Prečo muži opúšťaju svoje manželky?

maminuska
28. júl 2011

Táto téma vyplynula z inej diskusie .
Často sa stretávam s tým, že manžel opustí manželku alebo partner partnerku, napriek tomu že žena doma kmitá , varí, upratuje, žehlí a je zvolná k sexu.

terrs
28. júl 2011

@maminuska človek nikdy nebol monogamný tvor.. je mu to neprirodzené.. ale my k tomu máme slabšie sklony než muži..

ani3012
28. júl 2011

@maminuska lebo si myslí,že je pridobrý ?

anjelicek26
28. júl 2011

Pretoze ju nemiluju? Nerozumeju si?

Upratana domacnost neni vsetko. Pokial si nemaju co povedat... Nevydrzi to.

sisaha
28. júl 2011

@maminuska lebo muzi maju radi komplikovane zeny a tzv. potvory.. Taka co mu da na podnose vsetko je nezaujimava a nudna. Ale pozor, aj tu existuju vynimky a niektorí muzi si takeho zeny vazia..

martina2001
28. júl 2011

možno preto že nemá byť len partnerka, ale aj kamarátka, má mať čas nie len kmitať, ale aj dobre vyzerať, aj sa s mužom porozprávať len tak o ničom, nie len o problémoch, alebo čo treba urobiť, len tak si s mužom ísť na kávu ....... to je chyba veľa žien že to nerobia. ale práve u nás to takto funguje a osvedčilo sa

rora
28. júl 2011

podaktori potrebuju stale "nieco nove", nevedia sa usadit, aj ked si to spociatku myslia

titkovamiriam
28. júl 2011

na otazku neviem odpovedať
No aj ženy opušťajú mužov.....

edita84
28. júl 2011

lebo to nie je vždy len na mužovy vždy je to o oboch, chyby robíme ja my manželky no nie?

maminuska
autor
28. júl 2011

len som prekopírovala odpoved z predchádzajucej diskusie
Ženy zväčša očakávaju , že ked navaria, upracu , ožehlia a operu a poskytnu sex manželovi , že im to zaručí trvalý jeho záujem a lásku. Nezaručí a neviem čím to je , ale často práve manželia odchádzaju od manželiek ktoré viac než vzorne vykonávaju tieto činnosti a poskytujú im plný full servis. Strácaju pre nich hodnotu , lebo tieto ženy sa dobrovolne vzdávaju svojich koníčkov, predstav a snov. Nemusia byt v strehu, su si istý ich láskou a obetavosťou.

Podľa mna je to možno aj v tom , že žena si prestáva vážit samu seba, všetko svoje konanie podriaduje rodine a a partnerovi.
A v odpovediach súhlasím aj
@rora
@sisaha .
Ďaľšia vec že je to aj v ich biologickej podste ak onapísala @terrs

maminuska
autor
28. júl 2011

@edita84 aké chyby robí podľa teba žena ktorá sa vzorne stará o domácnost o deti, manžela po všetkcýh stránkach ?

edita84
28. júl 2011

@maminuska pred chvílou si napísala presne to na čo som myslela, najväčšou chybou ženy je strata osobnosti, strata seba samej.

sisaha
28. júl 2011

@maminuska ano, zena je rovnocenny tvor ako aj muz. Neznasam vety typu ja zarabama a ty sa staraj o domacnost...Vsetko treba robit tak, aby ani jeden z partnerov nemal pocit, ze druhemu robi sluhu a ten si to dostatocne nevazi a naopak, aby druhy nemal pocit ze nie je zo strany partnera oceneny pre to, co robi. Musi to byt vyvazene. Dolezita je komunikacia... Vela napovie v akej rodine partner vyrastal, s cim sa ako dieta musel vysporiadavat, ake vztahy su medzi surodencami...

maminuska
autor
28. júl 2011

@titkovamiriam iste aj ženy opuštaju mužov, ale je to nepomerne menej a zväčša maju na to vážne dôvody.

zuzkag2
28. júl 2011

@maminuska ja si myslim, ze ten nepomer je len preto, ze zena sama ma menej moznosti sa o rodinu financne postarat ak opusti manzela.

