Prečo niektorí veria na Boha a iní nie?
Tak som uvažovala, prečo sa na niečo verí a na niečo nie?
Napríklad boh, ježiš, atď., tomu miliarda ľudí vie uveriť (a netvrdím, že neexistuje) ale napríklad duchovia, čarodejnice, upíri, tak to nie? Nemyslím tým čarodejnice ako z filmu ani Salvatorovcov z TVD. Prečo sa dá veriť na Boha a na všetko okolo toho, ako vytvoril svet, ako všetko riadi, aký je dokonalý,.. ale netvor, ktorý sa živí ľudskou krvou alebo osoba, ktorá má určite schopnosti, to je už vymyslené?
@mizoko Ján 3:16-20 SEB
[16] Veď Boh tak _____miloval___ svet, že dal svojho jednorodeného Syna, aby nik, kto verí v neho, nezahynul, ale mal večný život. [17] Lebo Boh neposlal Syna na svet, aby svet odsúdil, ale aby ho spasil. [18] Kto verí v neho, nie je odsúdený. Kto neverí, už je odsúdený, pretože neuveril v meno jednorodeného Božieho Syna. [19] Súd je v tom, že svetlo prišlo na svet, ale ľudia milovali väčšmi tmu než svetlo, lebo ich skutky boli zlé. [20] Veď každý, kto robí zle, nenávidí svetlo a nejde na svetlo, aby jeho skutky nevyšli najavo.
@mizoko Ano, Boh naozaj miluje ludi a ano, Boh naozaj nenavidi hriech. Preto poslal Jezisa Krista, aby kazdy, kto uveri v neho dostal vecny zivot. Jezis Kristus zmenil moj zivot, zmenil moje kamenne srdce na mäsite, presne ako je napisane. Dal mi novy zivot. Ako je napisane, nik kto sa nenarodi znova, neuvidi Bozie Kralovstvo. Musi sa znovu narodit z vody a Ducha.
Kto hlada, najde, kto klope, tomu otvoria... hladaj, nie je nic dolezitejsie. Pozdravujem ta
@viestta Preco Boh dopustil, aby Adam zhresil? Mohol vytvorit ludi ako robotov.. naprogramovanych ho povinne milovat, posluchat.. toto je to svorenie, s ktorym by mohol mat vztah? Chcel by niekto deti, ktore by ho milovali povinne, lebo by sme ich tak naprogramovali? Boh naozaj miluje ludi a preto ich stvoril s moznostou rozhodovania.
@mizoko Pokojne ver, comu chces. Ved je napisane, ze nie vas odmietaju, ale odmietaju toho, kto vas poslal.
Zatial sa mi opat potvrdilo, ze ked stretnem niekoho, kto hovori,.ze neveri v Boha...znamena to v skutocnosti, ze odmieta Boha.. bud z dovodu, ze ma nepravdive predstavy aky je, alebo proste sa rozhodol zit v hriechu.
Spaseny je clovek vierou ( je napisanie nie zo skutkov, aby sa nik nevyvysoval - takze zle pises) Preco ti vadi, ze nie je spaseny ten, kto neveri... ved ked nicomu neuveril, tak nemoze zazlievat Bohu, ze v Bozom kralovstve nebude..
tiez sa s tym stretavam, minule som sestre pustila video svedectvo satanistky ( byvalej ) z presovskej “ cirkvi satanovej” ktora nasledne uverila v Boha, a ona tomu neuverila. Vraj podla nej blbost ( hlavne ze v noci nemohla spat od strachu) podla mna sam diabol to tak chce aby sa zlo a jeho posobenie bagatelizovalo … ludia potom ziju v tom ze “ ved ja zijem dobry zivot, nikoho som nezabil, nekradnem , pojdem do neba … “ lenze tak jednoduche to nie je a zlo je realne
@mizoko trosku si to doplietla, z tych dejin si asi nemala A-cko :D K spase potrebues verit v Jezisa. a konkretne v to, ze vzal na seba nase hriechy aby za nas zomrel .. proste musis verit v jeho obetu a v to, ze bez nej by si sa skutkami nikdy do neba nedostal, lebo clovek ma naklonnost k hriechu.Inak povedane chce, aby si prvotny hriech - pychu - prekonal pokorou.. uznanim ze Boh je stvoritel a Ty si len stvorenim ktore je bez neho prachom. Zaroven sa v biblii pise v Pavlovych listoch, ze ten komu to nebolo zvestovane, a zil podla svedomia od Boha tak moze byt spaseny…
@viestta Takze by si bola radsej stvorena ako robot, bez vlastnej vole? Aj to je moznost. Ked Boh dopustil hriech tym, ze dal cloveku moznost posluchnut, alebo nie, vedel, ze raz zhresi, preto dal hned zaslubenie spasitela. Boh miluje kazdeho, ktoreho stvoril. Ale clovek sa da oklamat Satanom, ze Boh nie je taky dobry ako povedal. Nakoniec to sposobilo prvy hriech. A Satan sa smeje... Preco neveris radsej tomu, kto stvoril vsetko, co vidis.. poslal Jezisa, ktory bol dokonale poslusny vo vsetkom.. Jezis vyhral ..a zije po pravici Otca.. pripravuje miesto pre kazdeho, kto uveri v to, co urobil.. bude vskrieseny ako on a bude zit vecne...

@mizoko Ak Boh nenavidi hriech, znamena to, ze je nenavistny? Ked clovek nenavidi zabijanie, klamstvo, atd. znamena to, ze je nenavistny?