Prečo pri jednom dni zatvorených obchodov ľudia šalejú?
Myslim ze si to vsimol nejeden normalny clovek 😃 Ja vsak nepochopim naco su ludom pri 1-2 dnoch zatvorenych obchodov plne kose? Ja si vzdy pred sviatkami radsej nakupim dopredu pretoze viem co to v obchodoch bude. Bohuzial dostala som sa do obchodu az vcera ale isla som si zbehnut len po pecivo a dalsich cca 6 veci v kosiku co mi bolo treba. Ale to co som videla mne sa naozaj zastavuje rozum. Ludia plne kose, dobre ze nie 20 rozkov a prosim pekne bez srandy niekto mal v kosiku 3 chleby. To akoze vazne niektori len jedia a jedia alebo co? Proste ja tomu nerozumiem. Ja nakupujem s mierou ziadne taketo nakupy nerobim ci je otvorene alebo zatvorene, kupim si len to co bezne potrebujem ale ked vidim v obchodoch toto tak naozaj neviem ci su nenormalni ostatni alebo som nenormalna ja??? Az som sa vcera hanbila ze som mala v kosiku len 7 veci a nie plne kose kopcom ako ostatni 🤦♀️
u nás je to hlavne pozostatok z komančov kde ako nie vždy ste dostali čo ste mali alebo chceli , vela veci aj mäso alebo lepšie čokolady boli podpultové
a tento vzorec sa prenaša to čo vidite u rodičov väčšinou si prenesiete podvedome
a ked nahodou niečoho bolo tak sa kupovalo do zásob, že bolo doma naraz 10 zubných pás bolo normálne, uplne normalne proste
a to nejak tak ten niekolkoročny proces aby bolo dost doma proste ostal
Tak vidis,aj ty si predsa bola v obchode,mozno sa niekto cudoval nad tvojim nakupom...kazdeho vec,kedy,kde a kolko nakupuje...ja som tiez bola na nakupe vcera,prisla som, nakupila som,pozerala co mi treba na pecenie a dovidenia, a co nakupovali ostatni ma fakt netrapi,kedze to boli taki isti zakaznici ako ja.
@viestta ja len vzdy zasnem ako vsetky hned utocia 🙂 ved nic zle autorka nenapisala, je to tak ze ludia blaznia s nakupmi pred sviatkami 🙂 a ani ja neocumujem kosiky, ale ked stoja predomnou u pokladne a vidim ze im nestaci ten dlhatansky pas na nakup tak sa len pousmejem ako nezmyselne rozhadzuju ludia, ale je to samozrejme kazdeho vec, no mna to vzdy pobavi, ako keby sa bali ze nebudu mat co jest 😂
Autorka, rozumiem o čom píšeš... Inokedy pred kauflandom nestoja SBSkari s pocitadlom v ruke..
A rady pred vchodom... Ja som včera potrebovala ísť po lieky do lekárne v Kauflande... Konečná... 20 nasratych ľudí pred vchodom s košmi, SBSkari sa tam s nimi hádali, niektorí pani doslova agresívni... No predbehla som ich, ja som nešla do Kauflandu. Vykrikovali po mne, henta kam ide... Ľuďom už pekne drbka, nie len z corony...
Ale ved nesud a nestaraj sa😀to, že vy zjete 8 rohlikov je Vaša vec u nás sa vždy je na raňajky pečivo, makovka...a nejeme "len"rožky varím denne Predsa nebudem kupovať ovocie a reďkovky či šaláty týždeň vopred.Inac tiež neznášam ísť do obchodu pred sviatkami teraz to tak vyšlo kvôli práci a iným povinnostiam.Mna vôbec neprekvapuje koľko jedla, lebo sme len 3 sa viem koľko spotrebujeme, tak pri 4,5 členoch to musi byť oveľa viac ešte, keď sú deti teenegeri, ale prekvapí má vždy koľko piva a alkoholu ľudia kupujú😃
Keď idem do obchodu, vždy mám plny kos. A vôbec nie kvôli 1 dnu zatvorených obchodov, alebo kvôli sviatkom, ale kvôli tomu, že nakupujem naraz na co najdlhšou dobu, čím menej idem do obchodu, tým lepšie.
Takze, milá autorka, nerieš iných ľudí. Nie každý chce denne chodiť do obchodu po 2 rožky a zvyšovať zbytočne mobilitu v tejto dobe.
@hettinka ved to nepise v zlom, neutoc.
@amarilka26 neútočim, len vysvetľujem tie “plne koše” a že iných do toho nič, čo ludia kupujú.
Ja som bola včera v ba v auparku a nikto nesalel, prázdny obchod, prázdne pokladne. Takže možno preskakuje iba v Lidl a kaufland, lebo ani Billa deň predtým nebola plná. Ja som v AT bežné zvyknutá na zatvorené nedele a prežívam v norme, takže keď je niekto skreckoidny cvok, tak sa s tým nič nenarobi 😂😂😂a ešte k tomu hystericky a človek podliehajúci davovej psychoze, tak to už je koniec, WC papier určite fical a aj cestoviny, ved jeden nikdy nevie...
