Prečo muži opúšťaju svoje manželky?
Táto téma vyplynula z inej diskusie .
Často sa stretávam s tým, že manžel opustí manželku alebo partner partnerku, napriek tomu že žena doma kmitá , varí, upratuje, žehlí a je zvolná k sexu.
viete ako sa hovori....TOTO NASTANE KED UZ MUZ NEVIE CO OD DOBROTY....zena ma do vztahu investovat len tolko,kolko zo vztahu dostane....priama umera musi fungovat.
... neda sa to pausalizovat, kazdy chlap je iny...
jednemu vadi, ze nie je upratane, inemu ze nie je navarene,
a ked to ma, najde si nieco, co mu chyba....
prosto a skratka, dovod sa vzdy najde ak treba...malo sexu alebo "nekvalitny" sex, zena prestane o seba dbat, zacne byt z nej hysterka a stihacka, alebo ho zena nechape, nerozprava sa s nim.... 😠 😠 😠 😠 😠
dovodov je 1001....
ja mam pocit, ze chlapov treba drzat trosku v sachu, nech si nie su nami isti...
aspon v ramci moznosti sa o seba starat, sem tam im treba prevetrat semenniky a samozrejme, aby sme si aj my uzili 😉 a sem tam sa treba zahrat aj na potvoru, nie len na usluznu zenusku.....
@adelaine ja len nechápem jedno: ak vadí, že nie je upratané, navarené, prečo to neurobí on? jeden aj druhý - ten predtým píše, že manželka pracuje ako účtovníčka v jeho firme - zamestnaní sú teda obaja, zároveň však očakáva, že ona popri práci navarí, uprace.. a keďže je jej zamestnávateľ a výplatu dostáva od neho, chce jej na ňu siahnuť a tým ju vydierať - a ešte čaká, že ho tu ostatné ženy v tomto podporia 😠 toto je snáď zlý sen 😀
@zexi lebo mam pocit, ze to je len u nas taka mačovska vychova muzov ( v zahranici to tak nie je mam pocit), ze treba im obskakovat okolo rite,
lebo ich maminy im skakali od malicka a manzelky v tom pokracuju a muzi to samozrejme automaticky ocakavaju ... a k tomu, aby muz vydieral takouto prizemnou formou svoju manzelku to uz ani komentovat nebudem, a ked bude chciet sex a ona nie, to ju rovno znasilni, nie? 😠
baby nie vsetci muzi su taki... mnohym ublizujete, mnohi by radi spravili viac, ale treba s nimi normalne komunikovat....
@adelaine mozno som zle citala, ale povedal ze je zamestnana kvoly dochodku...ale o to nejde..
trosku mi pride na hlavu ze ked je zena doma cely den /a deti uz dost velke a teda navstevuju skolku alebo skolu/ nieje schopna navarit ani upratat a ani nic ine...
samozrejme to nieje v pripade, ak je zamestnana a pracuje a teda prinasa nieco ine do rodiny.
osobne zastavam nazor, ze ked manzel sa financne stara o rodinu, zena ma vytvarat domov, alebo ak pracuju obaja maju si veci pomerne rozdelit...kazdy musi davat nieco nielen do domacnosti ale aj do fingovania vztahu, osobne si myslim ze len vyrovany vztah moze fungovat. A ked je problem tak si to treba povedat hned nie cakat ...
@giorgiogrados fuuuha, silna kava. Ako prepac, ale nedat detom jest za trest je tyranie! 😠 Toto by si nemal tolerovat. Neviem, ale nemoze jej spravanie k detom vychadzat z toho, ze su adoptovane? AKy mas ty pocit, lubi ich alebo sa o nich len stara? lebo to je rozdiel, mozno ich lubit nedokaze, mozno ich tresta za to, ze ona vlastne deti nema. Ja neviem, ale mal by si nieco robit, urcite to takto nenechaj, su to aj tvoje deti. Neriesila by som, ci zmyva podlahu 4x za pol roka, ale riesila by som jej vztah k detom lebo ten nie je v poriadku.
