Prečo majú známejšie ženy väčšinou cisársky rez?
Prečo to tak je? Zaplatia si? Ja som si aj chcela zaplatiť ale nepovolili, veľmi som sa prirodzeného pôrodu bála a mám traumu.
Prečo naše slovenské celebrity môžu ale bežné ženy nie???? To už im nenarušuje štatistiky nemocnice???
"Vacsinou"? To si robila nejaku osobitnu statistiku? Cisarskych rezov je v dnesnej dobe skutocne velmi vela a nejake celebrity to "nenarusaju" skor to statisticky normalne vychadza, len to medialne neprepieraju... To, ze si mala traumu z porodu ma mrzi, mozno trebalo s psychologom popracovat na tom strachu z porodu uz pred tym, nez ta realita este viac dobehla...neviem no... Plackova na ktoru predpokladam narazas bola uz ako tank co sa tyka prirastku na vahe a zavodnenia, mala vysoky krvny tlak, dieta velke, samozrejme, ze tam bol cisarsky rozumnejsi...
strach. pri cisaráku je všetko vopred naplánované, pri prirodzenom si diktuje príroda 🙂
Ty by si mala riešiť svoj život a vyriešiť si traumy a nie riešiť kto ako rodil keď o tom prt vieš
Plackova, cobola ako vzducholod? Tak to mohol v poho byt zdtavotny dovod.... inac chcem vidiettu tvoju statiatiku....
Na cisársky rez treba mať relevantný dôvod. Na to, že si chceš zachovať úzku škatulku, alebo na možnú "traumu" si mala myslieť predtým, než si roztiahla nohy...
@mamamasama ja som bola na pôrod pripravená, ale nepomohlo, je to aj o šťastí alebo nešťastí, že na akého doktora natrafiš....ja mám za sebou 5hodin po prirodzenom pôrode urobenú revíziu šitia, lebo sa to na prvý krát nepodarilo, takže zo spodu to bola veľká katastrofa...ale sa to všetko zahojilo..a v podstate neplánujem si zarábať svojim telom, tak mi to je aj jedno 😂
@petulela ide práve o to, že ak sa pripravíš nie je čo šiť...aniball, naparky, masáž hrádze, správna poloha..to nie je o šťastí
Ja by som si radšej zaplatila za prirodzený 😅 za mňa cisársky (akútny) len samé komplikácie. Samozrejme najpodstatnejšie je, že dieťa je zdravé, ostatné prebolí.
@mamamasama jáj, lebo na Slovensku vôbec nerobia nástrih preventívne... Môžeš sa pripravovať koľko chceš, keď natrafíš na lekára, ktorý robí nástrih "aby to nebolo ešte horšie", tak máš smolu a môžeš si cvičiť so svojim aniballom koľko len chceš. 🙂 Ešte lepšie je, keď sa ťa ani nespýtajú a rovno ti ten nástrih urobia a ty sa to dozvieš vtedy, keď ťa začnú šiť. Takže nie, nie je to vždy o príprave, aniballe, masáži hrádze atď. Možno niekde v civilizovanom svete, ale nie na zaostalom Slovensku.
@mamamasama ja som sa na pôrod pripravila, nacvicila som 30cm s aniball, masirovala som poctivo hrádzu a napriek tomu som dopadla veľmi zle dole. takze niektoré veci žena neovplyvní ani tou prípravou. A áno žiadala som bez nastrihu a nebolo mi vyhovené ale bola som rozstrihana preventívne a otrasne zaštopana.
mozno aj preto, lebo sa boja zleho PR. Ked nejakej no name mamicke nedopadne porod tak sa o tom pise maximalne na blogu. Ale ked sa nepodari porod moderatorke, spevacke alebo niekomu znamenu tak sa do toho obuju noviny a lekar moze mat veselo. Ten sa na ten risk moze vykaslat. Spravi cisarsky rez a ma pokoj.
Ja som veľmi chcela rodiť prirodzene, chodila som na predpôrodnú prípravu a psychicky som bola nastavená na to, že ja porodím prirodzene. No, ako to už býva, všetko bolo inak a rodila som urgentným cisárskym v celkovej narkóze, lebo sme so synom boli ohrození na živote. Ešte šťastie, že nie som celebrita, lebo by sa o mne písalo, že som si cisársky vybavila.
Len v rodine mám 2 obyčajné ženy (teda nie verejne známe), ktoré mali dopredu dohodnutý (zaplatený) cisársky...takže by som bola povedala, len že si bola na "zlom" mieste ...
Ked sa pytas preco cs, tak jednoducho preto, ze pri tom tlaceni, pred nim ale aj po nom, ta zena dvakrat vabne nevyzera... Zatialco ked si lahne pod noz, pekne ju uspia, a urobia co treba. Je to taka cista pracicka, sup sup. Nikto ju netrapi kontrakciami, ozvami, meraniami, vysetreniami, placentami ci medikmi (kedysi). Proste lahnes, spis, zobudis sa a skatula je ako zamlada a kedze plod neprejde porodnymi cestami, tak sa ani panva neroztiahne, cize vo vyssom veku nehrozi inkontinencia v takom rozsahu, ako u vaginalnej rodicky. Samozrejme, to vam ziadny lekar nepovie. Cs je pomerne narocna vec a nie kazdy porodnik smika rad skalpelom, radsej nech sa zena vytrapi, co na tom, ze sa rodia vacsie deti a ze zeny casto prenasaju. V zahranici si zena casto moze vybrat ako bude rodit, tu nie.