maminuska
autor
28. júl 2011

@zuzkag2 moc s tebou nesúhlasím že je to len v tom , žena je väčšinou ( nie však vždy ) vo vztahu stabilnejšia zvlášť ked sa narodia deti. Samozrejme sú ženy ktoré by od muža chceli odíst ale nemôžu lebo su trebárs dočasne finančne na nom závislé napr.materská

nat28
28. júl 2011

zaujimava tema 😉 Muz potrebuje mat pocit ze je pre zenu dolezity, treba ho chvalit. To sa veeelmi podcenuje a zanedbava. Treba mu dopriat sex, ale nie len tak ze si to odlezim, musi mat pocit ze vas to s nim bavi. Samozrejmostou je nejaka ta uprava zovnajsku, zaklad su ciste vlasy a pekne oblecenie, nie teplaky po otcovi a tricko po bratovi. Ale co je najvacsia chyba - ak zena ostane len matkou a uz nie je pre muza partnerkou. To sa moze domacnost aj blistat a moze varit ako Zidek, aj tak jej odide. Ja to vo svojom okoli vidim neustale. No a ako sa vyjadrilo uz vela chlapov, musia citit od nas lasku, ale nechcu si nami byt prilis isti...toto mam od chlapov.

zuzkag2
28. júl 2011

@maminuska @maminuska no ja si myslim, ze to nie je ich osobnej stabilite, ale o obetovani sa pre rodinu...ale samozrejme, nie je to pravdilo

zuzkag2
28. júl 2011

@nat28 hihi, tak ano, takto si to chlapi predstavuju, a ked pridu z prace, vyzlecu sa do treniek, tielka a ponoziek pod kolena, a su pre nas strasne sexi 😀 ako sa snazia chlapi, aby boli atraktivny pre nas? samozrejme, neplati to pre vsetkych chlapov 😝

maminuska
autor
28. júl 2011

@nat28 ženu netreba chváliť? Toto muži nepodcenuju ? U ženy má byť samozrejmostou úprava, ale muž môže mat pupok, vytahané slipy a trčať mu chlpy z nosa.
nat 28 píšem obrazne.
Toto nie je podľa mna ale podstata, muži nie su psíkovia, ktorých treba za vykonaný pokyn chválit a odmeňovať. Žena ktorá uvádza muža do neistoty , drží ho v napätí a žije si aj svoj nezávislý život , nevisí na nom , netelefonuje mu 100 krát za deň , má svojich priateľov má pre neho hodnotu . A hodnoty sa ťažko strácaju .

zuzkag2
28. júl 2011

@maminuska suhlasim 🙂

maminuska
autor
28. júl 2011

@zuzkag2 obetovanie pre rodinu je cestou k tomu aby si na začiatku staroby zostala sama.

zuzkag2
28. júl 2011

@maminuska aj ja som toho nazoru....vztah by sa mal budovat, po cely cas trvania a obojstranne, ale za kazdu cenu ostavat v takom zvazku ktory nefunguje, je podla mna nezmysel. myslim, ze v tomto zeny ustupuju muzom. chlap ked sa neciti vo vztahu dobre jednoducho odchazda.

viera27
28. júl 2011

suhlasim s vacsinou prispevkov. Ono je to podla mna v drvivej vacsine ako v tom vtipe: Zena po svatbe dufa ze sa muz zmeni a muz po svatbe dufa ze sa zena nezmeni...
A o tom to cele je. Ja stale hovorim, do vztahu vstupujete s nejakou osobou, ktora vas zaujala. Ak sa tato osoba naraz radikalne zmeni, tak je problem.
U muzov:
zacne pit, chytat druhu pubertu, prestane byt pozorny a romanticky atd atd
U zien:
zmeni svoj vzhlad (z udrziavanej babenky je mastnovlase neoholene tlste nieco, co sa stale vyhovara na nedostatok casu), zmeni svoju psychiku - kedysi samostatna osoba s konickami a zalubami zrazu len visi v okne a vyzera kedy sa manzel vrati domov atd atd.

maminuska
autor
28. júl 2011

@zuzkag2 je pravda že muž odchádza omnoho ľahšie a veľmi rýchlo zabuda na deti ( nie vždy, čest výnimkám )
@viera27 ale tá žena často čas nemá, lebo sa nedokáže presadit voči svojmu manželovi aby jej ho vytvoril, často po svadbe preberá iniciatívne zodpovednost za chod celej domácnosti bez toho aby manžela zapojila a ten jej rád vyhovie.
Ďalej je problém aj nás matiek ktoré vychovávame svojich synov,okolo prdele im skáčeme a nie je pre nich samozrejmostou pomôcť manželke v domácnosti.
Rozhovor mna a syna :
" Mama som hladný "
" Je navarené"
" Naložíš mi ? od teba je to lepšie ?
" Vieš čo nalož si a nalož aj mne, tvojej maminke to zasa chutí od teba lepšie.