Baby ja nechapem prečo by manželka mala vsttavať o 1,5 hodinu skôť kvôli rnajkam.... Podla mna sa daju spraviť za 10 minut 😕 To jej vstavanie ma podla mna inu pričinu ako ranajky pre deti, možno nemôže spavať ma nejake psychicke problemy. Tomu by zodpovedalo aj jej chovanie k detom
Mna sa zatial tato tema moc netyka a dufam,ze ani nebude. S mm sa sice pohadame,ale vsetko prejde. Chcela by som.aby viac pomahal,ale nie je superman aby zvladal viac. Ma dve prace,chuda sa nema ani kedy kolko krat vyspat,tak uz neriesim kolko krat v mesiaci umyje riad... 😀 a zalezi aj od vychovy. Mm je velmi sikovny a vychovavany vo viere,vie ze manzelstvo ma byt na cely zivot,vazi si ma a nikdy sa nestalo aby mi krivo povedal,ani skaredo,nebodaj ruku zdvyhol. Bola som jeho prva a cakal naozaj veeeelmi dlho kym sme sa dali dokopy,kym sme sa nasli. Viez,ze pokial to ja nepokazim,neopusti ma. Tento mesiac mamee 3 vyrocie svadby,som zvedala co budem hovorit v krizpvej 7 😀 no dufam,ze budem stale taka stastna po boku mm :-P
@zexi A kde som napísal, že nenavarím. OK, keď tak radi dávame rovný diel - ja ráno čistím auto - vonku v zime - tak každý druhý deň aj ona, ja šoférujem a prsty mi idú odmrznúť - tak každý druhý deň aj ona, ja vonku odhadzujem sneh - tak každé druhé je na nej... A tá hodina a pol vyzerá tak, že vstane o po 5, potom sa sama naraňajkuje, potom pozerá telku do 05.55-06.00, keď začne budiť deti (vtedy vstávam aj ja) potom ide na prechádzku so psami, umýva sa, učeše - decká sa majú ísť najesť - namazať si chleba... a o 6.25-6.30 odchádzame.
Ak m.i.r.i. - šak dobre, poďme napoly, aj ja si vstanem, pokojne sa najem, popozerám telku umyjem sa a skričím "Vstávajte, bo nebudete jesť" a odídem von na prechádzku so psami.
Už som nechcel to tu rozoberať, no baby máte zakorenené predstavy, že muži sú leniví a nič nerobia. Možno niektorí. Ja by som sa rád vymenil - nech moja žena robí to čo ja a ja to čo ona. A tak ako to robí ona. A ona ako to robím ja. Nevydržala by ani týždeň, alebo možno skôr ja, lebo by to jednoducho nerobila.
Ktorá z vás by sa sama neozvala decku v sanatóriu a čakala až zavolá muž? Alebo ktorá z vás by nechala vyschnúť kvety, ak muž nepovie, že ich treba poliať. Ja mám dosť úlohy policajta, mediátora, ... sudcu doma.
@aliza To je jeden balík problémov. Veľké očakávania od druhých, malá aktivita od seba - nazval by som to asi tak. Už sme to riešili veľakrát. No ona sa k tomu stále rýchlo vráti. To jedlo je u nás dosť problém, lebo decká dulujú, a potom zasa jedlo zapchávajú kade tade. Preto by mali jesť iba v obývačke, čo sa snažíme aj dodržiavať. Už sa to pomaly upravuje, no stále nájdeme plesnivý chleba pod posteľou.
A čo sa týka toho týrania - ja som mu dal. No stane sa, že aj ja ho pošlem spať bez večere. Teraz sa možno zlostíš. No stalo sa to pred rokom - dvomi 1-2x. Volal som na večeru - hral sa, a povedal, že nebude večerať. Dobre, volal som o hodinu, aby prišiel - nie, on nechce. Tak sme všetko pekne odložili a večer o 8 začal žobroniť o jedlo. Tak ti dám chlieb s maslom. A on: NIE! On chce ... a raz začal vymýšľať, inokedy sa večera dojedla - druhí zjedli šúľance aj za neho. A on chce šúľance. Tak mladý, pokojne hovorím, ak si vymýšľal, tak teraz buď budeš jesť chlieb s maslom, ale bo do postele. A on, že nebude. Tak do postele. Neviem, či toto je tiež týranie, no mne to pripadá skôr ako prirodzený následok jeho správania. Výsledok? Predtým sme mali problém spolu sadnúť za stôl, teraz jeme spolu, ak je navarená večera. Ak je každý, čo mu príde pod ruku, tak je každý osve. Robil som dobre, či nie?
