icon

Prečo ľudia nechcú samoobslužné pokladne v Lidli?

17. mar 2024

Čaute, prečo tak ľuďom vadí ísť na samoobslužné pokladne? Vždy s úsmevom sa snažím zavolať ľudí aby využili tieto pokladne, samozrejme volám ľudí ktorý nemajú nafullovany nákupný košík. Starším ľuďom ponúkam možnosť, ze im to nablokujem aj sama a väčšinou dostanem len zazeracky pohľad alebo nadavky ako sa nám nechce robiť na kase, keď nieje žiadna otvorená... ja nemôžem za to, že vedenie nám káže využívať tieto pokladne a aj tak si to schytame my predavačky.
A top je, to sa mi stáva najmä pri dámach, ze zamnou prídu s povyseneckym tónom hlasu a pohľadom, že nech jej to idem nablokovat na kasu lebo ona nieje predavačka.... väčšinou sme 4ria 5ti na ploche a treba nám aj tovar vyložiť, poriadok spraviť, v pekárni piecť ...

hugger
17. mar 2024

@viestta bola si chorá?

viestta
17. mar 2024

@hugger ja nie 😀

tetapetra
17. mar 2024

@walentina7 😂😂platím kartou od roku 1998. Bola som na prášky, keď sa to v tom čase v mnohých obchodoch nedalo.

guudy
17. mar 2024

Ja nemam napr ziadne clenske karty v obchodoch. V ziadnom obchode.
Kedze platim kreditkou, banka vie o vsetkych mojich pohyboch na ucte, ale nevie, kedy som mala menzes….

hugger
17. mar 2024

@viestta takze muž alebo syn mali smrteľnú mužskú chorobu. Dufam ze ste zvladli ☺️

fido69
17. mar 2024

@viestta Áno tiež tu čítam tie neuveriteľné dedukcie... 😂
To mi pripomenulo, keď som prednedávnom našiel v taške zastrčený kondóm s rozmazaným dátumom expirácie... keďže sme ich používali naposledy pred 15-timy rokmi, tak je to vlastne nevysvetliteľná situácia. 😂

miselka007
17. mar 2024

Ja napriklad vyuzivam vzdy a vsade samoobsluzne. Podla mna je to super a nechcem sa mi tolko vystavat v rade na normalne pokladne. Vzdy a vsade platim len kartou takze ja ani nesledujem ci je nejaka na hotovost alebo nie. Mne to velmi skracuje cas na cakanie. Ano stane sa ze obcas cakam na predavacku ked sa nieco tej pokladni nezda ale ona vidi na monitore ze kto potrebuje pomoct takze nemusim ju volat alebo zabijat pohladom aby prisla. Pokladne ovlada aj moj 9rocny syn ktory rad blokuje somnou. Polozky ktore treba vyhladat ako napr pecivo, ovocie, zelenina tak mi ich hlada sam. Velakrat sa mi stalo ze mi polozku nenaslo podla ean kodu tak som si to cislo jednoducho natukala sama 🤷 a neubudlo za to zo mna. Podla mna je to super vec a som s tym spokojna a rada ze nieco take vymysleli. Ja som z BA a u nas v obchodoch su tie samoobsluzne vyuzivane stale a na maximum.

medda_beda
17. mar 2024

Čo ja viem.Mňa zase iritujú normálne pokladne a tam kde je samoobslužná tak tam s radosťou idem.
Nablokujem si to rýchlejšie a naložím si nákup svojim tempom.
Nepotrebujem prichádzať veľmi do kontaktu s ľuďmi, akurát by mohli byť nastavené tak aby mi nevyhlásili chybu vždy pri menšej váhe produktu.

Predavačku nepovažujem za slúžku a mám toľko inteligencie aby som vedela, že organizovanie predajne má na starosti niekto iný a samoobslužné pokladne mne osobne šetria čas.

Čo mi však fakt vadí je to, že nie každá predajňa má malé košíky.Ja mince nenosím.
Ale ajtak sa vynájdem.

viestta
17. mar 2024

@hugger ani ti dvaja. Takze cela ta informacia o teraflu je velkemu bratovi na dve veci

kacena2022
17. mar 2024

V Lidl nepoužívam samoobslužné pokladne lebo za prvé nedá sa tam platiť hotovosťou iba kartou.A za druhé často sa stane že stroj zamrzne alebo chce asistenciu pokladničky tak musím aj tak čakať kedy kto dôjde.

