icon

Prečo niektoré ženy majú ľahký život?

24. nov 2022

Čoraz častejšie vidím v okolí či už kamarátky alebo švagriná že majú ľahký život.Maju rodičov čo im vo všetkom pomáhajú(vo väčšine prípadov bývajú spolu s rodičmi)okolo deti,starajú sa o ne,vodia do škôlky,sú s nimi keď sú chorý atď atď.A rodičia si mozu v kľude pracovať alebo si oddýchnuť.Potom keď ich stretnem sú vysmiaty veď život je gombicka.A prečo iný musia všetko robiť sami.Starat sa nonstop o deti,keď sú choré,stíhať škôlky aj prácu,učiť sa s deťmi,vláčiť ich po obchodoch a všade lebo nemá kto postrážiť atď atď.Preco niektory rodičia pomáhajú deťom vo všetkom a iný kašľu na svoje deti a vnučky?Prečo je taký rozdiel,je to strašné nespravodlivé.Chcela som sa vyrozprávať z toho

petricka22
24. nov 2022

Asi by si sa mala na to pozriet z opacneho konca. Dakuj Bohu za to, co mas… zdravie, deti, strechu nad hlavou, manzela… mnoho ludi nema ani to. Netreba zavidiet, nikto nema dokonaly zivot, aj ked sa ti to tak moze zdat…

autor
24. nov 2022

@doriiis Predstav si že keď sme sa rozhodli s mužom mať deti,nevedela som čo všetko ma čaká.Nevedela som že babetko preplace celú noc že bude málo spať,že budem mať náročné dieťa,že bude nonstop choré.Ze pri deťoch nikdy sa nevyspim ani si neoddýchnem.Kopa veci som nevedela a došla som na to až za pochodu.Takze nemudruj.Ano dobre by mi padlo keby občas postrážila babka nech naberem novú silu a odpocinem si.Bohuzial nie som stroj,iba človek.
@anjelicek26 Kamarátky čo bývajú s rodičmi majú len samé výhody,rodičia im pomáhajú so všetkým.

smutnamama1981
24. nov 2022

My sme na tom podobne, viem o čom píšeš,ja som zostala sama z z malými chlapcami,, tato nám odišiel do nebíčka,pred dvoma mesiacmi ani starých rodičov deti nemajú, rodinu jak by dal, známych nikoho...do práce sa mi na nedá ani na polovičný úväzok, keďže sú často deti choré a sú skoro stále doma zo škôlky , žijem s deťmi prakticky z ničoho 220_ mesačne , už čakám že deti trochu povyrastu a budem môcť poriadne pracovať

melanta
24. nov 2022

Ale veď ty máš v prvom rade muža, aby ti pomohol a odbremenil ťa. Prečo píšeš, že ty ty ty? Že aké to ty máš ťažké, keď sa o všetko musíš starať. Veď ste dvaja. Ste dvaja na deti aj domácnosť. Dvaja rovnocenní.

kvetinka75
24. nov 2022

autorka - tak ja by som za výhodu bývanie s rodičmi a stráženie detí nepovažovala. Ja za výhodu považujem to, že som sama a nikto mi do ničoho nekecal. Síce sem-tam kecal, ale odídeš domov a jedným uchom dnu a druhým von.
TAk rátať treba so všetkýml Neviem koľko máš rokov ale hádam si nebola tak naivná, že to bude všetko v pohode a vyspíš sa do ružova. Ja som prvý pol rok spávala 4 hod. Viac sa nedalo. Neskôr som riešila vážne zdr. problémý dcéry, nevedela som, kde mi hlava stojí ale som rada, že som to zvládla ja a nebola som odkázaná na nikoho.
Už vidím, aká by si bola spokojná, keby si bývala napr. so svokrou. To by bola zase iná diskusia. A písala by si inač.
Inak, koľko detí máš? Keď si pri prvom nezvládala situáciu, prečo máte ďalšie?
A čo ti bráni nájsť si niekoho na stráženie na pár hodín, keď už teda potrebuješ oddych?