Záujímavá téma-asi preto,že sú rozdielny-asi to nie je v tom,že žena všetko doma porobí okolo domácnosti aj v "pposteli" 🙂 a muž na to kašle.Tam bude hlbší problém,určite komunikácia,alebo niečo viazne,veď keby bol muž spokojný asi by neodišiel,že?Aj keď aj taký sú....Ťažko súdiť,keď človek nepozná partnerov.Zhruba rok niečo podbné sa rieši v mojom okolí.Navonok to vyzerá,že žena pohodička a muž sviňa kurevnícka,ale v skutočnosti je to úplne inak.Takže aj v tomto prípade to bude isto o niečom inom. 😉
@poll no vieš možno tvoja manželka chce byť len sama,po večeroch keď už deti spia...chce to využiť...ukradnúťč si pre seba chvíľku.Na peniaze by som jej nečahala,nič tým nevyriešiš-akurát,že bude ešte odmietavejšia.Pošli ju na nejaký wellnes víkend a uvidíš,či to prinesie nejakú zmenu 😉
@giorgiogrados nie, ten pripad, co si opisal, nie je tyranie. Ja by som postupovala podobne, ak dieta jest nechce, odmieta, vymysla, prehana rodicov...tiez by som poslala spat bez vecere. Ale tvoja zena nedala jest ako trest za inu cinnost a to nie je spravne. A spon to tak vnimam ja. Je rozdiel vychovavat a je rozdiel trestat z popudu, z hnevu, z nervov... ak som spravne pochopila, deti si jedlo schovavaju ...tak prave to poukazuje na zly vychovny postup, deti maju strach, ze nedostanu jest a tym padom nejde o vychovny trest. Ak som to teda spravne pochopila lebo neviem, co znamena 'dulovat' 😖
@4ocka Prajem ti to - inak aj ja som nemal zenu pred svadbou. A s inou nechcem žiť, len sme teraz asi v kríze 😀 a tá dolieha dosť silno. Milujem ju a preto ma bolí, že ju niekedy za to čo robí aj nenávidím. Teda skôr tie jej skutky, ako ju. Ale bolí to - cítim sa ako zradca, že ju zrádzam, no sú tu aj nevinné deti a ani tie nechcem zradiť. A zasa všetko robiť, ako som robil predtým a ešte práca a ešte dokončiť dom a ešte ... Tiež nie som Sulík (Superman ;-D). Preto som tu, aby som našiel niečo, čo mi pomôže z tej krízy buď vo mne samom, alebo v rodine von.
No neviem si pomôcť, keď tu niekto začne trepať o tom, ako veľa moja žienka robí, tak mi je na grc a vybuchnem. Bola preč, bola zima, bol som sám s deťmi dva týždne a bol pokoj. Aj som v pohode popral, aj popratal... A verte alebo nie, taniere boli vždy prázdne - deti zjedli všetko a ja nadávam megaporcie, ktoré má decko problém zjesť. Tak bolo menej riadu... Dokonca som ich nechal aj samých doma a nič sa nestalo. Aj psov som stihol vyvenčiť... No nie hodinu ale 5-15 minút, aby si urobili potrebu. No nemohol som toľko robiť v práci, dačo muselo ísť bokom.
Poznám veľa žien, kde muž fakt toho veľa nenarobí (moja mama napr.). Svokra má iný prístup - tam ocko vie všetko najlepšie. A tak svokor, keď sa mu dačo nepáči, musí to už potom robiť stále. On aj varí s kohútim mliekom. 😀 A moja svokra si užíva pokoj. Keď tak uvažujem, možno fakt toto chce docieliť aj moja žienka, aby som všetko robil a riešil ja a ju nechal žiť si jej život ako ona chce. A keď bude chcieť, tak možno aj s niečim pomôže.
@giorgiogrados je isté že vzťah si má budovať matrka k deťom a nie deti k rodičom,myslím,že až nezačne sama od seba z nejakou naprávou,deti sa viac nezmenie-nebudú vidieť dôvod,lebo aj keď sa snažili byť fajn za 6 rokov-matka je stále taká aká je.Ty buď isto sám sebou-viedieť,že máš dobré srdce,tie detičky si už svoje pravdepodobne prežili,tak buď k ním aspoň ty dobrý,no a skúsila by som snaď rázny rozhovor z manželkou,nech vie ako sa veci majú-tu sa jedná o detičky a možno sa na to pozerá z nejakého iného uhľa.Skús ešte,po spoločných rokoch žitia-musíš vedieť ako na ňu,ináč nebudete šťastná rodinka
muži opúšťajú rodiny,lebo z nich dnešná spoločnosť vychováva nezodpovedné hovadá,podporuje ich nezodpovedné správanie voči vlastnej rodine.... jednoducho to všetci akceptujeme a tak si to môžu dovoliť....a malí chlapci sa už do takého spoločenského prostredia rodia,.ve´d väčšina z nich má práve takých otcov....