janulik2008
17. mar 2024

@ruxandra inak k tomu skenovaniu neviem či to len moja neter ale ona zbožňuje keď môže na samoobslužnej pokladni nablokovať tovar 😁😁😁
@viestta neviem či s tebou som raz písala o predavačkách ale aj tak, odkedy sestra robí v Lidli ja mám pocit že tam je zákazník Boh 🫣🫣🫣 to neexistuje žeby zákazník nemal pravdu až sa niekedy za hlavu chytám. 🫣😁 Samozrejme že sú drzé aj predavačky ale niektorí zákazníci by sa tiež mali zamyslieť nad tým ako sa správajú. Inak ten prípad z MK to fakt niektorá toto riešila? 😁😁😁

mamutka
17. mar 2024

Ja sa na samoobslužné pokladne pozerám krivo z dvoch dôvodov. Obchody ich majú preto, aby sa nemuseli obťažovať s toľkými zametnancami, vďaka tomuto vynálezu ľudia prichádzajú o prácu. Ja ako zákazník ale nemám nijakú výhodu z toho, že to použijem, lebo na každé jedno použitie kde ušetrím čas mi prípadnú viaceré použitia, kedy sa mašine stále niečo nepáči a ja musím čakať ako blb, lebo predavačka zachraňuje aj ostatných čo majú rovnaký problém. Už nepamätám v ktorom obchode som kedysi takto sama nablokovala a akýsi zamestnanec že či môže urobiť námatkovu kontrolu nákupu…len tak náhodne vyberali komu nakuknúť do tašky. Tak som povedala dosť dôrazne, že nie, nemôžete, keď už som to sama musela nablokovat, keďže máte otvorenú len jednu bežnú pokladňu, tak som to urobila ako viem a odchádzam, viac ma nezaujíma. Kašľali na mňa 😁 ja sa s predavačkou vždy milo pozdravím, podakujem, snažím sa nekaziť týmto ľudom deň, ale aby ma niekto chcel kontrolovat, za to že urobím prácu ktorú ma riešiť ten obchod, tak to teda nie.

autor
17. mar 2024

@mamutka toto sa deje v tescu a príde mi to normálne... boze už ľudia nevedia čo by od hlúposti riešili... namatkovo kontrolujú ci mate všetko oskenované? Viete koľko zlodejov je by ste sa asi čudovali...

heln
17. mar 2024

ja som napriklad samoobsluzne pokladne privitala, ako introvert sa nemusim bavit s pokladnickou, cakat kym platiaci predo mnou vydoluje drobne z penazenky a za mnou sa vzdy niekto tlaci a vyklada si tovar, ked ja este nemam vylozeny....
ale neznasam ked tie pokladne rozpravaju, v nasom lidli boli jeden cas vypnute zvuky, ale zase to zapli a neskutocne mi to vadi: a teraz naskenujte dalsi tovar a teraz naskenujte dalsi tovar a teraz a teraz a teraz....zoberte si tovar prosim... no nie asi ho tam necham a este ked musim aspon tri krat cakat lebo nieco nema dobru vahu. neznasam to, som schopna tej pokladni odvravat.
najradsej mam scan and shop v kauflande a tesku, naskenujem a pri pokladni iba zaplatim.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
mima73
17. mar 2024

Ja osobne som za samoobslužné pokladne veľmi vďačná.Všade, kde sú ich využívam.Nerobí mi problém si to sama nablokovať.Jasné,ak by som mala veľký nákup (plný košík) tak k samoobslužnej nepôjdem,aby som nezdržiavala,ale ak robím bežný nákup,ktorý sa mi zmestí do jednej veľkej tašky,nemám s tým problém.Kľudne by som prijala samoobslužné pokladne aj do drogérie. 😊

viestta
17. mar 2024

@janulik2008 preto pisem, ze zakaznik a predavac su rovnocenii partneri. Kiez by to skusili pochopit zucastneni na obidvoch stranach. Mam aj ja bohate skusenosti s predavackami, ktore su kadajake. Ale ono je to nielen v obchode, je to vsade. A ked nemam prist do kontaktu s niekym kto "dnes nema svoj den" tak ta samoobsluzna pokladna je v konecnom dosledku vyborny vynalez.

ivanaks
17. mar 2024

Ahoj, ja zásadne využívam samoobslužné pokladne, ale chápem, že ľudia sa im konkrétne v Lidli vyhýbajú. Aj v Kauflande, aj v Tescu, aj v Tempe si môžu vybrať, či v takejto pokladni zaplatia kartou, alebo v hotovosti, len Lidl túto možnosť nemá, dá sa platiť len kartou (aspoň v NR).

janulik2008
17. mar 2024

@ivanaks aj v KE

anomylka
17. mar 2024

Ty budes urcite z tych, co mlatili zdravych ludi len za to ze sa nechcu udusit. Ved vtedy ste tiez len dostali rozkaz od vedenia. Teraz budete mlatit ludi ze sa nechcu sami nablokovat a platit kartou? Nie, do lidla nechodim za jedno kvoli arogantnym predavackam a za druhe preto, ze tam predavate cisty odpad. Staci precitat si zlozenie a to ze uz kazdy tyzden nieco stahuju z trhu lebo je to plne otravy. Takze neprosim. Pojdem tam kde ma obsluzia a kde si viem vybrat aj kvalitovo.

lena235
17. mar 2024

Suhlasim ze su tu hlupi ludia. To vidime denne pri roznych situaciach. Ale !! Preco mi obchod nemoze poskytnut tuto zauzivanu sluzbu? Idem narobena z prace a tak ma potesi ked ma v obchode obsluzia, nablokuju. V dubaji mi to este aj zabalili do tasky. Rada na takuto sprostost spominam

