icon

Prečo majú slovenské ženy takýto prístup?

21. jan 2023

Napríklad spomenie sa pôrod a väčšina žien sa začne ohradzat, že zvládli to všetky, prečo by si nemala ty a nebud rozmaznana nechci nadstandard a bla bla. A potom sa čudujeme, prečo susedne krajiny majú pôrodníctvo o 20 rokov popredu.
Alebo príklad číslo dva. Nechám zo seba robiť slúžku, ktorá lieta po dome ako špinavý vecheť, nepodarenemu manželovi podá pivo do rúk aby chudák pred telkou nebol smädný a potom na neho ešte vyskočí aj keď po celom dni vôbec nemá chuť, ale chlapi to potrebujú tak to predsa urobí. A ešte sa aj chváli koľko toho ona postihala. Medzi tým stihne ohovorit Hanku od vedľa lebo ona išla na botox kým jej muž sa staral o dieťa aká je hrozna matka, lenivá a chudáčik chlap.
A takýchto príkladov sebadeštruktívneho správania by som mohla napísať milión..... Ženy prečo si to robíte? Chcete byť spokojné a nezmasakrovane životom? Tak sa za seba trošku už postavte, nepredbiehajte sa v tom, ktorá má ťažší život,.ale zvláda to, ale SAKRA. Urobte si život ľahším, majte koníčky, čas pre seba, zapriahnite chlapa do práce, starostlivosti a zájdite si masáž, drink s kámoškou.... Nebojte on vás neopustí. On vás opustí vtedy, keď po 20 rokoch manželstva má vedľa seba zrobenu trosku, ktorú nebaví život.

tiezjedna
22. jan 2023

@zoro9836 vyspinkaný??😉

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
tiezjedna
22. jan 2023

@zoro9836: 😂😂 stalking?? Pýta sa šuhaj, čo tu exhibuje jak Lolo Ferarri😂choď si ešte zdriemnuť, zjavne bolo málo😉

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
monillia
22. jan 2023

@zoro9836 psychicky nevyrovnana žena s nedostatkom sebavedomia nie je tá čo sa extravagantne skrasluje ,ale taká čo dokáže žiť vedľa človeka ako si ty.Psychicky vyrovnaná a sebavedoma žena by už dávno odišla od niekoho so stredovekým názorom na život.

tiezjedna
22. jan 2023

@zoro9836 ty si nepochopil, že sarkasticky sa dá na tvojich komentároch baviť aj bez môjho pričinenia? Na nich sa skôr nedá nebaviť 😎

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
tiezjedna
22. jan 2023

@zoro9836 určite! Šejkom by sa z toho určite zvlnili abáje a zahmlili Diorky na rypákoch😝

aurora33
22. jan 2023

@zoro9836 ináč najskôr sa nauč odpovedať na otázku normalne a nie protiotázkou.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
monillia
22. jan 2023

@zoro9836 ja som so sebou a svojim životom maximálne spokojná

aurora33
22. jan 2023

@zoro9836 odpovedat na otázku vedia aj malé deti.

aurora33
22. jan 2023

@zoro9836 ale počkať pánko je až tak pozadu, že žena ho ani nesmie poučovať? Tak to fakt ľutujem tu tvoju chuderku doma.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
monillia
22. jan 2023

@zoro9836 a čím konkrétne pôsobím na teba nevyrovnane?

viestta
22. jan 2023

@zoro9836 nie, taka zena ma neohrozuje ak je s tym stotoznena.
Ale ako teba ohrozuje zena, ktora domace povinnosti deli medzi ostatnych clenov domacnosti, vratane muza? Ak ta to neohrozuje, nechapem preco mas stale potrebu vytahovat to, ze u nas (a nielen u nas) sa prace delia a kazdy sa na nich podiela. My sme s tym tiez stotozneni, nam to vyhovuje rovnako ako tej zene, ktoru spominas ty.
Lenze den pri dni na MK vidime, aj v tej diskusii co som ta vcera do nej pozyvala, ze ta zena nie je so svojou ulohou "putky domacej" stotoznena, predstavuje to pre nu neprimeranu zataz a ten jej muz nedokaze v sebe najst ani porozumenie pre jej unavu, ani ochotu s cimkolvek okolo dietata a domacnosti pomoct, podielat sa na vsetkych veciach s tym spojenymi. A takej zene treba ukazat, ze su aj ine moznosti. Ze ma v sebe najst dost sily aby zariadila zmenu. Zmenu spravania jej muza. Zmenu k tomu aby sa podielal na starostlivosti o ich spolocnu domacnost a o ich spolocne dieta, aby ta zena mohla prejavit svoju lasku aj v posteli. Nie len podrzat pekac, pretoze sa to od nej ocakava. Zena ma pravo zazivat v posteli prijemne veci. Prijemne veci zazivam, s milovanou osobou. Milujuca osoba ma ku mne tolko ucty, ze svoju lasku prejavi aj skutkami. A skutok je aj prebalenie babatka, aj umytie okien.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
22. jan 2023

