icon

Prečo ľudia nechcú samoobslužné pokladne v Lidli?

17. mar 2024

Čaute, prečo tak ľuďom vadí ísť na samoobslužné pokladne? Vždy s úsmevom sa snažím zavolať ľudí aby využili tieto pokladne, samozrejme volám ľudí ktorý nemajú nafullovany nákupný košík. Starším ľuďom ponúkam možnosť, ze im to nablokujem aj sama a väčšinou dostanem len zazeracky pohľad alebo nadavky ako sa nám nechce robiť na kase, keď nieje žiadna otvorená... ja nemôžem za to, že vedenie nám káže využívať tieto pokladne a aj tak si to schytame my predavačky.
A top je, to sa mi stáva najmä pri dámach, ze zamnou prídu s povyseneckym tónom hlasu a pohľadom, že nech jej to idem nablokovat na kasu lebo ona nieje predavačka.... väčšinou sme 4ria 5ti na ploche a treba nám aj tovar vyložiť, poriadok spraviť, v pekárni piecť ...

andra77
20. mar 2024

@562012 pepco? kik? deichmann? tam je málo predavačiek...na predajnú plochu....🙄

hiro
20. mar 2024

@mamatroch "pracu predavacky uz mame zohladnenu v cene, ak ju mam ale vykonavat ja" - to je riadny blud. V minulosti predavacky vyberali tovar z regalov, ukazovali ti ho a donasali k pokladni. Teraz ti to nevadi ze musis tovar vyberat sama a vozit k predavacke sama a neplatia ti za to?

hiro
20. mar 2024

@mamatroch Alebo ako tu uz pisali - na pumpe ti capoval pumpar a nehrozilo ze by si robila pracu za neho? Teraz ziadas zlavu za to co robil on?

liusa82
20. mar 2024

ja využivam len ten scan.Samoobslužnú na to som si ešte netrúfla 😀Práve kvôli tomu,že tam často vidím bezradne postávať ludí a vždy ich zasekne a čakajú na predavačku.Tiež nie som proti novotám ale ako píšu aj tu,treba to ešte vychytať a potom to bude ok.Mne zas nevadí že to nemá hotovosť lebo ja len na karte mám peniaze.Hotovosť ani nie.Málo. A čo sa týka klasickej kasy tak tiež v pohode mne nevadí ani ked to tam rýchlo hádžu🙂 nahádžem rýchlo aj ja do košíka a na boku si to potom v klude pobalím

bosorkabb
20. mar 2024

@562012 takto to bohužiaľ momentálne je. A je to smutné.

562012
20. mar 2024

@andra77 áno niečo podobné 😊

562012
20. mar 2024

@bosorkabb je naozaj.Kedysi sme chodili do práce s radosťou, teraz sme nervózne,keď príde za mnou zákazníčka a ja ju doslova musím odbiť,že prepáčte, naozaj sa vám nemôžem venovať ani hľadať veci po predajni, keďže ak do piatich minút neodpíšem na email už mám telefonát od nadriadenej,či si naozaj nevieme nájsť čas odpísať 😃 alebo ako vysvetliť zákazníkovi,že sa nehrám na súkromnom mobile,ale vypisujem nezmyselné tabuľky v appke za pochodu, počas toho hľadáme a balíme e-shop 🥴 na druhej strane vždy sa nájdu milí zákazníci, ktorí k nám chodia denne, posmejeme sa,polutuju nás, veď vidia,že v kuse lietame a my si podudreme a ideme ďalej 😅 a vždy sa dokážeme s kolegynkou počas dňa aj schuti na niečom zasmiať a hneď máme lepší deň 👌😊

petik22
20. mar 2024

no moja zlatá, ľudia nie sú pohodlní vyložiť si nákup, aby si ty mohla dokladať tovar, ale raz sú v tom obchode predavačky, tak by bolo vhodné, aby robili to, čo majú v popise práce - podľa mňa i blokovať tovar. Toto nie je chyba zákazníkov, ale majiteľov obch. reťazcov, lebo nezamestnávajú toľko ľudí, koľko je potrebných. z tvojich komentárov mám pocit, že skôr ty nie si stotožnená s prácou predavačky, sama sa tu dehonestuješ - "nie sme slúžky a pod. . Práca v obchode je namáhavá, takisto i iné zamestnania. Inak ja kvôli samoobslužným pokladniam do Tesca už vôbec nechodím, tam som prišla o polku nervov 🙂

akje
20. mar 2024

@hiro "pracu predavacky uz mame zohladnenu v cene, ak ju mam ale vykonavat ja" - to je riadny blud. V minulosti predavacky vyberali tovar z regalov, ukazovali ti ho a donasali k pokladni. Teraz ti to nevadi ze musis tovar vyberat sama a vozit k predavacke sama a neplatia ti za to?"