Vyuzivam samoobsluzne, lebo som donutena. A neznasam to

ailiba
17. mar 2024

Neviem, preco tu niekto utoci na nasich ludi, nemyslim si, ze sme spiatocnicky... Co sa mna tyka, rada ich vyuzivam... Ale- len syn polozi ruku na pult, uz to zacne blikat, ked je nieco lahsie, tak to je tiez problem (napr. vanilkovy cukor). Viac krat sa mi stalo, ze chyba papier, nevytlaci blocik, zla cena, atd.... Kym to prisiel niekto vyriesit, tak som sa dost nacakala. Ale chapem, ze kazdy system ma svoje plus aj minus.

mima73
17. mar 2024

A ešte som zabudla napísať,že tu v Bratislave v Lidl som si viackrát všimla,že klasické pokladne boli voľné a na samoobslužné čakali dlhé rady,kedy pani predávačky hovorili ľuďom,aby si šli dať nablokovať tovar ku klasickej pokladni a nečakali na samoobslužné.Čiže je to asi individuálne. 😉

adrianap83
17. mar 2024

Ja rada idem na samoobslužnú, v prípade ak nemám plný košík. Minule bola jedna predavačka na jednu pokladňu a aj samoobslužné- takže sme dlho čakali, kým prišla.
Nikto si z predávačiek nerobí slúžky. Je to poskytovaná služba, za ktorú sa platí, tak ako čašník napríklad. Za chvíľu si pôjdem aj sama po jedlo do kuchyne v reštike?
Je vás tam málo, ale čím viac budeme používať samoobslužné pokladne, bude vás tam menej a menej! Tak pozor na vec.

autor
17. mar 2024

Ako som už písala, keď ma niekto veľký nákup samozrejme, že chápem, že ide do normalne pokladne ... oslovujem ľudí zktory majú menší nákup s tým, že im to pomôžem nablokovat ... to ze sa nejaké dieta oprie o váhu už nieje moja vina, keď sa to stane raz tak pekne poviem, že to naskočilo pretože sa dieťatko oprelo o váhu🙂
To, že niektorý ľudia nevedia citat ani o kupónoch, radšej ani písať nejdem 🙂
Mne je tiež jednoduchšie sedieť na pokladni a blokovať si ale keď si nastavím tabulu, že mám zavretu pokladňu lebo idem na prestávku alebo domov a prídu tam drží ľudia, ktorý si tam ten tovar aj napriek môjmu upozorneniu vyložia nákup, tak vtedy už milou odmietam byť aj ja 🙂

Mne sa moja práca paci ,bavi ma, aj keď je to ťažká práca koli ľuďom.

autor
17. mar 2024

Niektoré reštaurácia tiež ponúkajú svedske stoly a jik nelieta za čašníkom, že nech mu to naberie lebo si za to platí
Kasa taktiež neslúži na overenie ceny ,aj keď to tým ľuďom vždy ochotne oskenujem a poviem im.
To, keď zoberú nejaký tovar q cestou si to rozmyslía a hodia to na prvé miesto ,ktoré uvidia radšej ani bekomentujem :D

autor
17. mar 2024

@adrianap83 je nás tam malo aj z toho dôvodu, že tam nikto nechce pracovať

adrianap83
17. mar 2024

No asi je to vizitka lidla, že podmienky nie sú lákavé. Bohužiaľ.

lavender94
17. mar 2024

Ja chodim na samoobslužné aj s plným košíkom. Nemám rada ľudí, nemusím si dávať dole sluchátka aspoň 😂 tiez nemusím tovar vykldat a nakladať ako najatá. Dám do odkladacieho priestoru tašku a z košíku hádžem rovno do tašky a môžem si to tam poskladať ako chcem, nikoho neznervoznujem tým, že si veci do tašky ukladám pomaly a že zaberam ten priestor na pokladni. Okrem jedného reťazca, kde je vždy nejaký problém a žiadny človek čo by to riešil, je to rýchlejšie, nemusím čakať 10 minút v rade a keďže je stále veľká kopa ľudí, čo odmietajú používať samoobslužné pokladne je to úplne bez čakania. Nevadí mi “robiť prácu predavačky”. Nevnímam to tak. Nechápem ako niekto nemôže vedieť napríklad aké pečivo/ zeleninu si kúpil a nevie ho tam nájsť. To ho vyberal naslepo?
Strašne sa smejem inak na tom, ako v lidli zahlásia že otvárajú ďalšiu pokladňu a nastane davová psychóza, pomaly sa idú pobiť len aby tam boli prví a vedľa samoobslužné, poloprázdne.

lavender94
17. mar 2024

Autorka pracovala som v tescu na pokladni a tiež som milovala tých ľudí, čo mi začali na zatvorenú pokladňu dávať ich nákup a vôbec ich netankovalo, že je zatvorená. Mňa by hanba fackovala a oni ešte takí spokojní, že so mnou vydrbali a nebudú predsa čakať niekde v rade keď u mňa je prázdno. Ale ten ich pohlad, keď som sa zdvihla a odišla napriek ich vyloženému tovaru stál za to 😂