viera27
28. júl 2011

@maminuska tu celkom nesuhlasim. U nas je domacnost uplne na mne, manzel v zivote riady neumyl, nenavaril, par krat bol mozno v obchode a akurat posledny rok robi okolo domu. To je vsetko. Rodinu mame 300km daleko a z roboty chodim okolo 18-19. A aj tak by si ma tazko nasla neupravenu, pripadne s bordelom v domacnosti.
Je to vsetko ako si to clovek rozvrhne a kde ma priority. Ja som napriklad nechala mojho manzela, nech sa naplno venuje svojej kariere. Kym ju rozbiehal, tak to bolo velmi tvrde, domacnost, male dieta a minimum penazi. Ale aj tak sa to dalo a aj tak by si ma nenasla s mastnymi vlasmi a chlpatymi nohami 😀. Teraz je to pohodicka.
A takychto matiek ako ja som poznala niekolko, aj takych co maju viac deti ako ja a stihaju.
Ja som za to, nech sa kazdy venuje tomu, co mu ide najlepsie. Nech sa tomu venuje naplno a nerozptyluje sa "zbytocnostami", ktore moze kludne spravit zas niekto, komu tie "zbytocnosti" idu najlepsie.
A tak mame doma jedneho intenzivne pracujuceho, druheho intenzivne studujuceho a jednu nevyhranenu (rozumej mna), ktora sa venuje trosku praci a trosku domacnosti.

zuzkag2
28. júl 2011

...zrovna tento vikend som nejak nestihala, lebo sme prerabali jednu izbu, a boli veci, ktore za mna dokoncoval priatel ( ja dam prat, on zavesi, ja zacnem umyvat kupelnu, ale niekam odbehnem, a on to dokonci...atd, bolo toho fakt dost) a ja som mala normalne vycitky ze to JA nezvladam!, nie ze on je chlap ktory pomoze. takze to nase postavenie zienky v domacnosti si asi vyberame same.

etuska
28. júl 2011

preco???
lebo zo vztahu vymizla intimita...a to nemam na mysli len fyzicky kontakt,lebo intimita je aj o vzajomnom pochopeni,tolerancii,suhre dvoch osobnosti....
...a v kazdodennom kolotoci povinnosti im vsetko zovsednelo a ani jeden z partnerov nema chut a snahu budovat vztah...

nat28
28. júl 2011

@maminuska ja som to pisala z pohladu muza, nikdy by som nezila s chlapom, ktory si ma nevazi. Samozrejme rovnake veci pozadujem aj ja od svojho manzela. Neuznavam rodinny model typu zena pri hrncoch a muz s novinami, na druhej strane som zena a aj sa tak chovam a od muza ocakavam ze bude gentleman. Taky ten spravny kompromis. Kazdy mame svoje postavenie v rodine, ale jedine co je podstatne je vazit si toho druheho za to co robi.

nat28
28. júl 2011

@zuzkag2 chlapa s pivnym bruchom by som kopla sprepacenim do zadku a poslala ho kade lahsie. Ale na druhej strane, ked nieco ocakavam od partnera, ja musim robit to iste. Cele som tym len chcela povedat, ze vela zien zabuda na to ze su zenami a stavaju sa len matkami a potom ich muzi opustaju. Ja netvrdim ze je to spravne, len konstatujem to co vidim a davam na vec muzsky, aj ked nie vzdy spravny, nazor 😉

maminuska
autor
28. júl 2011

@viera27 ono je to fajn že ti to tak vyšlo, ale ja napríklad mám tri deti, tvrdo pracujem ( dnes mám dovolenku, lebo som si ju dala, vlastne celý týzdeň ), som na ne cez týždeň sama lebo manžel pracuje v zahraničí a tak s aniekedy fakt stane že mám aj neporiadok a aj mastné vlasy ( lebo su tvrdé termíny ktoré nepustia svine ), ale nevnímam to tak ako ty. Najstaršia dcéra je mentálne postihnutá
U nás je to tak že obidvaja sa venujeme svojej práci a kariere, ja som ju teraz trocha okliešteila kvôli malej a pracujem hlavne ked je malá v jasliach a po večeroch, nemienim sa jej vzdať ani kvôli manželovej kariere. A preto môj muž už aj umyje podlahy aj povysáva, aj je s malou ,jednoducho je rovnocenný člen v domácnosti, nemá žiadne privilégia.
Súhlasím s tebou že je to o prioritách. Ja znesiem ked mi tu muž pobehuje v trenkách s bruškom a on trebárs neutretý prach v obývačke, alebo na večeru chlieb so salámou alebo jednoducho uvarí .
Možno ani toto moje manželstvo nevydrží do konca ale viem už teraz že v pohode uživím svoje deti.