Prečo muži opúšťaju svoje manželky?
Táto téma vyplynula z inej diskusie .
Často sa stretávam s tým, že manžel opustí manželku alebo partner partnerku, napriek tomu že žena doma kmitá , varí, upratuje, žehlí a je zvolná k sexu.
ahoj na tuto temu je tazko odpovedat su muzi ktory lubia svoje zeny a napriek tomu potrebuje este jednu su muzi ktory nemaju radi stereotyp a su muzi ktory radi hazarduju zo svojim manzelstvom nie nadarmo sa hovory mi zeny mame ine zmyslanie tato tema je diskutabilna na takyto styl manzelstva clovek musi mat povahu a zaludok
Ja som v tomto vdacna svojej svokre, svojho syna, mojho manzela vobec nerozmaznavala uz od mala ho mala dost na volno, tak si vie vazit ked sa o neho postaram a nestazuje sa ked nemam naladu doma nieco riesit 😉
ja si myslim, ze to nie je tak o muzoch a zenach ale o tom kto je aka osobnost/povaha, aku mal vychovu, vztah k matke u chlapov a podobne..ten tvoj kolega - to je jeden z pripadov, ale take sa najdu aj zeny, vedela by som rozpravat co som si vypocula aj ja. velmi podobne nieco...su ludia co od vztahu cakaju rodinny pokoj a partnera co ma pochopenie a to kladu ako prioritu, ani nie tak tie mastne vlasy ci pivne brucho..niektorym zas prave na tom zalezi..ved aj pary su rozne, jedni chodia radi do spolocnosti, ini radsej sedia doma...a si myslim, ze tak je to aj s muzmi...od prirody to maju ale dane viac tak, ze by mali mat viac zien, v podstate je im to prirodzene uberane a iste sa prisposobili monogamii ovela tazsie ako zeny.je to uz v hormonoch a ako boli stvoreni 😀 ale zas ide hlavne vzdy o to, aby sa parteri vedeli otvorene porozpravat o tom, co uprednostnuju a co im vadi...a prijat to tiez v klude a nie sa preto na druheho hnevat..tak ako sa vravi, ze aj v sexe nech je otvorenost a vtedy to bude fungovat, tak celkovo vo vztahu to tak musi byt..u nas napriklad mam muzika s pivnym bruchom a hadze ponozky na zem, ale ani ja nie som z tych co zvladnu nemat tie mastne vlasy a par kil naviac...nema doma tip top upratane, ale on to nevyzaduje, sama sa musim niekedy pytat, ze treba uz poupratovat...vari rad a sam sa nuka a nie je to preto, ze mu nechuti co varim ja...proste rad vari...a napriklad on mi zas od zaciatku nasho vztahu hovoril, ze sa mu nepacia namalovane zeny, nejake sexy saty ci pradielko..ma rad prirodzenost, sportove oblecenie na zenach priam zboznuje a pradielko na neho nerobilo nikdy dojem 🙂 Keby som sa ja snazila o seba starat nejako viac, asi mi povie, ze ten cas co na to vynalozim mam venovat synovi...aj on sa mu venuje naplno...nevravim, ze mame idealny vztah, ale ze kazdemu muzovi tiez zalezi na niecom inom..a hlavne je, ak to zena vie🙂
Skoda,ze sa do tejto temy nezapojil aj nejaky muz. Zaujimal by ma jeho nazor. 😝 . A suhlasim s nazorom,ze zena sa na ukor rodiny vzdava "vsetkeho". Akonahle sa narodi dieta uz nikdy nebude tym co bola. Max. tak ked odrastu a ona este bude ochotna to zmenit.
