icon

Prečo niektoré ženy majú ľahký život?

24. nov 2022

Čoraz častejšie vidím v okolí či už kamarátky alebo švagriná že majú ľahký život.Maju rodičov čo im vo všetkom pomáhajú(vo väčšine prípadov bývajú spolu s rodičmi)okolo deti,starajú sa o ne,vodia do škôlky,sú s nimi keď sú chorý atď atď.A rodičia si mozu v kľude pracovať alebo si oddýchnuť.Potom keď ich stretnem sú vysmiaty veď život je gombicka.A prečo iný musia všetko robiť sami.Starat sa nonstop o deti,keď sú choré,stíhať škôlky aj prácu,učiť sa s deťmi,vláčiť ich po obchodoch a všade lebo nemá kto postrážiť atď atď.Preco niektory rodičia pomáhajú deťom vo všetkom a iný kašľu na svoje deti a vnučky?Prečo je taký rozdiel,je to strašné nespravodlivé.Chcela som sa vyrozprávať z toho

Strana
z4
zuzka1117
24. nov 2022

@aurora33 a čo keď by dali ? Kvôli tomu sa má autorka trápiť ? Jej problémy sú iné. Toto porovnávanie kto sa má horšie, nedajbože sa niekto postazuje už je hneď konfrontovaný s ťažko chorými deťmi a neviem čím iným, hneď mu je povedane , že sa nemá na čo sťažovať. Namiesto podpory sa len ženy predháňajú, ktorá sa má horšie.

1gabriela13
24. nov 2022

Za mňa len toľko,buď rada že môžeš byť s deťmi ty a rieši bežné veci zo života a nie nejakú vážnu chorobu deti..čo by zato iné ženy dali ....toto sú úplne malichernosti v živote.

1gabriela13
24. nov 2022

@zuzka1117 ale veď nie je to tak ? Podľa mňa je. Ja som sa tiež sťažovala bože nemá mi kto toto a ono pomôcť a hento. Sťažovala som sa v nemocnici v čakárni jednej maminke že zas sme u očného a možno 3x mi budú operovať dcéru na strabizmus. Zatiaľ sa naše detičky hrali. Sťažovala som sa ako to bude s prácou. A žene začali padať slzy. A nato mi povedala,že ona by sa so mnou chcela vymeniť. Oni čakali vtedy na hospitalizáciu a dievčatku išli vyberať oko ,bola po 2 chemo a nádor na oku. Tak ti poviem,to bola pre mňa taká facka ,že odvtedy sa nedokážem sťažovať na nič také ako tu autorka napísala. Takže za mňa toľko. Kto nezažije nepochopí a sťažuje sa na všetko,namiesto toho aby sa radoval z maličkostí v živote.

aurora33
24. nov 2022

@zuzka1117 nik sa s ňou nepredhana, len občas je lepšie namiesto zbytočného ľutovania aj takto otvoriť oci. Alebo myslíš he je lepšie len napisat no hej si chudinka, lebo tvoje zdravé deti sem tam plaču a nespia. A tvoj zdravý muž namiesto toho aby ti pomohol je radšej v zahraničí. A ty chúďatko si nemáš kedy oddýchnuť len keď ti deti na obed spia? Ja moc neuznávam takúto falošnú podporu. Autorka sa naozaj nemá na čo sťažovať. Ale že naozaj nie

danieladugard
24. nov 2022

TV ich nebavi? Prepac, ak ta moj koment nastve.. ale nasurovo by som im pustala telku🤷🏻‍♀️ Nikto nechce, aby si fakt skapala od vycerpania

K teme opatrovatelka - su agentury, ktore ich sprostredkuju, obvolas, stretnes sa s viacerymi a vyberies si tu, ktora sa tebe a detom najviac paci 🙂 👌

madeline1
24. nov 2022

@doriiis a este dodam, ze niektore tie dospele deti neberu ohlad na svojich rodicov a ti vacsinou neodmietnu, ved svoje deti a vnucata lubia, ale tiez nevladzu a castokrat musia vychovavat aj vnucata ...a potom tu autorka pise, ze ake je super byvat vsetci spolu, viac generacii, tak to vobec nie

doriiis
24. nov 2022

@madeline1 ...myslím si,že autorka vidí len to,čo vidieť chce.A neuvedomuje si,že tieto jej sťažnosti sú veci,ktoré sa dajú riesit

zuzka1117
24. nov 2022

@1gabriela13 ale veď áno , sú horšie osudy, ako sa hovorí nikdy nie je tak zle aby nemohlo byť horšie, ale mne sa toto veľmi nepáči, keď sa niekto postazuje, nie že by sme ho pozitívne povzbudili, ale vždy vytiahneme ešte niečo horšie, čím bagatelizujeme momentálne problémy človeka. Nikdy nevieš v akom psychickom stave je daný človek, čo môže byť pre teba banalita, pre druhého neprekonateľná prekážka, mali by sme byť k sebe ohladuplnejsi

basska_b
24. nov 2022

Neporovnavaj sa s nimi. Kasli na to. Oni maju mozno ine trapenia, problemy, o ktorych ty nevies ... zvladnes to aj bez babiek... u mna bola vcera a predvcerom mama "pomoct" a pravdupovediac neviem, ci toto je ta pomoc,co ja chcem... do vsetkeho sa montovala, vsetko muselo byt po jej, deti boli z toho unavene a nervozne... aj sa na babicku tesili, aj boli z toho strasne predrazdene 🙆‍♀️ ako vravi moja kamoska,co ma 3 deti za sebou, najlepsie si ich zvladnem ja sama

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
scorpionflower1
24. nov 2022

Ja by som teda vobec nechcela to, co ty nazyvas lahkym zivotom - mam dceru, nikto mi ju nepostrazi okrem muza, vsetci su daleko, mama pride cez vikend a obcas je s dcerou na 2 hod. Je to niekedy narocne, ale ja mam rada svoje sukromie a nechcem, aby sa mi niekto motal do vychovy a byvat s rodicmi alebo svokrovcami, urcite nie, dakujem. Ja som si nerobila dieta s ocakavanim, ze okolo neho bude skakat cela rodina.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
euka210
24. nov 2022

Svet je nespravodlivy, s tym sa vela narobit casto neda.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
scorpionflower1
24. nov 2022

@lujza123 my sme mali teraz vsetci traja covid a moje dieta ho prezilo na TV, obcas kreslenie a lego, inak by som ju neudrzala v klude....a vobec sa nebojim, ze by z toho osprostela. Neda sa vzdy vsefko zvladat s prehladom a noblesou.

lilope
24. nov 2022

Prečo sú niektorí ľudia vážne chorí a iní nie? No, život nie je spravodlivý a každý musí hrať s kartami aké má. Niektoré veci sa síce dajú ovplyvniť, no zásadné ako sú zdravie či práve to, čo považuješ za krivdu - ochota rodiny podieľať sa na výchove svojich vlastných detí, sa ovplyvniť nedajú. Niekto má to šťastie, niekto nie. Musíš sa zariadiť podľa svojej aktuálnej situácie. A možno to vôbec nemajú v živote také ružové ako sa ti javí.

lucikim
24. nov 2022

@elizabet173 ved ani ja😂 lebo ja som odmietla byvat s mojimi rodicmi, ju som varovala a nepocuvla

marsmykkok
25. nov 2022

Ja by som sa nikdy na nikoho nespoliehala a nič nečakala. Keď nezvladate jedno dieťa nemali ste mať druhé tretie a tak. Ale mať jedno alebo počkať kým prvé bude samostatnejsie a potom až druhé po 7-8 rokoch.

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
Strana
z4