Joj, ale, prosim ta 😃 a odkial ma teda retazec na platy vyplacane predavackam? 😃 jasne ze mzda predavacky je zohladnena v cenach potravin, ved odkial inakadial by asi mali na ich mzdy :D cenotvorba zohladnuje viac faktorov ;)

hiro
20. mar 2024

@akje Ved ale chapes o co ide - ze ta neplatia za to aby si si sama vyberala tovar z regalov a vozila to k predavacke a na to sa nestazujes... Ale na pipanie ano co je o dost jednoduchsie oproti chodeniu po obchode, hladanie toho co chces, tlacit vozik.

bosorkabb
20. mar 2024

@562012 presne tie rôzne app na ktorým musím vypísať doslova každé 2 hodiny to isté. To mám chuť ten tablet hodiť o stenu. Škoda reči lebo tak či tak to nezmenime.

hefo
20. mar 2024

@simca06022011 Tak to môže byť tým - že pri veľkých nákupoch to častejšie pýta kontrolu, som si už všimol. I keď takáto metrika podľa mňa nedáva logiku, jedine že by to bolo myslené ako ochrana pred scenárom "naberiem plný vozík, zaplatím len pár vecí a idem".
BTW, spôsobov, ako s tým prakticky bez rizika odhalenia kradnúť, poznám niekoľko, ale vyžaduje to kradnúť "v malom". Nie že by som to teda robil...

akje
20. mar 2024

@hiro ja sa na to nestazujem :D ja som pisala, ze mam to pipanie a blokovanie rada a aj s dcerkou :D

simca06022011
20. mar 2024

@hefo tak ja to nepotrebujem kradnut :DD ja to potrebujem zvycajne rychlo nakupit a ist a toto ma uplne vytaca..

liz_lemon
20. mar 2024

samoobsluzne pokladne vyuzivam odkedy u nas su, ine nevyuzivam vobec, mna to blokovanie bavi, mam to rychlo, platim vylucne kartou, nemusim si kontrolovat blok, nemusim stat v rade, nikto mi nedycha na krk, ani nezazera, ked mam velky nakup, a trva to dlho, nikto mi nehadze tovar, problem pri samoobsluznej mam vzdy, hlavne v Lidl, ale kedze tam chodi malo ludi, rychlo to opravia
takisto vyuzivam aj scanovanie v Tescu a Kauflande, ma to este nejake muchy, ale postupne sa to zlepsuje
a ti, co tu prostestuju proti pokroku, ako je platba kartou, a aj tieto pokladne, by sa mali vratit naspat do jaskyn

drahomirrra
21. mar 2024

@liz_lemon ČO si, nevieš, že keď platíš kartou, zjedia ťa židojaštery a Soros o tebe vie, kedy kupuješ tampóny a tyčinky do uší? 🙂))) :D

ibatanecnica
21. mar 2024

@drahomirrra tento výsmech si si mohla odpustiť. Svedčí to akurát tak o tvojej ,,nízkosi,,. Ja platím hotovosťou, pretože takto mám lepší prehľad o tom, koľko som minula. Mne to takto vyhovuje, tak nevidím dôvod, prečo by mi mal druhý určovať ako mám platiť.

drahomirrra
21. mar 2024

@ibatanecnica Netuším čo je "nízkos" ale určite to nebol výsmech. Bolo to priame nadviazanie na vyššie uvedený príspevok o tom, čo chcú "oni" dosiahnuť, keď prestaneme platiť hotovosťou.
Teba si v diskusiách všímam ako skutočne neprimerane vzťahovačnú. Nikto ťa neoznačí, neosloví a aj tak vieš vztiahnuť komentár na seba, to je veľmi zaujímavé.

ibatanecnica
21. mar 2024

@drahomirrra to môže človek reagovať iba na komentár, kde je označený? Zaujímavý postoj v diskusiách.

liz_lemon
21. mar 2024

@drahomirrra veru musim prejst aj ja na hotovost, ved tieto informacie o mne nikto nesmie vediet, a Soros uz vonkoncom nie 😂

