icon

Prečo pri jednom dni zatvorených obchodov ľudia šalejú?

2. apr 2021

Myslim ze si to vsimol nejeden normalny clovek 😃 Ja vsak nepochopim naco su ludom pri 1-2 dnoch zatvorenych obchodov plne kose? Ja si vzdy pred sviatkami radsej nakupim dopredu pretoze viem co to v obchodoch bude. Bohuzial dostala som sa do obchodu az vcera ale isla som si zbehnut len po pecivo a dalsich cca 6 veci v kosiku co mi bolo treba. Ale to co som videla mne sa naozaj zastavuje rozum. Ludia plne kose, dobre ze nie 20 rozkov a prosim pekne bez srandy niekto mal v kosiku 3 chleby. To akoze vazne niektori len jedia a jedia alebo co? Proste ja tomu nerozumiem. Ja nakupujem s mierou ziadne taketo nakupy nerobim ci je otvorene alebo zatvorene, kupim si len to co bezne potrebujem ale ked vidim v obchodoch toto tak naozaj neviem ci su nenormalni ostatni alebo som nenormalna ja??? Az som sa vcera hanbila ze som mala v kosiku len 7 veci a nie plne kose kopcom ako ostatni 🤦‍♀️

matabb73
3. apr 2021

@hettinka nejde mi to otvoriť. Nechýba tam niečo?

matabb73
3. apr 2021

@hettinka už sa podarilo otvoriť, ďakujem, vyskúšam.

hettinka
Autor odpoveď zmazal
mirage
3. apr 2021

@elementissa ake zahustovadla a koncentraty su v cerstvom pasterizovanom plnotucnom mlieku? Nie v tom z mliekomatu.

leskovael
3. apr 2021

Je pravda ze pred sviatkami býva ošiaľ, to nieje nič nove ani nič čo by som prežívala. Tiež sa hocikedy dostanem až deň pred sviatkami....bud zabudnem alebo mi to tak vychádza.. Nerobím nákupy na 2-3dni ale na týždeň... Ak niekto isiel napr teraz vo štvrtok na nákup a nechce ísť cele sviatky, ale zase až o týždeň, nieje natom nič nenormálne že ma plný košík..

mirage
3. apr 2021

Tak pridam svoju realitu aj ja. Ano, mam plny kos pred sviatkami. Sme vsetci doma, a ano, upeciem aj 2 torty, alebo zakusky, lebo mojim pubertakom to ponuknem radsej ako horalku a cipsy. Sunku, ovocie a zeleninu chcem mat cerstve, bola som vo stvrtok a kobylky to vsetko pojedli, cize dnes rano som bola zas. Salat, rajciny, paprika, uhorka, to u nas ide na kila surove. Kolko to vydrzi cerstve v chladnicke? Den, dva?
Brala som cerstve vyborne kvaskove chleby z pekarne.
A my to berieme ako sviatok, nie obzerstva, sme vela aj vonku, ale doprajeme si viac ako bezne, cize som brala aj lepsie syry, olivy, orechy, dobry domaci chren, klobasu z mangalice atd.
A ano, vela veci mi este ostane, na velky nakup nepojdem minimalne tyzden.
Cize ja som na tieto dni minula 200 e a nerobim z toho vedu.
nakupila som , kym som bola v obchode deti s muzom upratali, s varenim mi pomozu a poo uz len priroda ci filmy.

carmenuska
3. apr 2021

Nečítala som diskusiu.Nezvyknem sa ani zapájať. Ale toto ma vie vždy vytočiť ,prečo niekoho zaujímajú druhí a tie plne koše. Aj my sme mali plný kôš v stredu.A čo? Bývame v malom meste,kde máme iba jednotu.Boli sme s dcérkou u dr.na kontrole a mala som plný kôš v Kauflande. Nakúpila som na čele sviatky. Kopu veci nám doma chýbalo, kopu drogérie , aviváž atď. A kupovala som nákup aj mojej starkej ,ktorá je sama a jednota je drahá,aby nemusela na nákup a neochorela. Nerozumiem, akú máte potrebu stále to riešiť,keď idú nejaké sviatky. Niekto nemá doma bezne možno Kofolu, toľko mäsa, strúhanku a podobné veci. A zeleninu a ovocie určite nebudem kupovať týždeň vopred. Nikdy nevieš ,prečo ten druhý to kupuje a koľko členov má jeho domácnost.Nas bolo doma 9 deti a my sme bežné ráno kupovali 20-30 rožkov každý deň. Nieto na dva zavreté dní pečivo. A poznám takých rodín velmi veľa,to mi ver. Moji rodičia, ked išli na nákup na sviatky,tak bolo plné auto.Niekto má na V.Noc aj špeciálne zvyky ,robia iné jedlá a teda tie suroviny potrebuje. Ozaj ma to vždy udivuje,že niekto toto rieši.

konicekhop
3. apr 2021

@carmenuska proste je to trapas, co Vam poviem, ked niekto nazera do kosikov,a rata kolko maju rozkov :D trocha materska skola.