podľa mňa stačí úplne banálna vec - chýba tam LÁSKA, a udržiavať vzťah bez lásky je zbytočné. Moja dobrá kamarátka sa rozišla po 8 rokoch s partnerov. v piatok sa porozprávali, obidvaja sa vo vztahu nudili, boli už iba kamaráti a v sobotu bol už on odsaťhovaný. Teraz po 1 roku bude mať ona svadbu s iným a o čaká bábo s druhou. Našli šťastie 🙂
celá táto téma je diskutabilná. môj názor - nejde o to že prečo muž opúšťa manželku, ide o to prečo sa dvaja rozchádzajú. neverím tomu že je drvivá väčšina prípadov kedy muž opustí ženu a ona je v tom nevinne. alebo inak, myslím že cca 15% prípadov sú také kedy je proste muž nestabilný, náročný ( to sú tí ako tu už niekto spomínal-sami nie sú atraktívny a ženu by vymenili len preto lebo "starne", ale také sú aj ženy). čiže skôr je to o samotnom porozumení, vzájomnej komunikácii a či si tí dvaja spolu sadnú. nevravím že mám dokonalé manželstvo, takých je asi len pár, ale keby ma môj muž opustí tak viem že by na to musel mať dosť velký dôvod lebo ho poznám. alebo ešte že by som mu už začala liezť na nervy 😅 poznám svoje chyby tak isto ako on vie že ja poznám tie jeho, ale máme sa príliš radi na to aby sme sa kvôli tomu rozviedli. netreba všetko len zovšeobecňovať že len muži sú tí zlí ktorí opúšťajú... niečo za tým aj muselo byť a ked nebolo tak to boli práve taký nevyzretí chlapi ktorých je ale menej ako tých "vyzretých".
@maminuska to je krasne, k tomu niet co dodat. Samozrejme ze v pripade ako je tvoj mas zjavne priority urcene inak a hlavne ak som dobre vyrozumela, tak toto je tvoje druhe manzelstvo. Predpokladam ze druhy manzel vedel do coho ide a taku ta chcel a taka si aj zostala, so vsetkym co k tomu patri. A aj starsie deticky mas zrejme este z prveho manzelstva. Tak si ta bral dobrovolne aj s "prislusenstvom". Takze asi radikalna zmena pocas manzelstva u teba nenastala, taketo priority si mala zrejme aj pred svatbou. Zelam vela stastia a sily 😉
@maminuska haaa neskutocne moj manzel hlasi taketo hlasky doteraz svojej mamine 🙂 a na mna len zmurka a jeho mamina beziii len aby bol syncek spokojny 😀 tak ale zase moj muz je dost obetavy a celkom dobre vychovany pomaha mi v domacnosti / mamina je invaid tekze je nauceny /
@viera27 jasne že vedel do čoho ide, ale to by mali vediet všetci partneri ked si beru toho druhého, mali by poznať svoje povahy či su ambiciozny alebo skôr tak pre rodinu.
V tomto si doslovne trafila kliniec po hlave.
Ak si muž zoberie ambicioznu ženu , nemôže sa potom čudovat že nie je ochotná byt doma a viest domácnost a samozrejme naopak, z pokojného domácky založeného muža nebude nikdy finančný tiger.
tak na toto sa isto neda jednoznačne odpovedať, su rôzne vzťahy rôzne problemy. niekedy je to tym že fakt sa ten muž citi nepotrebny inokedy ma pocit že je priliš držaný na uzde, že mu žena bere všetku slobodu, Su debilkovia ktorí nevedia žiť monogamne a jednoducho pridu na to až ked maju ženu a deti. jednoznačne odpovedať sa isto isto neda. tak isto ako dôvody prečo žena opusti manžela možu byť rôzne chyba može byť na jednej strane na druhej alebo na oboch. toto je nekonečna tema 🙂
Muži su rôzny niektorí po žene požaduju aby bola stale namalovana a učesana, mojmu na tom nikdy moc nezaležalo aj ked sme spolu len chodili... navyše bozkavať namakeupovanu babiku mu pride hnusne a to som rada lebo by ma drblo každy den na seba hadzať omietku 🙂
ja sa nemalujem takisto. len mihalnice. a moj muz to malovanie ani nemusi. predo mnou mal partnerku co sa malovala sto krat denne a vadilo mu to.kdezto moja mama ked je so svojim priatelom cez vikend, musi prv vstat a namalovat sa cela aby prisla upravena k ranajkam. No ozaj by sa mi chcelo 😒 my ranajkujeme v pyzamach 😎 myslim ze to ani nie je o vyzore alebo ci sa zena o seba stara, ci muz. skor je to o partnerskom suzneni a spolocnej reci medzi dvoma. ked pridu deti, zena rozdava lasku na viac stran, muz ostane na boku, uz nie je len on. a vravi sa ze ked je dieta jedno, je par a dieta, ked su deti dve, uz je rodina. vraj po druhom sa ukaze aky ten vztah skutocne je...
podla mna opustaju, kym su si isti, ze idu do lepsieho.....
ked su uz starsi, bruchati, plesati, chorlavi, su radi, ze maju doma svoju istu....zial, je to tak.
samozrejme su aj muzi, ktori svoju manzelku uprimne miluju a nechcu inu ani za svet.
to je snad vec povahy.