Prečo ľudia riesia cudzie košíky? Kedy tu bude takáto téma, až keď ju založím?
Lebo taká tema čo sa stará do cudzích nákupov sa tu čas od času objavuje.. čo keby ľudia začali riešiť vlastný život?
Ja mám tri deti, muža - všetci doma, do obchodu chodievam dlhé roky RAZ za 7dni.. dvaja chalani a muž zjedia kopy jedla, ovocia, zeleniny, mliečnych výrobkov.. a tak môj košík, ktorý beriem RAZ za 7dni je VŽDY plný.. nechodím do obchodu po pár veci, (veľmi sporadicky potrebujem taký nákup) a tak ak chcem aby sme žili zdravo a plnohodnotne, tak nakupim veľký nákup.. a čuduj sa svete, VZDY sa nájde niekto komu to strašné vadí, akoby mi to platil on.. Prečo? Kto mi odpovie, prečo je ten jeho štýl byť každý druhý tretí deň v obchode a tváriť sa ako striedmo žiješ lepší ako ten môj štýl?
Aj tento pondelok šiel okolo mňa starší pán a drgne manželku "hen pozri na ten košík" a ukazuje na mňa.. trápne, trápne fakt nemám na to čo iné napísať.. keď niekto kŕmi 5tich ľudí a nechce sa chodiť presusat po obchode každu chvíľu, lebo to neznáša tak musí znášať pohľady druhých.. čo to je závisť, či čo?
Och, zase som sa opustila pri písaní, sorry, to tými sviatkami..
@sara07 a mozno je skor pozostatok z doby minulej to nazeranie do cudzich kosikov.
@jana_eyre_2 ja nepozerám a ani neriešim, ale faktom je, že panika nastáva deň pred zatvorenými obchodmi, minule som bola v šoku, keď v piatok o 17.30 nebol zeler a petržlen v lidli, na toto ja napríklad zvyknutá nie som. A predavačky mi odvrkla, že neskoro idem😂😂😂No tak ôk, nabudúce sa prídem pobiť o 8.00,pardon to na sk nemôžem, tuším až o 11.00. Ja keď mám veľký nákup, napríklad púšťam dopredu ľudí s malým a neriešim co ma kto vnútri, ale keď mam ja veľa pustím, takže občas nazriem😂😉, ale len z tohto dovodu
@jana_eyre_2 ja to tiez nechapem,koho trapni kto kolko nakupuje :D je to smiesne,keby aj predmnou vykupili vsetky rozky,vsak ich vec...ja sa nepozeram do kosikov cudzich a inak fakt nechaoem preco by mal niekto ,niekomu vysbetlvat co a preco kupuje hah akoze prepacte ale tychto 10 vajicok potrebujem,lebo chcem robit kolac aj prazenicu,a tieto kyslee uhorky,lebo mi strasne chutia, a prepacte tuto bryzndu lebo chcem robit bryndzovu natierku a s vasim dovolenim,vas ziadam o povolenie kupit balenia piva,lebo dnes som autom a nechce sa mi trepat 4 tasky autobusom 20 km,ale ak vam to vadi mila pani,vsetko vylozim,nech ste spokojna. Tento prispevok mi normalne urobil den. Idem si dat tu prazenicu,nech mozem ist znova na do obchodu haha
Vieš čo ja som tiež vyzerala ako opisujes ty ľudi, my sme 5 nákup som robila aby e vydržali až do utorka, syn cez sviatky robí musí so niečo zobrať, + rodič nákup lebo sú chorí + svorkovcom sú starí, nevládzu. Takze by som to nepausalizovala že len jedia a jedia ľudia, to ťa nenapadlo?!
@maciatkolulu mne je jedno ak je nejaká panika ohľadom sviatkov, každý nech panikári preto, prečo mu je milé.. ale mňa celkom irituje ak plne košíky niekto rieši.. ak by som to vedela urobiť nejako inak, do obchodu nechodím vôbec, mám averziu voči tomu a ľuďom čo vrazaju do ľudí košíkmi, bavia sa medzi regálmi a nepozerajú na ostatných že im zavadzaju, ohovárajú, zazeraju.. ale bohužiaľ online neviem nakúpiť dostatočne tak aby sme vydržali aspoň tých 7dni.. tak chodievam do Lidla keď je štatisticky najmenej ľudí v predajni a aj tak sa tam nájde niekto čo môj kosik rieši.. aspoň že predavačky má už poznajú a neprevracaju očami že majú plný pás keď idem platiť.. vždy púšťam ľudí čo sú zamnou a majú menší nákup a ešte aj medzi tými sa nájdu taki čo majú potrebu okomentovať koľko toho mám..