melanta
24. nov 2022

@smutnamama1981 ty máš na rozdiel od autorky naozaj pádny dôvod napísať, že to máš ťažké. Je mi ľúto, čo ťa stretlo, veľmi držím palce.

danieladugard
24. nov 2022

Je to totalne o tvojom nastaveni. Ako zoberies vsetko, co ti pride do zivota.
Zijeme s manzelom (Brit) v Anglicku. Nikoho tu nemam. Jeho rodicia su jeden 25 min, druhy 15 min autom od nas. Ani jeden nam nepomaha s nicim, a maju minimalny zaujem travit s vnucatami cas.
Obaja robime, na materskej som nebola ani raz, brala som si tri tyzdne neplateneho volna - zivnostnici, matersku by som nedostala, take ze 3 roky platene doma, kocikovne, LOL 😂 (Pracujeme ako gitarista/klarinetistka + ucime). Striedame sa s manzelom pri detom. Pri prvej dcere, ktora ma teraz skoro 4 roky to bolo uplna pohoda, nevyspati, ale sak taka kabelka, svihla som do nosica a robila som si v podstate svoje, prechadzky, kava do ruky, kamosky. Nikto nam nepomohol, ani raz s nou nikto nebol vonku s kocikom okrem mna (ani manzel, ten radikalne lenivo odmietol, takze som to musela pomedzi moje ucenie a hranie vtesnat), ked mala 4 mesacnu spankovu regresiu a nikde inde spat nechcela. Potom pohodicka, ake super dieta, mala skoro dva roky, tak ze dame este dalsie, a na, dvojicky. Tak zase od zaciatku, to som uz bojovala s manzelovou nevyspanostou, do roboty som sla oddychovat. Teraz maju chlapci rok a pol. A vies co? Ja som si to vlastne strasne napriek tomuto vsetkemu vsetko uzivala, aj s manzelom sme to prekonali, nikdy sme na nejako neodcudzili mega, krizy prekonali, vlasy som si umyvala, make up nahadzovala, chodila sama vecer na vino s priatelmi, atd. Proste ano, da sa to aj bez pomoci rodiny, len si to treba vediet nejako zorganizovat cele. A moj zivot je podla mna uplne super.
A este dodam, mam PTSD, pretoze mi jeden z dvojiciek skoro zomrel v naruci, kazdy den mam par panickych atakov, a dcera prechadza diagnozou kvoli autizmu.. Rodicia mi strasne chybaju, chodia za nami, teda mamina, teta pride, a o mesiac konecne po dvoch rokoch ideme vsetci na vianoce na Slovensko, tak sa strasne tesime! ale. Podla mna sa mame aj tak uzasne 🌸

doriiis
24. nov 2022

@autor....a skúšala si slušne poprosiť o pomoc? Zavolať mame,svokre a povedať: potrebujem pomoc.Alebo čakás,že ti prečítajú myslienky? A s týmito vecami sme sa všetky,úplne všetky museli vysporiadať za pochodu.A to sú ešte pomerne malé problémy.Maju ľudia za pochodu s malým bábätkom aj väčšie starosti