rainee
3. apr 2021

@hettinka ja som žiaľ musela ísť dnes ráno do obchodu, o 8,00 neboli koše v Bille, pečivo vykúpene, pri pokladni v rade 20 ľudí, z toho 15 dôchodcov....hlavne ze majú vyhradené hodiny.

carmenuska
3. apr 2021

@konicekhop kde sviatky sa to tu rieši,fakt smiešne. My máme svoje tradície na Vianoce a Veľkú Noc a kupujem to ,čo bežne nie.Cize ja keby idem kúpiť iba čisto to ,čo potrebujem na jedenie na V. Noc,tak mám plný košík.A to sa neprejedame.Pen proste máme zvyk prípitok s jahodami a u nás sa bežne nepije nič,čiže nemám doma šampanské napríklad.A môžem postupne ísť ,rezance, zelenina na polievku....strúhanka na rezne,viac vajec keďže ich jeme k udenemu a treba ich aj na obalovanie ,mäso, zemiaky na šalát,majonézy , zelenina do šalátu ,nejaká voda pre deti ,detské šampanské ,pečivo,šunka atď .Bežné ani bepeciem čiže ja musím kúpiť aj múku a potrebné suroviny na koláč,pretože to doma nedrsim.Proste to sa nezdá.Nieco pre deti,zajace,vajíčka čokoládové. a máš plný vozík,kvety do vázy. Akože čo je na Tom zvláštne. Že bežné doma nemám v zásobe veľkú majonézu,alebo napríklad neskladujem múku.Mam hladkú a polohrubú vždy jednu a to je všetko.Takisto strúhanku nedrzim,lebo nerobím vyprážané veci. Fakt iba na sviatky. Toto je akože prezeranie? Alebo ja neviem aký extra nákup? A bol plný vozík fakt a v druhom sme mali pre starkú. A moji rodičia kúpili 4 chleby.Dva na zajtra a dva na pondelok.Velka rodina,veľa chlebov.Nepochopitelne 😁

janulllka16
3. apr 2021

@raszuz ja som takto nedávno bola v Lidli. Zvyčajne tam nechodievam, lebo ho nemám blízko, tak som si pokupila viac veci veru a tiež pre rodičov. Pokladnička si už pomaly tukala na hodinky, že koľko chcem ešte vykladať. Bolo to tiež veľmi nepríjemné, prevracala očami ako keby to mala platiť ona. Nákupy obmedzujem na minimum. Mam male bábätko a bývam na dedine. Do obchodu chodím tak 2-3x do mesiaca a autorku by asi tiež poburil môj zvyčajny košík.

maciatkolulu
3. apr 2021

@carmenuska mňa na tom zaujalo len jedno, to bývate všetci spolu? 😂😂😂😂Lebo ak nie, tak ja neviem, nooo, Lockdown už na sk zrušili? Ci budete mat ruská na ústach, či jaaaj, to len vonku😂😂😂mne je fakt smiešne, riešiť kto co a kde, ale fakt je, že vždy bola panika pred sviatkami akoby išiel koniec sveta. A to co si napísala, to naozaj nevyzerá na preplnený vozík... 😂Ale to je fuk, len to naštve, keď človek chce večer kúpiť niečo a už nie je, lebo iný kupujú akoby už obchody otvorené nebolo, to nenarazam na teba😉

konicekhop
3. apr 2021

@janulllka16 tak to bolo blbe aj od nej...pracovala som v lekarni,a poviem Vam,ze tiez boli obdobia,ked bolo podstatne viac ludi s tym rozdielom,ze v lekarni sa musite s ludmi rozpravat,taky sirup,taky, co vas boli,nie nemame ten vit.C,neviem preco to tam maju o 10 centov lacnejsie...ano liek Vam objedname...a no len to chcem povedat,ze som ani raz neprevratila ocami,alebo nieco povedala,ano odratavala som dakedy, kedy uz bude koniec zmeny, ale sama pre seba,kedze predstavila som si seba ake by mi to bolo neprijemne...a tiez som.nikdy od ludi neziadala.vysvetlenie preco kupuju to a to...a ze niekto chodil do lekarne robot kazdu sobotu nakup za 50e,niekto po Paralen za 1,50 e,niekto prisiel aj 2-krat za den, tak snad to nie je moja vec,aby som sa.starala do niekoho zivota.

oli18
3. apr 2021

No hold, gazdinky sme rozne. Jedna vari z toho, co ma prave doma, ina na to, co chce v ten den varit, musi ist najprv nakupit. Ale skusena by mala mat aspon minimalnu zasobu trvanlivych potravin, nejake maso, maslo, vyrobky, aj chlieb v mraznicke. Potom nejake zavarany, par kil zemiakov, zeleninu do polievok. Je pravda, ze kto zije z ruky do ust, asi zasoby nema z coho robit.

mirage
3. apr 2021

@oli18 my mame plne mraznicky, aj muku mam viac nez kilo /zas nie 5/, ale cerstva zelenina je cerstva zelenina. A cerstvy chlieb sa nevyrovna tomu z mraznicky. teda ja mam plnu spajzu, a aj tak som mala plny kosik. A to som sa este vratila - sacky do kosa a zubna pasta nam chybali.