Myslím si, že autorka chcela poznamenať aj to, že... Prečo práve deň pred zatvorením tam ľudia idú, tlačia sa jeden na druhého a majú plné košíky? To si nemohli nakúpiť 2 dní pred zatvorením? Alebo týždeň pred? Veď keď si dnes nakupim jedla plný košík tak neverím, že za deň-dva za všetko zje... 😀 Mne to príde také, že ľudia nakupujú veľa, ale aj zbytočne... Len, aby doma bolo a nakoniec itak polovicu vyhodia lebo to nezjedia a už to je po dátume spotreby...
No a? Co? Ja som vcera bola v obchode. Chodim v piatok vecer, dnes je zavrete, isla som vcera. Predstav si, kupila som 30 rozkov. 10 je v chlebniku, 20 v mrazaku. Kupila som presne to co vzdy. To co potrebujem aby som neliezla do obchodu kazdy druhy den. Na dalsi nakup sa chystam buduci piatok, ked sa podari, tak az v pondelok 12.4. Nechapem kde je problem... 🤷♀️
Fuuuha aka debata tu z toho vznikla, je pravda ze pred sbírkami je vždy plno v obchodoch no ale tak proste to je na kazdom ako si to s nákupním zariadi 🤷♀️ Ja som myslela ze mám vsetko už nakupene a včera pri pečení som hostila ze mi chyba čokoláda na varenie. Tak som sa vybrala do tesca a keď som tam videla tu radu asi 30 ľudí s košíkmi vonku v daždi a ti v predaj sa tam zúrivo hádali s chudákom brigádnikom s počítadlom ... tak som to otočila smer lidl tam ešte horšie tak som sa vrátila do tesca a výstava som si to🙄 ... ono je to proste tak, ja mám pocit že sviatky na Slovensku sú najmä o varení, pečeni, chytaní pre hostí 🤷♀️ Ale to tak bolo vždy to už je v nás, ja tiež peciem a pritom sme doma sami a korona a jedno s druhým ... ale je veľká noc tak proste koláčiky musia byt 😅
@konicekhop presne..
Uz by sa mohol kazdy na SR starat o seba a neriesit inych. Ak niekto potrebuje na sviatky mat pocit plnej spajze, tak nech si nakupi. Ak nie, nech kupi menej.
Zila som par rokov v zahranici,a mozno niekoho prekvapi,tato informacia,ale aj v inych statoch a krajinach mavaju sviatky a tiez nakupuju,niekedy viac niekedy menej to je co?
Mna by tiez zaujimalo kolko vas je doma v akom veku? A co varievas/pecies cez sviatky?
Buďme radi, že sú koše plné.. to svedčí, že ekonomika na tom nie je až tak zle 🙂🙏
Btw. ja chodím do mesta na nákup cca raz za 10 dní (sme štyria) a tiež ma vytáčajú komentáre niektorých ľudí stojacich v rade za mnou, že či viac sa mi už do koša nezmestilo a podobne 🙄 Ale nemám náladu niekomu niečo vysvetľovať.. Mne by skôr vadili ľudia, ktorí sú v tých obchodoch denno-denne a kupujú po troche 😀
si uvedomte, ze uz dnes su zatvorene, a kto nepojde zajtra, tak az v utorok .. keby sa tak kazdy staral radsej o seba
A ako vies, ze nenakupuju aj svokrovcom a rodicom? Napriklad tie 3 chleby v pohode jeden do mrazaku, jeden rodicom a jeden na "hneď" konzumaciu. Alebo ako vies kolko clenna je ta rodina. To, ze tebe staci 6 rozkov, tak rodina s 3 pubertalnymi chalanmi by nemala ani na ranajky. Nakupuj si tak ako tebe vyhovuje a neries, do coho ta nic nie je a ani to nevies realne posudit.
ludia su doma jest sa musi nakupuje sa viac ako vredy ked deti mali stravu v skole skolke a my sme jedlo v praci je normalne ze nakupim viac a vydrzi nam to dlhsie my sme boli vcera v bille na bajkalskej (bola som vynimocne v praci tak cestou domov) u nas sa neda v dedine tak nakupit a zbytocne sa nebudeme cez sviatky sa premavat po obchodoch
Tak napríklad my sme boli včera autom, jednoducho preto, že bývame ďalej od mesta, tak raz za týždeň sa ide na väčší nákup. A tiež sme doviezli aj svokre a staršej susede, žije sama a ktorá nás poprosila o nákup. Čiže sme mali tiež plný košík, 3 kartóny mlieka a 6 chlebov 😃😃

Mňa by zaujímalo koľko vás je doma?
Vieš je mega rozdiel čo sa spotreby týka ak ste dvaja dospelí plus bábo. Ako keď je v rodine zostava napr. Dvaja dospelí, 3...4...deti z toho možno 2ja pubertiaci.
Ver že pri takej zostave tie 3 chleby vydržia tak dva dni 😁