icon

Prečo psíčkari nechápu fóbii zo psov?

4. jan 2024

Preco to psickari nechapu? To je fakt skvele povedat cloveku, co ma fobiu, ze nebojte sa, ona nic nespravi... To je ako niekoho, kto ma strach z vysok, drzat nasilu nad priepastou a hovorit mu, nech sa neboji, ale nech pozera dole.. Taka super informacia, hlavne ked po mne este ten pes skace..

mk1111111111
4. jan 2024

Ja som psickarka a tiez neznasam volne pustene psy. Pes ma byt na voditku a neobtazovat okoloiducich. Bojove a velke psy by som zakazala v obytnych zonach. Velke behaju potom kade-tade, lebo sa chovaju na malych priestoroch a nie su vybehane a bojove ludom netreba, lebo malokto ich ma spravne vychovane, aby neohrozovali okolie.

marca12
4. jan 2024

Nie su vsetci psickari neohladuplni. Ja nedovolim nasmu skakat a ani sa priblizit navolno ani k rodinnym priskusnikom,ktori ho poznaju,nieto este k cudzim. Tiez nechapem ako niekto moze povedat,nebojte sa,nic neurobi. Ale je to tak,ze ten clovek to mysli v dobrom. Nechce ti ublizit len si to neuvedomuje.

hyta
4. jan 2024

Som psíčkarka, no chápem ľudí čo majú zo psov fóbiu. V obytných zónach má byť psík na vôdzke, potom nemôže nastať situácia, akú autorka opisuje. Naša síce váži len 6 kg, ale nemáme ju voľne pustenú. Na to sú určené prechádzky do prírody, na lúku....Tiež mám veľkú radosť, keď vidím na voľno pustené ozaj veľké plemená a pes uteká ku nám. Majiteľ samozrejme v pohode 50 m od svojho psa, prípadne zarozprávaný a ani si nevšíma kde psa má.

danica2711
4. jan 2024

dobre, ľudia sú všelijakí, ale čo si vlastne chcela týmto príspevkom dosiahnuť? Mám ísť povedať môjmu psovi, aby ťa obišiel širokým oblúkom, keď ťa náhodou stretne?

tehulka2011
4. jan 2024

@danica2711 nie, mas ho mat na voditku a nedovolit mu prist k dotyku s inym clovekom

tehulka2011
4. jan 2024

a este mimo temu, psickari by si mali hlavne po svojich psoch zbierat hovna.

nnikka
4. jan 2024

Ja tiež neznáša keď ma kde jaký pes onuchava, najmä na sídlisku. A najlepšia je odpoveď: "veď on sa chce len hrať" ale ja sa hrať nechcem, ja sa ponáhľam ráno do roboty a vadí mi, že má nejaký 🐕 zašpiní.

j_m
4. jan 2024

🤔… i pre to, že (okrem empatie atď.) nepoznajú i toto: „Moja sloboda končí tam, kde začínam obmedzovať slobodu iného človeka.“

beronsche
4. jan 2024

@danica2711 nie, ale ma ta posluchat tak, ze ked ho privolas, nepohne sa od tvojej nohy. Ak tak neposlucha, mas ho mat na voditku.

tatianamaria
Autor odpoveď zmazal
medda_beda
4. jan 2024

Mám psa na vôdzke a vodítko mu skracujem keď idem okolo ľudí.Mám ho niekedy na voľno keď viem, že tam na voľno byť môže.Tiež sa potrebuje vybehať.

Ale tiež mi nemusia ľudia chodiť rovno do cesty keď ho mám už pomaly na nohách a hlavne matky/babky s kočiarom a ešte vydávať zvuky.Pes na to reaguje a myslí si ,že ide o hru.Milujem hlavne ľudí ktorí nechcú aby po nich pes skočil, ale idú do jeho najbližšej blízkosti alebo ho volajú na rôzne zvuky 🤦.
Už som raz počula hundrať pána aj na to, že je vôbec na vôdzke lebo urodzený pán sa nemohol rozťahovať na celý chodník a chudák sa musel trochu uhnúť lebo aj z druhej strany išli ľudia.

