Prečo má toľko žien zrazu tetovanie?
Neviem,ci sa to stalo,ale kam sa pozriem,plno zien je potetovanych.Boli sme na dovolenke v Spanielsku.Tam na plazi skoro kazda potetovana.a dost velke tetovania,nie daky maly kvet na chrbte.u nas v Bratislave na kupalisku to iste.co sa stalo?zaspala som nejaky trend?preco sa zrazu vsetci tetuju?
Lebo sa nám to páči 🙂
@ada12345 ono to ma urcite negativne konotacie aj u nas /este stale - ako uz niekto pisal vyssie, konotacie ako basisti, gangy a pod.) a nepremyslene tetovanie moze mat aj dosledky v praci. Kamarat mojho manzela sa vypracoval na faktastickeho sefkuchara, pracoval vselikde v zahranici ako sefkuchar v drahych restauraciach a hoteloch a chceli ho na post sefkuchara v nejakej super michellinskej restauracii. No smola, na krku mu vytrcalo jasne viditelne tetovanie... keby sa dalo skryt, prezili by to. No takto o to miesto prisiel.... nedalo sa ani satkou skryt.
@zelenakobyla123 To je taký krásny nápad 👍🏻
Hej, myslim, ze to je trend. Tetovanie uz fici dlho, ale doteraz skor mensie vzory.Teraz vsetci bud cely chrbat, stehna alebo rukavy. Inak dalsi trend je, ze je pomaly povinne, ze ked mas tetovanie musi mat nejaky extra super truper strasne hlboky vyznam. Predtym sa ti pacil vzor, tak si si to capol na telo. Teraz sa ti paci nejaky vzor, ale musis si k tomu vymysliet prupovidku, preco si si to dal tetovat, lebo inak si trapny :D Inak tie velke vzory na tele ako rukavy a pod., to je nieco, co sa mne strasne nepaci, ale kazdy nech si robi so svojim telom co chce. Krasa je subjektivna a premenliva. Ako teen som chcela tiez bud tetovanie alebo piercing, nastastie rodicia nedovolili a som za to neskutocne vdacna teraz. Inak tieto veci su asi aj dost o zvyku.
lebo je to moderné
@nenne27 my sme tiež skonštatovali minule s mužom že asi len naša rodina nemá tetovanie,
Píšeš, že to majú 30-40 tnicky take staršie...ale nevies kedy si ho dali spravit.
Práveže mne sa páči uz skôr väčšie farebné ako na každom kúsku, kotniku niečo iné Ale celkovo sa mi to nepáči a nedala by som si.U druhých mi to je jedno, ale tiež vidím, že pribúda tetovaných
Nevšimla som si, ale je fakt že som v posledných rokoch nebola v Španielsku a druhý fakt, že pri vode striehnem ako orol na dve malé deti, takže by som si všimla jedine, keby mali tetovanie ony 🤣 v bežnom živote stretávam ľudí s tetovaniami (aj s náušnicami na rôznych častiach tela, dredmi alebo inak neobvyklými vlasmi) aj v rodine a medzi známymi, niektoré ich tetovania sa mi páčia, iné nie. Ale faktom je, že sa mi ešte nestalo, aby som potetovaného človeka počula riešiť vzhľad iných ľudí 🙂 takže ja ich mám všeobecne celkom v obľube.
Niekomu to pAsuje niekomu nie. Minule som videla jednu a na stehne(tucnom velmi tucnom) velke farebne tetovanie svojho psa velka hlava cez cele stehno a mini saty no vyzeralo to crozne okrem toho este dasie 3velke tetovania.
Zrazu? 😁 Lebo je leto a nosime plavky. V zime si to nevsimnes.
Preco? Preto, ze konecne sa vytracaju ludia ako ty - posudzovaci, odsudzovaci, co stale maju potrebu riesit druhych. Kazdy sme iny, jeden chudy, druhy tucny, treti potetovany, stvrty bez tetovania. Pre ludi ako ty je uplne jedno co ma clovek na sebe - vzdy bude nieco riesit. Ked nema tetovanie, tak mu trcia kosti, alebo mu visi brucho. Take vlasy, take saty, taky styl - kto si aby si riesila druhych. Tetovanemu je uplne jedno, kto ma a kto nema tetovanie. Piercing. Ci sa mi to paci alebo nie, to je moja subjektivna vec. Rovnako ako rozhodnutie, ci sa dam alebo nedam potetovat. Kam pojdem na dovolenku. Aky film si vecer pozriem. Kym nikoho neobtazujem, nech mam na hlave aj nasr..... co koho do toho.
Dalsim dovodom je, ze sa tetovanie stalo dostupnym - pribudlo kvalitnych taterov, ktorym okrem zarobku zalezi aj na praci, ktoru vykonaju.
Nabuduce, ked budes na kupalisku ci naplazi - skus sa poobzerat a nieco pochvalit - uz si to skusila niekedy? Len tak, bez dovodu? Usmiat sa na niekoho a zlepsit mu den.