katkaseiner
24. nov 2022

Podla mna sa tu kludne vystazuj, ak ta zhejtuju, proste by len mali pochopit ze obcas nas unava zenie tym smerom takto uvazovat...
Necitam komentare vobec...
Som jedinacik, napriek tomu nemam pocit ze by mi rodicia tolko pomahali. Ziju presne 1km od nas, pomozu len ak poziadam a teda fakt neziadam casto... svokrovci neziju ale nepomahali ani ked zili...
Moja mamina nam da zeleninu, zavaraniny, obcas su u nej deti (ale to uz fakt len obcas)... nikdy ich nebrali do skolky/skoly ani ich nevyberali ak nebol dovod... hoci deti by sa tesili. Otec je dochodca a velmi rad pomoze, ale sam od seba nie. Mamina este pracuje, chodi domov o 3 a aj mi s detmi pomahala ked som zacinala pri polrocnych... ale ked babkam sa zhorsili stavy tak skoncila...
Nemam im za zle ze nepomahaju, s muzom pracujeme z domu a aj ked je to casto o hubu (kto nezazil neuveri) tak niekedy je to strasne tazke... ale nestazujeme sa. Popri tom stihame skolu, kruzky, nakupy, okolo domu...
Ano, obcas si tiez vzdychnem ze ake by bolo fajn ist na vikend bez deti (neboli sme este nikdy), alebo cosi podobne... viem ze moj otec by to cele ohundral, ved naco mame deti ked chceme ist sami... takze radsej ani dalej nesnivam...
Drz sa, verim ze bude dobre. Verim ze si teraz len unavena, vystresovana, pripadne kludne aj vyhoreta (nie v zlom).

h2
24. nov 2022

Ach, koľká naivita! Že kamarátky, čo bývajú s rodičmi, majú len samé výhody. Blbosť. To len z tvojho pohľadu to tak vyzerá, lebo ty vidíš len tie výhody. O nevýhodách tu už bolo popísaných asi milión tém.

autor
24. nov 2022

@smutnamama1981 Čítala som tvoj príbeh v inej diskusii,je mi to ľúto čo sa stalo.Ja síce manžela mám,no robí v zahraničí a proste som na všetko sama.
@melanta Muž robí v zahraničí,teda som na všetko sama.To že raz do mesiaca je týždeň doma je málo.
@kvetinka75 Mám 30r,deti majú 2 a 5 rokov.
@doriiis Jasné že skúšala povedali že nepomôžu že ony už svoje odchovali.
@katkaseiner Mne sa zdá ako keby všetci boli neake super matky a ja neaka outsiderka za to že som unavená a vyčerpana zo svojich detí.Myslela som pozitívne že budú väčšie bude lepšie,no prd makový.Starsi nastúpil do škôlky zas choroby a zakaždým to dostanem aj ja.Ledva stojím na nohách,nemôžem si ľahnúť keď som chorá lebo musím sa starať o choré deti.Ja neviem či iné matky neriešia takéto veci alebo ozaj všetci supnu deti babkam a majú pokoj.

doriiis
Autor odpoveď zmazal
doriiis
24. nov 2022

Ja,že sa tu bavíme o bábätku🤦

terezka1947
24. nov 2022

Každý máme iný osud. A je normálne,že človek sa musí niekedy vyrozprávať. Ale pochopia ťa iba tí,čo to majú podobné. No skús si vážiť,to čo máš. A skús sa porovnávať s tou druhou skupinou,čo nemá ani to,čo ty.
Ja som sa už naučila,že mnohí navonok vyzerajú šťastné,majú ľahký život,no nie sú šťastní. Nemenila by si s nimi.

kvetinka75
24. nov 2022

veď to sú už veľkáči. Ich môžeš zapojiť aj do domácich prác a pomôžu ti. Nemusíš byť na to sama a keď spia, spi aj ty. My nehovor, že 5 ročné dieťa je v noci hore. 2 ročné sa väčšinou pridá k 5 ročnému, tak ich zapájaj, večer prečítaj rozprávku alebo ich nauč na rozprávky na CD - alebo nájdi na youtube - ale iba aby počúvali, nie pozerali. Zvyknú si na to a krásne zaspia. A ty máš voľno.
Veľa vecí sa dá objednať cez net, nemusíš toľko chodiť po obchodoch. A neviem či si doma alebo vpráci ale predpokladám, že škôlku majú spoločnú. To máš jednou cestou. Čo budeš robiť, keď staršie pôjde do školy.

