Prečo majú slovenské ženy takýto prístup?
Napríklad spomenie sa pôrod a väčšina žien sa začne ohradzat, že zvládli to všetky, prečo by si nemala ty a nebud rozmaznana nechci nadstandard a bla bla. A potom sa čudujeme, prečo susedne krajiny majú pôrodníctvo o 20 rokov popredu.
Alebo príklad číslo dva. Nechám zo seba robiť slúžku, ktorá lieta po dome ako špinavý vecheť, nepodarenemu manželovi podá pivo do rúk aby chudák pred telkou nebol smädný a potom na neho ešte vyskočí aj keď po celom dni vôbec nemá chuť, ale chlapi to potrebujú tak to predsa urobí. A ešte sa aj chváli koľko toho ona postihala. Medzi tým stihne ohovorit Hanku od vedľa lebo ona išla na botox kým jej muž sa staral o dieťa aká je hrozna matka, lenivá a chudáčik chlap.
A takýchto príkladov sebadeštruktívneho správania by som mohla napísať milión..... Ženy prečo si to robíte? Chcete byť spokojné a nezmasakrovane životom? Tak sa za seba trošku už postavte, nepredbiehajte sa v tom, ktorá má ťažší život,.ale zvláda to, ale SAKRA. Urobte si život ľahším, majte koníčky, čas pre seba, zapriahnite chlapa do práce, starostlivosti a zájdite si masáž, drink s kámoškou.... Nebojte on vás neopustí. On vás opustí vtedy, keď po 20 rokoch manželstva má vedľa seba zrobenu trosku, ktorú nebaví život.
@zoro9836 kludne si to nazyvaj hoc aj feministickou nenavistou. Je to tvoj subjektivny nazor a ja ti ho nemienim vyvracat. Je to presne taky isty subjektivny nazor ako mam ja na teba a radsej ti ho nebudem znova pisat, pretoze by sa ti zas spenila krv a potom by si zas musel vymazavat komentare, ktore popises v nahlej strate sudnosti. Je nedela, nebudem ti davat zamienky na nadavky. .
@zoro9836 jasne, za rozvodovost mozu zeny a ich vyber partnera 🤪 muzi len isli okolo a niekto ich voviedol do omylu, ehm, teda do manzelstva
@zoro9836 nenavistna nie som, to len ty sudis podla seba. Presne si to ukazal v tom svojom poslednom komente. K tvojej osobe ja prechovavam len lutost. Hlboku lutost nad clovekom, ktory nenavidi vsetko a vsetkych, ktory maju iny nazor ako on. Hlboku lutost nad clovekom, ktoreho rozoziera nenavist k zenam. Ty vies preco nenavidis emancipovane zeny, ktore poznaju svoju hodnotu a chcu rozhodovat same o svojom sebaurceni. Ja to len tusim, ale ty to vies. Skus sa vyrovnat s tymi traumami, ktore ti boli kedysi sposobene, potom budes mat spokojnejsi zivot, potom budes citit viac pokoja sam v sebe.
@zoro9836 to, ze je to manipulacia je zas iba a len tvoj subjektivny nazor. Ja ti ho neberiem a ani namam potrebu ti ho vyvracat. Tak ako z tvojich prispevkov si kazdy zoberie co sam uzna za vhodne, tak isto si zoberie aj z mojich. Bolo by prihodne nechat to na kazdeho slobodne rozhonutie.
No nic, idem nalozit obed (ano, sama som ho vcera uvarila, nevaril chlap, on akurat po obede umyje riad a urobi mi kavu)
:D ja som prečítala len par komentov na prvej stranke, ako sa ohradzujes tym, ze to je takto výhradne LEN na Slovensku a vsade inde blablablablablablablablabla.... Stavim sa, ze si velmi scestovana. Mozno mas za sebou tak navstevu Ceska, Polska, Maďarska a Chorvátska? Veruze su krajiny, kde je toto co opisujes ovela horšie. Ako jeden priklad z mnohých... Ukrajina a viacmenej vsetko na východ od nas, ale deje sa to aj inde vo svete.
@viestta zoro zaspal dobu. On uznáva iba puťky domáce ktoré držia hubu a krok. Akákoľvek ina žena je preňho automaticky feministka. Samozrejme bude pisat že to nie je pravda, ale z jeho odpovedi je to viac než jasne. Ale tak čo čakať od ,,muža”, ktorý si kráti čas na mamickovskom fóre.
@zoro9836 Verim, ze si uvedomujes, ze to, co popisujes, tu uz bolo, a nefungovalo. Preco? Lebo Boh stvoril zenu a muza na obraz svoj, nie na obraz cloveka. Dal nam rovnake ruky, rovnake nohy, a rovnaky mozog.
Sloboda jednotlivca konci tam, kde zacina sloboda ineho. Ja Ta nenutim zit ako zijem ja a nevidim dovod, preco by si si mal uzurpovat pravo hovorit ake zriadenie, rodinne, ci statne, je to jedine spravne.
Svoje utopisticke predstavy (a to nemyslim ako nadavku) zial nevies domysliet, a slobodny trh je raz hlavna skodna, a druhy krat vysvetlenie preco by nieco fungovalo.
V prirode vzdy prezili ti jedinci, ktori boli schopni sa prisposobit, ludska evolucia prebieha miliony rokov, a snaha zit v dobe kamennej zial nie je pokrok, ale snaha ist spat, do prave tej Tebou ospevovanej patriarchalnej spolocnosti, ktora vsak historicky bola prave ta nestabilna, plna vojen, a smrti. Prave tie spolocnosti, ktore davaju zenam slobodnu volu postavenia v spolocnosti su tie pokrokove. Nie naopak.
S pozdravom, stastne vydata matka 3 deti, ktorej manzel sa prave venuje svojmu konicku - vareniu 😉
@zoro9836 Nie, nefungovalo to preto, ze Boh dal slobodnu volu aj zenam.
@zoro9836 počuj, tebe tá spánková deprivácia nerobí dobre... choď si ľahnúť, prospeje ti to🌷 O pol 4 si tu ešte strašil a o ôsmej si tu straši zas. To sa logicky musí niekde prejaviť a keď tak čítam tvoje komentáre, v ktorých si sa najnovšie pasoval na Sibylu, tak je tento deficit zrejmý...😎
@zoro9836 ja sa ta zas spytam. Budem pisat pomalicky aby si mal sancu pochopit obidve otazky a mohol dat priamu odpoved.
1. Akym sposobom ohrozuje tvoje bytie muz, ktory umyva okna v domacnosti, ktoru ma spolocnu so svojou zenou a detmi?
2. Ako ohrozuje tvoju existenciu zamestnana zena, matka, manzelka s nalakovanymi nechtami?

@zoro9836 povedal CHLAP co diskutuje na zenskom -materskom fore modry konik ,no som sa davno tak nepobavila :D