@viera27 ja teda nepatrim k zenam, ktore sa privelmi maluju, ale nesuhlasim s tym, ze tym trpi pokozka aj vsetko..ak zena pouziva kvalitny make-up s UV filtrom, tak pokozka iba získa a namalovane viecka..tam neviem ci pokozka nejak utrpi, kedze ide o pokozku bez obsahu nejakeho vyraznejsieho tuku. Rozdiel poviem na sebe a kamoske. Kamoska si maluje iba oci maskarou a cierne linky. Make-up nepouziva..Jej plet je zo slnka zosuverena s pigmentovymi skvrnami. ja make-up pouzivam (kvalitny) - plet je vyhladena, bez skvrn... A dokonca zo mna nie je ani zruda na nespoznanie, ked sa odmalujem 🙂
...ja osobne si myslim, ze ked muz chce opustit zenu ( nech je dovod akykolvek ) tak ju opusti, ci sa zena lici alebo nie, ci je chuda alebo tucna....muzi neznasaju rutinu...a pri detoch sa skor ci neskor domacnost do takeho kolotoca dostane, je minimum casu alebo ziaden na konicky, na kamaratov, na sex...
mat rodinu je zmena zivotneho stylu, bud si chlap zvykne ...alebo prcha...
@sisaha to mas asi pravdu. To bude tym ze ja to nepouzivam. A naposledy ked som take nieco pacala na tvar denno denne tak to uz je hooodne rokov dozadu a vtedy to veru nejaka kvalita nebola 😒. Teraz pouzijem 3* do roka na nejaku party Chanel, ten je jemnucky a uzasny a plet vyzera krasne. Len to som pripisovala tomu minimalnemu pouzivaniu. Neuvedomila som si ze asi aj kozmetika presla od cias napr. Miss Sporty na gympli obdobim vyvoja 😀
Neviem to odpovedať takto vo všeobecnosti, ale viem, prečo by mohol opustiť Marek mňa. Som strašne zvedavá, keď je s rodičmi, chcem vedieť každé jedno slovo, čo si povedali, alebo aj keď niekoho stretne, hneď chcem počuť všetko doslovne. Takže, nikdy nekontrolujte a nebuďte zvedavé. To je podľa mňa dosť veľký zabijak vzťahu a ako píšem tento príspevok, som rada, že ma miluje stále rovnako (ak nie viac 😀) a ešte nekopol do zadku 😀.
zena by si mala muza tak trocha vychovat.da sa to len ak on dovoli.a malo by sa na tom pracovat neustale.ja som spokojna manzel uprace dokaze sa perfektne postarat o obe deti akurat kojit som 😀 ho este nenaucila.zvlada aj par jedal navarit a pomaha v kuchyni co treba to spravi.nemozem sa stazovat ja ho na oplatku chvalim a chvalim.to ale neznamena ze ja nerobim nic.on chodi do prace pride o pol 4 a prebera stafetu.ja zatial stihnem vyvesat pradlo uvarit pre drobca obed a ideme von.chodim v teplakoch ale takych s ktorych je manzel nadrzany ako stepna 😀 koza.nohy holim priebezne ake je pocasie a vlasy umyvam raz do tyzdna za asistencie dvoch malych certov. Zena by mala vycitit kedy chlap potrebuje pochvalu sex alebo len pomojkat.netvrdim ze u nas sa nehadame ale obaja sa snazime zo vsetkych sil aby sme boli stastny po vsetkych strankach.ak si chlap nevazi zenu a sliape po jej charaktere nema zmysel dalej fungovat v takom vstahu.trpeli by obaja a aj deti.