slavomira236
24. nov 2022

Mám 44 deti majú 8sem a 5,5 muž je v zahraničí od ich narodenia predtým som bola aj ja mám záhradu sliepky 2 morčatá poschodový dom a mama mi nikdy deti nekocikovala pracuje je pred dôchodkom a má dosť keď príde z kuchyne domov urobená nie žeby som jej deti dávala kocikovat v živote u nej nespali

rhodesian
24. nov 2022

@autor mam extrémneho nespavca doma. Za noc prespím max hodinku (niekedy dve) ale pozor ☝ nie naraz , na etapy. Cez deň 2x20 minút (to je maximum) spánok počas ktorého musím aj porobiť.
Do toho obrovský dom, záhrada, pes, mačka, prvák. Nikto mi nepomáha, nikto. Padám na hubu.
Ale vieš čo? Moje deti ma milujú (aspoň teda dúfam 🤣)

V rodine máme jednu, má 2r. Dieťa, ale to dieťa je nonstop u starej mamky. Nikdy s ním nieje ona a to dieťa sa viac teší keď vidí mňa, ako keď mu domov mama príde.

Kamoška ma tiež syna nonstop u svojich rodičov a ona behá na "prietrty" kade tade. Chlapec má 6 rokov ale taky zlý ako je on ku nej, to je otras sledovať. Prestala som sa s ňou aj stretávať lebo chlapča nemalo problém vlastnú matku do p. Poslať keď mu telefón nedala. 🤷‍♀️

Ja nehovorím že občas pomoc nieje fajn, tiež by som to veľmi uvítala..
Ale na druhej strane ten vzťah s dieťaťom a tá čistá detská láska... Veď tie deti sú malé iba raz 🤷‍♀️

drahomirrra
24. nov 2022

Autorka, ja ti rozumiem. Moja segra mala tu “vyhodu”, ze zostala byvat s nasimi, takze poziva kompletnu pomoc od mamy, co sa tyka jej dietata.
Kdezto moj syn mi tu dnes plakal, ze preco je babka zase s Jurkom a s nim nie, ze ci je zly…Co mu mam na to odpovedat.

Tu ocakavaj, ze ti baby nalozia, a este a este a este … a budu ti rozpisovat, ako ony vsetko zvladli, keby si nevedela, tu su iba megauspesne zeny, mega bohate zeny a zeny s mega skvelymi detmi. Ktore velmi rady ponizuju a vyryvaju. Doma povacsinou musia byt ticho, tak tu sa ventiluju. 🙃🙃Necakaj, ze ta tu vela bab pochopi 😉

heymissg
24. nov 2022

No mne rodičia pomáhajú a aj svokra. Mám v okolí ľudí ktorí nemajú také šťastie. Teraz ma tu možno niekto ukameňuje, ale môžu si za to sami. Viem ako tí ľudia komunikujú, akí sú "milí". Keby by som sa aspoň za 1/4 správala tak k svokre, dvere mi nikdy viac neotvorí. Takže je to o vzťahoch.... aspoň čo ja vidím. Inokedy je to o tom či sa človek odsťahoval z rodného mesta, alebo nie...

nikha2809
24. nov 2022

@zavana toto veru nieje pravda, nestačí mať len dobré vzťahy s rodinou.Ja som mala vzťahy s rodičmi perfektne a obaja rodičia mi zomreli.Takze z tejto strany tiež nemá kto pomôcť.Pisem iba z mojej strany, svokrovci samozrejme keď môžu s deťmi pomôžu.

drahomirrra
24. nov 2022

@heymissg Nemyslim. Niekedy proste si aj mila aj vsetko, ale na tej svokre vidis, ze nema chut pomoct, vziat dieta von, a tak. Ze ma milion reci o tom, kolko ma prace, ako chce ist do sauny a virivky a podobne…True story.

dkethe
24. nov 2022

Ja to vidim naopak. Na deti "som sama" a som stastna. Naopak porazilo by ma z byvania u rodicov. Doslova.
Podla mna su zaujimavejsie a lepsie ukazatele lahkeho zivota nez byvat pod jednou strechou s rodicmi.

