Prepáčte ženy, že ťahám sem politiku.. ale naozaj ma to zaujíma, že či sa tu nájde niektorá ktorá verí tím sľubom čo tarajú všetky tie strany čo boli doteraz v patlamente.. mám na mysli hlavne tie čo tam boli tieto posledné 2 roky. Naozaj Sme rodina a akože riešenie úverov/urokov? Alebo Smer, či republika? Medvede? Čo im hrabe? Aj iné témy treba riešiť na ktoré majú dosah.. Čo také zdravotníctvo, školstvo, dôchodky? Rodiny so zdravotne znevýhodnenými deťmi tie musia bojovať nielen za svoje dieťa, ale ešte aj s týmto byrokratických štátom.. napr. mama sa chce vrátiť do roboty aby mohla začať platiť aj tu hypotéku..ale nemá kam dať dieťa, nie su škôlky, och.. oni sú len čistý populisti a keď naozaj počúvate tie ich návrhy tak sa vám len rozum zastavuje, že Slováci im toto aj žerú 🤷🏼♀️🤷🏼♀️🤷🏼♀️
@10zabka a čo s toho? Mozem veriť, ale aj tak všetci tam hrabú pre seba a nik neponúka systémové riešenia, česť výnimkám, ale zasa ti nemajú skúsenosti s našou hnustnou politickou scénou. 🤷🏼♀️ Nechcem opäť dať hlas nejak strane a potom si to budem vyčítať 😞 Štrasne veľa tem vôbec nebolo dlhodobo riešených a treba konečne začať, ale žiadna strana nič reálne nehovorí..
@vero_29 tak marketing ... Ludia su manipulovateľny.. tiež sa mi rozum zastava nad tymi propagačnymi heslami 😆, ako musim uznať že zmysel pre kreativitu ich neopušta. Nam rozumnym ostava sufať že nas bude vačsina a nepojdeme do ten istej mlaky alebo zryžovatelej nlaky alebo pobodne .. veď my vieme 😉
...mrzi ma že tym,kt. ja osobne chcem dat šancu su malo bilbordovany a až priliš seriozni 🙂
@mary888999 och.. snáď budú ľudia používať kúska rozumu čo majú.. ale aj keď väčšina vidí len ten ten sľub akože čo bude mať, ale len zlomok percenta vidi čo je všetko za tým aby sa aj ten slub naplnil 🫤
@vero_29 prečo založila tému, keď vlastne nikomu neveríš, resp. veríš tým, ktorí vieš, že voľby nevyhrajú? Však práve o tom voľby sú. Nikto neverí, že by to vyhral niekto, kto nemá skúsenosti. Tak ako ty. Preto radšej nepôjdu voliť, alebo im nedajú hlas z dôvodu, že "ak tak nevyhrajú". Len kvôli tomu, aby si si dokázala, že ty máš pravdu a ostatní Slováci sú "tak dôverčiví" si založila tému?
@10zabka ok, tak na rovinu.. kde smer, hlas, sme rodina, či olano, alebo taká republika, kde berú %? Ako človek používajúci rozum im môže stale veriť? Za pána Fica a jeho strany sa podrobili iné zverstvá, potom skupinka ľudí sa chcela zachrániť tak usli a spravili si hlas, kde sú to istý ľudia, ktorý riadne pokradli a stali pri zrode mnohých zverstiev..alebo taká republika rýchlo usla od pána Kotlebu, lebo iba on to prehnal s extrémizmom a bol usvedčený, pán Mazurek sice bol, ale očividne to nevadí 🤔.. sme rodina..však to je smiech tan pán zástanca tradičnej rodiny, ktorý uvoľňuje stres robením deti alebo také olano 🤣 to už nebudem hovoriť, oni iné prešľapy podrobili.. ok, beriem darmo míňať svoju a skúšať pochopiť tých ľudí.. beriem späť..
@10zabka ja neviem..chcem ísť voliť..nech sa nám tu žije lepšie..videla som ako vonku veci fungujú..a Slovensko je krásna krajina plná šikovných ľudí..ale politici tam idú aby len hrávbali pre seba, pre ľudi riešia akože len na oko.. pozrite si základe témy ktoré sa nevedia dostať cez parlament a robia okolo toho vždy haló, však to je otras.. každý chce na tom naryzovat najviac.. a v tejto dobe presytenej informáciami a keď si ich vieš pospájať, tak už ťažko utajis veľa veci 🤷🏼♀️
čo dva roky, ale zober si, že niekto tu bol 12 rokov, nič neurobil a dezolčiatka mu dnes doslova trčia zo zadnej časti tela. Akokeby sa tých 12 rokov len tak stratilo a nikdy nestalo. Toto je pre mňa oveľa väčšia záhada...
