Prečo majú slovenské ženy takýto prístup?
Napríklad spomenie sa pôrod a väčšina žien sa začne ohradzat, že zvládli to všetky, prečo by si nemala ty a nebud rozmaznana nechci nadstandard a bla bla. A potom sa čudujeme, prečo susedne krajiny majú pôrodníctvo o 20 rokov popredu.
Alebo príklad číslo dva. Nechám zo seba robiť slúžku, ktorá lieta po dome ako špinavý vecheť, nepodarenemu manželovi podá pivo do rúk aby chudák pred telkou nebol smädný a potom na neho ešte vyskočí aj keď po celom dni vôbec nemá chuť, ale chlapi to potrebujú tak to predsa urobí. A ešte sa aj chváli koľko toho ona postihala. Medzi tým stihne ohovorit Hanku od vedľa lebo ona išla na botox kým jej muž sa staral o dieťa aká je hrozna matka, lenivá a chudáčik chlap.
A takýchto príkladov sebadeštruktívneho správania by som mohla napísať milión..... Ženy prečo si to robíte? Chcete byť spokojné a nezmasakrovane životom? Tak sa za seba trošku už postavte, nepredbiehajte sa v tom, ktorá má ťažší život,.ale zvláda to, ale SAKRA. Urobte si život ľahším, majte koníčky, čas pre seba, zapriahnite chlapa do práce, starostlivosti a zájdite si masáž, drink s kámoškou.... Nebojte on vás neopustí. On vás opustí vtedy, keď po 20 rokoch manželstva má vedľa seba zrobenu trosku, ktorú nebaví život.
@zoro9836 ja sa snažím niečo neprirodzene presadit? Veď keď chcú ženy byť v domácnosti tak nech sú, len neviem prečo by potom mali pracovať. Ale keď niekomu vyhovuje robiť 18 hodín denne nech sa páči ruky im držať nebudem. Moja domácnosť funguje inak a možno som aj viac dominantnejsia-hlava a sme s tým ako to funguje šťastní. Keby som nemala byť hlavou, asi by sme sa v živote ďaleko neposunuli a nie je to zlým výberom partnera. Pri príliš domonimantnom by som trpela, pretože nemôžu dvaja prirodzene dominantní jedinci fungovat na jednom piesočku. Ale co je na tom všetko NASILU? Len to ma zaujíma
@zoro9836 Prosim, odpovies aj na moju otazku?
Rada by som ale aj vidiet ako si to predstavuje dalej. Lebo je rozdiel ked zena porodi 10 deti, a dospelosti sa doziju dve, ako ked zena porodi 10 deti, a kazde z tych 10 ma dalsich 10, ale samozrejme, ekonomicky aktivni su len muzi, lebo zeny... rodia deti. Kolko generaci by sme takto, zohladnujuc aj star starnutie ohyvatelstva, otocili, kym by sme vycerpali prirodne zdroje?
A dalsia otazka, ked maju zeny rodit a vychovavat, ako ziskaju vzdelanie potrebne na vychovu tych deti, najma teda synov, kedze otcovia budu musiet makat aby uzivili svoje 10 a viacclenne rodiny z jedneho prijmu?
@zoro9836 Keby zena bola doma s 2 - 5timi detmi, a mala by na starosti komplet vsetko, mala by cas na vzdelavanie sa, podla Teba?
To, ze niekto nema rovnake mnozstvo penazi za rovnaku pracu ako napriklad spominani nemci je podla Teba v com?
Ja som tak rada, ze niektorych ludi stretavam iba vo virtualnom svete a nie nazivo 🙏
@zoro9836 Co v pripade, ak ta relativna potreba nebude. Polovica populacie nebude zarobkovo cinna, vyrazne sa zredukuje trh so sluzbami, gastronomiou, atd, no zvysi sa pocet obyvatelov. Ako by si navrhol riesit to?
V minulosti bola populacia vyrazne mladsia, a zaroven jej cast zila v extremnej chudobe prave pre nedostatocny prijem domacnosti.
Velmi dobre napísané. Ja sa nejdem pretrhnúť a prečo by som sa mala. Našťastie mám vedľa seba skvelého muža, ktorý tomu absolútne rozumie. A priala by som takého každej. Nemá problém sa s deťmi poučiť, doma upratat, berie nás na výlety, vie aj navarit 🙂 dokonca si môžem sebecky každý večer dopriať hodinu pre seba kedy cvičím a nik ma neotravuje! :D a naozaj si neviem predstaviť vedľa seba takú lenivu hnidu ktorá by len ležala na gauči a ja by som jej podávala pivo. No fuj. Aky príklad z toho len majú chúďatká deti?
@zoro9836
Prave, ze necha, pretoze nebude potrebovat tolko pracovnikov - nebude potreba ich mat, pretoze ich nebude z coho platit. Denne tu citas o tom, ze sa rodiny snazia vyzit z 500, 800, 1000 euro, a to maju prijem dvaja. Nech aj zarobia dvojnasobok, ale jeden prijem vypadne, takze su zase na tom is tom, len s viac detmi, a vacsim rizikom, ze pridu aj o ten jeden, lebo aj muz je clovek, moze ochoriet atd.
Zial, nedokaze, a to je jeden z velkych problemov. Populacia starne, a vek odchodu do dochodku sa zvysuje prave preto, ze v systeme nie su peniaze na aktualnych poberatelov dochodku. Kym by teoreticky vyrastla najstupujuca generacia, ale zaroven by o cca polovicu klesol prijem do dochodkoveho systemu (na cca 20 rokov), ako by si chcel zabezpecit vyplacanie dochodkov na tych 20 rokov?
@zoro9836 Mne nevadi sa bavit aj teoreticky, Tebe ano? Nezacinaju nahodou vsetky inovacie, vyskumy, a pod prave vyslovenim domnienky?
Samozrejme, vyssi dopyt, vyssia cena, zakladny trhovy mechanismus. Ale tu hovorime prave o nizsom dopyte, lebo mnoho pracovnych miest sa stane zbytocnymi, cize....
@sonnenshein vzdelavala by sa v nedelnej skole na fare. To by jej muselo stacit. Stat by jej zabezpecil len take vzdelanie aby dokazala precitat a pochopit recept na parene buchty. Viac jej vediet netreba. Dcery by naucila zvladat domace prace, chlapci by sa vzdelavali.
(neviem preco mi toto pripomina cesy pred 20. storocim, ked zeny nemali ani pristup k vzdelaniu ani volebne pravo a o ich zivote rozhodovali ini. Najprv otec, potom manzel)
@katkine_terapie aj ja som rada, ze niektorych ludi nemusim stretavat nazivo.
Ja som tak rada, ze zijem ako zena v dnesnej dobe vo vyspelej krajine. Vdakabohu (nie Bohu) za to, ze sa mozem rozhodnut, akeho partnera si vyberiem, ci si vobec nejakeho vyberiem, ci budem studovat, ci budem pracovat, ci budem mat deti, kolko budem mat deti, ci s nimi budem doma, ci sa vratim do prace...
Ze mi otec v 18 neprikazal: teraz sa vydas, budes zenou v domacnosti, budes sa o ne starat, rovnako aj o muza, tvojim konickom maju byt tvoje deti a domacnost, tvoje travenie volneho casu ma zahrnat rodinu, inak si sebecka a nezachovavas zakony vesmiru a prosperity ludstva 😖