1angelika
24. nov 2022

na jednej strane ťa aj chápem, no na druhej ber si to aj z iného uhla, rodičia ti nepomôžu ale zrejme ani ty im, aspoň to nespomínaš, že by oni od teba niečo potrebovali. Je kopec žien čo majú deti, musia všetko zvládať a okrem toho ešte s rodičmi chodiť po lekároch, alebo majú dokonca niekoho doma na doopatrovanie, a starať sa o starého človeka popri práci, vlastnej rodine je oveľa vyčerpávajúcejšie ako starať sa o malé deti. --keby si chcela videla by si aj také rodiny..a nie len tie kde kamošky dajú deti rodičom a veget...buď spokojná s tým čo máš a neporovnávaj sa. Možno to len navonok tak vyzerá a až takú poohodu ani tie kamošky nemajú...

prunee
24. nov 2022

Vidis to prilis cierno-bielo. Ulavilo by sa ti, keby to vsetky zeny mali rovnako "tazke" ako ty? Zjavne si unavena. Snad sa ti tymto prispevkom aspon ulavilo, lebo inak nic nevyriesi. Deticky mas uz vacsie, skolka, jasle, takze je mozne, ze to bude do buducna lepsie, prajem ti to. Snad len na zaver.. ostatnych nezmenis, musis si pomoct sama, aby si sa mala lepsie.♥️

autor
24. nov 2022

@kvetinka75 Do škôlky chodí len starší.No viac je doma než v škôlke.Rada že mám spať keď deti.Na obed menší spí,starší nespí,tak nemôžem spať ani oddýchnuť si.Bola s chorá 39tky horúčky ledva som vladala,tiež nikto mi nedošol pomôcť.
@drahomirrra Myslela som že ženy ma podržia,no vidím že vacsina len rype do mňa aká som neschopna.No ja už som niekedy taká vyčerpaná že nevládzem.Deti zaspia o 22 a od 4tej rána sú hore.Odmala málo spia,im to stačí.To už nikoho netrápi že ja s prepáčením skapem od vyčerpania.

deti95060810
24. nov 2022

Napísala si to v jednej vete... bývajú spolu. Babkovci a dedkovci nemusia dochádzať za vnúčatkami a majú ich rovno doma. a tak ak mama odbehne do obchodu - tak ich postrážia, dohliadnu.
Ale hlavná vec že každý odsudzuje bývanie so svokrovcami, rodičmi - lebo však ich budú obmedzovať... Je to niečo za niečo...

tykat
24. nov 2022

Nasi stari rodicia na nas nekaslali ani nekaslu, boli daleko, pripadne choroby alebo este pracovali, mali iny program.
K synovi som mala nahradnu platenu "babku" tj.prazdniny, vyberanie zo skolky, doliecenie poriesene, pracu som si neskor zariadila tak aby som mala volnost a neobmedzeny HO.
Svagrina to ma presne ako pises, nezavidim jej, proste byva s rodicmi. Na oplatku vozi k lekarom, robi nakupy, stara sa im o zahradu, svagor pomaha pri dome...
Niektori ludia maju lahky zivot lebo ho beru tak ako pride, a nespoliehaju sa na inych ale na seba. 😊

1angelika
Autor odpoveď zmazal
gabika128
24. nov 2022

Asi nepoznám nikoho o kom by som mohla povedať, že má ľahký život 😂 keď človeka viac spoznáš, zistíš, že každý rieši nejaké problémy, či rodina, či deti, choroby, práca, peniaze, vzťahy....

roja01
24. nov 2022

Tie mlade rodiny, ktorym vo velkom pomahaju ich rodicia su zalozenim skor tolerantni a rodinne zalozeni. Najma ked spolu byvaju 2 generacie. Tam je vzajomna pomoc a tolerancia zakladom dobrych vztahov. Skus si predstavit, ze budes mat starych rodicov stale, al velmi casto vo svojom byte. Zvladla by si to?