Moja prvá otázka po cisárskom bola "Preboha, ako si toto môže niekto dobrovoľne vybrať " 😂
@mamamasama ja som sa nepripravila nijako (pred 20 rokmi som o ničom takom ani nechyrovala 😂 ) a porodila som prirodzene, bez nástrihu, bez jediného stehu v obyčajnej štátnej pôrodnici, bez úplatkov či známostí v absolútnej pohode. A dokonca mi ani pindu vraj neroztiahlo 😅
No je to kazdeho vec, ale ja osobne som hrda nato ze som zena a ze dokazem nieco co ziaaadny chlap na svete - porod (a vsetko co stym suvisi) 🙂
Ja som mala traumu (nez som spoznala svojho muza) a tiez ked som prve potratila , ze nikdy nepoznsm ake to je byt tehotna ake to je rodit ake to je kojit..vdaka bohu ze viem ake to je uzasneeee 🙂 a citim sa preto viac zensky.. sekcia zo zdr.dovod urcite, z rozmaru zien nikdy, pokial ide o celebrity, neviem nad tym ktora ako rodila som nikdy neuvazovala...
Podla mna Plackova dosť prenášala a celkovo mala problémy v tehotenstve.. Ale chápem o čom píšeš, záleží od doktora, niektorí sa dajú "ukecat" na cisársky..
@matovicova presne toto iste si aj ja myslim. Dlho prenasala a musela ist na cisarsky.
Prvý porod (dcera 3030g) akutna sekcia, druhý (syn 4030g) sa Bohu vdaka podaril prirodzene a teda som fakt rada ze tu sekciu som si nemusela zopakovať... Sekcia je normálny veľký operačný zákrok v brušnej dutine a teda za toto by som si ani náhodou dobrovoľne neplatila... Zasita som síce bola po prirodzenom porode krížom krážom ale radšej by som išla opäť do prirodzeného porodu ako do sekcie...
Plačková je tiez len človek z mäsa a kostí a ak mala indikáciu na sekciu tak jej ju proste spravili. Ty si poznala jej zdravotný stav podľa ktorého sudis ze si tu sekciu zaplatila lebo iný dôvod na cisársky nebol? 🤷♀️
Ja som rodila 2x sekciou. Prveho som prenasala skoro 2t, velky plod, nijak pripravene porodne cesty, na vyvolavacku 0 reakcia. Trochu ma krize pobolievali len. Ked ma porodnik zoperoval, tak povedal, ze dieta malo aj pupocnik omotany, takze aj keby porod zacal, tak asi skoncim tiez pod nozom. Mal skoro 4kg syn.Druhu som chcela prirodzene, no pod´a usg mala 4,5kg a porodnik ma nechcel pustit prirodzene, ze je riziko ruptury,nezdala sa mu jazva a ze prilis velky plod (cca 2 roky od posl. sekcie). Nakoniec mala dcera len 3200 🙄, doteraz lutujem, ze som ju neporodila prirodzene. Ta sekcia je operacia, radsej by som takto ..a inak ja som si vzdy myslela, ze tym sitim sa vagina skor zmensi, nez zvacsi..
Plackova som citala, ze si vybrala Kramare, cize to si rovno"vybrala",ze pri akejkolvek nezrovnalosti sa bude rezat...
@dadis Inak ja som mala skoro rovnaky priebeh sko ty. Sitie je jedna vec, ja som bola dost sita, ale hlavicka ju dost roztlaci, druha dcerka mala obvod hlavy 38cm. Inak obe moje deti mali pupocnik 2x okolo krku, obe 10 dni po termine, prva 3.9 kg, druha 4.5 kg (odhad bol 4 kg, nechali ma prirodzene a podarilo sa). Teraz budem rodit tretikrat a som strasne zvedava, ako to dopadne 😃 netrufam si ani hadat. Niekedy si clovek nevyberie
Nemyslím si že známejšie ženy majú väčšinou cisársky rez... Ako si nato prišla, kde si sa o Tom dočítala?
@basska_b Syn mal obvod hlavy 37 cm 😅😀, on vyzeral v tej porodnici pri inych detoch ako mesacny 😂😂. Inak mne aj porodnik povedal, ze tym, ze v tom 9.mesiaci nezostupoval dole a netlacil na porodne cesty, tak sa vobec nepripravovalo telo na porod...(krcok bol tvrdy, zatvoreny). Ze dovodom nepomer hlavy dieta a panvy..
Tak si nemocnice,v ktorých si to môžeš zaplatiť a tie,ktoré neholduju cisárskemu. Mnoho celebrít aj na SVK sa rozhodne mať prirodzeny pôrod. Ale hlavne u tých "celevritiek" je to podľa mňa preto,aby si roztiahli zdroj obživy,nakoľko genital sa dlhšie hojí.
@dadis Hej, mne sa tiez smiali sestry, ze uz pojde do skolky 🤣 Na izbe som bola s babou, ktorej dieta malo 2.2 kg. Mne pri prvom porode cesty nepripravene, vyvolavali... na 2. den sa to pohlo, po 21 hod. kontrakcii som sa dostalana 8 cm, ale dalej nesla. Zle zrotovala. A ta druha sa tlacila von uz mesiac pred terminom... cize ono to dakedy tak vyjde, ze nechce prejst von. Vacsina zien (by) si sekciu nevybrala...

Aby nezostali zospodu kus "rozgajdané", čo ženy po prirodzenom pôrode väčšinou zostávajú.