icon

Prečo ľudia nechcú samoobslužné pokladne v Lidli?

17. mar 2024

Čaute, prečo tak ľuďom vadí ísť na samoobslužné pokladne? Vždy s úsmevom sa snažím zavolať ľudí aby využili tieto pokladne, samozrejme volám ľudí ktorý nemajú nafullovany nákupný košík. Starším ľuďom ponúkam možnosť, ze im to nablokujem aj sama a väčšinou dostanem len zazeracky pohľad alebo nadavky ako sa nám nechce robiť na kase, keď nieje žiadna otvorená... ja nemôžem za to, že vedenie nám káže využívať tieto pokladne a aj tak si to schytame my predavačky.
A top je, to sa mi stáva najmä pri dámach, ze zamnou prídu s povyseneckym tónom hlasu a pohľadom, že nech jej to idem nablokovat na kasu lebo ona nieje predavačka.... väčšinou sme 4ria 5ti na ploche a treba nám aj tovar vyložiť, poriadok spraviť, v pekárni piecť ...

mircalla
14. dec 2024

@0silvia0 Ze, nemusis cakat v rade kym si daky mantak hodinu dava veci do tasky a potom zacne riesit, ze daco nechce, lebo to je drahsie o 10 centov. Ja chodim aj s velkym do samoobsluznej, uplne som si od normalnej odvykla....Trva to vsetko asi tak 5 krat menej, ak ked je rada, je ich vela a ide to rychlo. Mam svoje sukromnie a nik mi nedycha na chrbat

0silvia0
14. dec 2024

@mircalla mne normalne hlava neberie tie argumenty, ze beriete pracu predavackam, v obchode chcem nakupovat, nie pracovat atd. Zvlastne nastavenie niektorych hlav...
A technicka otazka, ked sa ti cely velky nakup nezmesti do toho odkladacieho priestoru, platis to na 2x?

cimage
14. dec 2024

Nepouzivam ich pokial naozaj nemusim. Za chvilu sa uz budeme bavit len so strojmi a potom sa budu zamestnanci cudovat, ze ich nahradia.

1mina
14. dec 2024

Ja osobne som to mala tak že najprv som sa ich bála, len preto som chodila na normálnu pokladňu. Alebo teda sa mi to často zaseklo lebo neviem čo a musela som volať obsluhu a to som nemala rada. Ale už som si celkom zvykla a viem načo si dávať pozor takže mi to malokedy blokne, a už tam chodím radšej ako na klasické pokaldne 😂 nemusím sa s nikým baviť, rýchlo si nablokujem a bežím ďalej

lavender94
15. dec 2024

@0silvia0 ja chodim aj s veľkým nákupom. Hlavne v Lidli, lebo tam furt fungujú dve pokladne v piatok podvečer, fronta až po mrazaky a samoobslužné prázdne. A je mi u zadku, čo si kto o mne mysli s tým veľkým nákupom. Za mňa je to super vec, vôbec to neberiem ako že robím niekoho prácu. Každé povolanie sa časom transformuje, moje tiež nebude mať už dlhu životnosť a bude sa uberať trošku iným smerom než doteraz. Ale tváriť sa že sa to nedeje a zabarikádovať sa v nejakej predstave o tom aký je svet zlý a berie mi prácu je totálne zbytočné. Mrzí ma to, lebo možno to bude znamenať ze prídem o prácu ale na druhu stranu to môže znamenať aj to, že sa posuniem na lepšie miesto, budem robiť zaslužnejsie činnosti.

@bielasovicka Mna by zaujímalo čo sa na takej škole učí, lebo väčšinou to trvá tak 30 sekúnd zaučiť sa v nejakom tescu alebo Kauflande.

enusamt
15. dec 2024

Samoobsluznym v lidli som sa oblukom vyhybala.. Pretoze nakupy riesim vyhradne hotovostou.. Kartou,len ked som nutena..
No posledne razy, ked je otvorena len jedna pokladna, tak sa dozorujuca predavacka ponukne, ze mozem zaplatit aj hotovostou na samoobsluznej.. Tak vtedy ju rada vyuzijem

mircalla
15. dec 2024

@lavender94 Suhlas

mircalla
15. dec 2024

@0silvia0 Ja tom tam vzdy daco narvem, ale tak ja chodim do obchodu casto, nekupujem x kartonov mliek atd, pre mna je vacsi nakup aj za 60 eur....chodim peso, v centre sa neda parkovat a snazim sa to narvat vsetko do 3 latkovych tasiel max

mircalla
15. dec 2024

@bielasovicka Asi preto robia v tych supermarketoch nevyuceni brigadnici? Co sa na tom treba ucit? Je to otazka aj pre menej chapavych mozno par hodin

buberova
15. dec 2024

Keď mám plný vozík a som na nákupe s chlapom, radi ideme na klasickú pokladňu, lebo sme dvaja a vieme to šikovne vyložiť a potom uložiť späť do tašiek. Tiež keď mám napríklad 3 druhy ovocia a zeleniny v 1 sáčku, je to fajn keď to pípne predavačka a nemusím to vyberať a osobitne ukladať. Páči sa mi aj scanery že rovno si to pekne ukladám do tašiek v košíku. A keď som sama na nákupe, rada chodím na samoobslužnú lebo si to pekne všetko pomaličky napípam a uložím, keď mi to predavačka jej tempom hádže tak som len v strese 🤣 a to že robím za iného robotu a nemám za to zľavu, to absolútne neriešim, až taká povýšenecká nie som.