carmenuska
3. apr 2021

@maciatkolulu ty akože čo rypes či bývame spolu? Predstav si,že nie ,že iba 4 sestry,čo sú na výške sú doma. A nie som povinná ti to hovoriť.Cize keď naši kúpia 2 chleby a maju ešte starkú,tak je to 7 dospelých ľudí. A áno,mala som plný košík.A s rodičmi sme neboli ani na Vianoce,ani teraz nebudeme.Mam dcéru po operácii srdca a mama je onko pacient ,takže ju chránime. Rok sme sa nevideli súrodenci,iba cez zoom.Takze si vyprosim ,že nedodržiavanie opatrenia lebo toto ozaj mne nemusíš hovoriť. Sa môžem hanbiť robit si srandu,keď nevieš.Ale to robíš už v prvom príspevku.Nevidis do veci a robíš uzávery.Chcela som ti iba priblížiť,že nič nie je tak ako vyzerá a nevieš prečo ten druhý koná ako koná. Nabudúce si to radšej odpustí,lebo si ma má vážne dotkla.Cely rok chránime svoje dieťa a mamu,takisto aj starkú a v našej bytovke sme jediní s ruskami a beznavstev ale ty vieš najlepšie. Ale vieš čo?Aj za takých sa stalo to,čo si dnes pripomíname.Pekme sviatky ,hlavne sa neprejedz.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ukulela
3. apr 2021

Obchody si zavreté 3 dni, piatok, nedeľa, pondelok. Ja napr do supermarketu aktuálne chodím Max 1x za mesiac. A nákup je to potom za 200€ aj viac uplne bežné .... Keď treba, tak 10 varovných čokolád, 10 masiel do mrazničky, 4kg hranoliek. Odmietam riešiť nákupy každý tretí deň. A 8 rožkov u nás nie je ani na ranajky pre všetkých. Ale ja napr nesaliem, rožky mi síce dnes chýbajú, vo štvrtok už neboli, dnes som sa vykašlala ísť, tak zajtra jednohubky na oslavu nebudú a basta.

nikyball
3. apr 2021

@rainee hlavne že cez víkend vyhradené nemajú🤦🏼‍♀️

maciatkolulu
3. apr 2021

@carmenuska 😂😂😂😂😂fuuuha, klepla som klinček po hlavke😂😂😂😂, tak keď majú toľko sestier, deti doma, tak musia nakupovať aj v iné dni, no nie a nie iba teraz? Minimálne rok😂😂😂a úprimne si teda riadne smiešna. Véd si nákupuj aj po jednom jogurte a aj po celých kartónoch😂😂😂mne sa spovedať nemusíš, ale nononono, vieš aký je net.... Pozor teraz ti môže prísť kontrola, či to všetko zjedia len zhavranele sestry a nebude náhodou nejaká tá seslost😂😂😂v čase Lockdown. Aprooo to faaakt zeleninu kupuješ len na vianoce a veľkú noc😂😂😂😂, fuj, ôk nebudem hnusná. Trochu humoru dievča do zivota😉

elementissa
3. apr 2021

@mirage nemyslela som mlieko, islo o mliecne vyrobky. A mozes mi rozpravat co chces, mlieko z krabice je pre mna ofarbena voda (ad 1) a je mi to navyse nechutne, lebo je to mlieko urcene pre teliatka, nie pre ludi (ad 2). Ano, som vegán ;) (ad3)

mirage
Autor odpoveď zmazal
mirage
3. apr 2021

@elementissa klud a nohy v teple, ano, suhlasim, mlieko je pre teliatka, ja si nim zalievam iba musli, inak ho nepijem, ale teda vyhladavam zafarbenu vodu 3.5 percentnu , vegan nie som a ni nebudem.

elementissa
3. apr 2021

@ptmt1011 a este su tu ludia hlboko dotknuti :D

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ravenman
3. apr 2021

chodiť do obchodu je relax

elementissa
3. apr 2021

@mirage tvoje rozhodnutia,tvoj zivot 🙂 ja som reagovala na prispevok pani, ktora ma rada vsetko cerstve a k tomu som poznamenala, ze ci si naozaj mysli, ze mliecne vyrobky a maso v supermarketoch su cerstve. Ze ak chce naozaj cerstve, musi ist na farmu, ci salas, ty si si to nejako otocila a spytala si sa ma, kde v pasterizovanom mlieku su konzervanty, ked ona spominala jogurty ;) a pri mlieku som hovorila, ze je to ofarbena voda, aj to 3,5%. Cerstve mlieko ma ooovela viac ako 3,5%. Ja som reagovala len na tu poznamku o cerstvosti, preco musi chodit na nakup kazdy 2.den (lebo ma rada cerstve mliecne vyrobky a maso- na co mi potom odpovedala, ze chodi k masiarovi a do mliekomatu- co dava zmysel. Predtym sme sa ale bavili o supermarketoch, nikde nebola rec o malych lokalnych obchodnikoch)

viestta
Odpoveď bola odstránená
littlebubble
3. apr 2021

@ravenman Skôr stres a nevyhnutné zlo.

ravenman
3. apr 2021

@littlebubble prečo stres? napísať čo treba a ísť