@zoro9836 vies ty co? 3 roky som bola doma s dietatom. A napriek tomu, ze moj muz chodil do roboty nemal ani najmensi problem prevziat po robote niektore povinnosti a mne dal volno pre seba. Uplne a celkom iba pre mna. Pretoze s dietatom som ten cas pre seba najst nemohla. Tak isto som mu dopriala cas bez nas, dopriali sme si cas spolu, kazdy samostatne s dietatom, kazdy samostatne bez tych dvoch ostatnych. Vies preco, pretoze moj pochopil, ze jeho povinnosti voci nam dvom nekoncia tym, ze donesie vyplatu. Pretoze ten moj pochopil, ze vylehavanim na gauci by sa pripravil o cas, ktory mozme travit spolu a nie vedla seba. Aj teraz sa ti dvaja vybrali na "pansku jazdu" a ja si tu travim cas ako chcem. Ja im doprajem, oni dopraju mne. Ked pridu tak si vymyslime co budeme robit spolu. A potom sa budeme obidvaja venovat tomu co je nevyhnutne na ta aby sme boli najedeni, dietko na poriadku a mali tu poriadok. A toto ja povazujem za rovnopravnost, rovnocennost a moznost vybrat si sebaurcenie.
Neviem co ty povazuijes za rovnopravnost, rovnocennost a moznost vybrat si sebaurcenie ale mohol by si to obsirne popisat. Ak teda vobec o niecom takom ako rovnopravnost, rovnocennost a moznost vybrat si sebaurcenie v partnerskom suziti vobec vies uvazovat.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
monillia
22. jan 2023

@zoro9836 nejako mi to nevychádza čiže muži sa nemajú podieľať na spoločnom chode spoločnej domácností, lebo sa im neoplatí obetovať svoje pohodlie,ale pri rozvode majú dostat deti do svojej starostlivosti.A kto sa akože bude starať o tie deti? Muž takéto návyky asi nemôže mať z domu, lebo chlapci sa nevychovavaju k "ženským " pracam

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
monillia
22. jan 2023

@zoro9836 Ja si ho dokážem prečítať a aj tie predchádzajúce, len tebe dochádzajú už argumenty

kamatopo
22. jan 2023

@monillia pri rozvode dostanú dom aj auto. Veď sa narobili na to. Žena bola doma s deťmi tak neprispievala😂.

monillia
22. jan 2023

@kamatopo to je samozrejme, ale kto im bude variť, prať, zehlit upratovať, v prípade maličkých detí plienky meniť

kamatopo
22. jan 2023

@monillia no predsa novší model😂.

h2
22. jan 2023

😯🙈 Nieee! To snáď nie je pravda, otvorím si po celom dni koníka a tu toto ešte stále pokračuje?! To je koniec toto. Bože, ľudia, že sa vám to chce. Taký nádherný voľný deň tu premárniť! 🤯

viestta
22. jan 2023

@zoro9836 ale zalaticko, kazdy sa nerozvadza. Ludia dokazu zit aj spolu, nielen vedla seba. Dokazu sa podielat, dokazu jeden druhemu davat. To len ty vidis vzdy len tie najhorsie scenare. Ale to uz nie ja moj problem. Si jeden zatrpknuty obstarozny chlap, ktory nevie nic ine len zo vsetkych problemov sveta obvinovat zeny, vsetky zaradom, pocnuc Evou. A po pravde ako si si zariadil, tak mas. A tak ti treba.