Ja rešpektujem strach ľudí.Tiež mám rešpekt ak má niekto vrčajúceho psa na voľno a neviem čo od neho čakať.

medda_beda
4. jan 2024

@tehulka2011 Aj rodičia po deťoch by mohli.

medda_beda
4. jan 2024

@tehulka2011 Tí ľudia by si mali uvedomiť, že sa majú tiež uhnúť ak vidia majiteľa psa, že sa im uhol a nie ísť na tesno popri psovi a čudovať sa.

amelie2017
4. jan 2024

Nikdy som sa nebala psov, kym som nemusela dceru hadzat cez 2 metrovy plot, lebo sa za nami rozbehli 2 pitbully, ktory preskocili ich plot. Nastastie majitel zacul ruch na ulici a psov privolal - a tie boli cvicene a poluchli ho. Ale odvtedy velky respekt, hlavne, ked som s detmi. Teraz v zime mozu psy na plaz a je to hroza. Spokojne sa hrame, otocim hlavu a vedla ucha jazyk vlciaka. So smrtou v ociach krycim na majitela, nech si ho zavola a on so smiechom, ze sa mam bat 2 nohych, nie 4.
Dalsi pripad su bojove balkonobe plemena, ktore majitelia nikdy necvicili, pridu na plaz, pay sa rozbehnu ako besne kazdym smerom, majitel moze volat 100 krat a pes ma v pazi..by som ich strielala- tych majitelov. Vzdy sa musime zbalit a ist prec, lebo sa bojim o bezpecnost mojich deti.

lelelienka
4. jan 2024

@mk1111111111 presne tak a bol by pokoj! 👍

medda_beda
4. jan 2024

@mk1111111111 Bojové plemeno neexistuje, existuje len zlá výchova.
A sú aj veľké psy ktoré ti smrteľne ublížiť nevedia pretože na to nemajú papuľu.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
natall113
4. jan 2024

@wolf_ toto je ten rozdiel sú psíčkari a psíčkari ja mám jazvečíkov a vždy sú na voditku a prešli tréningom, mám aj dobermana a tak isto je vždy na vodítku, mala som aj čivavu a tak isto mala aspoň základný tréning záleží ako človek k tomu pristupuje
@mk1111111111 bojové plemeno neexistuje, existuje len zlá výchova
@lelelienka to je také isté ako obmedziť netolerantnych ľudí

wolf_
Autor odpoveď zmazal
valeria_h
4. jan 2024

Pretože sú sebeckí.

bimbambim
4. jan 2024

Tiež neznášam vetu nebojte nič nespravi.Take som počula keď som mala 12 rokov pes bez vodítka a košíka vybehol z dvora a nešťastie bolo na svete . Trojtýždňovy pobyt v nemocnici a doživotné jazvy .Odvtedy keď vidím psa bez košíka a obojku mením smer.Deti som učila hlavne staršieho ten by aj hlavu vopchal psovi do zubov ,že nemôže ísť zhurta na psa a treba sa pýtať či môže ísť k nemu.svokrovci mali vlciaka od šteniatka sme ho poznali a ten pes vedel,že ku mne musí opatrne ísť 😁to bol jediný pes ktorého som si trúfla hladkať bez košíka.ale musel byť so mnou niekto iný dospelý.na syna zas reagovala štýlom ,že s ním si môžem robiť čo chcem vedeli sa hrať aj zlostit bez toho ,aby si ublížili.Vedela sa s ním tak hrať no proste nikdy ho necvakla aj keď slipy mu prehryzla.Ale ostatné deti rešpektovala a s nimi sa tak nehrala.Vedela ako sa má ku komu správať.Ostatnym psom sa vyhýbam aj keď sa mi páčia a viem ,že mi neublíži napríklad susedova vyžla,ale nepohladkam ju a sused sa snaží tak aby bola kúsok ďalej od o mňa.

patus_2
4. jan 2024

Ja sa tiež psov bojím a áno, aj tých malých. Zlý zážitok z minulosti (tiež s voľne pusteným psom) a trauma je na svete. Dôrazne upozorňujem psíčkarov, nech si svojich psov dajú na vodítko. A nenávidím ak má "len" príde onuchať a ešte z toho majú srandu. Aj ten pes vycíti, že nie som ok a ktovie ako zareaguje....