@aliza Dulovať - snoriť, hľadať, ... A o schovávaní to je skôr o tom, že si vezmú niečo, a nechutí, tak to schovajú. Všetko to bolo jedlo načaté - jablká, chlieb, čokolády, rozbalené cukríky... To nebolo o hlade, u nás je jedla dosť. Síce nie práve vyberavé, no u nás ide chleba aaaaaž ... Pred 2 rokmi decka zjedli cez prázdniny na neskoré raňajky cca o 9.00 750g chleba, dva pašteky asi 100g, haldu zeleniny. A o 13.00 už jedli normálne obed, čo som varil.
Niekedy chcú croasanty, džúsiky.... Aj do školy, no ja pri plate pod 500e aj s detskými a žena asi podobne si to nemôžeme dovoliť. A hoci si sem tam privyrobím, nosím obnosené šatstvo a deti tiež. Jej plat ide na stravu mimo chleba a čo treba do domácnosti, môj na inkasá (za dom i nepredaný byt), úroky z pôžičky, auto, nafta, školné (ŠKD) a strava detí, chlieb, poplatok za sanatórium, lieky pre mňa (mám nevyliečiteľnú chorobu, ak sa to zhorší, zasa sa ani nepohnem od bolesti), dane a poplatky, mobily, no a na platbu za materiál a pod. na dome, lebo som už pôžičku vyčerpal a ešte trebalo to i ono.
@giorgiogrados veľmi málo mužov má k rodine taký prístup ako ty.... bohužiaľ. drž sa.
@miruska320 Keby som to tak vedel. Ako na ňu. Ja ju nechápem. Neviem, či viete, aká bola donedávna najčastejšia odpoveď mojej ženy, ak mala zlú náladu? "Nič!" a "Všetko!" Možno to robíte aj vy - mňa to tak vytočilo, že sa už ani nepýtam. Aj tak sa dozviem, že jej je "nič" alebo že som jej urobil "všetko". Ak to robíte, nerobte. Muža to odradí veľmi rýchlo od snahy vám pomôcť.
@rolak Áno, chýba zodpovednosť. Každý všetko chce, ale nik za nič nezodpovedá. No to nie je iba problém mužov. Tu je to okatejšie, lebo sme si zvykli, že muži rozhodujú a teda majú väčšiu zodpovednosť. No to už dnes neplatí. Dnes by mal byť muž a žena partneri a deliť si tak práva ako aj povinnosti, teda aj rovnako niesť zodpovednosť.
Môj muž je iná kapitola 🙂 .Viete ja si myslím,že ona sa možno trošku obáva,keďže deti sú adoptované (dobre som pochopila?) ,že čo z nich vyrastie,že aký boli biologický rodičia-možno má z tohto strach a preto je taka prísne na deti-myslí si že drezúrov z nich niečo vymodeluje.No skúste sa s ňou na túto tému porozprávať-možnože ste už aj skúšali-ja len typujem z môjho nadhľadu.A až je to tak -je to vlastne problém,lebo tie detičky potrebujú veľa lásky a nie drezúru,takto vlastne vybrala zlý smer vo výchove.Držím palce snaď sa to u vás porieši
@giorgiogrados realita je,že väčšina žien vychováva deti sama a muž je proste schopný od nich odísť.....ako je toho schopný????odísť od vlastných detí???? prestať o ne bojovať,aj keď rozchod iniciovala žena?a prečo to tie slobodné matky neurobia???? žene sa pripisuje väčšia zodpovednosť za rodinu a tak sme si na to zvykli, a zvykli si na to aj muži. my sme mali s mužom tiež také hluché obdobie,tak mi povedal,že on žije len pre dcéru a že on sa nikdy nerozvedie,aj keby sme sa už neľúbili, bohužiaľ si myslím,že dnes má tento prístup strašne málo rodičov,aj mužov aj žien.... kríza je už samozrejme preč. 🙂

veľa záleží od rodinnej výchovy a od charakteru a povahy ...nieje je to upratanej domácnosti,varení, rozhovoroch, sexe atď...