@ibatanecnica taka blbost, ze prehlad vydavkov, ako keby si to na ucte nevidela

simca06022011
21. mar 2024

@drahomirrra ked uz treba riesit preco niekto uprednostni hotovost, tak napr. preto ze je to pre obchodnikov dost nakladna vec... nemusi hned niekto verit v ufonov a mimozemstanov. Ale fakt je ze pekne sponzorujeme tych, ktorym to vobec netreba. mozno takemtu tescu, lidlu je to fuk, mensim to ale urobi znacny rozdiel v prijmoch. A su ludia co to vedia a uz len z tohto "dovodu" kartami neplatia.
Odhliadnuc od skupiny ludi, ktora ma rada tu svoju hotovost pri sebe a vidi kolko ma este v penazenke a kolko mina... lebo aj taki ludia stale su.

ibatanecnica
21. mar 2024

@liz_lemon mne je to takto jednoduchšie, na účet nechodím každý deň, takto vidím, koľko mám.

kristiii
21. mar 2024

@liz_lemon prečo by to mala byť blbosť? Lebo tebe vyhovuje platiť kartou, tak je to automaticky najlepšia možnosť pre každého? Tiež používam radšej hotovosť a áno mám tak lepší prehľad a neminiem pri nákupoch toľko, čo s kartou. Mám to na sebe odskúšané. Na ib idem 1-2 krát za mesiac, do peňaženky niekoľkokrát týždenne, tak mám logicky lepší prehľad. Veď nech si každý platí ako mu vyhovuje. Nechápem, že ešte aj za toto dokáže niekto druhých zosmiešňovať.

0silvia0
21. mar 2024

@ibatanecnica čo to znamená že na účet nechodím každý deň? Akože do internet bankingu? Kvôli prehľadu koľko máš si stačí aktivovať notifikácie (sú zdarma) pri každej platbe kartou ti príde notifikácia, kde vidíš, koľko si minula a koľko ti zostalo na účte.

maranco
21. mar 2024

@simca06022011 kvôli poplatom pri platbe kartou som takto fungoval pred covidom,
vo veľkých reťazcoch platil kartou, (tí si vedia dohodnúť nízke poplatky) a na malých predajcov som bral ohľad a platil im v hotovosti.
Od covidu všade kde sa dá platím kartou, nechcem zbytočne zbierať/chytať mince a bankovky a aj peňaženku menej často nosím zo sebou.

Dúfam že od 2025 sa viac rozbehnú okamžité platby na účet, tak budem platiť mobilom zosnímaním QR kódu aj u malého predajcu kde sa teraz nedá platiť kartou. Predajca vtedy dostane celú sumu a nemusí sa deliť s kartovou spoločnosťou o poplatky.

Pri platbe kartou mi príde push notifikácia + email takže mám prehľad o každom pohybe na účte, odkladám si QR kódy z bločkov ak občas niečo spätne potrebujem dohľadať.

ibatanecnica
21. mar 2024

@0silvia0 áno notifikácie mi chodia. ale takto mi to vyhovuje a nevidím dôvod, prečo by som niečo mala niekomu vysvetľovať. Každý nech si platí takým spôsobom, ako mu vyhovuje.

liusa82
21. mar 2024

ja zas nerada držím peniaze v rukách a hlavne mince hrozne mi to smrdí 🙂 a ked si predstavím, kto to už všelikto chytal a čím to prešlo..tam je najviac baktéríi takže ja mám zas takýto dôvod mať hlavne na karte🙂každý nech si platí ako je jemu najlepšie

0silvia0
21. mar 2024

@ibatanecnica mne je jedno ako platíš, samozrejme je to tvoja vec. Len mi nedávalo zmysel keď si napísala, že: na účet nechodím každý deň, takto vidím, koľko mám.
Lebo koľko máš vidíš aj pri notifikáciách. Som myslela, že ich nemáš aktivované.

ibatanecnica
21. mar 2024

@0silvia0 mám ale mám svoj systém, a ten mi vyhovuje a neplánujem ho meniť. TAkto je to pre mňa prehľadnejšie.

liz_lemon
21. mar 2024

@kristiii blbost je ten argument, ze je vacsi prehlad o vydavkoch, takisto aj to, co si napisala, ze minies menej, ked platis cash, to si len nahovaras, a chodit do IB raz mesacne je tiez odveci, na co mas vobec ucet a kartu?