@adelaine ja s tebou absolutne suhlasim, vo vacsine prispevkov bola oznacena za vinnu zena...no holt ak ma zena muza co chodi o osmej domov a je daleko od rodiny, proste nestiha byt zenou pre muza dokonalou, sebarealizujucou sa, to sa neda...vzdy nejaka cast nie je dokonala...a nie je nadclovek🙂a muzi opustaju zeny asi preto, ze sa nudia, ze maju radi nove veci, podnety...a ze nemaju take zavazky ako my zeny...maloktora zena by opustila svoje dieta...muz to urobi casto bez problemov, da mizernych par korun a v pohode ide inam, zacne novy zivot a dookola...a nie preto, ze odchadza do lepsieho...teda mozno na zaciatku to lepsie je ale itak po case aspon aky taky stereotyp nastane...a je zas tam kde bol🙂
@filipal pišeš že muž opusti ženu ak si je isty že ide do lepšieho. prave nedavno mi povedal manžel že všetci jeho rozvedení či niekolkokrat rozvedení kamarati nakoniec spominaju na svoju prvu manželku že aj tak bola najlepšia... Podla mna niekedy proste si myslia že stereotyp a nuda a bla bla bla, a potom si až uvedomia ked stratia nadobro to čo mali že aj tak to bolo najlepšie aj ked nie idealne ale bolo.
@katusska1 hi super že si taka sebekriticka, ja tiež mam veci prečo by ma mohol muž opustiť som niekedy fakt naladova, ked som unavena som ufrflana, mam take "svoje veci" ktore proste musia byť podla mna a ked niesu som podraždena. no nie som idealna, ale ani moj manžel nieje, no jeho nedostatky tu nejdem pisať, lebo muža si ohovarať nebudem vo verejnom fore 😀 😀 😀 to viem len ja a on. ale aj tak sa lubime, aj ked sa pomerne často hadame, lebo ani jeden si nenechame skakať po hlave, ale potom to udobrovanie stoji za to 🙂 😉 A ešte tolko že NUDA je to posledne prečo by sme sa my dvaja mohli rozisť, lebo my sa teda jeden s druhym nenudime vždy sa jeden z nas postara o zabavu, aj ked nie vždy chcenu 😅 😀 😉
@maminuska nieee, namalovanie naozaj nema s upravenostou nic spolocne u mna. Ja som tym myslela cistu, vonavu babu s cistymi vlasmi a pletou a nechlpatymi nohami a kludne aj v teplakoch ci rifliach (ale nie takych vytahanych, takych sexy ako popisuje napr. @vejinka). A to som sa teda cudovala ked som vysla na ihrisko, ze kolko bab tam ani tieto zakladne veci nesplnalo. POlovicka normalne baby a polovicka take "ufulane", ze som sa az za ne hanbila ja 😖 .
baby, ono opustajuci muz si iba mysli, ze ide do lepsieho...v skutocnosti vo vacsine pripadov ho caka este vacsie peklo ako mal doma a mozno aj preto, ze ta dotycna, ktora ho vlastne prebrala manzelke uz vie, ze by to spravil hocikedy aj jej. Preto zacne byt este ziarlivejsia, chce mat veci viac pod kontrolou...a to uz potom muzickom nevonia..A najlepsie je (lebo aj to som uz vo svojom okoli zazila), ze takemuto chlapovi sa jeho "nova" tak zopsula (pribrala, nestarala sa uz o seba, ked ho mala isteho), ze zacal poskulovat bud po svojej povodnej manzelke so snahou vratit sa, alebo opäť po iných... 😀 No čo už s takými neborákmi...ved oni sú vlastne chudáci 😀
A prečo ženy opúšťajú svojich manželov?
Na vzťahu treba pracovať a musia na ňom pracovať obaja. Ak má jeden pocit, že robí viac ako ten druhý a už si nerozumejú, tak odíde... a je jedno, či je to žena alebo muž.
Vzťah sa nezakladaná ani na upratanom byte ani na navarenej večeri.

@nat28 ved som to aj tak zobrala, len tí chlapi sa často na to dívaju jednostranne.
Mám kolegu , druhýkrát ženatého, má o 8 rokov mladšiu manželku , vcelku prítažlivu . On je pri tele, s bruškom a plešatý a na spoločnosm obede hovorí dalšiemu kolegovi - Už tu moju ženu musím vymenit, začala stárnuť.
No je toto normálne ?