mandarinka555
4. jan 2024

@kiwi3 a autorka...Už prestaňte s tými "bojovými plemenami" 🙈 Nič také neexistuje...

maciatkolulu
4. jan 2024

Ja neviem,mám 46rokov a nespomínam si,že by na mňa psy skákali a po tebe idú ako po údenom🤣

betulinka1
4. jan 2024

Ja som psickar a veru ak stretnem volne pustených velkych psov aj ja sa im vyhnem. Nasho velkeho púšťame len mimo ludi, inak je na voditku, dokoca aj v lese, kde je vacsi pohyb ludi, najma deti. Nikomu nie je prijemne, ak pride k nemu velky pes a nepozna ho. Ucim aj deti aby vedeli ako reagovat, ak k nim pride velky pes a ako vycitat z reci tela psa, ci je agresívnejší alebo nie, aby nemali palice v ruke, aby sa psovi nepozerali do oci, ostali stat. Vacsinou pes onucha a ide dalej. Kaser na psa som v sebeobrane pouzila 2x. Raz jednemu ušiel v lese a vrhol sa na moje stena nejaky druh bula. A druhykrat aziat, ktory panovi ušiel a na sídlisku medzi bytovkami si vybral prave mna v 5 mesiaci tehotenstva. Cize pre tieto účeli nosim pri sebe kaser uz 20 rokov, kupujem v poľovníckych potrebách a funguje na 100%.

maciatkolulu
4. jan 2024

@tatianamaria tipujem,že nebyvate vo svojom...tak hajde do svojho a nebudeš mať na dvore švagrinú s bábätkami. Jej môžu liezť na nervy tvoje deti. Každý má právo na to svoje. Zjavne sa musíte dohodnúť na byvani. A vzťahu budú opäť fajn😉😇

jakubkoanjelik
4. jan 2024

Psov sa nebojím, pred veľkými mám samozrejme taký prirodzený rešpekt, ale tiež neznášam keď ku mne pribehne akýkoľvek pes a začne skákať. Bývame v bytovke kde psa nemáme len dve rodiny. Inak je v každom byte minimálne jeden. Od vstavačov po buldočka. Ktoréhokoľvek psa stretnem na schodoch tak ten skáče a majitelia vždy len " nič neurobí, chce sa pozdraviť" a podobné reči čo mňa nezaujímajú. XY sa stalo , že pes vliezol "pozdraviť" aj dcéru do kočíka a keď na to človek majiteľa upozorní tak len povie , že je zvedavý. Zvedavý byť môže, ale do kočíka mi nemá čo liezť. Potom musím čistiť fusak lebo tam ide špinavými labkami ako aj dnes. Jeden jediný pes z bytovky je tak vychovaný, že mi absolútne nevadí keď ide aj bez tej vôdzky. Je to kólia , ktorá býva pod nami. Ak idem po schodoch tak sa odstupi, nevyskakuje ... Starší syn ju v pohode pohladká ak majiteľka dovolí, ostatných psov sa bojí... v parku sa mi raz stalo, že som len prechádzala okolo nejakej skupiny psíčkarov, ubehli im dva na voľno pustené maltezáky rovno za mnou, pani vykrikovala, nech sa nebojím, že oni nič neurobia a jeden z nich mi ošťal nohu . Sestra má tiež psa, neškodného , ale otravného . Na voľno nejde ani po tých blbých schodoch v bytovke lebo si uvedomuje, že môže niekoho stretnúť a ten niekto nemusí byť z jej otravného psíka natešený.

tatianamaria
4. jan 2024

@maciatkolulu nelezu jej na nervy deti.To viem. Aj ona má deti. Ono to je také komplikované všetko, ale už sa budú sťahovať.

tatianamaria
4. jan 2024

@maciatkolulu a sme vo svojom.

mandarinka555
4. jan 2024

@tatianamaria Z tvojho opisu dedukujem, že bývate u svokry (keďže sa tam dočasne nasťahovala švagriná) a tá keby tam mala aj 20 psov, tak teba do toho nič...