@ruxandra pravda..ale ja len pracujem s informaciami ktoré si viem poskladať a vidím teraz, lebo ľahšie tomu rozumiem..12 rokov dozadu som bola ešte mladá a riešila som iné veci..čiže k tomu sa vyjadrovať nechcem a rýchlo by som mohla mať skreslený názor, lebo bola aj iná doba..ale súhlasím s tebou.. na Slovensku stále je, že ľudia volá podľa mien a nie podľa toho čo aj tá strana prezentuje..máme strašne veľa strán a kto ich financuje no my z našich daní..a potom nie sú peniaze na zdravotníctvo, školstvo a môžem pokračovať..ale žiadna strana nenavrhne stop financovaniu politických strán zo štátneho rozpočtu..radšej budú riešiť naše hypotéky a medvede 🫤
@10zabka ja nevolím ľavicové, sociálne strany, ale úprimne miestami som aj zvažovala Hlas, no história strany ma presvedčila, že nie.. ja som skôr tá pravica..PS sa bojím, že či zvládnu tu Slovensku politiku ako vo svete ukazujú sa dobre, ale tam stále vládne slušnosť...lebo nato aby si niečo v slovenskej politike dosiahol musíš byť sviňa a mať kontakty, tu sa veci ešte stále riešia krcmovo a sedlacky...a oni sú moc slušná strana, však prečo to aj pani prezidentka vzdala.. nedivím sa jej, že jej kapacitou a vedomosťami a hlavne slušnosťou ju chcu výšie na medzinárodnej úrovni..
@vero_29 Riešia sa podľa mňa aj iné témy. Zaujímalo by ma, že či niekoho tam napadne zaviesť automat na minimálnu mzdu. Jediné čo by pomohlo by bolo jej zvýšenie. Aby ľudia mohli zarobiť viac. Tam len vymýšľajú hlúposti s maržou a podobné keci. Obchodníci to vedia obísť. A zasmial som sa na tom čo povedal Kollár. Očakávam od bánk určitú solidaritu. Ked majú také zisky. Ale možno by mohli začať vo svojich radoch.
Skusim sa na to pozriet trochu cez cisla........
Ktore strany maju kampan postavenu na pomahani ludom? Smer, Hlas, Rodina. Tieto strany maju dokopy okolo 40% hlasov. To je velky pruser, ked 40% ludi v tejto republike natahuje ruku, aby im stat nieco dal. To ziadny stat z rozpoctu neutiahne. Stat ma pomahat najchudobnejsim, co je povedzme 15% ludi, ale ma to na zaklade dat robit cielene a nie plosne vsetkym, lebo potom si vsetci budu mysliet, ze stat sa ma o nich starat. Stat ma zabezpecovat veci, ktore sa zabezpecuju centralne... skolstvo, zdravotnictvo, obrana, bezpecnost, sudnictvo a podobne..... Na druhu stranu ma ale stat vytvorit podmienky, aby si ludia vedeli zarobit. Urobit zakonnik prace tak, aby sa podnikatelom oplatilo podnikat, aby nebola byrokracia a aby mohli zamestnavat ludi aj na polovicne uvazky napriklad. Proste vytvorit podmienky na tvorbu hodnoty. A aka je retorika tych stran? Podnikatelia su zli, treba ich viacej regulovat, kontrolovat, zdanovat. Kto potom bude vytvarat hodnoty?
Ako uz bolo spomenute vyssie, co povedal Kollar, ze ocakava od bank solidaritu. Byt tak majitelom banky, na druhy den ma velky clanok, ze nedostane ani cent, kedze nevie spravovat spolocne peniaze, ale ich iba rozdava 😉
Takze za mna strany, ktore rozdavaju peniaze a a nerobia kroky, aby sme sa tu mali lepsie su nevolitelne.
A co znamena mat sa lepsie? Zase jednoducha statistika. Minule MZV uviedlo statistiku, kde vsade vo svete ziju slovaci. Ti urcite neodisli z SK na horsie, ale lepsie. A su v krajinach ako US, UK, cela EU, dokonca aj CZ. Ake su to krajiny? S jednoznacnym smerovanim na zapad. Cize ak sa chceme mat lepsie, musime ich minamalne nasledovat. A ak ich chceme aspon ako tak dobehnut, musime sa v niektorych veciach stat lidrami, ako napr Estonsko v elektronizacii statnej spravy a podobne.