xenia65
15. dec 2024

Zaujímavé, že toľkým vadia samoobslužné pokladne, vraj robia robotu za predavačku, a to že si musíte doma pracne zmontovať drahý nábytok, ktorý stojí nemalé peniaze a výrobca ušetrí za robotníkov, za sklady, dopravu, to Vám nevadí? No mne napríklad toto vadí viac ako samoobslužné pokladne...

mircalla
15. dec 2024

@enusamt Vsak aj samoobsluzne su na hotovost je tak tak 50/50, to s tym nic nema

enusamt
15. dec 2024

@mircalla lidlove nie.. tie su iba na kartu

mircalla
15. dec 2024

@enusamt U nas je to ze polka je na hotovost, este to maju aj oddelene...ale jasne moze to byt inak u Vas. V Bille to je tiez tak, Tesco ma viac na kartu

jovka
15. dec 2024

@cyberk no a predstav si v Holandsku v niektorých potravinách uz ani iny nemas len cca 6samoobzluznych , je tam jasne 1predavacka ako dozor ale tot vse..je to normalny proces setrenia a bude toho určite v budúcnosti viac, jednoducho sa s tym zmierat , myslim , ze su aj horšie veci nez ze si musíš sama zablokovať a zaplatiť plnu cenu nakupu..

bessie12
15. dec 2024

@jovka chvála Bohu ešte v našom meste potravinách máme aj normálne pokladne. Kedysi som tam kupovala aj kvety, ale prestala som odkedy dali samoobslužnú pokladňu. V action na Zuidpleine boli aj samoobslužné, ale zrušili to.

jovka
15. dec 2024

@bessie12 je to len zvyk, nie je to nic narocne prebehnúť ean skenerom😬a najst pečivo ci ovocie, mne to fakt vobec nevadi a keď sa stane chyba , tak to opravia , určite toho bude v budúcnosti viac..kopec prasul za personál ušetrený.

bessie12
15. dec 2024

@jovka keď mám možnosť si vybrať medzi samoobslužnymi a normálnymi pokladnami, tak tie samoobslužné odchádzam obrovským oblúkom. Len môj snúbenec vždy vyberá tie samoobslužné. A skener tiež vždy berie. Zijeme v NL.

mircalla
15. dec 2024

@jovka To je o tom, ze niektore maju stale pocit, ze ich treba obskakovat a nechcu sa prisposobit.
Myslim si, ze najma je to o tom, ze sa to doteraz nenaucili, pricom sa im to moze nepacit, nic tym nodosiahnu, bude klasickych stale menej a menej az uplne zaniknu
Ja klasicke vyslovene uz tam nechodim obrovske rady. Ak mam dake kupony v Tesco napriklad v appke, v klude si ich sama nascanujem a nemusim to davat predavacke, ktora sa ponahla a za mnou je x nervnych ludi, co zdrazujem so zlavovymu kuponmi

enusamt
15. dec 2024

@mircalla ano tak.. vsade inde je pol na pol

lucinkaboz
27. dec 2024

@mircalla nie nemyslim, napr
po praci som unavena a rozmyslat nad pokladnou?

mircalla
27. dec 2024

@lucinkaboz A co nad tym musis rozmyslat?

lucinkaboz
9. jan 2025

@mircalla a nemusis tam.rozmyslat a hladat?

mircalla
9. jan 2025

@lucinkaboz Vsak ked to robis casto, uz je to totalna rutina

lucinkaboz
9. jan 2025

@mircalla nechcem to robit, nie som ta zamestnana😄😄

lavender94
9. jan 2025

@lucinkaboz tiež nechápem čo nad tým treba premýšľať. Akože sa potrebuješ zamyslieť nad tým, či máš v košíku banán alebo jablko?

autor
9. jan 2025

@lucinkaboz a nevadí ti ze si tovar do košíku ukladas sama ? :D lebo aj to kedysi robili predavačky :D

lucinkaboz
9. jan 2025

@lavender94 co riesis ? Co ta trapi? Jednoducho ma obtazuje robit pracu za pokladnicku, co je na tom nepochopitelne😆

lucinkaboz
9. jan 2025

Zrejme mas problem pochopit jednoduchu vec , ano obtazuje ma po praci ked som unavena blokovat si sama velky nakup, ak chcestrapne, ako dieta vrtat, najdi si inu obet😁😁😁

autor
10. jan 2025

@lucinkaboz moja otázka v komentári znela inak.. slusne di sa jej vyhla :D ale beriem 🙂