Ja mám tetovania a nie preto, že je to in alebo že je to moderné, ale preto, lebo sa mi to páči a lebo som dúfala, že už konečne na tomto svete žije väčšie percento tých ľudí, ktorí sú tolerantní a neodsudzujú inakosť ostatných, ale ako vidím, na Slovensku sme ešte stále 100 rokov za opicami..Mne je úplne ukradnuté, čo je in a čo je moderné, aj v oblečení, ja nosím to, čo sa páči mne a kľudne to nosím aj 10 rokov bez ohľadu na to, či to spĺňa aktuálne normy alebo nie..Aj pri tetovaniach, mne sa strašne páči, keď sa niekde dočítam, že tetovanie na krížoch už nie je in..Ja ho tam mám už 12 rokov a stále sa mi páči rovnako ako na začiatku a bude pre mňa stále in, takže obzvlášť pokiaľ ide o tetovania je podľa mňa absurdné riešiť, aké tetovania sú práve in, lebo veď človek si ich nebude dávať prerábať vždy podľa aktuálnej módy, však? Minule som sa tu napríklad dočítala takú vtipnú vec, že tetovania nosia vraj len ženy s nižším vzdelaním, ktoré sa väčšinou živia manuálnou prácou, no musela som sa veľmi zasmiať, keďže ja mam VŠ 2. stupňa, titul JUDr. a pracujem na ústrednom orgáne štátnej správy..Takže možno by bolo načase začať sa starať o seba a neriešiť a neposudzovať iných..
My sme v Španielsku už 2 týždne a na pláži väčšina žien tetovanie nemá. Čiže tak ako na Slovensku, ľudia bez tetovania vysoko prevyšujú tých s tetovaním. Takže celkom nerozumiem tomu, že skoro každá mala tetovanie.
Tetovanie tu bolo vždy, môj 75- ročný otec prežil s tetovaním celú svoju kariéru (riadiaca pozícia v štátnej inštitúcii), zo začiatku mali k tomu poznámky, potom si zvykli, dôležité sú pracovné výsledky a nie pomaľovaná ruka. A od istého času sa neboja ísť do toho aj ženy. Spoločnosť to už ako - tak akceptuje. A dokonca aj v profesiách, kde by sa to neočakávalo (armáda, medicína, školstvo, ...). Mne nevadia potetovaní, dôležité je správanie, vzdelanie.
A ty mas rada samu seba tak, ze sa neholis, nefarbis si vlasy, nepouzivas dekorativnu kozmetiku? Alebo kto urcuje, co je esteticke, co je prirodzene a co je pekne? Alebo kto urcuje, na zaklade coho sa ma niekto rad taky, aky je? Mozno sa sam sebe paci prave vdaka tetovaniu..Ked si TY prajes, aby ludia vyzerali podla tvojich estetickych predstav, je to tvoj nazor, ale nastastie, v slobodnej demokracii, si clovek moze dat na telo skoro co chce😂. Ved ries samu seba a nie tetovania inych zien…
Tak mne sa to velmi paci. Problem je v tom,ze sa bojim bolesti,inak by som mala aj ja,a rozhodne nie male. A rata sa s tym,ze to mas na cely zivot. V pripade velkeho odporu je tu vzdy laser
Áno, veľa žien má tetovanie. niektoré sa mi páčia iné nie... Ale tak ja to "nosiť" nebudem. Zatiaľ nemám žiadne, lebo aj keď som mala chvíľku dať si niečo nebola som nikdy na 100% stotožnená s motívom, ktorý by som možno po čase ľutovala. Ale na jednej nohe mám fľak resp niečo ako "oheň" alebo ako to nazvať tak tam si možno niečo v budúcnosti dám. veď horšie to nebude :D
@viera27 nemusíš sa báť, pokiaľ si nedávaš tetovanie na slabiny, je to úplne v pohode, a existuje krém, ktorý si dáš pred tetovaním a nebudeš cítiť bolesť vôbec☺️
Ja ti to poviem tak, ľuďom je... Nevedia co od dobroty robiť, mam 2 dospelé dcéry, ale sú v, chované tak, ze ani jedna by si tetovanie nedala..je mi zle z tejto chorej doby.
@elizabet173 pre každého je otrasné niečo iné a nedá sa to unifikovat. A je v poriadku mať aj vlastný názor na danú vec.
Autorka,
su to modne vlny, ktorym ludia bezne podliehaju - raz je ostrihanie na chlapca u dievčat (to bolo moderne, ked som bola na zakladke), raztangace a bedrove gate kde ti vidiet takmer cel rit, no a teraz je dost "in" tetovanie.
Za mňa - dost radikalne to bere zenam ich zenskost. Mozu si dat neviem ake krasne saty, to tetovanie ich vulgarizuje
@lenka_aknel nikdy sa nenavazaj do ludi inej sexualnej orientacie - ak nemienis byt k nim laskava, zdrz sa sprostych rečí. Ak citis velku nenavist k nim, ries si vlastnu sexualitu a traumy z detstva, lebo normalni vyrovnani clovek, aj ked sa s niecim nestotoznuje, neutoci na druhych
@shellmass Praveze doba je super - zijeme v najlepsej epoche dejinach ludstva. Mame sa hlavne tu v europe ako prasiatka v zite, cestujeme, uzivame, je nam super 🙂
A ludia taki aki su teraz, boli aj pred 100 rokmi aj pred 2000 rokmi.
Na to odporucam troska zaoberat sa historiou.
@lenka_aknel ako to tu vyzerá? Ja si myslím že na svete to vyzerá zle hlavne kvôli nenávistným ľuďom, čo majú pocit že môžu riadiť ostatným životy a majú pocit že je ich právo rozhodovať za iných a pohorosovat sa nad nimi..
Ako sa vraví keby sa každý staral o seba, o všetkých je postarané..
@lenka_aknel úprimne dúfam, že nemáš deti

Lebo je to proste in.my s muzom sme sa minule smiali ze sme jedini nepotetovani na plazi.nevadi mi tetovanie na inych, ale ja si nedam, lebo sa poznam a viem ze by sa mi to casom zunovalo a porazalo by ma z toho :D