Dalsou velkou temou volieb je LGBTI a liberalizmus. Zase, ked sa pozeram kam slovaci utekaju za lepsim zivotom, vsetko su to omnoho liberalnejsie krajiny ako SK a vo velkej vacsine je uz davno uzakonene registrovane partnerstvo. Takze pre slovakov, ktori sa chcu mat lepsie, ani toto nie je ziadny problem. Cize strany, ktore odmietaju LGBTI a liberalizmus su tiez pre mna no go. A ktore su to strany? Vsetky narodne. LSNS, Republika a SNS
Cize ked toto aplikujes, zostanu ti dve relevatne strany. A volit budem jednu z nich
Pardon, otázka mala smerovať na @mary888999
@vero_29 Ono, sem ti nikto nenapise, ze voli vyssie uvedene strany, lebo ho tu zlynčuju. Teda sa na tomto fore nedozvies ani ich dovody. Z toho, co si napisala, vnimam, ze odradzas ludi volit SMER, HLAS, Republiku, SME rodina a takisto strany, ktore sa potacaju okolo 5%. Z toho zostava len PS a hovoris, ze oni su na nasu politicku scenu moc slusni. Tak nevol pre istotu ani ich, aby sa chudaci v tom parlamente nerozplačkali. (budem trochu uštipačná 😁 )
@vero_29 ja neverím nikomu ale na druhej strane ísť nevoliť, tiež nie je dobré riešenie. TAkže vôbec netuším, koho budem voliť. ale určite nie tých, ktorí sú tam teraz, určite nie Smer a PS. V tomto mám jasno. Ale čo ďalej....
Jedna vec je istá, lepšie sa tu žiť už nebude. A never opaku. Nebuď naivná. Každý, kto sa dostane "k moci" bude kradnúť, sľuby nedodržia. Ale aj ak áno, tak len "na oko"...jedno dajú - druhé zoberú. Žiadna pomoc, žiadne zmeny, NIČ.
Takže daj hlas komu chceš, aj tak budú kradnúť 😁
Autorka, niektorí pravdepodobne, či skôr určite pokladajú za dôverčivú teba, keďže chceš voliť PS... do osobných preferencií, čo sa týka politiky, iným nevidíme, do rozhodovania vstupuje mnoho premenných, ktoré okolie nemusí chápať.
@oliva276 a to kde som napísala, že ich idem voliť? 😳 Ja som nikdy nenapísala, že koho buden voliť.. ale nerozumiem prečo sa debata vzrhla k záveru, že sa pýtam kto bude koho voliť, to je dosť osobná otázka, ktorá vedie vždy k hadke, lebo každý má to svoj pohľad a svoj nazor... moja originálna otázka bola prečo ľudia stále veria tým stranám (vychádzam s preferncii), keď aj vieme ako vládnu, ako rozhodujú a čo ja reálne podrobili..
@tanyag vsat ok, ja to beriem všade sa kradne aj v iných krajinách je to zle, ale nech aspoň krásnu tak aby aj nám niečo ostalo a základné veci v tomto štáte aj fungovali... všetci vidime na vonok ako je Nemecko uzastne a čo tam funguje, alebo Amerika, či Austrália, ale to je len uhol pohľadu, keď sa dostaneš do systému danej krajiny, zistíš, že Slovensko na tom nie je až tak zle až na tú byrokraciu, ktora vedie miestami k sykane obcana.. ja nie som naivná..ale je mi to úprimne ľúto čo sme s vlastnej krajiny spravili a ako sa k tomu celému staviame, čo počúvam poslednej dobe len nadávky na vládu..alebo názory že nepôjdu voliť však načo..😳 tak sa nedivme keď my máme v paží tak aj tí hore nás majú v paži..rýchlo sme zabudli, čo sa dokázalo v histórii keď sme sa občania postavili a bolo nás počuť..ale končím nemá to zmysel tu..
autorka, ja by som najradsej volil stranu, ktora vyhodi najmenej tretinu uradnikov na ulicu a zrusi s nimi aj tretinu uradov (pozlucuje kompetencie). Skoda, ze taka nie je.
Byrokracia na Slovensku je neuveritelna a kvoli nej stoji rozvoj. Urcite si zachytila v spravach ze slovensko nevie cerpat eurofondy. V jednej nemenovanej obci 10 rokov nedokazu vybudovat kanalizaciu, lebo v konani je milion uradov a uradnici sa tvaria strasne dolezito a pisu si medzi sebou listy. Na co je to dobre? Dalej, je nas 5 milionov obyvatelov a mame 3000 (!) obci, kazda starostu a poslancov. He? Napriklad taky Londyn ma 9 milionov obyvatelov, podla tejto nasej logiky by mal 5 000 starostov ? T co je, dvaja starostovia na jednu ulicu? Chore. Toto je cierna diera na peniaze na Slovensku. My zufalo potrebujeme reformu a zostihlenie verejnej spravy, nie rozdavanie socialnych balickov a dvihanie dani.
No ako ucelovo spomenute strany… otras ze este aj na debilnom MK sa robia politicke kampane a anti kampane 🤮

začni od seba: komu veríš ty?