Prečo mnohí Slováci idealizujú zahraničie?
Uvedomujem si, ze politicka situacia na Slovensku nie je idealna a vsetci sme z toho frustrovani. Co ma ale udivuje je, ze si vela ludi mysli, ze odchod do zahranicia problemy vyriesi, akokeby bolo Slovensko krajina 3. sveta a zahranicie "raj na zemi". Zila som sama z zahranici niekolko rokov, v krajine kde si ludia kupovali nehnutelnosti bezne po 40tke, dieta bol luksus kvoli vydavkom na jasle a skolku, a pracovna kultura bola velmi narocna, bezny clovek pracoval aj 50-60 hodin denne. mne sa po navrate na Slovensko velmi zjednodusil zivot. Je to ale iba moja skusenost, kazdy ma skusenost inu. Co chcem ale povedat je, ze ma neustale unavuje ked Slovaci nadavaju na Slovensko, ako je tu zle a v zahranici vyborne, pritom v tom zahranici vobec nie je az tak skvele. Preco si to Slovaci myslia? Stretla som sa s tym aj u inych narodov ako u Slovakov. Problemy su vsade, nie je to tak, ze vo Svajciarsku dostavaju ludia Svajciarsky plat a maju Slovenske ceny,dokonca tam ani benzin nie je zadarmo 😅 preco si toto Slovaci o zahranici myslia?
@alessavandervelden nerozumiem, písala si, že žiješ v Dánsku a tak si sa vyjadrovala, že si tam usadená.
@zuzinabila “tu” je pre ňu Dánsko, nie Slovensko. Pre nás jw to “tam”. Domov je Dánsko.
@slniecko5 ano, presne v tomto zmysle som jej pisala
Ak si niekto mysli že vo Švajčiarsku alebo hocikde inde za hranicami ľuďom kakajú holuby do úst tak sa kua mýli 😑 nech si to niekto príde vyskúšať, kolkati vás budú chcieť odrb@t len preto že ste cudzinec 😡 či poisťovňa, prenajímateľ bytu, zamestnavatel, atď. 😑 zdravotku si tu plati každý sám, čo nie je malo a aktuálne platíme 2x toľko ako sme platili pred 10imi rokmi 😑 takisto potraviny sú 2xdrahsie, nájmy stúpajú každý rok a aktuálne riešime ex zamestnávateľa ktorý nám dlží plat a prišli sme na to že nás neprihlásil že tu pracujeme takze ešte sj riešime že nás nechal robiť na čierno 🤦🏼♀️😡
@konikmodry111 ...a stále ste vonku. Prečo?
@tiezjedna čakáme kým mladý skončí školu 😉